|
|
#1891 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: izotek
Wychodzi na to, że nie dość, że człowiek skończy kurację łysy i złuszczony, to jeszcze tłusty, "bo przecież unikać wysiłku fizycznego"
![]() Nie róbmy z siebie inwalidów, jakby coś poważnie zaczęło dolegać, to wtedy trzeba się martwić. Ja przez całą kurację intensywnie ćwiczyłam. Owszem, miałam okresy bólu mięśni i pięt (nie wiem, dlaczego akurat pięt ), ale to nic takiego strasznego przecież - jak się człowiek nabawi zakwasów czy zrobi siniaki, to też boli i nikt od tego nie umarł mój lekarz powiedział mi, że mam się nie wydurniać, normalnie jeśc i żyć jak dotychczas
|
|
|
|
#1892 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do aktywności fiz. to zamierzam ćwiczyć w domu- brzuch, pupa i uda ale czy zrealizuję swoje plany to nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
hahahaha my kobiety tak mamy,że lubimy przeżywać i na za pas się martwić.. chyba każda z nas lubi się trochę poużalać nad sobą, no i żeby inny traktowali nas jak ciężko chore :P mój chłopak wczoraj trochę sprowadził mnie na ziemię, powiedział że panikuje jak moja matka a to już zły znak ![]() to wszystko nasza wyobraźnia, nie ma co się stresować, bo to tylko szkodzi
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie - słyszałyście o takim zamienniku jak Actaven? ;-)
|
|
|
|
#1894 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1895 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie walczące z trądzikiem
postanowiłam się odezwać, bo ja właśnie biorę Actaven od 28.10 , jest to po prostu nowy tańszy odpowiednik. Mam nadzieję, że tak samo skuteczny jak np. Izotek
|
|
|
|
#1896 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
widze, ze jestesmy mniej wiecej na tym samym etapie przyjmowania leku ten Actaven przepisal Ci dermatolog czy sama poprosilas o tanszy zamienbik?jaki jest koszt? ja za60tabletek Izoteku 20mg zaplacilam 87zl, to chyba dobra cena?
|
|
#1897 |
|
Raczkowanie
|
Moja pani dermatolog sama z siebie mi go zapisała. Nie orientuję się ile kosztują inne, ale ja za 60 szt 20 mg zapłaciłam 79,99. 60 szt 10 mg kosztuje 69,99, więc Twoja cena też jest dobra
|
|
|
|
#1898 |
|
Raczkowanie
|
To super cena
Ja u siebie za Aknenormin 60 tabletek 20mg zapłaciłam 140 zł, choć nie sprawdziłam wszystkich aptek, a w niektórych cena była i powyżej 20o zł.
|
|
|
|
#1899 |
|
Raczkowanie
|
moja derma kazala mi isc do konkretnej apteki i zapewniala ze tam najtaniej, szczerze mowiac nie chcialo mi sie chodzic i szukac gdzie taniej
![]() jak sie czujesz? odczuwasz juz jakies skutki uboczne?
|
#1900 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, skoro to to samo, to dlaczego lekarze nie zapisują po prostu najtańszych leków :P wie ktoś coś na ten temat?
|
|
|
|
#1901 |
|
BAN stały
|
te przypomnienie w telefonie to calkiem niezly pomysl
oj gdybym miala nadrabiac kolejnego dnia to jadlabym izotek jak cukierki. dawka dzienna to u mnie 40 mg wiec nadrabiałabym jedzac 80 mg dziennie
|
|
|
|
#1902 |
|
Raczkowanie
|
Szczerze mówiąc czasem ciężko stwierdzić czym kieruje się lekarz, niektórzy mają podpisane kontrakty z producentami, niektórzy operują lekami które faktycznie znają, gdzieś również przeczytałam, że mimo że główny składnik leku jest taki sam to jednak różnią się zawartością innych substancji. Ja wolę się trzymać tego, co mi przepisała moja dermatolog, ale tylko dlatego że mam nieciekawe doświadczenia życiowe związane z zamiennikami leków.
|
|
|
|
#1903 |
|
Raczkowanie
|
moja też powiedziała do której apteki mam iść
jak na razie suche usta, twarz się trochę przesuszyła i zaczęło mi wychodzić trochę więcej krost, szczególnie na policzkach, ale nie wiem czy to przez lek, czy tak po prostu, bo jednak biorę go dopiero kilka dni ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- tzn. nie wiem czy te krosty przez lek czy i tak by mi wyszły, bo co do suchości to pewnie przez tabletki |
|
|
|
#1904 |
|
Raczkowanie
|
to dobrze, ze chociaz cena dobra..koszty sa straszne.. tymbardziej jak sie czlowiek leczy prywatnie.. pierwsza wizyta 150zl, a kazda nastepna 50zl, leki-Izotek, masci robione (na szczescie duze opakowania), testy ciazowe i dojazd do innego miasta, bo w moim nikt nie potrafil mi pomoc
![]() a czemu nie przepisuja tanszych zamiennikow? pewnie maja jakies umowy podpisane z dostawcami lub producentami..nie wiem ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- adri_ ułatwia życie, ustawiałam sobie przypomnienie jak brałam tabletki antykoncepcyjne. Teraz jeszcze nie sama pamiętam, biorę przy śniadaniu i obiedzie ![]() wero_14 skórę twarzy mam przesuszoną,ale to chyba od Effaclar Duo. Usta jeszcze "bezpieczne" a! i do toalety chodzę częściej.. jak w nocy w ogóle nie wstawałam albo raz w czas się zdarzało to teraz 4 razy ;/ masakra -
30.10.2014r. - pierwsza tabletka Izoteku Edytowane przez arturowaaa Czas edycji: 2014-11-05 o 18:58 |
|
|
|
#1905 |
|
Raczkowanie
|
no i jeszcze koszty badań krwi :/ ja akurat mam to szczęście i do lekarza chodzę w ramach nfz-tu
mam pytanie odnośnie tabletek osłonowych - bierzecie coś? ja tak, ale jest to suplement diety, czyli tak naprawdę nie wiem czy jest sens to łykać
|
|
|
|
#1906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale nie wiem czy później tak mi się uda.. pewnie nie ja mam Bactilac- brałam go przy antybiotyku na gardło, który niedawno skończyłam i parę tabletek mi zostało, więc biorę.
|
|
#1907 |
|
Raczkowanie
|
Też chodzę na NFZ, przynajmniej badania i wizyty za darmo, za to lek nieco droższy.
Do ust polecam maść oliwkową ziaji (naturalny opatrunek regenerujący) - kosztuje koło 5zł, jest wydajna i można nią smarować nie tylko usta, u mnie działa lepiej niż carmex czy neutrogena. |
|
|
|
#1908 |
|
Raczkowanie
|
ooo, widzę że Ziaja pomaga na twarz i usta
a ja akurat sprzedaję kosmetyki Ziaji
|
|
|
|
#1909 |
|
Raczkowanie
|
Och, ja byłam sceptycznie nastawiona do Ziaji
Wstąpiłam do sklepu z siostrą, bo interesował ją krem BB, a pomimo tego, że mam cetaphil, biodermę i thalgo to mam też dużą słabość do kupowania kosmetyków , więc kupiłam sobie kojący krem nawilżający i mogę go w sumie porównać do phisiogelu - tak miło chłodzi skórę, całkiem fajnie nawilża i zostawia mniej tłusty film niż cetaphil. A tą maść oliwkową kupiłam, bo szlajałyśmy się długo, a zapomniałam zabrać balsam do ust i kupiłam ją impulsywnie. Miło mnie zaskoczyła. |
|
|
|
#1910 |
|
Raczkowanie
|
ja też lubię Ziaję
i podobnie jak Ty mam słabość do zakupów kosmetycznych Cetaphilu jeszcze nie miałam, warto zainwestować?
|
#1911 |
|
Raczkowanie
|
Ja Cetaphilu używam do mycia buzi, a smaruje się dermoline krem lekki, taki poleciła mi derma i też widziałam dużo dobrych opinii o nim na wizażu, póki co większych problemów z suchością nie mam, więc jest ok.
Mam pytanie odnośnie makijażu - malujecie się normalnie czy na czas kuracji sobie odpuściłyście? Ja próbowałam, bo nie chce szkodzić mojej i tak już biednej buzi, ale nie potrafię wyjść bez makijażu, pomimo tego że po 2 godzinach i tak strasznie się świecę, a teraz dodatkowo widać przesuszenie :/ Dodam, że maluje się Vichy Dermablend, który jest dosyć ciężki. Kiedy skóra przestała się Wam przetłuszczać? nie mogę się tego doczekać
Edytowane przez wero_14 Czas edycji: 2014-11-05 o 20:09 |
|
|
|
#1912 |
|
Raczkowanie
|
Cetaphil moim zdaniem jest bardzo wydajny, nie podrażnia, dobrze nawilża, ale zauważyłam, że np. ziaja lepiej koi zaczerwienioną skórę, używam go głównie na noc bo denerwuje mnie, że jednak zostawia ten tłusty film, a w nocy wszystko jakoś tak ładniej się wchłania, na dzień zaczęłam stosować ziaje bo jest lżejsza i lepsza pod makijaż. Ogólnie powiedziałabym, że cetaphil jest wystarczający i mogę go polecić.
|
|
|
|
#1913 |
|
Raczkowanie
|
jak pokończę wszystkie swoje kremy to kupię Cetaphil
co do makijażu to używam kremu BB z Under20 i kamuflażu z Catrice, ale jak skóra bardziej będzie się łuszczyć to w ogóle zrezygnuję z nakładania czegokolwiek innego niż krem
|
#1914 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakoś w 3 tygodniu, niestety mat na twarzy równa się suchym skórkom. Edytowane przez Saphire_Blue Czas edycji: 2014-11-05 o 20:35 |
|
|
|
|
#1915 |
|
Raczkowanie
|
kurde, mam nadzieję że za jakiś czas już nie będzieMy miały potrzeby używania podkładów i korektorów!
ja czekam,aż włosy przestaną się przetłuszczać..a najlepiej by było gdyby zaczęły szaleńczo rosnąć! yhy, marzenie ściętej głowy!
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w trzecim miesiącu brania Izoteku troche obsypało plecy.
Dziwne bo nigdy nie miałam tam żadnych zmian. Buzia cały czas czyściutka. Makijaż robię normalnie.Uzywam podkładu mineralnego Meow. wero_14 mi skóra przestała sie przetłuszczać po ok.trzech tygodniach.Jestem na dawce 20mg ![]() Któraś z was wspominała że bolą ją pięty. Równiez odczuwam tam ból,zwłaszcza po nocy bolą mnie nogi w okolicach pięt i trochę wyżej.Muszę się rano rozchodzić ![]() Nie spowodowało to jednak zarzucenia aktywności fizycznej.Cały czas regularnie biegam po 6 - 7km,czasem nawet zrobie dyszkę. Grunt to się nie poddawać
BasicLab,Natural Secrets,Pharmaceris.... Edytowane przez Iwona75 Czas edycji: 2014-11-05 o 20:36 |
|
|
|
#1917 |
|
Raczkowanie
|
Z czy bez makijażu i tak na razie jest kiepsko
W sumie spróbuje smarować się tylko kremem i tyle, staram się generalnie nie patrzeć na swoją twarz, jeszcze nie teraz. Przecież innych też nikt nie zmusza ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Iwona75 jesteś zadowolona z tego podkładu? Kiedyś coś o nim czytałam, ale chyba nie jest dostępny w Polsce? |
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam formułę kryjąca i jestem zadowolona. Teraz jak mi się skóra nie przetłuszcza to podkład wręcz przykleja się do niej i trzyma cały dzień.Wczesniej,jak było sebum nie było tak pięknie. U nas możesz kupic na Allegro,lecz nie zawsze są dostępne . Na wizażu są organizowane zbiorowe zamówienia.
|
|
#1919 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jakie kremy do twarzy Wam sluza? Nie mam problemu z sucha skora ale stosuje juz profilaktycznie. Seria La Roche Posay dobrze na mnie dziala, uzywam LRP H, Hydraphase, plyny Physio, toniku Physio, i kremu Cicaplast mimo, ze kiedys nie lubilam tej firmy. LRP Cicaplast jest bardzo dobry na gojace sie pryszcze - przyspiesza proces rekonstrukcji skory, jest tez dobry na usta. |
||
|
|
|
#1920 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to zupełnie inna sytuacja i pewnie w takiej i ja bym się powstrzymała na czas kuracji, bo jest dużo łatwiej wtedy, ja też na razie tabletek nie biorę zobaczę jak wyniki mi wyjdą po pierwszym mies. bo też nie chce obciążać dodatkowo tabl anty, ja w sumie z tabl czy bez to zawsze panikowałam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba Izo ma też wplyw na okres, bo mi się spóźnił tydzień i już byłam lekko przerażona
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

mój lekarz powiedział mi, że mam się nie wydurniać, normalnie jeśc i żyć jak dotychczas

Macie jakieś doświadczenia? Za 2 tygodnie mam wizytę u dermatologa, więc wypytam jeszcze pewnie o wszystko, bo ostatnio byłam zbyt skupiona na dawkowaniu itd (w końcu dla mnie to moment przełomowy 
chyba każda z nas lubi się trochę poużalać nad sobą, no i żeby inny traktowali nas jak ciężko chore :P
a to już zły znak