![]() |
#2131 |
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII
nie doczytalam do konca zanim zadalam pytanie
![]() Ale kiepsko zaczelam dzien. ogladalam na tvp2 wywiad z kobieta, ktorej 2 badania prenatalne wykazaly brak wad u plodu, a w 32 tygodniu ustalono, ze dziecko nie ma oczu, nerki i niektore narzady na zewnatrz;/ kobieta mialam juz gotowy pokoik jak my wszystkie; byla zmuszona urodzic martwego dzidziusia...
#2132 |
Zakorzenienie
|
Lilijka stwierdziłam ze napisze list do gwiazdora hahaha ;d niecj cos wybierze z listy i tyle ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Zakorzenienie
|
Ja mam leżaczek z FP i hustawkę z Graco.
#2134 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Brawurka pamiętam, że ze zrobieniem listy wyprawkowej też się ociągałam. Teraz z pakowaniem torby powtóka z rozrywki hehe. tommotow skoro wszystkie bierzecie kuchenne to ja też hihi ![]() ![]() Ja pozyczyłam od rodziców mniejsza, ale jak patrze na liste to sie w nia raczej nie zmieszczę i wezme swoja więkzą. lilijka ![]() fashion Ibupromu absolutnie nie mozna. Mozemy PARACETAMOL brac. Moze być APAP, bo to to samo. Ja jak w 4-5 mies miałam codzienne mega bóle głowy to czasem brałam po 2 w dzie i jedna w nocy ![]() ![]() Ale widze, ze dziewczyny już Ci powiedziały ![]() taaaa, mysle, ze to aura. dusiolka a moze sobie czymś podraźniłaś? Katerina łączę się w bólu. Moje oko jest spuchnięte i czerwone gdzieś od 2-3 tygodni ![]() simonee ![]() Eirene mój się boi, ze mnie obrzeza (jak to się odmienia? ![]() ![]() ![]() Ale miałam dziś noc. Sniło mi się, że szłam ze znajomymi gdzieś i na ławce siedział chłopak i na kolanach miał drugiego chłopaka nad którym płakał. Tamten miał otwarte oczy ale chyba nie żył ![]() ![]() A później mieliśmy jakąś impreze w małym salonie z bielizną ![]() ![]() ![]() Wstałąm umęczona jak nie wiem. Zastanawiam się kiedy mam spakować staniki di szpitala, jak w nich chodze bo mnie nie uciskają :noneiwiem: haha Dobra wrzucam swoją liste. DObre kobiety powiedzc ie czego brakuje, a co nie potrzebne. (położna mówiła, ze dla maluszka tylkoe pieluchy i chusteczki potrzebne bo tak to dają szpitalne). Dla maluszka: - pampersy 20szt, - pielucha tetrowa 1-2 (tak mysle do karmienia czy cos), - chusteczki nawilżane - 1 op, - krem do pupy ?? - smoczek (chyba lepiej miec na wszelki wypadek?) Na wyjście: - pajac bawełniany - pajac welurowy - cienka czapeczka + ciepła czapeczka, - kombinezon - kocyk i pielucha tetrowa. Do porodu: - dowód osobisty, - RMUA, - karta ciązy z wynikami i usg - grupa krwii, - skarpetki (można?? ja strsznie marzne w stopy), - woda mineralna duża + mała z dziubkiem, - pomadka ochronna, - opaska do włosów. (koszule dają szpitalną) I torba na pobyt: - 2 koszule to karmienia, - szkafrok albo bluza - klapki pod prysznic, - kapcie, - 2-3 pary skarpet, - 2 staniki do karmienia, - majtki jednorazowe + 2 pary bawełnianych (chyba ciemne najlepsze co?), - 2 ręczniki (duży+mały), - kosmetyczka: zel pod prysznic, zel do higieny intymnej z korą dębu, krem do twarzy, mały krem nivea - uzywam do wszystkiego heh, pasta i szczoteczka do zębów, grzebień, mały dezodorant), - papier toaletowy, chusteczki higieniczne, - nakładki na deske sedesową, - maść na sutki + osłonki, - tantum rosa (ile??) - wkładki laktacyjne - 6 par, - podkłądy poporodowe - 2 op (20 szt), - podkłądy na łóżko - 3-4 szt, -apap, wapno. AA no i tel, ładowarka, woda, i biszkopty. Jak myslicie??
#2135 |
Zakorzenienie
|
pisałyście o sab simplex.... nie kupowałam nic takiego, bo nie mieliśmy potrzeby
a w ogóle to są dwie wersje: jedna czeska, druga niemiecka i nie wiem czym się różnią, ale wszyscy mówią tylko i wyłącznie o niemieckiej... bo niby najlepsza......
#2136 |
Rozeznanie
|
hej mamuski
![]() chyba odczuwam brak slonca- nic mi sie nie chce, nie wiem na co bym miala ochote- jak ja nie lubie takiego samopoczucia, zmeczona jestem a spac nie moge, glodna ciagle jestem a nie wiem co bym zjadla, roboty w domu tez jest a nie weim od czego zaczac i nic nie robie ehhh maruda dzis ze mnie |
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Zakorzenienie
|
mako super lista.
Tego tantum rosa, weź 2-3 saszetki, rozpuścisz w butelce 0,5 litra wody i masz na cały dzień do podmywania. Smoczek weź dla malucha, chociażby na drogę, bo w niektórych szpitalach zabraniają używać. Pod tego pajaca weź może bodziaka na krótki rękaw. Skarpetki do porodu mozesz mieć, a nawet powinnaś jak marzną Ci stopy.
![]() |
#2138 |
Zakorzenienie
|
lilijka
![]() Mnie dzisiaj czekają odwiedziny teściów bleee. Teściu cos tam musi od małża zabrać, a teściowa pewnie chce kołyske bez baldachimu pooglądać ![]() Kurde zeby tylko tesciu nie przyjechał z maszynką i nei chciał się strzyc, bo po południu nie mogę stać. Najwyzej przyjade w sobote z rana i ostrzyge go. fashion weż apap i się nie męcz ![]() pakuj się kochana pakuj, bo nie znamy dnia ani godziny hehe ewka my mamu bujaczek bo dostaliśmy, a tal to nic. misia dzięki ![]()
Choć ciężko mi to idzie, walczę ze słabościami ![]() O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta. Leoś 29.12.2014 Edytowane przez ma.ko Czas edycji: 2014-12-03 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak sobie myślę że jakiś fajny portfel też by mi się przydał ![]() Cytat:
![]() piękna lista bardzo mi się przyda ![]() Simonee mam nadzieję że ten sen w końcu do mnie przyjdzie ![]() ![]() jeszcze mnie głowa zaczyna boleć ![]() fashion już szalejesz z zakupami na lato? ![]()
![]() |
#2140 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli chodzi o HIV - ja miałam robione w sobotę jak byłam przyjmowana na oddział w celu badań, w poniedziałek lekarz miał wyniki. Ale nie wiem czy to standardowa prędkość.
![]() |
#2142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Smerf no do teraz widzę jego twarz. A najgorsze, ze to była twarz kolegi z liceum (tzn nie jestem pewna, bo w mieście jest jeszcze jeden chłopak którego zawsze myle z tym kolegą). Jak sie przyda to bierz ![]() ![]()
![]() |
#2143 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, co myślicie, opadł mi brzuch ?
tż mówi że bardzo, zeschizuję się eh |
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Zakorzenienie
|
lilijka3 - no tak się czuję, jakby mnie coś przejechało:/ ehh dzięki
![]() Kupię paracetamol na wszelki wypadek. ma.ko tak myślałam, że paracetamol/apap ale wolałam się upewnić. całą ciążę nic nie zażywałam bo różne bóle były do zniesienia. Ale miałaś sen ![]() Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi, trzeba dopisać neurologa do spraw do załatwienia po porodzie:/ Ewka ![]() ![]() Za bujaczek narazie będzie mi robił jakby co fotelik samochodowy:P jasowaa straszna historia ![]()
![]() |
#2146 |
Zakorzenienie
|
misia ale łobuziak z tego Twojego Korniczka
![]() fashion ja tam nie lubię sobie sama prezentu wybierać ![]() w tamtym roku mąż mi taką piękną biżuterię kupił że wszędziew niej chodzę
#2147 |
Zakorzenienie
|
ee tam szaleje jedna sukieneczka
![]() a kurteczka na wiosnę bo stara zniszczona ![]() Miałam nie kupować nic, ale raz że nie pamiętam kiedy sobie coś kupiłam ostatnio- co by mi się podobało ![]() Już się widzę w niej na spacerach z wózeczkiem ![]() ![]()
#2148 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ma.ko o ludu co za sen ![]() ![]() co do listy: - krem do pupy biorę bo tak mam w zaleceniach szpitala ![]() - smoczek oczywiście biorę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - na wyjście mam body długi rękaw plus welurowy pajacyk, czapeczkę cienką (na wszelkie) i ciepłą. skarpetki na nóżki kombinezon i chustka na szyję ewentualnie. myślałam też o malusich rękawiczkach ale ręce i tak będą schowane w kombinezonie ![]() ![]() no i kocyk do przykrycia. - do porodu dokumenty (dowód osobisty, karta ciąży, wszystkie dotychczasowe wyniki badań, grupa krwi itd, - skarpety biorę 3 pary ![]() ![]() ![]() - woda mineralna mała z dziubkiem (jak będzie mało to mąż dokupi) - zamiast opaski biorę gumkę do włosów ![]() - majtki bawełniane wzięłam ciemne ![]() - 2 ręczniki biorę też 1 duży 1 mały ![]() - o biszkoptach nie pomyślałam a w sumie dobry pomysł ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio mi brzuch opadł dzień przed porodem. ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- eirene Oli chyba taki sam smoczkowy jak Kornik, od pierwszych godzin taki odruch ssania, że położna od razu pytała czy mamy smoka. No i teraz w ciągu dnia nie potrzebuje, chyba, ze wiczorem jak zmęczony jest. Ale do spania potrzebuje.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2150 |
Zakorzenienie
|
Ewka śliczny brzucholek. Wydaje mi się, że troszke opadł, ale ja porównuje zawsze pod siebie, a mój pod samymi tzytzkami jest od początku
![]() fashion nie warto się męczyć. Ja pamiętam, ze upewniałam się co to apapu u dziewczyn na mamusiowym gdzie pisze ![]() noo piękne zakupy ![]() ja na razie nie kupuje, ale jak na wiosne wpadne w szał zakupów to mnie nikt nie powstrzyma hihi. Przyszedł mój elmo ![]() ![]() Dziewczyny moze chcecie cebule, marchew, ziemniaczki, bo właśnie pan dzwonił domofonem heh
#2151 |
Zakorzenienie
|
Ma.ko ja bym dodała do Twojej listy jesCze z 2pielucjy tetrowe i jakis cienki kocyk co owinięcia dziecka. Moze wez tez butelkę awaryjnie? Dla tz kup jakies pepsi czyli tam lubi i batoniki musli co by chłopak miał energię ;d
|
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Zakorzenienie
|
Ale w szpitalu jeśli chcesz podać mm, to kupuję się raczej gotowe w małej buteleczce i położne tylko nakładają sterylny smoczek.
#2153 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2155 |
Zakorzenienie
|
Ręczników wzięłabym 2male jeden na porodówkę a drugi potem do wlosow
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Zakorzenienie
|
Eirene dziękuję
![]() ![]() Moja teściowa oczywiście, ze "nie ucz smoczka od razu" bla bla bla bedzie chciał, to bedzie dostawał smoka, a nie to nie i juz ![]() Ja rękawiczek nie biorę na wyjście, bo kombinezon ma takie zakrywane łapki, więc rączki będą przykryte ![]() Ja nie mam co związać na głowie, z resztą widziałaś hehe a biszkopty/krakersy/herbatniki to w necie wyczytałam. Nam położna powiedziała, zeby tatus zrobił jakąś kanapke, bo na pewno po porodzie bede głodna. A jak np urodze wieczorem czy w nocy to na kolacje sie moge nie załapać. Ostatnio kupiłam w F&F majtki bawełniane z myślą o szpitalu i dzis do mnie dotarło, że sa białe ![]() A w ogóle mamy nowego listonosza ![]() ![]()
#2157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie chce podawac ale dałam propozycje dla ma.ko zeby wziąć w razie czego,nie wiem jak jest w szpitalach bo nie rodziłam jeszcze,a standardy w hiszpani i w pl mogą byc inne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Zakorzenienie
|
dusiolka dzięki
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- dobra uciekam, bo jest 11, ja tu pitu pitu, a torba dalej niespakowana ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.