Mamusie lutowe 2015 - cz. 4 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-19, 09:53   #2071
1141655
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 4

Nie chcę siać fermentu i zamętu, ale pytałyście ginekologów o maść z wit A. ? Boooo z tego co ja wiem na ten temat to wit A, retinol są zakazane w ciąży.
Może małe powierzchnie jak posmarowanie popękanych ust,ale duże obszary ?
Nie wiem- skonsultowałabym gdzieś, bo naprawdę tak słyszałam....

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 09:53   #2072
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hej ranne ptaszki
zostałam w domu, jak Andzia poszła spać dzwoniłam na IP, wyjaśniłam jaka jest sytuacja, to Pani poradziła wziąć jeszcze dwie nospy i magnez i jeśli dalej nie przejdzie to przyjechać. ale przeszło, choć noc była ciężka, chyba się zesstresowałam trochę i nie mogłam spać
macie rację że trochę bagatelizuję pewne objawy ale jak pomyślę o szpitalu to aż mi się chce. zaraz biorę nospę i odpoczywać, czekam tylko aż chlebek się upiecze
dziękuję wam wszystkim za rady
ehh kochana, dobrze ze dzisiaj wizyta. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok

Cytat:
boję się, że znowu za wszelką cenę będzie chciał położyć jeśli szyjka bardziej się rozwarła. Wcześniej argumentował to tym, że w domu i tak nie poleżę, a w szpitalu przynajmniej odpocznę.. Poniekąd trochę racji ma, bo mnie to chyba pasami trzeba by przywiązać do łóżka zebym leżała
no, ale czy lekarz nie miał racji? w domu przy dzieciakach ciężko odpoczywać i się oszczędzać

Cytat:
nie wiem czy na szew nie jest już za późno, gdzieś słyszałam że zakładają do 28tc ale rozwiązaniem jest jeszcze pessar, choć u nas w szpitalu nie ma takich udogodnień, musiałabym prywatnie
pessar zawsze kupuje się prywatnie, a zakładają go w szpitalu albo w gabinecie u gina

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
Dzień dobry, witam się w 31 tygodniu
wow, gratuluję
jak pomyślę, że ja też jutro zacznę 30tc to zaczynam panikować, że to już zaraz i że ja się boję :strach-drzwi:

Cytat:
Napisane przez DuszonaMarchewka Pokaż wiadomość
W ogóle odkąd mnie przywiózł do szpitala to tylko mnie tuli i mówi o tym jak bardzo nas obydwie kocha i jak się martwił o nas. Dzisiaj spał wyjątkowo dlugo, aż mnie to zdziwiło i odpowiedział że musiał odespać te noce kiedy mnie nie było bo ciągle się budził i o nas myślał...Kocham go

odowska gratuluję udanej wizyty, a przede wszystkim wyników

Ale mnie wczoraj mały kopał normalnie cały brzuch mi falował i spać nie mogłam. Poszłam do TZ do łózka (bo śpimy osobno, żebym go nie zaraziła, nie zabiła czosnkowo-cebulowym oddechem po syropach, i żebym miała blisko do tv) i mówię: pogadaj z synem, bo mi spać nie daje, a matka chora... no to się przytulił, położył rękę na brzuchu coś tam poszeptał do brzucha i mały się w 2 minuty uspokoił no i mogłam iść spać do siebie
dzisiaj kataru i kaszlu ciąg dalszy... dzisiaj też zaczynamy szkołe rodzenia. Już nie zarażam mam nadzieję, więc chyba pójdziemy bo jestem ciekawa jak to bedzie wyglądało, no i dzisiaj dzień formalności itp...
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 09:57   #2073
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
Mlebi jakie bralas spiochy i bodziaki ?
Takie jasne cool club. Spiochy dwupak za 20 a body za 30
Wzięłam od razu 62 i 68

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ewek000 Pokaż wiadomość
Duszona nie wiem czy na rozstępy na razie nie mam żadnego, a skórę smaruje kilka razy w ciągu dnia, na to pieczenie to pomaga mi tylko zimno
Mlebi- przede wszystkim zanim zrobisz zastrzyk to pilnuj czy nie ma pęcherzyków powietrza w insulinie, jeśli są to popukaj aby się ich pozbyć, a jak wstrzykniesz insulinę to nie wciągaj igły od razu tylko policz sobie do 10 i dopiero wyciągnij
No właśnie chyba mi trochę wyleciało wczoraj. Dziś będzie już lepiej

201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 10:04   #2074
1141655
Zakorzenienie

Super ja stwierdzilam,ze z ciuszkow musze kupic tylko jeszcze dwupak rozpinanych body (kopertowo) i dwupak polspiochow Taki mam plan, zeby do szpitala wziac, w domu sie bede bawic w spodenki,dresiki i body przez glowe- tam musi byc raz dwa,co by polozne nie darły się na mnie , że dzieciaka ubrać nie umiem Bo mam taką wizję

Stary 2014-11-19, 10:07   #2075
monnnia80
Zadomowienie

Cytat:
Nie chcę siać fermentu i zamętu, ale pytałyście ginekologów o maść z wit A. ? Boooo z tego co ja wiem na ten temat to wit A, retinol są zakazane w ciąży.
Ja też o tym słyszałam, nawet moja gin mi mówiła na początku ciąży że mam unikać generalnie witaminy A wiec i kosmetyki i jskieś większe dawki w jedzeniu
monnnia80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 10:09   #2076
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monnnia80 Pokaż wiadomość
Ja też o tym słyszałam, nawet moja gin mi mówiła na początku ciąży że mam unikać generalnie witaminy A wiec i kosmetyki i jskieś większe dawki w jedzeniu

dlatego tak niesmialo sie wtrąciłam,
ja odstawilam w ciazy wszystko co mialo wit A, i kwasy wszelkie, za którymi bardzo tęsknię :P

Ide po camamberta do lodowy

Stary 2014-11-19, 10:09   #2077
emdzik
Zakorzenienie

Łóżeczko... <3
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10615420_885401428177022_8126085225944495483_n.jpg (62,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1490908_885401454843686_6405633632744519068_o.jpg (106,5 KB, 16 załadowań)

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 10:10   #2078
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Super ja stwierdzilam,ze z ciuszkow musze kupic tylko jeszcze dwupak rozpinanych body (kopertowo) i dwupak polspiochow Taki mam plan, zeby do szpitala wziac, w domu sie bede bawic w spodenki,dresiki i body przez glowe- tam musi byc raz dwa,co by polozne nie darły się na mnie , że dzieciaka ubrać nie umiem Bo mam taką wizję
Właśnie też te kopertowe wzięłam

201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 10:11   #2079
Asia1105
Wtajemniczenie

Cytat:
No mi ginekolog kazał się tym smarować!
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 10:11   #2080
IncognitoNick
Zadomowienie

Cytat:
Mnie sie twój wózek tez podoba chociaż ja osobiście mam 2 inne typy i nie wiem na który się zdecyduję.
Chciałam spytać o Twoje typy, ale doczytałam dalej. Ja też ciągle myślę. W sklepie podobał mi się Grander, Pajero Alu i Camarelo Carera. O Granderze jednak sporo złego czytałam. Camerelo ma natomiast opinie różne. Na plus, że ma fajną amotyzację i jest lekki. Sama już nie wiem... Może uda mi się wyciągnąć moich Facetów (Mąż i Tata) do jeszcze jednego sklepu obadać wózki. Chociaż widzę, że oni nie rozumieją moich rozterek, typu, że np. w opiniach piszą, że ciężko dopasować do wózka parasolkę. A dla mnie to ważne, bo jak inaczej przed słońcem mam dziecko zabezpieczyć?

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Ooo ale i tak bym chciała relacje usłyszeć
Bo z jednej strony można kupić zwykły śmietnik ale ten widziałam na allegro że jest fajny.. tylko że na allegro za 99zł ....
A ten taki ładny, kształtny
A powiedz mi tam zamówiłaś jeszcze jakieś wkłady, worki ?
Dziś do wieczora napiszę jak mi się widzi. Na gemini był 1 wkład w zestawie. Nie zamawiałam więc narazie dodatkowych, żeby najpierw obadać. W planach miałam zwykły śmietnik początkowo, ale ten podobno zabezpiecza przed zapachem, a na gemini jakoś cenowo da się go przetrawić.

Aha, co do kremu na brodawki to mi polecano MEDELA Purelan i taki w Gemini wzięłam (najmniejszą pojemność narazie).

Myślę co jeszcze. A, wzięłam też na Gemini witaminę D i witaminę D+K - te wersje w kroplach z pompką, bo wydaje mi się, że to łatwiej aplikować niż łyżeczką. Mam też LINODERM PLUS z pantenolem oraz MARIMER Baby. Wzięłam też octanisept, chociaż wiem, że tu zdania są podzielone. Jedni są za spirytusem, inni za octaniseptem jeszcze inni za niczym.

Wzięłam też irygator do Tatuum Rosa, chociaż koleżanka mówi, że rozrabiała w butelce. Irygator to jednak tylko 7 zł - może się przyda.
IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 10:11   #2081
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

Aga zaraz sprawdzę Twojego JEDO FYN MEMO
I tak sporo biegasz Tzn jesteś jeszcze aktywna bardzo. Ja na leżąco łapie zadyszkę i tętno 120 ale to dlatego właśnie że leżę i kondycja leciiii...

Ale muszę się pochwalić, że z brzuchem lepiej bo wczoraj po powrocie ze szpatala myślałam, ze tam wrócę bo tak mnie wszystko bolało i ciągnęło że szok. No ale na dwójeczkę aż 4 dni nie szłam. Teraz w domku na spokojnie się wygazowałam i pokołysałam bioderkami i brzuch o połowę mniejszy i bezbolesny. Aż mąż pyta się mnie o kupkę i chwali jak małe dziecko Naprawdę sie przejął.

Mlebi ja nie wiem jak to się ma do insuliny ale jak podawałam sobie zastrzyki rozrzedzające krew to zawsze musiałam robić tak, że łapałam fałdkę skóry 2palce od pępka, ściskałam ją dość mocno, wbijałam zastrzyk, zaciągałam go tak jakby do tyłu (to chodziło właśnie chyba o te ewentualne bąbelki powietrza) i dopiero pomału wpuszczałam. Po 2 miesiącach kłucia nie miałam ani siniaczka.

Asiu Twojego Adamexa też zaraz obczaję

Migotko i widzisz jaka więź potrafi być między ojcem a nienarodzonym dzieckiem? A mówią, że faceci ogarniają, że mają dziecko dopiero jak się urodzi... Strasznie rozczulająca ta akcja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-19, 10:13   #2082
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Łóżeczko... <3
Ahhhh cudnie, całe białe wzieliscie piekne naprawde ah ah ah

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
Właśnie też te kopertowe wzięłam

super, one sa genialne, ja mam kopertowych troche ale 62 i 68 wydaja mi sie duze, wiec chce miec ze dwie sztuki 56

Cytat:
Napisane przez Asia1105 Pokaż wiadomość
No mi ginekolog kazał się tym smarować!
no dlatego nie sieję zamętu kochana, bo co lekarz to inna opinia, ale dobrze się rozeznać tak ogólnie chyba ......

Stary 2014-11-19, 10:13   #2083
Asia1105
Wtajemniczenie

Emdzik no bardzo ładnie prezentuje się to łóżeczko z lokatorem
Stary 2014-11-19, 10:13   #2084
monnnia80
Zadomowienie

Jestem z siebie dumna w końcu zamówiłam wózek decyzja była dość trudna jak to u mnie bywa ale w końcu wybór padł na ten:

http://www.bobowozki.com.pl/product_...6&%3CosCsid%3E

Kolor 10

Ma w komplecie fotelik maxi cosi na czym mi zależało, jest lekki i ma dość dużą gondolę, po za tym kolorki są piękne
Stary 2014-11-19, 10:14   #2085
iva_b
Raczkowanie

Emdzik cudne i misio teeeż
iva_b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-19, 10:14   #2086
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:
Łóżeczko... <3
śliczne! chyba też się na nie zdecyduję o ile jest z szufladą
początkowo chciałam zabudowane krótkie boki, ale z drugiej strony - na początku pewnie będę chciała podgląd na małego mieć z łóżka, a potem dam ochraniacz i jakby co, to nie będzie podglądał rodziców w łózku
bo w planach łóżeczko będzie przystawione do naszego łóżka krótszym bokiem i to raczej na stałe, bo inaczej się nie zmieści...
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 10:15   #2087
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Przeklęte 31 tc
Nie pamiętam co miałam pisać, coś wizaż dziś znów świruje... Ja dziś mam ręce pełne roboty. Zaraz zaczynam prasowanko maluszkowych ciuszków i piorę następne. No i obiecałam sobie że w końcu zabiorę się za to szycie... Coi z tego wszystkiego wyjdzie??
Stresuję się jeszcze tą jutrzejszą konsultacją... Nic nie rozumiem z tego co mi powiedziała ta baba...
Nie bój się. Jak nie będziesz nic rozumiała, pytaj. Trzymam kciuki, ze będzie dobrze. Później napisz co i jak.

Cytat:
Asia gratki za wizytę i zdrową dzidzię

LogoAsia całe szczęście, że przeszło ale idź na wizytę to skontrolować. Ja zawsze myślalam, że ciągnięcia, skurcze itp są normalne aż tutaj nagle złapał mnie półgodzinny ból i okazało się na IP że szyjka zewnętrznie rozwarta.

Olcia gratuluje studniówki mi zostało 79 dni do porodu

Przeklete gratki za 31 tydzień

A co do imion to pytam dzisiaj męża tak z głupa zupełnie czy Adusia zostaje dalej Adusią a on się na mnie patrzy zdziwiony i mówi: "Przecież już nią jest to po co to zmieniać?"

W ogóle odkąd mnie przywiózł do szpitala to tylko mnie tuli i mówi o tym jak bardzo nas obydwie kocha i jak się martwił o nas. Dzisiaj spał wyjątkowo dlugo, aż mnie to zdziwiło i odpowiedział że musiał odespać te noce kiedy mnie nie było bo ciągle się budził i o nas myślał...Kocham go
.
Masz dobrego meża Niech dba o Was, niech dba ....

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Ja dziś późno zaczynam, bo po wizycie. Z testu glukozowego mi wyszło, że nie mam cukrzycy . Co dziwne wyszła mi podwyższona hemoglobina w morfologii, ale lekarz nic nie powiedział na to. Niestety bez usg, więc nie wiem ile Ziemko teraz waży, wiem za to, że mi od początku ciąży przytyło się już 9 kg Zatem z moich pobożnych życzeń, żeby do porodu iść ważąc 70 kg (15 na plusie), chyba nic nie wyjdzie...
Gratuluję niecukrzycy i wizyty

Cytat:

o jaaaaaaa, to brzmi dumnie

nie nieeeee, jak bedzie mial taka ladna buzie po mamusi to szkoda jej na obicie on bedzie chirurgiem juz to zaplanowalam

Brawo za studniowkeeeeeee ;D

I jak rodzicow reakcja ?

sie usmialam

\

w ogole to kupilam w Biedronce kocyk
ten z promocji
tyłka nie urywa, naprawde, takie zwyklak, mieciutki,pluszowy, wzorek w małpy wzielam :P
stwierdzilam,ze szkoda mi do szpitala zabierac moich wypasionych kocykow eleganckich ktore moga sie tam w jakims sensie poniszczyc
a tego nie bedzie mi zal choc czym dluzej na niego patrze, tym mi sie bardziej podoba
przyda sie- chocby do polozenia na spod gondoli, czy jak do kogos pojde i bede chciala na kanapie czy cos mlodego polozyc

wlasnie skonczylam jesc pyszne sniadanie i pic koktajl pomarancza-mango
i czas do wyrka
zmyje tylko podklad, bo pomalowalam sie ,co by ludzi nie straszyc
w domu jednak poduszek nie mam zamiaru farbowac

odowska super z glukoza
To było dużym zaskoczeniem dla rodziców. Chociaż w żartach sobie mówili, ze na pewno coś zmajstrują bo wiecznie są razem, nawet w nocy A teraz wykrakali. Mama zdziwiona, zaszokowana, ale się cieszy Teraz myślą na zmiana terminu slubu, bo miał byc na maj.
A moi rodzice są z zasadami, czyli najpierw ślub, później dziecko

Cytat:
Napisane przez ewek000 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja dzisiaj też kiepsko spałam i mało, od wczoraj boli mnie brzuch, ale jakoś tak wysoko pod żebrami, ciężko mi się oddycha, ale to chyba przez cukier bo mam bardzo wysoki przez cały dzień, skóra mnie piece na brzuchu jak cholera nic nie pomaga, a jeszcze w nocy ręce mi wykręciło jak cholera z bólu A jeszcze pogoda do dupy, szaro i ponuro buuuuuuu, dzisiaj mam wizytę u gina ciekawe jak tam moja szyjka i rozwarcie, a usg genetyczne mam dopiero za dwa tygodnie w 32 ty bo teraz powiedział żebym jeszcze nie ryzykowała z bieganiem
Powodzenia na wizycie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
Ją też kupuje jedo
A Dziś dostałam paczkę ze smyka. Wzięłam spiochy i body z długim rękawem. Te co były na promocji

Ja mam nadzieję, ze też dzis dostanę paczkę ze Smyka
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 10:16   #2088
emdzik
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o wit A to nie wiem jak kosmetyki... ale np tabletek z dużą ilością wit A nie można brać bo szkodzi dziecku.
Ja przed ślubem leczyłam się na trądzik... poszłam prywatnie do dermatolog bo mi nic nie pomagało a ja miałam już nerwice bo tak to drapałam, chociaż jakoś strasznie dużo niby tego nie miało, no ale każdy to widział i mnie to dobijało.
Dermatolog najpierw antybiotyk który i tak wiedziała że nie pomoże ale miał mnie troche przeczyścić.
I w końcu wit A.
Żeby to brać musiałam podpisywać aż papiery że się zabezpieczam, że nie planuje dziecka, że jeśli zajdę to na wlasną odpowiedzialność i w ogóle...
Tak podobno to szkodzi.
Kiedyś po przestaniu brania tych tabletek nie można bylo zachodzić w ciąże przez 2 lata.
Teraz mówią że musi upłynąć cały jeden cykl.
Ja za każdym razem pytałam lekarza czy na pewno jeden cykl - bo wiedziałam ze po ślubie będziemy chcieli się starać.
Mówiła że tak, więc ok.
Tabletki chyba przestałam jakoś brac wrzesień lub październik. No a w maju ślub i od razu zaszłam... no pół roku spokojnie minęło.
Ale i tak miałam głupie myśli :/

27.01.2015 <3
Stary 2014-11-19, 10:16   #2089
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
I tak sporo biegasz Tzn jesteś jeszcze aktywna bardzo. Ja na leżąco łapie zadyszkę i tętno 120 ale to dlatego właśnie że leżę i kondycja leciiii...

Ale muszę się pochwalić, że z brzuchem lepiej bo wczoraj po powrocie ze szpatala myślałam, ze tam wrócę bo tak mnie wszystko bolało i ciągnęło że szok. No ale na dwójeczkę aż 4 dni nie szłam. Teraz w domku na spokojnie się wygazowałam i pokołysałam bioderkami i brzuch o połowę mniejszy i bezbolesny. Aż mąż pyta się mnie o kupkę i chwali jak małe dziecko Naprawdę sie przejął.)
pokolysanie bioderkami dziala cuda, wszelkie dolegliwosci odchodza..
z ta kondycja masz racje, ona siada od lezenia....
ja przeciez przez remontowo teraz tyle leze i teraz zaczelam sie zle czuc
wczesniej jak wiecej latalam to czulam sie lepiej

chcę być jak najdłużej aktywna, tyle jeszcze do zrobienia
jakbym wam pokazala jak wyglada pokoj Małego to mozna sie za glowe zlapac
tam trzeba odgruzowac cholera jasna w koncu
papugi, wiertarki, wieszak z przedpokoju z kurtkami bo wciaz nie mamy w szafie drazkow
wszystko na kupie, nawet na srodku pokoju leza jakies dechy
a na boku moje piekne lozeczko,przewijak i komoda buuuuuuu zagraconeeeeeeeeeeeeee
wiec musze miec sily by sie za to zabrac ....pewnie w przyszly weekend :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-19, 10:17   #2090
Asia1105
Wtajemniczenie

Cytat:
Ahhhh cudnie, całe białe wzieliscie piekne naprawde ah ah ah

super, one sa genialne, ja mam kopertowych troche ale 62 i 68 wydaja mi sie duze, wiec chce miec ze dwie sztuki 56

no dlatego nie sieję zamętu kochana, bo co lekarz to inna opinia, ale dobrze się rozeznać tak ogólnie chyba ......
Nie no jasne, dobrze, że mówisz. Ja tam się smaruję, skoro on mi kazał. Bo już z tym swędzeniem, pieczeniem i schodzącą skórą nie mogłam. A żadne balsamy, kremy, masła nie pomagały....
Stary 2014-11-19, 10:18   #2091
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

Cytat:
Łóżeczko... <3
Twoje łóżeczko jest śliczne - inaczej byc nie może Moje ma tylko te 2 boczki u gory czarne
Cytat:
Napisane przez IncognitoNick Pokaż wiadomość
Chciałam spytać o Twoje typy, ale doczytałam dalej. Ja też ciągle myślę. W sklepie podobał mi się Grander, Pajero Alu i Camarelo Carera. O Granderze jednak sporo złego czytałam. Camerelo ma natomiast opinie różne. Na plus, że ma fajną amotyzację i jest lekki. Sama już nie wiem... Może uda mi się wyciągnąć moich Facetów (Mąż i Tata) do jeszcze jednego sklepu obadać wózki. Chociaż widzę, że oni nie rozumieją moich rozterek, typu, że np. w opiniach piszą, że ciężko dopasować do wózka parasolkę. A dla mnie to ważne, bo jak inaczej przed słońcem mam dziecko zabezpieczyć?
No właśnie tez czytałam o camarelo carera i zdania są podzielone a tutek dodatkowo ma mniejszą gondolę bo sama mierzyłam ją w sklepie i wolałabym większą. Szukamy dalej. Ja z wagą wózka problemu nie mam bo nie muszę go nigdzie wnosić ale zalezy mi na dużej gondoli, wygodnej dla dziecka spacerówce i pojemnym i najlepiej zamykanym koszem pod spodem. Wiadomo ze cena, materiał i cala reszta tez się liczy
Stary 2014-11-19, 10:21   #2092
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem z siebie dumna w końcu zamówiłam wózek decyzja była dość trudna jak to u mnie bywa ale w końcu wybór padł na ten:

Kolor 10

Ma w komplecie fotelik maxi cosi na czym mi zależało, jest lekki i ma dość dużą gondolę, po za tym kolorki są piękne
sliczny Piekne szarosci

Cytat:
Jeśli chodzi o wit A to nie wiem jak kosmetyki... ale np tabletek z dużą ilością wit A nie można brać bo szkodzi dziecku.
Ja przed ślubem leczyłam się na trądzik... poszłam prywatnie do dermatolog bo mi nic nie pomagało a ja miałam już nerwice bo tak to drapałam, chociaż jakoś strasznie dużo niby tego nie miało, no ale każdy to widział i mnie to dobijało.
Dermatolog najpierw antybiotyk który i tak wiedziała że nie pomoże ale miał mnie troche przeczyścić.
I w końcu wit A.
Żeby to brać musiałam podpisywać aż papiery że się zabezpieczam, że nie planuje dziecka, że jeśli zajdę to na wlasną odpowiedzialność i w ogóle...
Tak podobno to szkodzi.
Kiedyś po przestaniu brania tych tabletek nie można bylo zachodzić w ciąże przez 2 lata.
Teraz mówią że musi upłynąć cały jeden cykl.
Ja za każdym razem pytałam lekarza czy na pewno jeden cykl - bo wiedziałam ze po ślubie będziemy chcieli się starać.
Mówiła że tak, więc ok.
Tabletki chyba przestałam jakoś brac wrzesień lub październik. No a w maju ślub i od razu zaszłam... no pół roku spokojnie minęło.
Ale i tak miałam głupie myśli :/
o widzisz ja mialam podobnie, bo przez pol roku smarowalam sie retinoidami ale w masciach
tez zakaz ciazy
bo jak odstawilam homrony to mnie wysypalo i moj gin wspaniale mnie z tego wyciagnal ,a bylo bardzo zle
nawet na blogu pokazywalam jaka mialam buzie po odstawieniu tabletek <8 lat brania>http://agicosmoholic.blogspot.com/se...abel/retinoidy
teraz w ciazy tez mnie wysypalo na poczatku, teraz juz schodzi
ale wiem,ze jak odstawie dziecie od piersi , o ile bede karmic oczywiscie, to wracam do moich cudownych masci, kwasow, bo cera po nich jest jak marzenie

Stary 2014-11-19, 10:21   #2093
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Madzia, czyżby miś nas pozdrawiał? My też go pozdrawiamy piękne łóżeczko

Cytat:

Ale muszę się pochwalić, że z brzuchem lepiej bo wczoraj po powrocie ze szpatala myślałam, ze tam wrócę bo tak mnie wszystko bolało i ciągnęło że szok. No ale na dwójeczkę aż 4 dni nie szłam. Teraz w domku na spokojnie się wygazowałam i pokołysałam bioderkami i brzuch o połowę mniejszy i bezbolesny. Aż mąż pyta się mnie o kupkę i chwali jak małe dziecko Naprawdę sie przejął.

Cytat:

Kolor 10

Monia, ten szary? Bardzo ładny
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-19, 10:21   #2094
emdzik
Zakorzenienie

Inco ok czekam na ocenę śmietnika

Duszona ja tak samo jak Aga, biorę Jedo, praktycznie z identycznych powodów... o reszte musiałabym pytać męża bo on w te wózki bardziej zakręcony niż ja :P
Mi ogólnie chodziło zeby był wygodny i skrętny, żeby się go dobrze prowadziło. A ten jest super!

Cytat:
Napisane przez Panna Migotka 86 Pokaż wiadomość
śliczne! chyba też się na nie zdecyduję o ile jest z szufladą
początkowo chciałam zabudowane krótkie boki, ale z drugiej strony - na początku pewnie będę chciała podgląd na małego mieć z łóżka, a potem dam ochraniacz i jakby co, to nie będzie podglądał rodziców w łózku
bo w planach łóżeczko będzie przystawione do naszego łóżka krótszym bokiem i to raczej na stałe, bo inaczej się nie zmieści...
Tam też jest takie piękne łóżeczko z zakrytymi bokami z takim siedzącym misiem no ale my też wolimy dzidzie widzieć i nie żałujemy decyzji.
Z szufladami też są... ja bardzo chciałam na początku. Ale dużo tu dziewczyn odradzało
I faktycznie jak po sklepach chodziliśmy to często te szuflady to jest byle co i się balam tu też ryzykować.
Stwierdziliśmy że pod łóżeczko kupimy jakieś pojemniki.

27.01.2015 <3
Stary 2014-11-19, 10:21   #2095
monnnia80
Zadomowienie

Cytat:
dlatego tak niesmialo sie wtrąciłam,
ja odstawilam w ciazy wszystko co mialo wit A, i kwasy wszelkie, za którymi bardzo tęsknię :P

Ide po camamberta do lodowy
Zazdroszcze :P bo ja camemberta też odstawiłam a tęsknie za nim straszliwie i za wszystkimi innymi pleśniakami ;( jestem serożerna a teraz ze względu na jelita nawet nie jem żółtego
Stary 2014-11-19, 10:22   #2096
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Dzień dobry,
melduje ze u nas dobrze. Zrobiłam sobie odwyk od wizażu i zainskirowana Ewy dziełami uczę się szydełkować. A to pochłaniacz czasu tym bardziej że ciągle coś nie wychodzi Mam nadzieje ze u Was wszystko dobrze
Stary 2014-11-19, 10:24   #2097
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Madzia śliczne łóżeczko i jaki misiak

Duszona my kupiliśmy ten, ale trochę w ciemno
http://www.adamex.pl/sklep/prod.php?idg=1&id=177
Powinien być w tym tygodniu, wtedy będę mogła coś więcej o nim napisać
Kupiliśmy, bo nam się wizualnie podobał
A ja jakoś nie mam sił dreptać po sklepach ;/

Powiesiłam pranie, pozmywałam ten milion garów i ruszę się do biedry. Nie chce mi się, ale chcę coś dobrego
Stary 2014-11-19, 10:25   #2098
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszcze :P bo ja camemberta też odstawiłam a tęsknie za nim straszliwie i za wszystkimi innymi pleśniakami ;( jestem serożerna a teraz ze względu na jelita nawet nie jem żółtego
no sie wlasnie zastanawiam,czy moje jelita to nie te camemberty, ale nie umiem sobie ich odmowic
to nalog

Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
melduje ze u nas dobrze. Zrobiłam sobie odwyk od wizażu i zainskirowana Ewy dziełami uczę się szydełkować. A to pochłaniacz czasu tym bardziej że ciągle coś nie wychodzi Mam nadzieje ze u Was wszystko dobrze
fajnie,ze wpadlas jak sie czujecie ?
Pokazesz swoje cuda jak coś wymodzisz co ?

Stary 2014-11-19, 10:32   #2099
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

Cytat:

Kolor 10

prześliczny! No prześliczny!

Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
Czasem i odwyk od wizażu jest potrzebny Cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
Madzia śliczne łóżeczko i jaki misiak

Duszona my kupiliśmy ten, ale trochę w ciemno
http://www.adamex.pl/sklep/prod.php?idg=1&id=177
Powinien być w tym tygodniu, wtedy będę mogła coś więcej o nim napisać
Kupiliśmy, bo nam się wizualnie podobał
A ja jakoś nie mam sił dreptać po sklepach ;/

Powiesiłam pranie, pozmywałam ten milion garów i ruszę się do biedry. Nie chce mi się, ale chcę coś dobrego
Bardzo ładny. Ale ja wlaśnie troche boję się brac w ciemno dlatego podpytuję Was... bo kiedyś podobał mi się pewnien tako i może byłabym skłonna go kupić gdybym nie zobaczyła na żywo materiału z jakiego był wykonany.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Przeklete a wzieliście większe czy mniejsze koła?
Stary 2014-11-19, 10:33   #2100
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Aguś czuje sie dobrze nos odetkany oddycham jest luzik
Udało sie zrobić buciki dla Zuzi, nawet nie chciała żeby M je zabrał jak sobie koło łóżka położyła wieczorem a ja chciałam dopracować
Ale dzisiaj pochmurno u nas.

Wybaczcie mi że nie nadrobię
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości