Wszystko o Avonie - cz.37 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-04, 16:47   #31
smerfetka25
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.37

Chcielibyśmy w przedświątecznym okresie dostarczyć Konsultantkom i Klientom jak najwięcej zamówionych produktów, których Konsultantki nie otrzymały w poprzednich zamówieniach. Analizując ilości produktów, które w ciągu kilku najbliższych dni dotrą do naszych magazynów, 15 grudnia planujemy rozpocząć akcję wysyłki paczek z produktami, które będą już dostępne.

Akcją zostaną objęte Konsultantki, które:
· mają na swoim koncie co najmniej 2 produkty (również z poprzednich kampanii) oraz ich wartość jest powyżej 50 zł
· brakujące produkty zostaną wysłane bezpłatnie dostawą szybką
· paczki będą wysłane na stały adres dostawy
· o dosyłce produktów Konsultantka zostanie poinformowana SMS-em o treści:
Wysyłamy brakujące produkty z poprzednich zamówień. Bezpłatna dostawa
paczki na stały adres dostawy. Otrzymasz sms potwierdzający datę dostawy.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

A jak ktoś nie życzy sobie na stały adres to co??
Stary 2014-12-04, 17:36   #32
ankoro
Wtajemniczenie

Wysłałam zwroty z kat.15 na kwotę ok.58 zł, bo klientka się rozchorowała i kupiła zamówione u mnie wcześniej kosmetyki w ośrodku zdrowia jak poszła do lekarza.U mnie zrezygnowała z zakupu, przeprosiła bo potrzebowała je już, a w związku z tym,że chora wiedziała,że szybko się nie spotkamy.Co miałam zrobić, jej zamówienie już było zafakturowane więc kiedy go otrzymałam wysłałam zwrot z zaznaczeniem na formularzu rezygnacja klienta. A dzisiaj otrzymałam takiego maila:

Na Pani/Pana koncie odnotowujemy duże zwroty.

Zgodnie z zapisem na umowie Konsultantka zobowiązana jest do przestrzegania zasad dotyczących prowadzenia sprzedaży obowiązujących w AVON oraz zasad współpracy z AVON, w tym zasad gwarancji AVON i zwrotu produktów. W zasadach gwarancji Avon (zamieszczonych w Strefie Konsultantki) jest zapis mówiący, że dokonywany zwrot powinien dotyczyć pojedynczych produktów. Zapoznanie się z zasadami i ich zaakceptowanie jest elementem wymaganym w momencie wypełniania E-Zwrotu.

Prosimy o ograniczenie reklamacji. Sugerujemy, aby spróbowała Pani/Pan w większym stopniu korzystać z dostępnych próbek produktów i ofert DEMO. Takie działania pozwolą Pani/Panu na zaplanowanie zakupów na właściwym poziomie, bez zbędnych nadwyżek, które następnie Pani/Pan zwraca. Jeśli liczba zwracanych produktów nie zostanie zmniejszona, będziemy musieli podjąć bardziej radykalne kroki, łącznie z rozwiązaniem umowy Konsultanckiej.

Mamy nadzieję, że zrozumie Pani/Pan nasze stanowisko i dalsza współpraca będzie się układała bezproblemowo.

Z pozdrowieniami
Dział Obsługi Konsultantek

Co Wy na to?
Stary 2014-12-04, 17:45   #33
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Wysłałam zwroty z kat.15 na kwotę ok.58 zł, bo klientka się rozchorowała i kupiła zamówione u mnie wcześniej kosmetyki w ośrodku zdrowia jak poszła do lekarza.U mnie zrezygnowała z zakupu, przeprosiła bo potrzebowała je już, a w związku z tym,że chora wiedziała,że szybko się nie spotkamy.Co miałam zrobić, jej zamówienie już było zafakturowane więc kiedy go otrzymałam wysłałam zwrot z zaznaczeniem na formularzu rezygnacja klienta. A dzisiaj otrzymałam takiego maila:

Na Pani/Pana koncie odnotowujemy duże zwroty.

Zgodnie z zapisem na umowie Konsultantka zobowiązana jest do przestrzegania zasad dotyczących prowadzenia sprzedaży obowiązujących w AVON oraz zasad współpracy z AVON, w tym zasad gwarancji AVON i zwrotu produktów. W zasadach gwarancji Avon (zamieszczonych w Strefie Konsultantki) jest zapis mówiący, że dokonywany zwrot powinien dotyczyć pojedynczych produktów. Zapoznanie się z zasadami i ich zaakceptowanie jest elementem wymaganym w momencie wypełniania E-Zwrotu.

Prosimy o ograniczenie reklamacji. Sugerujemy, aby spróbowała Pani/Pan w większym stopniu korzystać z dostępnych próbek produktów i ofert DEMO. Takie działania pozwolą Pani/Panu na zaplanowanie zakupów na właściwym poziomie, bez zbędnych nadwyżek, które następnie Pani/Pan zwraca. Jeśli liczba zwracanych produktów nie zostanie zmniejszona, będziemy musieli podjąć bardziej radykalne kroki, łącznie z rozwiązaniem umowy Konsultanckiej.

Mamy nadzieję, że zrozumie Pani/Pan nasze stanowisko i dalsza współpraca będzie się układała bezproblemowo.

Z pozdrowieniami

Co Wy na to?
A jak często robisz zwroty?
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 17:50   #34
dorottt
Przyczajenie

Mam pytanie skąd klientka która ma zamówienie na ponad 70 zł w kat.17 ma wziąć kod promocyjny? i rozumiem, ze jak ma powyżej 70 zł to dostaje oba prezenty? (baza i korektor?) Chodzi mi o zamówienia przez avon online
dorottt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 17:51   #35
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
A jak często robisz zwroty?
Raz na 3 miesiące 4-5 produktów, ale ja mam wysokie zamówienia, wiec te zwroty przeze mnie nie zawinione nie powinny być problemem.
Stary 2014-12-04, 17:54   #36
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Raz na 3 miesiące 4-5 produktów, ale ja mam wysokie zamówienia, wiec te zwroty przeze mnie nie zawinione nie powinny być problemem.
Żadne zwroty nie powinny być problemem. Pytam z ciekawości

Jest niby gwarancja, że do 3 msc od faktury można zwrócić, a oni grożą, że wywalą z listy konsultantkę. Wstyd.
Stary 2014-12-04, 17:58   #37
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monica82 Pokaż wiadomość
W przyszłym roku wszystkie musimy poinformować nasze klientki aby już we wrześniu zamawiały produkty, które będą chciały komuś sprezentować na Mikołaja lub gwiazdkę.
Avon kpiny urządza. I nic dziwnego że klientki wolą w sklepach kupić
U mnie na szczęście wszystkie, które zamówiły prezenty to je dostały Bez żadnych opóźnień. A zbliżałam się do 2tys W brakach mam aktualnie jedynie bransoletki z literkami, które zamawiała moja Mama
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 18:00   #38
joannamm
Raczkowanie

Każda klientka w katalogu może sobie przeczytać, że ma prawo zwrotu w ciągu 3 m-cy, a oni takie rzeczy wypisują. A jakby nagle wszystkie klientki danej KK postanowiły oddać? bo np. znajdą nową KK /np. w pracy/, która im da opust? Avon daje gwarancję a KK powinna sobie zostawić produkty? Coś tu nie gra! To się powinno wyjaśnić.

Ja mam kilka zestawów mikołajkowych i w każdym coś brakuje. I jak to dać klientkom? I powiedzieć, że może dostaną jeszcze przed świętami? A może avon przesunie termin?

Edytowane przez joannamm
Czas edycji: 2014-12-04 o 18:03
joannamm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 18:01   #39
Fenris
Czekam na Ragnarok

W brakach jest płyn do kąpieli żurawina
Stary 2014-12-04, 18:01   #40
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
750 punktów to bardzo dużo jak za jedną transakcję. Zobacz ile można zdobyć punktów przy zakupach w normalnych sklepach - po kilkadziesiąt. Za kilka zamówień z Avonu można mieć bilet do kina gratis (np. 2400 punktów), także nie ma co narzekać. Ja się bardzo cieszę, że jeszcze dostaję punkty ot tak.
Ja chodzę do kina gdzie bilety są po 10zł i jakoś 2400 punktów to za dużo jak za bilet (ale akurat i tak u mnie nie ma Multikina). I tak dobrze, że w ogóle jakieś punkty wpadają, bo się zamawia tak czy siak, ale akurat w innych sklepach wpada dużo więcej niż tu bo są dodatkowo ekupony, które zależą od wartości, a nie kupionej rzeczy jak w Avonie....

Edytowane przez taka jedna
Czas edycji: 2014-12-04 o 18:04
Stary 2014-12-04, 18:07   #41
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joannamm Pokaż wiadomość
Każda klientka w katalogu może sobie przeczytać, że ma prawo zwrotu w ciągu 3 m-cy, a oni takie rzeczy wypisują. A jakby nagle wszystkie klientki danej KK postanowiły oddać? bo np. znajdą nową KK /np. w pracy/, która im da opust? Avon daje gwarancję a KK powinna sobie zostawić produkty? Coś tu nie gra! To się powinno wyjaśnić.
Dlatego zrobiło mi się przykro, jestem konsultantką od 17 lat i od wielu lat w KR. A klientki mają takie prawo zagwarantowane przez Avon.

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
Napisane przez joannamm Pokaż wiadomość

Ja mam kilka zestawów mikołajkowych i w każdym coś brakuje. I jak to dać klientkom? I powiedzieć, że może dostaną jeszcze przed świętami? A może avon przesunie termin?
Oczywiście masz na myśli przesunięcie terminu Świąt? To jest myśl!
Stary 2014-12-04, 18:15   #42
joannamm
Raczkowanie

Cytat:
...Oczywiście masz na myśli przesunięcie terminu Świąt? To jest myśl!

Czy kubek sowa /z 16 tki/ będzie jeszcze kiedyś? Skończył się w połowie kampanii, a nie miał oznaczenia, że do wyczerpania zapasów.

Edytowane przez joannamm
Czas edycji: 2014-12-04 o 18:18
joannamm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 18:15   #43
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ja chodzę do kina gdzie bilety są po 10zł i jakoś 2400 punktów to za dużo jak za bilet (ale akurat i tak u mnie nie ma Multikina). I tak dobrze, że w ogóle jakieś punkty wpadają, bo się zamawia tak czy siak, ale akurat w innych sklepach wpada dużo więcej niż tu bo są dodatkowo ekupony, które zależą od wartości, a nie kupionej rzeczy jak w Avonie....
We Wrocławiu niestety nie ma kina za 10zł, a 23zł to cena najtańszego biletu na 2D (2300 punktów payback). Często chodzę do kina i "płacę" punktami payback. Zawsze zbierały się bardzo wolno i bardzo mało, a teraz jak zamawiam na siebie Avon to raz dwa.
Stary 2014-12-04, 18:30   #44
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
We Wrocławiu niestety nie ma kina za 10zł, a 23zł to cena najtańszego biletu na 2D (2300 punktów payback). Często chodzę do kina i "płacę" punktami payback. Zawsze zbierały się bardzo wolno i bardzo mało, a teraz jak zamawiam na siebie Avon to raz dwa.
Sprawdziłam i są we Wrocławiu kina studyjne gdzie zawsze bilety są niższe(11zł), a nowości takie same jak w sieciowych. A i do multikina w Poznaniu chodziłam za 13zł(w każdy wtorek z Fb bodajże czy kupując online?). U mnie po 10zł też nie są codziennie, a raz w tygodniu. Ja dużo więcej punktów zbieram gdzie indziej niż w Avonie, no ale dobrze, że w ogóle coś wpływa i stąd.

W K17 mam ofertę:
Kup dowolne produkty z serii Luxe*
zbieraj punkt
600 °P za 3 szt.
1000 °P za 5 lub więcej szt.
Ale u mnie raczej nikt nic nie kupi z tej serii. W K16 miałam na LBD i chyba nawet się załapałam.

Edytowane przez taka jedna
Czas edycji: 2014-12-04 o 18:31
Stary 2014-12-04, 18:34   #45
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
W brakach jest płyn do kąpieli żurawina
Bałwanek?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 18:42   #46
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Sprawdziłam i są we Wrocławiu kina studyjne gdzie zawsze bilety są niższe(11zł), a nowości takie same jak w sieciowych. A i do multikina w Poznaniu chodziłam za 13zł(w każdy wtorek z Fb bodajże czy kupując online?). U mnie po 10zł też nie są codziennie, a raz w tygodniu. Ja dużo więcej punktów zbieram gdzie indziej niż w Avonie, no ale dobrze, że w ogóle coś wpływa i stąd.
Gdzie są te bilety? Ja chodzę do Multikina i Heliosa, tam są od 23zł. Payback akceptują tylko w Multikinie. Biletów za 11zł na normalne filmy tutaj nie ma (normalne=nowe).
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Bałwanek?
Tak.
Stary 2014-12-04, 18:42   #47
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli liczba zwracanych produktów nie zostanie zmniejszona, będziemy musieli podjąć bardziej radykalne kroki, łącznie z rozwiązaniem umowy Konsultanckiej.

Z pozdrowieniami

Co Wy na to?
Hehe no nieźle
Stary 2014-12-04, 18:45   #48
musso4
Zakorzenienie

o 18 dostałam sms, ze fv jest, jest tez podgląd i co? nie emulsji ze złotem z programu żadnej adnotacji, że produkcja zakończona, nic
macie te emulsje na fakturach?
Stary 2014-12-04, 18:53   #49
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
o 18 dostałam sms, ze fv jest, jest tez podgląd i co? nie emulsji ze złotem z programu żadnej adnotacji, że produkcja zakończona, nic
macie te emulsje na fakturach?
Nie ma? Kurde, to na prezent dla babci.

A kiedy składałaś zamówienie? Ja w poniedziałek i nie mam ani smsa, ani faktury.

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Ja sobie wzięłam z k17:
szminka ultra colour dream fuchsia
kredka żelowa black
płyn orchidea malina
szczotka składana z lusterkiem
lakier piaskowy radiant rose
perełki brązujące "chłodne" i rozświetlające
korektor luxe fair
Stary 2014-12-04, 19:05   #50
florence244
Zakorzenienie

Cześć, czy któraś z Was orientuje się może czy uniwersalne balsamy w słoiczkach (glównie chodzi mi o wersję wanilia i brzoskwinia-bawełna) mają w skaładzie lanolinę?
Jestem uczulona a chciałabym zamówić i nie wiem czy nie wtopię z bezsensownym zakupem.

Proszę o pomoc!
florence244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 19:14   #51
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez florence244 Pokaż wiadomość
Cześć, czy któraś z Was orientuje się może czy uniwersalne balsamy w słoiczkach (glównie chodzi mi o wersję wanilia i brzoskwinia-bawełna) mają w skaładzie lanolinę?
Jestem uczulona a chciałabym zamówić i nie wiem czy nie wtopię z bezsensownym zakupem.

Proszę o pomoc!
Znalazłam skład wersji z woskiem pszczelim:

Petrolatum, Ethylhexyl Palmitate, Polyethylyne, Ozokerite, Dimethicone, Phenoxyethanol, Parfum, Acrylates Copolymer, BHT, Tocopheryl Acetate, Cera Alba, Saccharin, Acorbyl Palmitate, Mel, Retinyl Palmitate, Tocopherol, Cl 77491, Cl 77492, Cl 77499
Stary 2014-12-04, 19:18   #52
florence244
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam skład wersji z woskiem pszczelim:

Petrolatum, Ethylhexyl Palmitate, Polyethylyne, Ozokerite, Dimethicone, Phenoxyethanol, Parfum, Acrylates Copolymer, BHT, Tocopheryl Acetate, Cera Alba, Saccharin, Acorbyl Palmitate, Mel, Retinyl Palmitate, Tocopherol, Cl 77491, Cl 77492, Cl 77499

No własnie z woskiem pszczelim też znalazłam, na wizazu, tylko boję się, że inne wersje mogą się różnić składem
Stary 2014-12-04, 19:19   #53
Fenris
Czekam na Ragnarok

Produkty z kalendarza adwentowego wszystkie są już dostępne i jako konsultantka mogę je zamówić przez strefę. Zrobiłam symulację
Stary 2014-12-04, 19:23   #54
kokolino4
Raczkowanie

Czerwoną kropke ma też zestaw Femme ,data dostępności na 8.12 ...
kokolino4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 19:23   #55
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez florence244 Pokaż wiadomość
No własnie z woskiem pszczelim też znalazłam, na wizazu, tylko boję się, że inne wersje mogą się różnić składem
Skład brzoskwinia: http://paolapisz.blogspot.com/2013/0...-i-bawena.html
Stary 2014-12-04, 19:38   #56
taka jedna
Zakorzenienie

U mnie pobrane, faktury nie ma
Ja wzięłam tylko bombkę z mini i płyn do kąpieli róża za 5,99zł No i katalogi. Pewnie później jeszcze coś dorzucę.
A zamówienia spływają Mam nadzieję, że nie będzie braków
Stary 2014-12-04, 19:42   #57
Fenris
Czekam na Ragnarok

U mnie też pobrane, a zamawiałam w poniedziałek
Stary 2014-12-04, 19:54   #58
florence244
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Ci bardzo
Jakby ktoś miał pod ręką waniliowy to proszę o odzew
Stary 2014-12-04, 19:56   #59
Lamarii777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
zniesiony jest krmz, czyli te 10 za pakowanie paczki poniżej160(pierwszej)/50(kolejnej) dostawy bez zmian, paczkomat 0, szybka 3,9, kurier 6,9
Zapytałam się o to, bo w strefie jest info, że dosyłka jest bezpłatna i nie wiedziałam co o tym sądzić... Ciekawe czy można do nich zadzwonić, gdy dany produkt będzie dostępny i powiedzieć, żeby wysłali tylko jego ale na paczkomat, bo kurierem to już widziałam, że pisałyście, że avon dośle szybką dostawą min.2 produkty pow. 50zł (swoją drogą to dwa muszą być po 50zł? czy w sumie te 2 mogą być za 50zł.. lepiej się u was upewnić )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dosyłka.jpg (97,6 KB, 21 załadowań)
Lamarii777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 19:57   #60
Lamarii777
Raczkowanie

Cytat:
U mnie pobrane, faktury nie ma
Ja wzięłam tylko bombkę z mini i płyn do kąpieli róża za 5,99zł No i katalogi. Pewnie później jeszcze coś dorzucę.
A zamówienia spływają Mam nadzieję, że nie będzie braków
Zieloną ma kropę ten płyn?
Lamarii777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości