|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII
śniło mi się, że urodziłam
![]() prosto ze szpitala wbila nam sie cyganska rodzina "żeby celebrować" ale jak mi zajęli sypialnie w której chciałam poleżeć i skupić sie na karmieniu, zaczeli palić papierosy to odłożyłam dziecko i po kolei wywalalam za fraki ![]() u nas dziś szklanka, zastanawiam się czy jechać na play grupe, już w czwartek ominelismy bo jakiś wirus. Oczywiście nic nie posypane
|
|
|
|
#3542 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko worek dla mnie mało poręczny bo nic nie mogę tam znaleść Ja też mam świra jak mam przymusowo siedzieć a nie mam nikogo pod ręką kto byłby łaskaw mi pomóc lub odwiedzić. Wogóle to strasznie przykro mi się zrobiło wczoraj, byliśmy z meżem u jego siostrzeńca z "małym mikołajem" i tam reszta rodziny, w tym dziadkowie męza i oni nic, jakbym nie była w ciąży i wogołe... zero zainteresowania jak sie czujesz, gdzie niestety, ale siedziałam koło nich. No trudno, płakać nie będę ale tak mi się smutno zrobiło i jakoś mam przeczucie, że będą mieli w d.... tą prawnuczkę. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene dziękuję
wam też życzę dużo zdrówka dla synka zrób mikołaja w domu możesz się przebrać, brzuch juz masz ![]() Katerina co za sen
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene właśnie dlatego chce wypróbować najpierw jak sie nic niw dzieje i zobaczyyc ile czasu te czopki potrzebyja. Chociaż myślę że jak sie zaxznie poród to z nerwów sama sie wyproznie bez czopka haha.
Ją mam zamiar używać podkladu pod przescieradlo żeby nie przemokl materac w razie czego ![]() Katerina co za sen ![]() Aska a może mała musi sie urodzić zeby im sie odmienilo. Tak źle i tak nie dobrze mi moja teściowa prawie butow nie pozwala zakładać bo nie mogę sie schylac ani kucac bo mi pęcherz pęknie także to w deie strony działa heh. ![]() Dziękuję u nas wieksza też by nie weszla a ta ze zdj szybko zmieniła wygląd bo znikały z niej cukierki haha.
|
#3545 |
|
Wtajemniczenie
|
Askaa ich strata, jak beda chcieli odwiedzić maleństwo tez ich olejMa.ko ty szalona jesteś PKS-em jeździć to by mi sie nie chciało Jedna w tym roku juz urodziła w PKS także wiesz możesz być druga Simonee nie chorować proszę Moja chłopina tez zasmarkany ![]() Katerina lepiej nie ryzykuj, nie daj Boże sie poślizgniesz i dopiero bedzie problem ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Eirene biedny synek a wie ze Mikołaj ma być?
|
#3546 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() ja cos czuje od wczoraj takie bardzo lekkie bole podbrzusza jak na okres i troche sie martwie… ogolnie jestem oslabiona… mam nadzieje ze to nie jest jakis "poczatek"... |
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Ellyunia weź mnie nie strasz haha.
Do prqxy mam jakieś 20-30 minut na piechotę ale nie dojde, a do przystanku mam 3 minuty. Później malz mnie odbierze. I do porodu już siw tam nie pinawie ![]() Charlis ją dzis rano ją kichnelam to myślałam ze zacznę rodzic ale sie uspokoiło na szczęście. Eirene właśnie jak Oli zareagował że nie będzie na Mikolaju w pkolu?
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
atmosfera u nas na wątku gorąca
![]() która pierwsza, ktora pierwsza
|
|
|
|
#3549 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam jeszcze czas
Ellyunia juz kartę mam wyciagnieta i jadę na 14.30 mam totalny spadek siły i leżę w łóżku.
|
#3551 |
|
Zadomowienie
|
Po północy tak do 1 cholernie bolał mnie brzuch, że aż mnie poty oblewały. i w końcu samo puściło jak gdyby nigdy nic i zasnęłam. a teraz patrząc za okno nie mam ochoty w ogóle wstawać z łóżka, ale czeka mnie trochę pracy więc muszę jakoś się wygrzebać.
![]() Tommorow ja wczoraj miałam cały dzień taki do D. puchnięcie, swędzenie, ból mięśni i ogólnie poziom wnerwienia sięgał zenitu, ale całe szczęście dziś obudziłam się tfu tfu bez tych nieprzyjemności. Simonee mam nadzieję, że szybko odpuści Ma.ko Ty uważaj tam na siebie też mamy ten gryka pianka kokos bo dostaliśmy do łóżeczka i wychodzę z podobnego założenia - jeśli coś będzie nie tak, to po prostu zmienimy.
|
#3552 |
|
Rozeznanie
|
witam sie wyspana
![]() fashionaddicted snilo mi sie ze urodzilysmy- bylo calkiem milo, dziwilysmy sie ze nic nie bolalo a nawet nas nie ponacinali - to chyba takie senne zyczenie do tego snilo mi sie pakowanie torby- nie zrobilam tego wczesniej i pakowala mnie moja matka- do torby wrzucala tez make, jajka jakis olej, bo stwierdzila ze troche to potrwa a w miedzyczasie zrobi w szpitalu jakies ciasto hahaha biore sie za sniadanko i doczytam zaleglosci |
|
|
|
#3553 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hahaha no fakt Mikołaja miał w domu w sobotę przyszła nasza pani sołtys ale nie dał się oszukać stwierdził że to pani Mikołajka Cytat:
no nie wiem teraz sama hehe kuszę się powoli na nie hehe Powiem ci że ja miałam zastój przed porodem. A jeszcze się pierogów najadlam na obiad. Hehe Przydałby się czopek żałuję że wtedy w szpitalu nie wzięłam. My też mieliśmy podkład i nic się nie stało z materacem Wie wie. Ale w sobotę jest też mikołaj u tzta w pracy i już wie że idzie także mikołaja i tak zobaczy to aż tak nie przeżywa. Cytat:
oby jeszcze nie Chyba w ogóle zapomniał idziemy w sobotę do pracy tzta wiec będzie miał wynagrodzone Ja spadam na miasto do apteki i na pocztę i muszę podatek za grunt zapłacić bo już dawno po terminie
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
Akrolowa to może jednak po takich bólach odpuścić sobie dzisiejszy dzień?
Eirene nie dał się nabrać mały spryciarz
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Heffitka tak mam lateksowy z hevea dokładnie hevea baby medica. Simonee wyczerpała temat takze do Ciebie należy decyzja,ja odkąd sie naczytałam o plesniach,robakach itp w tych naturalnych to Żadnych watpliwości nie miałam. Plus kolezanka ma taki sam lateksowy bo od niej podpatrzyłem i juz drugie dziecko na nim spi
![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Wszystkie macie jakies Bole itp a mnie nic nie bierze,chyba ze uwagi nie zwracam ;p cos tam nieraz pobili jak na okres albo w krzyżu ale jakos bez szału :d raz tylko Zdarzyło sie jak za duzo sprzątałam od tego cZasu cisza :p |
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
Katerina nie siej paniki :P jeszcze mamy czas
![]() simonee ![]() akrolowa dobrze, ze odpuściło.A ja sie zastanawiam czy jechać o 11.45, czy o 13. Po 14 małż mnie odbierze jak bedzie wracał z pracy. Tylko boje sie ze jak pojade o 13 i zasiedze sie w pepco, to nie zdąże L4 zanieść haha. Ale z drugiej strony 11,45 troche wcześnie heh
|
#3557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Całą noc nie spałam pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło.
|
|
|
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene ja dziś kupie i w tym tyg wypróbuje to zdam relację jeśłi chcesz hehe
A to dobrze ze Mikołaj Go nie ominie ![]() Widze, Ty też masz dziś zalatany dzięń ![]() Dziewczyny liczycie jeszcze ile razy w ciągu dnia twardnieje wam brzuch?
Choć ciężko mi to idzie, walczę ze słabościami ![]() O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta. Leoś 29.12.2014 Edytowane przez ma.ko Czas edycji: 2014-12-08 o 10:16 |
|
|
|
#3559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem nie słyszałam takiej teorii. Materac jej sie nie dokształcil i w stanie idealnym zachowany wiec po co drugi? Jakby tak 300zl co dziecko na materac wydawać to chyba przegięcie ;p nie po to sie inwestuje zeby co rusz nowe kupować :p ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Przeciez tu dziewczyny drugie swoje dziecko maja w zamiar kłaść na tym samym materacu tyle ze tych naturalnych wiec nie wiem o co szum ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Ma.ko ja nie liczę ani twardnien ani ruchów :p |
|
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
Katerina ale sny masz
dobry, dobry. Właśnie jem śniadanko. Wyskoczyłam w pidżamowych portasach, żeby odprowadzić młodą do szkoły hahaha... może obstawmy już zakłady
|
#3563 |
|
Zadomowienie
|
Tez takiej idei nie rozumiem ale mowie tylko co pisza ;-) jakby co ten latekst z dwoch stron jest taki sam to 1 dziecko bedzie spalo po 1 stronie a drugie po drugiej :-P trzeciego nie planuje :-P
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to bym chciała 15-20. 01
|
#3565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wtedy to mówiłam że mogłabym cały czas w ciąży chodzić bo tak się dobrze czuję. Ale może to też dlatego że wtedy miałam mniej obowiązków i więcej odpoczywałam
|
|
|
|
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
dusiolka dzięki. Właśnie twardnień też nie liczę, ale już jest ich więcej niż było (pewnie tez dlatego ze już duphastonu nie biorę heh). A ruchu liczę z przyzwyczajenia, ale tylko jak leze po obiedzie i kolacji
![]() Qrde coś nisko dziś czuję Leośka. ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() powiedziałąm, ze zgadzam się, ale jak byłam ostatnio chora i kaszlałam/kichałam to myślałam, ze urodze.
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodziło mi o bole przepowiadające bo o tym dziewczyny piszą.. ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Mnie mama codziennie sie pyta czy zaczyna Sie cos dziać :d |
|
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Może i nie choroba, ale ostatnich dwóch miesięcy nie uznałabym za 'stan błogosławiony'
:d
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
A do tz telefonują z jego rodziny kiedy termin wrrr zaczyna sie
---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
Moze o nie choroba ale jednak jakiejś ograniczenia sa i nie wszystko mozna jesc/pic i robic wiec nienawidzę tego tekstu |
|
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Kinqaa ja całej ciązy nie uznałabym za stan błogosławiony.
, migrena, skurcze, tabletki no i teraz coraz ciężej Powiem to po raz kolejny - to określenie wymyślił facet!!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

tylko worek dla mnie mało poręczny bo nic nie mogę tam znaleść

wam też życzę dużo zdrówka 

heh
, migrena, skurcze, tabletki no i teraz coraz ciężej