|
|
#1921 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I
Słuchajcie jaka akcja..
Była własnie polozna (miala juz nie przychodzic, (ale stwierdzila ze musi).. no i małą oglada, prosilam zeby tylko ciemiaczka nie dotykala.. Odwrocilam mała na brzuszek, bo chcialam jej pokazac jak glowke podnosi ladnie, a tam nad pośladkiem, juz tak na pleckach prawie siniak!!! Oczy wywaliłam no bo wczoraj ją jeszcze kąpalam i nic mi sie w oczy nie rzucilo, a tu takie cos.. polozna mowi ze moze jak ja podnosilam to gdzies za mocno ucisnelam czy ktos jak ja bral na rece... no ale mowie jej ze delikatnie to robię, nie to co ona 2 tygodnie temu.. no to mowi ze moze to naczyniak, albo znamie.. zestresowalam się i teraz tak rozkminiam skąd on się wziął.. jest taki jasnoszary, nie jest krwisty jak to siniak.. Zaraz chyba zadzwonie do szpitala czy moze byla kłuta w to miejsce do jakiegos badania.. ? Bo na rączkach miala dlugo sine od wkłuć.. ale nie kojarze zeby w tamtym miejscu ją kłuli.. ehhh No bo przeciez nikt jej nie uderzył tam
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja już pije regularnie 6 razy po 120, ma 6 tygodni Edytowane przez Monian Czas edycji: 2014-12-17 o 12:15 |
|
|
|
|
#1923 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Uszko się samo oczyszcza. Na marginesie dorosli tez nie powinni uszu w srodku patyczkami czyscićCytat:
18.08.2012 - zaobrączkowana ![]() lipiec 2013 (9/10tc) Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami Edytowane przez benetta Czas edycji: 2014-12-17 o 12:25 |
|||
|
|
|
#1924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1925 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze u nas znowu noc kiepska, bo mały zasypiał i ciągle się wybudzał. Już odstawiłam nabiał i zamówiłam wczoraj delicol i będę próbować, bo się wykończę.
My już zaliczyliśmy spacerek a teraz młody sobie przysypia właśnie na brzuszku. Właśnie jak jest śpiący to zawsze go na brzuszek przekładam, bo tak się nie wybudza. Dzięki temu głowę to dźwiga już tak wysoko, że w szoku jestem. W dzień jestem blisko i ciągle zaglądam to go tak kładę, a w nocy się boję i właśnie ciągle się budzi jak jest na boku czy na pleckach. Jeśli chodzi o nóżki to ma takie rozkraczone i kolanka lekko podciągnięte do góry. Ach te teściowe to moją porady nie z tej ziemi. Moja też twierdzi, że do świąt to powinnam wszystko jeść. Tak i nażrę się kapusty, czekolady i pomarańcz a moje dziecko, które co noc ma problemy z brzuszkiem znowu da mi w palnik. Kasiu powodzenia na bioderkach. My jurto idziemy na szczepienie zdecydowaliśmy się na 5w1 u nas kosztuje 130 zł. Mój jak dostaje butlę to 120 ml, a czasem wieczorem nawet 150ml. W piątek kończy 8 tyg.
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
uszka na sucho, przewaznie po kapieli , bo jak myje wloski(co drugi dzien) to naleci troszke do uszek
![]() moja jak wczoraj zasnela o 20 to spala do 8.30 ( w nocy 2 karmienia) , wypila te 150ml, potem za jakas godzinke jeszcze 40ml i spi juz 1,5godz. to ciekawe ile teraz wypije..... u nas pieknie sloneczko swieci wiec spacerek trzeba zaliczyc-prawie codziennie chodze po corke do przedszkola , tylko wkurza mnie to mycie kół potem ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Sloneczko nie boj sie klasc w nocy na brzuszku, moja starsza tylko tak spala od urodzenia, tez umiala wysoko glowke trzymac i sama ja sobie przekladala w nocy raz na jedna , raz na druga strone, tylko zadnej poduszki nie moze byc pod glowka ![]() D.lubi spac na boczku, na brzuszku to w dzien jak zasnie mi na klatce to tak ja przekladam do lozeczka/wozka na brzuszek wlasnie. Napisalam smsa do Esti bo cos ucichla.......jak narazie nie odpisala..... ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Mam info od Esti : biegala z malym po lekarzach bo dostal wysypki i myslala ze to z mleka, mieli rozne specyfiki i nic nie pomagalo, dopiero jak poszla prywatnie do dermatologa to okazalo sie ze Franio ma tradzik niemowlecy rozowaty . Maly juz po chrzcinach ,Esti ma szkole i duzo zaleglosci a wieczory kiepskie bo maly ma kolki. Super przybiera na wadze, a mamusia wrocila do formy sprzed ciazy. Obiecuje ze do nas wroci jak ogarnie szkole. Pozdrawia wszystkie mamusie
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
Czekoladka moj pije 90 ml za kazdym razem - na dobe przypada 6-7 karmien (w przyszla sb bedzie mial miesiac)
Aleska ja przy zmianie pieluszki smaruje linomagiem, ale tylko po kupce. A tak to jal sa zaczerwienienie czy cos to sudokremem leciutko. Kasia o rany...i skad to? ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- My tez pozdrawiamy Esti
|
#1928 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dziękuję, zakładam spiralę w styczniu. Cytat:
mam Oillan baby, ale smarujemy tylko te suche miejsca i buzię, resztę niczym. Cytat:
Lilka czasem zasypia w dzień na brzuchu, a jak baczki ładnie wtedy puszcza. Bepanthen, ale wieczorem i sporadycznie w dzień, bo pupa ładna ![]() Cytat:
Byłam z Lilą na pobraniu krwi na tsh, ale pielęgniarki się świetnie spisaly, poszło błyskawicznie, krótko mała płakała . Jutro ja mam Wigilię w pracy i jadę!
|
|
#1929 |
|
Zadomowienie
|
Ja słyszałam żeby nie kłasc non stop dziecka na boczku bo kregosłup sie krzywi
![]() My do pupy używamy linomag a jak widze że lekko czerwona to cienką warstwę sudocremu. Wasze dzieciaczki już takie duże ! Moja dziś 3 tygodnie skończyła a w poniedziałek ważyła 4010 g.Dziewczyny spotkałyście sie z czymś takim że dziecko samo nie może się wypróznić to nie są kolki raczej bo nie płacze bez przerwy...Ona zje a po jakimś czasie wybudza sie i zaczyna sie pręzyć i stękać i nie potrafi tej kupki wycisnąć....sama robi tylko czasem kleksiki małe i tyle....pomagam jej czasem i robie "windii" bo jak widze że 3 godzine sie męczy to mam dosc.. Pediatra kazala odstawic mi nabiał i delicol dawać..już tydzień podaje i nie widze poprawy Nie wiem...bezradna jestem a moje dziecko sie męczy Przepraszam że nie odniose sie do waszych postów ale nie mam nawet kiedy was spokojnie poczytać..mała poje zaśnie i za jakąś chaile zaczyna sie stękanie i pręzenie.przyśnie i znowu...a kupke sama to moze 3 dni temu zrobiła...i tylko raz dziennie i tak mijają moje dni...
26.11.2014 <3 Lili <3 Edytowane przez Keithlyn Czas edycji: 2014-12-17 o 13:24 |
|
|
|
#1930 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozmawialam z ciotką pielęgniarką (pracuje na dzieciecym w szpitalu) i ona mówi ze to moze tzw plamka mongolska.. wlasnie jak siniak wyglada i pojawia sie na dolnej czesci plecow.. samoistnie znikają.. chyba odwiedze pediatre i tak...
|
#1931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
Pokaże mamie język
|
|
#1933 |
|
Zadomowienie
|
Kasia ale akcja!!!!ty to masz się z tą położną!!mam nadzieję że wszystko będzie ok
moja teściowa tez uwielbia mnie wkur... np. specjalnie rozbudza małego i zabiera mu smoka że się denerwuje i wyrywa mi go praktycznie z rąk...wrrrr..."uwielbiam" jak do nas przychodzi!!!!Kostkaja też tylko czyszcze to co widać i patyczkami jeszcze się boję trochę go tam marać...:/ Mój młody za to śpi na pleckach, co go chcę na boczek bo mu się czasami ulewa i sie boję żeby się nie zakrztusił to jak wracam to ten rozbijnik na pleckach sobie chrapie!!!! a ja się stresuje a pozatym wczoraj pediatra powiedział żeby dzieć na brzuszku nie spał...ale ie dopytrałam już dlaczego :/....któraś pisała o tym że czasami to ulane dzieć połyka...Olek zrobił tak ze dwa czy trzy razy...chyba szkoda mu jedzenia marnować!! ![]() My byliśmy wczoraj na bioderkach wszystko OK tylko oczywiście bez akcji z "MOHEREM" się nie obyło...bo czarownica chciała się wpieprzyć przed nas do kolejki...tyle że dla dorosłych ortopeda jest w innych godzinach...i coś tam zaczęła mruzceć pod nosem i wogóle to ją jakaś kobieta młoda opierniczyła....!!!heh nie rozumiem same chcą żeby je sznować ale one to już resztę świata w dupie mają!!!!Mały skończył wczoraj miesiąc i waży 4950 Co do kupek to mały nie robi codziennie...musi sobie nazbierać i tak co 2- 3 dni robi ale taką że po pachy...dzisiaj szaleje bo już dwie ogromne walnął swoją droga nie widziałam że widok OGROMNEJ kupy będzie mnie tak cieszyc!!!! ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Alekaz ale słodziachnie!!!!
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny Kp dajecie tez mleko z butelki? Ja dawalam kilka razy i pil a tydzien nie dawalam i nie chce nawet butelki do dziuba wziasc wode czasem mu wcisne ale bardziej polknie ile mu sie wleje a herbatke koperkowa dawalam lyzeczka ostatnio...no nie wiem jak go przekonac do butelki...jak mu potem dalam cyca to az sie zaczal usmiechac...![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Duza panna ![]() Bylismy 1,5 godziny na spacerze, moglaby cala zima taka byc tylko wtedy w firmie tzeta byloby krucho...
|
|
|
|
|
#1935 |
|
Zadomowienie
|
INDRA spróbuje czopek,tylko to są doraźne środki...ja sie zastanawiam czemu ona sama nie umie...
coś czytałam że mieśnie brzucha mogą byc słabe dziecko nie potrafi wypchać kupki kurde ale.kiedy jej to przejdzie przecież nie moge jej za kazdym.razem coś do dupinki pchaćALEKAZ ale słodziak
26.11.2014 <3 Lili <3 Edytowane przez Keithlyn Czas edycji: 2014-12-17 o 14:16 |
|
|
|
#1936 |
|
Zadomowienie
|
Kostaka A czemu cię pocieszyłam??
to ty pisałaś o tym odchudzaniu maluszka??bo powiem ci że ja słyszałam że na kp nie da rady przecholować...ja daje kiedy kluseczka tylko chce i lekarz powiedział że jak na piersi to jest ok ![]() A co do butli to ja daje małemu na noc mm i nie mam problemu z tym że nie chce ssać...smoczek butla cyc wsio ssa... a co do "psucia" to mója mały już sie robi terrorystą małym...!!!a co to będzie później??!!---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Keithlyn ja gdzieś na YT oglądałam takie masaże brzuszka na zaparcia to może coś takiego by pomogło...mojemu jak masuje tak zgiętymi nóżkami robię koła w kierunku wskazówek zegara to od razu bączki wali no i mu isę podoba może spróbuj tak??
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
cudne! Cytat:
a może smoczek już nie odpowiada? bo dzieciom się zmienia. my mamy avent natural ze smoczkiem 0+ i pasuje. natomiast smoczek z tej samej serii za nic w swiecie i jest wypluwany
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze nie wiem z ta butla co zrobic, chyba zaczne dawac raz dziennie z butli no i kilka razy probowac wpychac wode bo narazie probowalam 1-2 razy dziennie a on wypluwa caly czas i smoczek i butelke wypycha jezykiem cwaniaczek..
|
|
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
Córeczka mojej kuzynki była tylko na KP przez 8 mcy a kupe robiła raz na tydzień, po wszelkich męczarniach ,tylko czopek pomagał i termometr do dupki wkładany......
Moja walnela dzisiaj 2 kupy - zielone
|
#1940 |
|
Zadomowienie
|
heh no ja tez słyszałam że na kp to z tymi kupami inaczej i do 10 dni jak nic nie robi to nie trza się martwić....mojemu zdażło sie 4 dni nie robić a dziś 2 marchewkowe....
|
#1941 |
|
Zadomowienie
|
Czekoladka ....nawet mnie nie strasz a przeszło jej z czasem??
Boje sie ze u nas to samo bedzie... Masaże.okłady przerabiamy z marnym skutkiem...
26.11.2014 <3 Lili <3 Edytowane przez Keithlyn Czas edycji: 2014-12-17 o 14:45 |
|
|
|
#1942 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za info w sprawie pupy. U małego do zeszłego tygodnia pupka była śliczna, a w niedzielę coś się popsuło
Znacie się na wszystkim, więc może któraś coś mądrego mi powie. Mam pewne problemy z chodzeniem. konkretnie w czasie chodzenia pobolewa mnie lewe biodro. Przez co wciąż poruszam się kaczkowatym chodem. Czy to może być od szwów (zostały mi jeszcze rozpuszczalne), czy coś ortopedycznego? Jak myślicie? |
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
Kostka ja też od paru dni daje butelke. Ale cyca tez umie. Mam problem z nim bo on zjada małe ilości a bardzo często ;( no dziś w nocy cyc co godzinę. Wczoraj jakimś cudem Wypił 90ml z butli. A tak to jednorazowo więcej jak 30 Nie wypije.
Indra, Kasia a nie boicie się tych spiral? Ja bym się ciągle filmowala ze tam coś się dzieje w środku ;/ chyba się na te plastry zdecyduje. Ciekawe co mój gin starej daty na to powie. Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-12-17 o 14:53 |
|
|
|
#1944 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie udzielałam się na początku na odchowalni później ciężko jakoś mi było się ogarnąć z małą i już tylko czytałam.
Czytam na bieżąco watek ale z mila chęcią chciał bym udzielać się oczywiście jezeli mozna. Jaś przyszedł na świat 27.10.2014 przez cc. ważył 4050 teraz wazy 6100. Mały grubasek. Ja karmie tylko piersią. Mały straszny głodomora. męczy go brzuszek jesteśmy na bobotiku. Córka na razie dobrze znosi brata. W Święta chrzcimy małego. |
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiec narazie tabsy. Cytat:
|
||
|
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaki słodziak ![]() My smarujemy pupę przy każdej prawie zmianie pieluchy. Położna tak mi radziła. Tyle, że moja robi kup 8-10 na dobę więc łatwo o odparzenia przy takiej ilości. Smarujemy bepanthenem albo linomagiem i sudocremem jak się odparzy. |
|
|
|
|
#1949 |
|
Zadomowienie
|
hahah
a przypomnij mi jak tamm twój grubasek wypada
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.

23.06.2011
01.06.2013