| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2014-11-07, 16:37 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2013-06 
				 | Dziwne rany w okolicach brwi

Proszę o pomoc   Mam problemy z trądzikiem i wągrami. Rok temu zaczęłam często wyciskać syfki pomiędzy brwiami i na policzkach.  Nie umiałam się powstrzymać jak coś wyskakiwało przez co cały czas chodziłam z ranami które się na szczęście goiły choć po długim czasie. W końcu powstała dziura nie wiem nawet jak nawet na to powiedzieć po prostu czerwona rana która się już nie chce zagoić ;/  Tu pierwsza prośba co stosować żeby się zagoiła ? Aktualnie zaprzestałam wyciskania ale niestety nie umiem pozbyć się trądzika miedzy brwiami. Jak jednego pryszcza się pozbędę to obok zaraz robi się kolejna buła. Co zrobić ? Mam skórę delikatna i suchą raczej. Kilka pytań i próśb: Co stosować żeby rana się zagoiła ? Jak się pozbyć uciążliwych czerwonych buł/ trądzika pomiędzy brwiami i nad nimi trochę ? Co zrobić z tak zwanymi pryszczami pod skóra ? (białe w środku, taka buła) Co na blizny ? Co polecacie na fioletowe okolice wokół oczu ? jak sobie z nimi poradzić ? Wagry macie jakieś sposoby ? Edytowane przez szara98 Czas edycji: 2014-11-18 o 15:54 | 
|     |   | 
|  2014-11-07, 22:21 | #2 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-08 Lokalizacja: Polska 
				 | 

Dot.: Dziwne rany w okolicach brwi

Dezynfekcja ran! Konieczna dezynfekcja, tu sekret tkwi, wyciskasz pryszcze rękami którymi dotykasz wielu innych rzeczy a potem się dziwisz że wyskakują ci nowe ropne zapalenia, przy wyciskaniu potrzebny jest najwyższy stopień czystości, a tak na marginesie to właśnie wyciskanie tworzy blizny i dziury w skórze, nie wolno wyciskać, to zły nawyk. | 
|     |   | 
|  2014-11-08, 21:44 | #3 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-09 Lokalizacja: Lublin 
				 | 

Co najgorsze, podczas wyciskania pryszcza jego "treść" wciska się w skórę, a tylko część wychodzi górą, przez to zakażają się kolejne mieszki włosowe.

| 
|     |   | 
|  2014-11-09, 10:09 | #4 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2013-06 
				 | 

Dziękuje za rady od razu lecę zdezynfekować tą ranę    | 
|     |   | 
|  2014-11-14, 18:35 | #5 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2014-02 
				 | 

jak chodzilam do kosmetyczki na manualne oczyszczanie to ona przed wycisnieciem wyprysku podwazala go igiełką, tak zeby wyszeld na wierzch i dopiero wyciskala. no i potem dezynfekcja spirytusem.

| 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Dermatologia | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:46.