|
|
#181 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)
Witajcie
![]() Ja też biorę 400ug... Niedzielę mam leniwą.Pół dnia przeleżałam bo brzuch mnie bolał i jakoś tak słabo mi jest .Czy któraś z Was była już na usg i słyszała bicie serca?Ja idę na wizytę 16tego grudnia i wtedy to juz pewnie będzie słychać... Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-12-08 o 09:57 |
|
|
|
#182 |
|
Okrutna, podła i zła
|
Ja idę jutro do kolegi z pracy a w piątek do prowadzącego. Według 1 dnia ostatniej @ dziś zaczął się 6 tydzień.
|
|
|
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
u mnie tez,rozumiem ze ostatni okres mialas 1listopada?
ostatnio znajoma powiedziala ze nikne w oczach ,mialam jej powiedziec ze niedlugo bedzie jej sie dwoić i troic w oczach bo urosnę, ale na razie to zbedne... zaszalalam z kolacją zjadlam 3 sznytki chleba z kiełkami i wedliną ,2jajka i slaba herbatka, dawno tak nie pojadłam,w końcu..
|
#184 | |
|
Okrutna, podła i zła
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się wczoraj zaczął 6 tydzień
Okres miałam 31 października
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj siódmy zaczęłam
zazdroszczę leniwej niedzieli, ja miałam urwanie głowy
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 :)
A u mnie dzisiaj kończy sie 4tc :P
@ była 10.11 ![]() Czy oprócz gosienki jest tu jakaś kobietka ze śląska ? ![]() Swoja droga gosienko moge spytać do jakiego lekarza chodzisz ?
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2014-12-07 o 20:25 |
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracuje w szpitalu na Kościuszki w Gliwicach, prywatnie przyjmuje w Zabrzu Przekochany człowiek, ostatnio jak się stresowałam na badaniu potwierdzającym ciążę to pytał gdzie i za ile paznokcie robię
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
gosienka dziekuje za odpowiedz
myślałam, ze znajdę kogos bliżej ale niestety dr Pabian prawie wykończył moja dobra znajoma nie znam go osobiście i w sumie nie wiem jakim jest lekarzem - moze i bardzo dobrym - ale jakos mi tak w głowie siedzi ta historia z moja znajoma...Ja jednak sie zdecydowałam na lekarza w Katowicach - jutro bede sie rejestrować, moze jesscze sie uda przed świetami. poczytałam na jego temat sporo i mam nadzieje, ze bede zadowolona a jest to dla mnie ważne, zeby w koncu trafić na dobrego lekarza, na którego bede mogła w 100% liczyć w trakcie ciąży bo niestety w pierwszej ciąży bywało różnie ... Bywało, ze zostałam zostawiona sama sobie i tego chce uniknąć...
|
#190 |
|
Okrutna, podła i zła
|
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Skąd jestes ? Mozemy sobie zorganizować jakies spotkanko mamusiek sierpniowych ze śląska hihi
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Przyszła i pora na mnie żeby się przywitać w sierpnióweczkach 2015 W sobotę rano zrobiłam test i ujrzałam piękne dwie kreseczki. Mieliśmy z mężem niesamowity i magiczny prezent mikołajkowy. To moja pierwsza ciąża ![]() Planowany dzień @ miałam w czwartek, zrobiłam test rano i nie wyszło nic, nawet bladego cienia cienia. Czysto i biało. Byłam przekonana, że test już coś by pokazał więc ogarnęło mnie rozczarowanie i trochę smutno mi było, że nie będzie radosnej nowiny na Święta... ale mimo bóli - okres nie przyszedł ani w czwartek, ani w piątek... i w sobotę rano NIESPODZIANKA! ![]() roxana, dzięki za kciuki! Pomogły ![]() Jutro rano lecę na betę, później powtórka w środę i jeśli wszystko będzie okej to do ginekologa zapiszę się jak najbliżej Świąt żeby było słychać już serduszko. Dziś jestem w 5 tygodniu, a dokładnie 4t2d. PS. Nadrobiłam trochę wątek i śmiać mi się chciało, bo kilka z Was pisało o ochocie na płatki z mlekiem... ja kilka dni wcześniej kupiłam litr mleka i dwa opakowania płatków i jadłam przez 5 dni takie śniadania A naprawdę ostatni raz wcześniej jadłam płatki pewnie kilka lat temu Więc coś z tymi płatkami i mlekiem musi być na rzeczy ![]() No i po tym przydługawym wstępie, mam nadzieję, że mogę dołączyć i odliczać do TEGO dnia U mnie wg OM to 14.08.2015 roku Czyli nasza 5 rocznica ślubu
2+2 Edytowane przez Nicole`_ Czas edycji: 2014-12-07 o 21:39 |
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiłam, mowilam ?! graaaaatuluje Czyli jutro razem śmigamy na betę i mniej więcej tak samo umawiamy sie do lekarza Mój planowany termin porodu rowniez przypada na 14.08 według obliczeń moich i kalkulatora W takim razie wiele radości i spokoju życzę
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Mówiłaś faktycznie
Jeśli 1 dzień ostatniej miesiączki miałaś 10.11 to termin wg OM masz na 17.08.2015 ![]() Będę pewnie codziennie, fajnie, że wszystkie jesteśmy mniej więcej na tym samym etapie ciąży to i wątpliwości możemy swoje rozwiewać itd. Mam nadzieję, że beta wyjdzie nam soczyście
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie co mi sie z tym 14.08 ubzdurało to nie wiem Ja lece sie ogarnac i odprawić facetów do pracy i zerowki i śmigam na betę
|
|
#197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
Od paru dni tak mi niedobrze ![]() Jutro idę na wizytę i liczę na serduszko . Dziewczyny trzymam kciuki za betę ![]() Czy Wy też macie takie wzdęte brzuszki ? Ja strasznie . Mąż na mnie jakoś dziwnie patrzy
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz byłam na becie, czekam na 14:30 zeby wynik odebrac... Tez mam taki wzięty brzuch, twardy i w ogole jakis taki duży... ... I w ogole czuje sie jakos fatalnie. Nie wiem czemu ale jestem jakaś taka zdołowana, ze sama nie wiem o co chodzi... Zamiast radości jest smutek i przygnębienie... Ah ide cos mieszkanko ogarnac...
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- goooosienka może zaczniesz robić listę na pierwszej stronie ? Coś mało nas przybywa
|
|
#200 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
To tak jak ja ![]() Ja do gin. idę 16tego dopiero.Kazał mi przyjść za 2 tyg.bo ostatnio nawet mnie badać nie chciał,że za wczesnie.Nie mogę się doczekać czy wszystko jest ok .Co do brzucha to ja przez cały tydzień miałam taki wielki brzuch jakbym była conajmniej w 4tym mcu .Przecież tak szybko brzuch nie wychodzi a nie jem znowu aż tak dużo,bez przesady .Też myślę,że to jakieś wzdęcia bo dzisiaj już jest mniejszy.Słyszałam,że w drugiej ciąży szybciej widac brzuch.Przed ciążą nie miałam ,,brzucha'' a w tym tygodniu tak mi go wywaliło,że małż też tak mi się przyglądał czy ta ciąża przypadkiem nie ma więcej .To pewnie też jakieś wzdęcia plus objadanie się .Witaj Nicole ![]() Ja ja mam coraz więcej krost i to ropnych .Cerę miałam zawsze jak dzieciak i tu nagle taki cuś w prezencie z fasolką---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Kiedy ubieracie choinkę? Spojrzałam teraz na opakowanie kwasu foliowego,ja biorę 1 tabletkę dziennie zawierającą 400 ale nie mg a mikrogramów(ug). Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-12-08 o 10:00 |
|
|
|
#201 |
|
Okrutna, podła i zła
|
Witam Was z
![]() Dziś idę na 1 USG Mam nadzieję, że będzie już widoczna fasolka
|
|
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A który u Ciebie tc ?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#204 | |
|
Okrutna, podła i zła
|
Cytat:
Nie sądziłam,że uda nam się za 1 razem i chyba sobie już nie poszaleję na wyprzedażach w Zarze. Chcę urodzić zdrowe dziecko, ale przede mną 9 miesięcy pracy nad sobą, aby ciąża jak najmniej pozostawiła po sobie śladów
Edytowane przez UNIKALNA1983 Czas edycji: 2014-12-08 o 10:11 |
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Lista jest zrobiona, do kilku TC. się nie dokopałam (pewnie przeoczyłam) więc skrobnijcie mi PW z informacją
Jak kogoś pominęłam to też proszę o PW Jak mam coś dorzucić do 1 postu to dajcie znać
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
gooosienka dzia za listę
UNIKALNA to czekamy na relację z wizyty
|
#207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za usg ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
Mój termin wypada na 17.08 ![]() Ja to bym choinkę juz ubrała ale ciagle sie zmieniają u nas plany, wigilie mieliśmy sobie robic sami, pozniej doszli dziadkowie a teraz jeszcze sie nad tesciami zastanawiamy a od tego tez zalezy jaka choinkę kupie (zawsze mamy świeża), jesli bedzie taka chmara ludzi to musi byc mniejsza bo sie ludzie nie pomieszczą... A to i tak musimy jeszcze poczekać, zeby była świeżutka
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2014-12-08 o 10:56 |
||
|
|
|
#208 |
|
Raczkowanie
|
Hej, ja też nieśmiało chciałabym dołączyć do mam sierpniowych
![]() Dzisiaj rano ujrzałam drugą kreseczkę na teście, ale nie była mocnego koloru, więc zaniepokojona czy mi się aby nie wydawało popędziłam na betę. No i wynik mnie zaskoczył, bo wynosił 124.2 mIU/ml i pasuje na 4 tc. W środę zrobię powtórkę czy wszystko ok. Dziś jest mój 27 dc, tp wg OM wypada mi na 19.08.2015 ![]() Może coś o mnie, mam 26 lat i 8-letnią już córę
|
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj Ja tez miałam jedna kreseczkę bardzo gladziutka, moja beta wyniosła 23mlU/ml, dzisiaj powtórna betę robiłam, czekam na wynik. Trzymam bardzo mocno kciuki, zeby wszystko było w porządku Zaglądaj do nas często
|
|
#210 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za słowa otuchy ![]() Będę w miarę możliwości zaglądać na pewno
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.

.

nie znam go osobiście i w sumie nie wiem jakim jest lekarzem - moze i bardzo dobrym - ale jakos mi tak w głowie siedzi ta historia z moja znajoma...

Więc coś z tymi płatkami i mlekiem musi być na rzeczy 

Jak kogoś pominęłam to też proszę o PW