|
|
#2131 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII
nie doczytalam do konca zanim zadalam pytanie
wyglada na to, ze to to. te blyski sa bardzo uciazliwe, kiedys w pracy mnie to dopadlo to przestalam widziec komputer i mialam problem z obsluga gosci;/ niezle sie wtedy wystraszylam.Ale kiepsko zaczelam dzien. ogladalam na tvp2 wywiad z kobieta, ktorej 2 badania prenatalne wykazaly brak wad u plodu, a w 32 tygodniu ustalono, ze dziecko nie ma oczu, nerki i niektore narzady na zewnatrz;/ kobieta mialam juz gotowy pokoik jak my wszystkie; byla zmuszona urodzic martwego dzidziusia...
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Lilijka stwierdziłam ze napisze list do gwiazdora hahaha ;d niecj cos wybierze z listy i tyle ;p
|
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam leżaczek z FP i hustawkę z Graco.
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Brawurka pamiętam, że ze zrobieniem listy wyprawkowej też się ociągałam. Teraz z pakowaniem torby powtóka z rozrywki hehe. tommotow skoro wszystkie bierzecie kuchenne to ja też hihi za lampke, kosz i torbe ![]() Ja pozyczyłam od rodziców mniejsza, ale jak patrze na liste to sie w nia raczej nie zmieszczę i wezme swoja więkzą. lilijka ![]() fashion Ibupromu absolutnie nie mozna. Mozemy PARACETAMOL brac. Moze być APAP, bo to to samo. Ja jak w 4-5 mies miałam codzienne mega bóle głowy to czasem brałam po 2 w dzie i jedna w nocy ale czasem bolało aż do i albo wzięłąbym apap, albo walnęła głową w ścianę.Ale widze, ze dziewczyny już Ci powiedziały ![]() taaaa, mysle, ze to aura. dusiolka a moze sobie czymś podraźniłaś? Katerina łączę się w bólu. Moje oko jest spuchnięte i czerwone gdzieś od 2-3 tygodni A próbowałaś okłady z rumianku?simonee ![]() Eirene mój się boi, ze mnie obrzeza (jak to się odmienia? ) ![]() Ale miałam dziś noc. Sniło mi się, że szłam ze znajomymi gdzieś i na ławce siedział chłopak i na kolanach miał drugiego chłopaka nad którym płakał. Tamten miał otwarte oczy ale chyba nie żył a ja w ciązy się bałam i nawet nie patrzyłam na nich nie mówiąć o tym ze sie nie zatrzymałam ![]() A później mieliśmy jakąś impreze w małym salonie z bielizną i ten martwy przyszedł i po ścianach ![]() Wstałąm umęczona jak nie wiem. Zastanawiam się kiedy mam spakować staniki di szpitala, jak w nich chodze bo mnie nie uciskają :noneiwiem: haha Dobra wrzucam swoją liste. DObre kobiety powiedzc ie czego brakuje, a co nie potrzebne. (położna mówiła, ze dla maluszka tylkoe pieluchy i chusteczki potrzebne bo tak to dają szpitalne). Dla maluszka: - pampersy 20szt, - pielucha tetrowa 1-2 (tak mysle do karmienia czy cos), - chusteczki nawilżane - 1 op, - krem do pupy ?? - smoczek (chyba lepiej miec na wszelki wypadek?) Na wyjście: - pajac bawełniany - pajac welurowy - cienka czapeczka + ciepła czapeczka, - kombinezon - kocyk i pielucha tetrowa. Do porodu: - dowód osobisty, - RMUA, - karta ciązy z wynikami i usg - grupa krwii, - skarpetki (można?? ja strsznie marzne w stopy), - woda mineralna duża + mała z dziubkiem, - pomadka ochronna, - opaska do włosów. (koszule dają szpitalną) I torba na pobyt: - 2 koszule to karmienia, - szkafrok albo bluza - klapki pod prysznic, - kapcie, - 2-3 pary skarpet, - 2 staniki do karmienia, - majtki jednorazowe + 2 pary bawełnianych (chyba ciemne najlepsze co?), - 2 ręczniki (duży+mały), - kosmetyczka: zel pod prysznic, zel do higieny intymnej z korą dębu, krem do twarzy, mały krem nivea - uzywam do wszystkiego heh, pasta i szczoteczka do zębów, grzebień, mały dezodorant), - papier toaletowy, chusteczki higieniczne, - nakładki na deske sedesową, - maść na sutki + osłonki, - tantum rosa (ile??) - wkładki laktacyjne - 6 par, - podkłądy poporodowe - 2 op (20 szt), - podkłądy na łóżko - 3-4 szt, -apap, wapno. AA no i tel, ładowarka, woda, i biszkopty. Jak myslicie??
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
pisałyście o sab simplex.... nie kupowałam nic takiego, bo nie mieliśmy potrzeby
a w ogóle to są dwie wersje: jedna czeska, druga niemiecka i nie wiem czym się różnią, ale wszyscy mówią tylko i wyłącznie o niemieckiej... bo niby najlepsza......
|
#2136 |
|
Rozeznanie
|
hej mamuski
![]() chyba odczuwam brak slonca- nic mi sie nie chce, nie wiem na co bym miala ochote- jak ja nie lubie takiego samopoczucia, zmeczona jestem a spac nie moge, glodna ciagle jestem a nie wiem co bym zjadla, roboty w domu tez jest a nie weim od czego zaczac i nic nie robie ehhh maruda dzis ze mnie |
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
mako super lista.
Tego tantum rosa, weź 2-3 saszetki, rozpuścisz w butelce 0,5 litra wody i masz na cały dzień do podmywania. Smoczek weź dla malucha, chociażby na drogę, bo w niektórych szpitalach zabraniają używać. Pod tego pajaca weź może bodziaka na krótki rękaw. Skarpetki do porodu mozesz mieć, a nawet powinnaś jak marzną Ci stopy.
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
lilijka
ach te teściowe ehh.Mnie dzisiaj czekają odwiedziny teściów bleee. Teściu cos tam musi od małża zabrać, a teściowa pewnie chce kołyske bez baldachimu pooglądać Kurde zeby tylko tesciu nie przyjechał z maszynką i nei chciał się strzyc, bo po południu nie mogę stać. Najwyzej przyjade w sobote z rana i ostrzyge go. fashion weż apap i się nie męcz ![]() pakuj się kochana pakuj, bo nie znamy dnia ani godziny hehe ewka my mamu bujaczek bo dostaliśmy, a tal to nic. misia dzięki
Choć ciężko mi to idzie, walczę ze słabościami ![]() O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta. Leoś 29.12.2014 Edytowane przez ma.ko Czas edycji: 2014-12-03 o 11:11 |
|
|
|
#2139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak sobie myślę że jakiś fajny portfel też by mi się przydał ![]() Cytat:
piękna lista bardzo mi się przyda ![]() Simonee mam nadzieję że ten sen w końcu do mnie przyjdzie bo przez dzień jestem taka niedorobiona że szok ![]() jeszcze mnie głowa zaczyna boleć fashion już szalejesz z zakupami na lato?
|
|
#2140 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dobrze, że już lepiej mnie na szczęście (odpukać) nigdy migreny nie męczyły, mam nadzieję, że tak juz zostanie.Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że Ci w ciągu dnia wróci aptety.Jesli chodzi o HIV - ja miałam robione w sobotę jak byłam przyjmowana na oddział w celu badań, w poniedziałek lekarz miał wyniki. Ale nie wiem czy to standardowa prędkość.
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Smerf no do teraz widzę jego twarz. A najgorsze, ze to była twarz kolegi z liceum (tzn nie jestem pewna, bo w mieście jest jeszcze jeden chłopak którego zawsze myle z tym kolegą). Jak sie przyda to bierz ciesze sie
|
|
#2143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, co myślicie, opadł mi brzuch ?
tż mówi że bardzo, zeschizuję się eh |
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
lilijka3 - no tak się czuję, jakby mnie coś przejechało:/ ehh dzięki
![]() Kupię paracetamol na wszelki wypadek. ma.ko tak myślałam, że paracetamol/apap ale wolałam się upewnić. całą ciążę nic nie zażywałam bo różne bóle były do zniesienia. Ale miałaś sen ![]() Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi, trzeba dopisać neurologa do spraw do załatwienia po porodzie:/ Ewka ![]() - ja zabawek interaktywnych narazie nie mam. Może ktoś coś kupi:P a jak nie to będę kupować już po porodzie.Za bujaczek narazie będzie mi robił jakby co fotelik samochodowy:P jasowaa straszna historia doszedł mi nowy problem do rozważania dzisiaj w głowie ehhhh, chociaż czasem i tak mam różne obawy
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
misia ale łobuziak z tego Twojego Korniczka
fashion ja tam nie lubię sobie sama prezentu wybierać w tamtym roku mąż mi taką piękną biżuterię kupił że wszędziew niej chodzę
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
ee tam szaleje jedna sukieneczka
![]() a kurteczka na wiosnę bo stara zniszczona ![]() Miałam nie kupować nic, ale raz że nie pamiętam kiedy sobie coś kupiłam ostatnio- co by mi się podobało a dwa, że sukienka podobała mi się od kiedy weszła do sklepów :P a ja sukienek prawie nie mam.Już się widzę w niej na spacerach z wózeczkiem
|
#2148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ma.ko o ludu co za sen coraz bardziej porąbane te nasze sny haha ![]() co do listy: - krem do pupy biorę bo tak mam w zaleceniach szpitala - smoczek oczywiście biorę poprzednio dzięki smoczkowi mogłam iść się wysikać bo tak to młody ciągle na cycu by wisiał. sama pielęgniarka mi tak poradziła. ja akurat antysmoczkowa nie jestem mój Oli do 2 roku życia ze smokiem latał potem sam odrzucił zęby ma równiutkie teraz od razu biorę do szpitala ![]() - na wyjście mam body długi rękaw plus welurowy pajacyk, czapeczkę cienką (na wszelkie) i ciepłą. skarpetki na nóżki kombinezon i chustka na szyję ewentualnie. myślałam też o malusich rękawiczkach ale ręce i tak będą schowane w kombinezonie bo on ma długie rękawy ![]() no i kocyk do przykrycia. - do porodu dokumenty (dowód osobisty, karta ciąży, wszystkie dotychczasowe wyniki badań, grupa krwi itd, - skarpety biorę 3 pary w stopy może być zimno więc jak najbardziej można ja miałam przy porodzie ![]() - woda mineralna mała z dziubkiem (jak będzie mało to mąż dokupi) - zamiast opaski biorę gumkę do włosów ![]() - majtki bawełniane wzięłam ciemne - 2 ręczniki biorę też 1 duży 1 mały ![]() - o biszkoptach nie pomyślałam a w sumie dobry pomysł ![]() Cytat:
niby ten sam a lepszy
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio mi brzuch opadł dzień przed porodem. ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- eirene Oli chyba taki sam smoczkowy jak Kornik, od pierwszych godzin taki odruch ssania, że położna od razu pytała czy mamy smoka. No i teraz w ciągu dnia nie potrzebuje, chyba, ze wiczorem jak zmęczony jest. Ale do spania potrzebuje.
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka śliczny brzucholek. Wydaje mi się, że troszke opadł, ale ja porównuje zawsze pod siebie, a mój pod samymi tzytzkami jest od początku
![]() fashion nie warto się męczyć. Ja pamiętam, ze upewniałam się co to apapu u dziewczyn na mamusiowym gdzie pisze ![]() noo piękne zakupy ![]() ja na razie nie kupuje, ale jak na wiosne wpadne w szał zakupów to mnie nikt nie powstrzyma hihi. Przyszedł mój elmo ![]() Dziewczyny moze chcecie cebule, marchew, ziemniaczki, bo właśnie pan dzwonił domofonem heh
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Ma.ko ja bym dodała do Twojej listy jesCze z 2pielucjy tetrowe i jakis cienki kocyk co owinięcia dziecka. Moze wez tez butelkę awaryjnie? Dla tz kup jakies pepsi czyli tam lubi i batoniki musli co by chłopak miał energię ;d
|
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
Ale w szpitalu jeśli chcesz podać mm, to kupuję się raczej gotowe w małej buteleczce i położne tylko nakładają sterylny smoczek.
|
#2153 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
Ręczników wzięłabym 2male jeden na porodówkę a drugi potem do wlosow
na wyjscie zamiast 2pajacow wzięłabym body z długim rękawem plus ten welurowy i w tym komplecie w kombinezon napewno pod szyjkę wezmę chustkę , cienkie czapeczki i jedna grubsza no i niedrapki ale to na pobyt w szpitalu. Ja na pobyt biore wszystko dla dziecka,wole miec w razie co niz sie prosić potem
|
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene dziękuję
nam połozna mówiła, zeby wziąć małą wodę z dziubkiem i dużą, bo w razie jakby poród trwał dłużej to sie przeleje zeby było mi wygodniej pić![]() Moja teściowa oczywiście, ze "nie ucz smoczka od razu" bla bla bla bedzie chciał, to bedzie dostawał smoka, a nie to nie i juz ![]() Ja rękawiczek nie biorę na wyjście, bo kombinezon ma takie zakrywane łapki, więc rączki będą przykryte ![]() Ja nie mam co związać na głowie, z resztą widziałaś hehe a biszkopty/krakersy/herbatniki to w necie wyczytałam. Nam położna powiedziała, zeby tatus zrobił jakąś kanapke, bo na pewno po porodzie bede głodna. A jak np urodze wieczorem czy w nocy to na kolacje sie moge nie załapać. Ostatnio kupiłam w F&F majtki bawełniane z myślą o szpitalu i dzis do mnie dotarło, że sa białe chyba kupie w pepco jeszcze jedne czarne i juz.A w ogóle mamy nowego listonosza
|
#2157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie chce podawac ale dałam propozycje dla ma.ko zeby wziąć w razie czego,nie wiem jak jest w szpitalach bo nie rodziłam jeszcze,a standardy w hiszpani i w pl mogą byc inne. |
|
|
|
|
#2159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
dusiolka dzięki
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- dobra uciekam, bo jest 11, ja tu pitu pitu, a torba dalej niespakowana
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

wyglada na to, ze to to. te blyski sa bardzo uciazliwe, kiedys w pracy mnie to dopadlo to przestalam widziec komputer i mialam problem z obsluga gosci;/ niezle sie wtedy wystraszylam.

za lampke, kosz i torbe 
ale czasem bolało aż do
i albo wzięłąbym apap, albo walnęła głową w ścianę.
) 

ach te teściowe ehh.

bo przez dzień jestem taka niedorobiona że szok