|
|
#241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Do posiadaczek czworonogów
mój pies ma zakaz a koty same sobie pozwalają
|
|
#242 |
|
Raczkowanie
|
Mój Cappy ma przykazane ze jesli na łóżeczko to tylko w dolnej częsci przy nogach i nawet jak nikt nie lezy na lozku to tam wlasnie sie kladzie.A jesli zrobie wyjatek i zaprosze go blizej glowy zeby sie troche poprzytulac to potem i tak idzie sie polozyc tam gdzie sie nauczyl(mimo ze jest jeszcze szczeniakiem).On kocha lezec na poscieli i tulic sie.Pewnie czuje sie tam jak na rekach, czuje zapach i bliskosc osoby.Zawsze spi ze mna w pokoju ale teraz juz woli lezec na szerokim fotelu niz na lozku.Moze dlatego ze sie strasznie wierce podczas snu
ale jakby tak gdzies dorwal poduszke i nikt go nie pilnowal to oczywiscie polozy sie na niej i..nie ma psa przez pol dnia!na zdjeciach jest calkiem malutki 2-miesieczny i przed wizyta u fryzjera
|
|
|
|
|
#243 |
|
Rozeznanie
|
nie moze, to owczarek niemiecki wiec juz wystarczy sierci na podlodze jak by byly jeszcze w lozku to bym oszalala. Ostatnio weszla sobie o tak na chwilke, polezala wtedy moje grozne spojrzenie, i zeszla spuszczajac glowe :P
|
|
#244 |
|
Przyczajenie
|
Hehe. Moj doguś, jesli nie machne mu głową, żeby wszedł do łózka, bedzie się kręcił po całym pokoju, dopiero jak zasne wdrapie sie na wyrko i połozy w nogach... Strasznie sie rozpycha, jak 'dostanie pozwolenie'
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
jasne że śpi ze mną
ale na ziemi wygląda równie słodko
|
|
#246 |
|
Raczkowanie
|
Moja jamniczka śpi w łóżku, na poduszce mojej lub męża i pod kołdrą. Lubi też spać całkowicie schowana pod kołdrą przytulona do mnie lub w pozycji na waleta.
Załącznik 1029796 Załącznik 1029797 Edytowane przez Alkmina Czas edycji: 2009-08-28 o 17:04 |
|
|
|
|
#247 |
|
Raczkowanie
|
mam pinczerkę miniaturową, a każdy kto ma pinczera lub zna te psy wie, że nie idzie ich żadną siłą wygonić z łóżka, zresztą nawet nie próbujemy, zupełnie nam to nie przeszkadza
śpi najczęściej między nami, z głową na podusi i pod kołderką albo całkiem się zagrzebuje. W nocy przytula się do któregoś z nas, jest przesłodka |
|
|
|
|
#248 |
|
Przyczajenie
|
Ja też mam pinczerka i oczywiście pozwalam mu lezec w łozku, wiem ze tak nie mozna, ale on jest taki slodki jak zagrzebie sie w kolderce
|
|
|
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
mój skarbek ma zakaz wchodzenia do łóżka,ale to tylko dlatego że w przyszłości może nas (mnie i tż)nie wpuścić do wyrka
bo uzna je za swoje legowisko
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
mó kolega ma podobnego psa
|
|
#251 |
|
Przyczajenie
|
No z takim duzym psem to moze byc problem, ale mój najwyżej pół poduszki zajmie
Edytowane przez Maalaagaa Czas edycji: 2009-08-17 o 20:30 |
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Moja psica robi co chce, żebrze przy stole (ale nie przy gościach, wtedy sama się powstrzymuje bez naszego narzekania
), włazi na łóżka/kanapy (to tylko jak nie ma gości albo gościom nie przeszkadza, mojej cioci [która w ogóle psów nie lubi] przszkadza i wtedy ją po prostu z kanapy spychamy i mówimy, że nie wolno i nie wchodzi). Rzpycha się w łóżku jak śpi niesamowicie, chrapie i bręczy Brzmi to i wygląda jak bunt "czego wy wszyscy chcecie w moim łóżku?!" , a każdy i tak śpi sobie w najlepsze i ma ją w nosie, jak się nie podoba to niech idzie na swoje legowisko Tylko jak u mojego TŻ-a sobie leżymy to ona się nie pcha, ale jak np spał u mnie to pierwsza w łóżku leżała
|
|
|
|
|
#253 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a moja suczka rośnie jak na drożdzach z dnia na dzień i ani sie nie obejrze jak będe miała wilka w domu
|
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#255 |
|
Przyczajenie
|
ZAZA81 no tak mały piesek jest swietny ale duzy nie schowa sie za tobą kiedy potrzebujesz obrony :P
P.S. Jaki kundelunio?? To jest mój piękny "rasowy mieszaniec"
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#256 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez Maalaagaa Czas edycji: 2009-08-17 o 20:29 |
|
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra ale i tak piękniś
|
|
#258 |
|
Przyczajenie
|
dzieki
|
|
|
|
|
#259 |
|
BAN stały
|
Nie pozwoliłabym żadnemu psu spać ze mną w łóżku.
Przecież to jest strasznie niehigieniczne. Łazi taki pies na spacerze po chodnikach, trawnikach, po sikach, kupkach, czasem się w czymś wytarza, miewa pchełki czy inne insekty (o których nie wiemy), swoją menażerię bakteryjną, śmierdzi w specyficzny sposób (tak, wiem, że po czasie się tego nie czuje...za to inni czują) wypadającą sierść...i z tym wszystkim włazi do naszego łóżka. Aż mnie ciarki przechodzą. A kolejny powód jest taki, że psa owszem należy kochać, dbać o niego, ale powinien on znać swoje miejsce w "stadzie". |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie pozwalam moim psiaką spać ze mną w łóżku...
|
|
#261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też mysle , czy tu wilk nie wyrosnie
|
|
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
uwielbiam swojego psa, ale za nic nie pozwalam mu ze soba spac!!! moze to zboczenie zwodowe, ale po prostu wiem co po takim piesku "lazi", co moze na sobie wozic. Aj kobietki, miekkie jestescie
Poza tym nie chcialabym obudzic sie z jego sierscia na jezyku lub gdziekolwiek indziej
|
|
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmmmmmmmmmmm.... znalazlam w tym watku swoj wpis - luty 2005- , az mi sie lezka w oku zakrecila, Wega byla z nami wtedy dwa tygodnie i byla takim maluszkiem, teraz ma juz prawie trzy lata ![]() Oczywiscie porazka wychowawcza na calej lini, pies spi z nami w lozku a tak sie zapieralam..... |
|
|
|
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: spanie z psem/kotem - bardzo niezdrowe?
Lekarz powiedzial mi niedawno [alergolog] z kotem spac nie wolno przede wszystkim kobietom, bo kotki przenosza bakterie amebe , ktora powoduje bezplodnosc a u kobiet w ciazy wady rozwojowe plodu. tyle na ten temat, ja ze swoim kotem nie spie.
|
|
|
#265 |
|
Zadomowienie
|
ja ze swoim kotem tez nie spie
bo lozko jest moje i jedynie TZ moze tam ze mna spac, brzydza mnie kocie klaki, i kot nie ma wstepu do mojej sypialni i on dobrze o tym wie ja mu sie do wyra nie pakuje niech on od mojego trzyma sie z dalekajak moj TZ byl malutki to caly czas spal z psem. razu pewnego babcia wpakowala za duzo czosnku w kotlety i chwile po zjedzeniu maly Tzcik wydalil tasiemca. podobno mial go w sobie przez dobre kilka lat. podejrzenie ze wlasnie od psa (sorka za obrazowosc) zwierze jest zwierzeciem i nawet prosby TZ niczego nie zmienia. kot z nami nie spi, a poza tym nie wyobrazam sobie publiki podczas lozkowych zabaw
|
|
#266 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
o i jeszcze ciekawostka Cytat:
odpowiadajac na pytanie ,jak mialam psa to oczywiscie spal ze mna Teraz jak mam koty tez spia na koldrze ,ale nie cala noc zalezy od ich humoru Nie wiem czy bede miec w ogole dzieci wiec nie zaprzatam sobie tym glowy |
||||||
|
|
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Spanie z psem/kotem - bardzo niezdrowe?
Ja śpię z moją ukochaną kotką, ale tylko jeśli ona sama sobie tego zażyczy
Jest marudną indywidualistką, do tego nietykalną, no ale ma dopiero roczek, skończony 8 kwietnia ![]() ![]() Tylko pierwszą noc w domu przespała ułożona na moim ramieniu, a szkoda, bo to bardzo przyjemne uczucie ![]() Ostatnio miałam w nocy jakiś straszny koszmar senny, ale wybudziła mnie z niego moja kicia mruczeniem koło ucha Hehe, od razu mi się lepiej zrobiło i szybciej się uspokoiłam. Obecnie - jeśli już w moim łóżku - to śpi wlaśnie koło mojej poduszki lub ewentualnie w nogach, ale nigdy nie tak jak choćby wtedy ułożona na ramieniu, czy gdziekolwiek indziej. Mam nadzieję, że z czasem zrobi się bardziej tykalna ![]() To osobista decyzja każdej z nas i ja postanowiłam wpuszczać ją do łóżka. Jest czysta, zadbana, nie szlaja się po podwórku, więc śpię (z nią) spokojnie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#268 | ||
|
Raróg
|
Cytat:
Ameboza prowadzi do bezpłodności? Czy akurat koty aż tak bardzo roznoszą amebę? http://www.pracaizdrowie.com.pl/content/view/378/6/
|
|
|
|
#269 |
|
Raczkowanie
|
Uwazam ze samo spanie z kotem nie powoduje chorob bo przeciez caly czas mamy z nim do czynienia.Faktycznie w czasie ciazy nie powinno sie miec kota
![]() Moj kot caly czas siedzi w domu i nie je strasznych ruszajacych sie rzeczy dlatego z nim spie.W innym przypadku nie ma mowy
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
Moja suczka ciągle przynosi kleszcze. Niektóre jescze po niej łażą, kiedy ja sprawdzam. Oczywiście śpi z nami w łóżku i zastanawiam się, czy taki kleszcz nie przelezie na nas? Stosuję frontline, ale kleszcze są.
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.

ale jakby tak gdzies dorwal poduszke i nikt go nie pilnowal to oczywiscie polozy sie na niej i..nie ma psa przez pol dnia!na zdjeciach jest calkiem malutki 2-miesieczny i przed wizyta u fryzjera

Brzmi to i wygląda jak bunt "czego wy wszyscy chcecie w moim łóżku?!"
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)