Listopadowe Mamy 2014- część I - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-17, 12:06   #1921
Kasia427
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I

Słuchajcie jaka akcja..
Była własnie polozna (miala juz nie przychodzic, (ale stwierdzila ze musi).. no i małą oglada, prosilam zeby tylko ciemiaczka nie dotykala..
Odwrocilam mała na brzuszek, bo chcialam jej pokazac jak glowke podnosi ladnie, a tam nad pośladkiem, juz tak na pleckach prawie siniak!!! Oczy wywaliłam no bo wczoraj ją jeszcze kąpalam i nic mi sie w oczy nie rzucilo, a tu takie cos.. polozna mowi ze moze jak ja podnosilam to gdzies za mocno ucisnelam czy ktos jak ja bral na rece... no ale mowie jej ze delikatnie to robię, nie to co ona 2 tygodnie temu.. no to mowi ze moze to naczyniak, albo znamie.. zestresowalam się i teraz tak rozkminiam skąd on się wziął.. jest taki jasnoszary, nie jest krwisty jak to siniak..
Zaraz chyba zadzwonie do szpitala czy moze byla kłuta w to miejsce do jakiegos badania.. ? Bo na rączkach miala dlugo sine od wkłuć.. ale nie kojarze zeby w tamtym miejscu ją kłuli.. ehhh
No bo przeciez nikt jej nie uderzył tam
Stary 2014-12-17, 12:13   #1922
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Ja czyszcze uszka tymi patyczkami dla dzieci wiec tam nie da się za głęboko włożyć.

Nie smaruje niczym bo kąpie w emolium z oliwka i skora fajnie nawilzona jest, a na wszelkie krostki polecam zwykła make ziemniaczana oproszam pod paszkami i pod szyjka

Ile ml mleka piją wasze dzieci? Chodzi mi o to ile na jedno karmienie .
Moja pije w nocy po 60ml a budzi się 2 razy, a w dzień po 90ml i to na raty bo wypije 60 a za pol godz.resztę
Dzisiaj rano wypiła 150ml pierwszy raz,musialam dorabiać mleczko bo tylko 90 przygotowalam

Moja już pije regularnie 6 razy po 120, ma 6 tygodni

Edytowane przez Monian
Czas edycji: 2014-12-17 o 12:15
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 12:23   #1923
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09;
[B
Zawsze tez mam w domu piersi zapakowane pojedynczo w zamrazarce, [/B]jakies warzywa w zimie czesto mrozone, makaron, ryz i z tego mozna obiad zrobic w 15 minut, nawet jak mlody mi nie spi
Jak robie rzeczy ktore mozna zamrozic to robie wiecej i przynajmniej jedna porcje zamrazam, to wszystko mi bardzo ulatwia życie

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Fiorella - mozesz dac prawdziwy miod tylko wtedy pierniki musza lezec zeby zmieknac

Do tego dojrzewajacego daje sie prawdziwy i wychodza miekkie ale on..
tak czytam i mi sie te "nasze piersi", mlleczne zwizualizowały od razu haha

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Jak czyscicie uszka w srodku? Bo ja tego jeszcze nie robilam...polozna kazala nie czyscic ale chyba juz najwyzszy czas wyciagnac z nich woskowine...?
Slyszalam kiedys fajny tekst ze do dzieciecego uszka nie wolno wkladac nic mniejszego od własnego łokcia Uszko się samo oczyszcza. Na marginesie dorosli tez nie powinni uszu w srodku patyczkami czyscić

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Słuchajcie jaka akcja..
Była własnie polozna (miala juz nie przychodzic, (ale stwierdzila ze musi).. no i małą oglada, prosilam zeby tylko ciemiaczka nie dotykala..
Odwrocilam mała na brzuszek, bo chcialam jej pokazac jak glowke podnosi ladnie, a tam nad pośladkiem, juz tak na pleckach prawie siniak!!! Oczy wywaliłam no bo wczoraj ją jeszcze kąpalam i nic mi sie w oczy nie rzucilo, a tu takie cos.. polozna mowi ze moze jak ja podnosilam to gdzies za mocno ucisnelam czy ktos jak ja bral na rece... no ale mowie jej ze delikatnie to robię, nie to co ona 2 tygodnie temu.. no to mowi ze moze to naczyniak, albo znamie.. zestresowalam się i teraz tak rozkminiam skąd on się wziął.. jest taki jasnoszary, nie jest krwisty jak to siniak..
Zaraz chyba zadzwonie do szpitala czy moze byla kłuta w to miejsce do jakiegos badania.. ? Bo na rączkach miala dlugo sine od wkłuć.. ale nie kojarze zeby w tamtym miejscu ją kłuli.. ehhh
może zróbcie jej podstawowe badania krwi jesli by sie jeszcze siniaczki pojawiły ...?

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami

Edytowane przez benetta
Czas edycji: 2014-12-17 o 12:25
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 12:30   #1924
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
Ja czyszcze uszka tymi patyczkami dla dzieci wiec tam nie da się za głęboko włożyć.

Nie smaruje niczym bo kąpie w emolium z oliwka i skora fajnie nawilzona jest, a na wszelkie krostki polecam zwykła make ziemniaczana oproszam pod paszkami i pod szyjka

Ile ml mleka piją wasze dzieci? Chodzi mi o to ile na jedno karmienie .
Moja pije w nocy po 60ml a budzi się 2 razy, a w dzień po 90ml i to na raty bo wypije 60 a za pol godz.resztę
Dzisiaj rano wypiła 150ml pierwszy raz,musialam dorabiać mleczko bo tylko 90 przygotowalam
i woda czyscisz czy na sucho?

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 12:34   #1925
sloneczko_1201
Zadomowienie

Kurcze u nas znowu noc kiepska, bo mały zasypiał i ciągle się wybudzał. Już odstawiłam nabiał i zamówiłam wczoraj delicol i będę próbować, bo się wykończę.

My już zaliczyliśmy spacerek a teraz młody sobie przysypia właśnie na brzuszku. Właśnie jak jest śpiący to zawsze go na brzuszek przekładam, bo tak się nie wybudza. Dzięki temu głowę to dźwiga już tak wysoko, że w szoku jestem. W dzień jestem blisko i ciągle zaglądam to go tak kładę, a w nocy się boję i właśnie ciągle się budzi jak jest na boku czy na pleckach.
Jeśli chodzi o nóżki to ma takie rozkraczone i kolanka lekko podciągnięte do góry.

Ach te teściowe to moją porady nie z tej ziemi. Moja też twierdzi, że do świąt to powinnam wszystko jeść. Tak i nażrę się kapusty, czekolady i pomarańcz a moje dziecko, które co noc ma problemy z brzuszkiem znowu da mi w palnik.

Kasiu powodzenia na bioderkach.
My jurto idziemy na szczepienie zdecydowaliśmy się na 5w1 u nas kosztuje 130 zł.

Mój jak dostaje butlę to 120 ml, a czasem wieczorem nawet 150ml. W piątek kończy 8 tyg.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 13:00   #1926
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

uszka na sucho, przewaznie po kapieli , bo jak myje wloski(co drugi dzien) to naleci troszke do uszek

moja jak wczoraj zasnela o 20 to spala do 8.30 ( w nocy 2 karmienia) , wypila te 150ml, potem za jakas godzinke jeszcze 40ml i spi juz 1,5godz.
to ciekawe ile teraz wypije.....

u nas pieknie sloneczko swieci wiec spacerek trzeba zaliczyc-prawie codziennie chodze po corke do przedszkola , tylko wkurza mnie to mycie kół potem

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Sloneczko nie boj sie klasc w nocy na brzuszku, moja starsza tylko tak spala od urodzenia, tez umiala wysoko glowke trzymac i sama ja sobie przekladala w nocy raz na jedna , raz na druga strone, tylko zadnej poduszki nie moze byc pod glowka

D.lubi spac na boczku, na brzuszku to w dzien jak zasnie mi na klatce to tak ja przekladam do lozeczka/wozka na brzuszek wlasnie.

Napisalam smsa do Esti bo cos ucichla.......jak narazie nie odpisala.....

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Mam info od Esti : biegala z malym po lekarzach bo dostal wysypki i myslala ze to z mleka, mieli rozne specyfiki i nic nie pomagalo, dopiero jak poszla prywatnie do dermatologa to okazalo sie ze Franio ma tradzik niemowlecy rozowaty. Maly juz po chrzcinach ,Esti ma szkole i duzo zaleglosci a wieczory kiepskie bo maly ma kolki. Super przybiera na wadze, a mamusia wrocila do formy sprzed ciazy. Obiecuje ze do nas wroci jak ogarnie szkole. Pozdrawia wszystkie mamusie

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 13:01   #1927
manieczka1
Zakorzenienie

Czekoladka moj pije 90 ml za kazdym razem - na dobe przypada 6-7 karmien (w przyszla sb bedzie mial miesiac)
Aleska ja przy zmianie pieluszki smaruje linomagiem, ale tylko po kupce. A tak to jal sa zaczerwienienie czy cos to sudokremem leciutko.
Kasia o rany...i skad to?

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

My tez pozdrawiamy Esti
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 13:01   #1928
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Ciekawe która zajdzie pierwsza w kolejną ciążę xd mnie nie liczcie jak co xd
Nie kracz, bo jeszcze na ciebie padnie
Ja dziękuję, zakładam spiralę w styczniu.

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
Czym kremujecie ciałko waszych maluchów? U mojego jakieś kurde pryszcze, głównie w okolicach pieluchy, ale nie tylko. Np pod kolanami, na łydkach. Nie wiem już z czego to może być

mam Oillan baby, ale smarujemy tylko te suche miejsca i buzię, resztę niczym.

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Moj na brzuszku tez nie lubi i w zasadzie go tak nie klade bo zaraz marudzi :banghead:
ale teraz jak o tym piszecie to go polozylam, tylko ze spiacego i tak sobie spi
a on lezac na tym brzuchu moze spac, czy lepiej zeby sie "ruszal"? na jedno wyjdzie czy lepiej jak sie rusza i wtedy miesnie karku i brzuszek pracuja?

Ja wciaz mam glupie i "proste" pytania :banghead:

Anuszka kracze i moze wykracze, ale pocieszajace jest to, ze przy drugim dziecku bede wiekszym ekspertem

Lilka czasem zasypia w dzień na brzuchu, a jak baczki ładnie wtedy puszcza.

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
A co używacie do natłuszczania po zmianie pieluchy?
Bepanthen, ale wieczorem i sporadycznie w dzień, bo pupa ładna

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Słuchajcie jaka akcja..
Moja ma czerwonego naczyniaka na żebrach, urodziła się z nim., ale doktor powiedziała, żeby teraz się nim nie martwić, bo może się wchlonie, a jak nie to są metody usunięcia.

Byłam z Lilą na pobraniu krwi na tsh, ale pielęgniarki się świetnie spisaly, poszło błyskawicznie, krótko mała płakała .

Jutro ja mam Wigilię w pracy i jadę!
Stary 2014-12-17, 13:18   #1929
Keithlyn
Zadomowienie

Ja słyszałam żeby nie kłasc non stop dziecka na boczku bo kregosłup sie krzywi

My do pupy używamy linomag a jak widze że lekko czerwona to cienką warstwę sudocremu.
Wasze dzieciaczki już takie duże ! Moja dziś 3 tygodnie skończyła a w poniedziałek ważyła 4010 g.

Dziewczyny spotkałyście sie z czymś takim że dziecko samo nie może się wypróznić to nie są kolki raczej bo nie płacze bez przerwy...
Ona zje a po jakimś czasie wybudza sie i zaczyna sie pręzyć i stękać i nie potrafi tej kupki wycisnąć....sama robi tylko czasem kleksiki małe i tyle....pomagam jej czasem i robie "windii" bo jak widze że 3 godzine sie męczy to mam dosc.. Pediatra kazala odstawic mi nabiał i delicol dawać..już tydzień podaje i nie widze poprawy
Nie wiem...bezradna jestem a moje dziecko sie męczy

Przepraszam że nie odniose sie do waszych postów ale nie mam nawet kiedy was spokojnie poczytać..mała poje zaśnie i za jakąś chaile zaczyna sie stękanie i pręzenie.przyśnie i znowu...a kupke sama to moze 3 dni temu zrobiła...i tylko raz dziennie i tak mijają moje dni...

Edytowane przez Keithlyn
Czas edycji: 2014-12-17 o 13:24
Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 13:41   #1930
Kasia427
Wtajemniczenie

Rozmawialam z ciotką pielęgniarką (pracuje na dzieciecym w szpitalu) i ona mówi ze to moze tzw plamka mongolska.. wlasnie jak siniak wyglada i pojawia sie na dolnej czesci plecow.. samoistnie znikają.. chyba odwiedze pediatre i tak...
Stary 2014-12-17, 13:55   #1931
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Ja słyszałam żeby nie kłasc non stop dziecka na boczku bo kregosłup sie krzywi

My do pupy używamy linomag a jak widze że lekko czerwona to cienką warstwę sudocremu.
Wasze dzieciaczki już takie duże ! Moja dziś 3 tygodnie skończyła a w poniedziałek ważyła 4010 g.

Dziewczyny spotkałyście sie z czymś takim że dziecko samo nie może się wypróznić to nie są kolki raczej bo nie płacze bez przerwy...
Ona zje a po jakimś czasie wybudza sie i zaczyna sie pręzyć i stękać i nie potrafi tej kupki wycisnąć....sama robi tylko czasem kleksiki małe i tyle....pomagam jej czasem i robie "windii" bo jak widze że 3 godzine sie męczy to mam dosc.. Pediatra kazala odstawic mi nabiał i delicol dawać..już tydzień podaje i nie widze poprawy
Nie wiem...bezradna jestem a moje dziecko sie męczy

Przepraszam że nie odniose sie do waszych postów ale nie mam nawet kiedy was spokojnie poczytać..mała poje zaśnie i za jakąś chaile zaczyna sie stękanie i pręzenie.przyśnie i znowu...a kupke sama to moze 3 dni temu zrobiła...i tylko raz dziennie i tak mijają moje dni...
A może czopek glicerynowy?
Stary 2014-12-17, 13:57   #1932
alekaz1
Zakorzenienie

Pokaże mamie język
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0397.jpg (118,9 KB, 38 załadowań)
Stary 2014-12-17, 14:01   #1933
justynaw1982
Zadomowienie

Kasia ale akcja!!!!ty to masz się z tą położną!!mam nadzieję że wszystko będzie ok moja teściowa tez uwielbia mnie wkur... np. specjalnie rozbudza małego i zabiera mu smoka że się denerwuje i wyrywa mi go praktycznie z rąk...wrrrr..."uwielbiam" jak do nas przychodzi!!!!

Kostkaja też tylko czyszcze to co widać i patyczkami jeszcze się boję trochę go tam marać...:/

Mój młody za to śpi na pleckach, co go chcę na boczek bo mu się czasami ulewa i sie boję żeby się nie zakrztusił to jak wracam to ten rozbijnik na pleckach sobie chrapie!!!! a ja się stresuje a pozatym wczoraj pediatra powiedział żeby dzieć na brzuszku nie spał...ale ie dopytrałam już dlaczego :/....któraś pisała o tym że czasami to ulane dzieć połyka...Olek zrobił tak ze dwa czy trzy razy...chyba szkoda mu jedzenia marnować!!

My byliśmy wczoraj na bioderkach wszystko OK tylko oczywiście bez akcji z "MOHEREM" się nie obyło...bo czarownica chciała się wpieprzyć przed nas do kolejki...tyle że dla dorosłych ortopeda jest w innych godzinach...i coś tam zaczęła mruzceć pod nosem i wogóle to ją jakaś kobieta młoda opierniczyła....!!!heh nie rozumiem same chcą żeby je sznować ale one to już resztę świata w dupie mają!!!!

Mały skończył wczoraj miesiąc i waży 4950

Co do kupek to mały nie robi codziennie...musi sobie nazbierać i tak co 2- 3 dni robi ale taką że po pachy...dzisiaj szaleje bo już dwie ogromne walnął

swoją droga nie widziałam że widok OGROMNEJ kupy będzie mnie tak cieszyc!!!!

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Alekaz ale słodziachnie!!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 14:09   #1934
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
Kasia ale akcja!!!!ty to masz się z tą położną!!mam nadzieję że wszystko będzie ok moja teściowa tez uwielbia mnie wkur... np. specjalnie rozbudza małego i zabiera mu smoka że się denerwuje i wyrywa mi go praktycznie z rąk...wrrrr..."uwielbiam" jak do nas przychodzi!!!!

Kostkaja też tylko czyszcze to co widać i patyczkami jeszcze się boję trochę go tam marać...:/

Mój młody za to śpi na pleckach, co go chcę na boczek bo mu się czasami ulewa i sie boję żeby się nie zakrztusił to jak wracam to ten rozbijnik na pleckach sobie chrapie!!!! a ja się stresuje a pozatym wczoraj pediatra powiedział żeby dzieć na brzuszku nie spał...ale ie dopytrałam już dlaczego :/....któraś pisała o tym że czasami to ulane dzieć połyka...Olek zrobił tak ze dwa czy trzy razy...chyba szkoda mu jedzenia marnować!!

My byliśmy wczoraj na bioderkach wszystko OK tylko oczywiście bez akcji z "MOHEREM" się nie obyło...bo czarownica chciała się wpieprzyć przed nas do kolejki...tyle że dla dorosłych ortopeda jest w innych godzinach...i coś tam zaczęła mruzceć pod nosem i wogóle to ją jakaś kobieta młoda opierniczyła....!!!heh nie rozumiem same chcą żeby je sznować ale one to już resztę świata w dupie mają!!!!

Mały skończył wczoraj miesiąc i waży 4950

Co do kupek to mały nie robi codziennie...musi sobie nazbierać i tak co 2- 3 dni robi ale taką że po pachy...dzisiaj szaleje bo już dwie ogromne walnął

swoją droga nie widziałam że widok OGROMNEJ kupy będzie mnie tak cieszyc!!!!

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Alekaz ale słodziachnie!!!!
Pocieszylas mnie, ze Twoj tyle samo co moj wazy i ma miesiac

Dziewczyny Kp dajecie tez mleko z butelki? Ja dawalam kilka razy i pil a tydzien nie dawalam i nie chce nawet butelki do dziuba wziasc cz dzieci tak szybko sie psuja wode czasem mu wcisne ale bardziej polknie ile mu sie wleje a herbatke koperkowa dawalam lyzeczka ostatnio...no nie wiem jak go przekonac do butelki...jak mu potem dalam cyca to az sie zaczal usmiechac...

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Pokaże mamie język
Duza panna

Bylismy 1,5 godziny na spacerze, moglaby cala zima taka byc tylko wtedy w firmie tzeta byloby krucho...
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 14:15   #1935
Keithlyn
Zadomowienie

INDRA spróbuje czopek,tylko to są doraźne środki...ja sie zastanawiam czemu ona sama nie umie... coś czytałam że mieśnie brzucha mogą byc słabe dziecko nie potrafi wypchać kupki kurde ale.kiedy jej to przejdzie przecież nie moge jej za kazdym.razem coś do dupinki pchać

ALEKAZ ale słodziak

Edytowane przez Keithlyn
Czas edycji: 2014-12-17 o 14:16
Stary 2014-12-17, 14:19   #1936
justynaw1982
Zadomowienie

Kostaka A czemu cię pocieszyłam?? to ty pisałaś o tym odchudzaniu maluszka??bo powiem ci że ja słyszałam że na kp nie da rady przecholować...ja daje kiedy kluseczka tylko chce i lekarz powiedział że jak na piersi to jest ok

A co do butli to ja daje małemu na noc mm i nie mam problemu z tym że nie chce ssać...smoczek butla cyc wsio ssa... a co do "psucia" to mója mały już sie robi terrorystą małym...!!!a co to będzie później??!!

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Keithlyn ja gdzieś na YT oglądałam takie masaże brzuszka na zaparcia to może coś takiego by pomogło...mojemu jak masuje tak zgiętymi nóżkami robię koła w kierunku wskazówek zegara to od razu bączki wali no i mu isę podoba może spróbuj tak??

Stary 2014-12-17, 14:20   #1937
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaże mamie język

cudne!

Cytat:
Pocieszylas mnie, ze Twoj tyle samo co moj wazy i ma miesiac

Dziewczyny Kp dajecie tez mleko z butelki? Ja dawalam kilka razy i pil a tydzien nie dawalam i nie chce nawet butelki do dziuba wziasc cz dzieci tak szybko sie psuja wode czasem mu wcisne ale bardziej polknie ile mu sie wleje a herbatke koperkowa dawalam lyzeczka ostatnio...no nie wiem jak go przekonac do butelki...jak mu potem dalam cyca to az sie zaczal usmiechac...

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Duza panna

Bylismy 1,5 godziny na spacerze, moglaby cala zima taka byc tylko wtedy w firmie tzeta byloby krucho...
ja mieszane jedzonko i moja nie ma problemu z butla.
a może smoczek już nie odpowiada? bo dzieciom się zmienia.
my mamy avent natural ze smoczkiem 0+ i pasuje. natomiast smoczek z tej samej serii za nic w swiecie i jest wypluwany

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 14:30   #1938
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
Kostaka A czemu cię pocieszyłam?? to ty pisałaś o tym odchudzaniu maluszka??bo powiem ci że ja słyszałam że na kp nie da rady przecholować...ja daje kiedy kluseczka tylko chce i lekarz powiedział że jak na piersi to jest ok

A co do butli to ja daje małemu na noc mm i nie mam problemu z tym że nie chce ssać...smoczek butla cyc wsio ssa... a co do "psucia" to mója mały już sie robi terrorystą małym...!!!a co to będzie później??!!

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Keithlyn ja gdzieś na YT oglądałam takie masaże brzuszka na zaparcia to może coś takiego by pomogło...mojemu jak masuje tak zgiętymi nóżkami robię koła w kierunku wskazówek zegara to od razu bączki wali no i mu isę podoba może spróbuj tak??
Ze moj nie jest najwiekszy
Kurcze nie wiem z ta butla co zrobic, chyba zaczne dawac raz dziennie z butli no i kilka razy probowac wpychac wode bo narazie probowalam 1-2 razy dziennie a on wypluwa caly czas i smoczek i butelke wypycha jezykiem cwaniaczek..
Stary 2014-12-17, 14:30   #1939
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Córeczka mojej kuzynki była tylko na KP przez 8 mcy a kupe robiła raz na tydzień, po wszelkich męczarniach ,tylko czopek pomagał i termometr do dupki wkładany......

Moja walnela dzisiaj 2 kupy - zielone

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 14:35   #1940
justynaw1982
Zadomowienie

heh no ja tez słyszałam że na kp to z tymi kupami inaczej i do 10 dni jak nic nie robi to nie trza się martwić....mojemu zdażło sie 4 dni nie robić a dziś 2 marchewkowe....

Stary 2014-12-17, 14:39   #1941
Keithlyn
Zadomowienie

Czekoladka ....nawet mnie nie strasz a przeszło jej z czasem??
Boje sie ze u nas to samo bedzie...

Masaże.okłady przerabiamy z marnym skutkiem...

Edytowane przez Keithlyn
Czas edycji: 2014-12-17 o 14:45
Stary 2014-12-17, 14:40   #1942
aleska
Raczkowanie

Dzięki za info w sprawie pupy. U małego do zeszłego tygodnia pupka była śliczna, a w niedzielę coś się popsuło

Znacie się na wszystkim, więc może któraś coś mądrego mi powie. Mam pewne problemy z chodzeniem. konkretnie w czasie chodzenia pobolewa mnie lewe biodro. Przez co wciąż poruszam się kaczkowatym chodem. Czy to może być od szwów (zostały mi jeszcze rozpuszczalne), czy coś ortopedycznego? Jak myślicie?
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 14:44   #1943
anuszka21
Zakorzenienie

Kostka ja też od paru dni daje butelke. Ale cyca tez umie. Mam problem z nim bo on zjada małe ilości a bardzo często ;( no dziś w nocy cyc co godzinę. Wczoraj jakimś cudem Wypił 90ml z butli. A tak to jednorazowo więcej jak 30 Nie wypije.

Indra, Kasia a nie boicie się tych spiral? Ja bym się ciągle filmowala ze tam coś się dzieje w środku ;/ chyba się na te plastry zdecyduje. Ciekawe co mój gin starej daty na to powie.

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2014-12-17 o 14:53
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 14:46   #1944
modnisia86
Zadomowienie

Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie udzielałam się na początku na odchowalni później ciężko jakoś mi było się ogarnąć z małą i już tylko czytałam.
Czytam na bieżąco watek ale z mila chęcią chciał bym udzielać się oczywiście jezeli mozna.

Jaś przyszedł na świat 27.10.2014 przez cc. ważył 4050 teraz wazy 6100. Mały grubasek. Ja karmie tylko piersią. Mały straszny głodomora. męczy go brzuszek jesteśmy na bobotiku. Córka na razie dobrze znosi brata. W Święta chrzcimy małego.
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 14:50   #1945
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Córeczka mojej kuzynki była tylko na KP przez 8 mcy a kupe robiła raz na tydzień, po wszelkich męczarniach ,tylko czopek pomagał i termometr do dupki wkładany......

Moja walnela dzisiaj 2 kupy - zielone
U nas kupy w koncu maja kolor jajecznicy
Stary 2014-12-17, 14:52   #1946
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie udzielałam się na początku na odchowalni później ciężko jakoś mi było się ogarnąć z małą i już tylko czytałam.
Czytam na bieżąco watek ale z mila chęcią chciał bym udzielać się oczywiście jezeli mozna.

Jaś przyszedł na świat 27.10.2014 przez cc. ważył 4050 teraz wazy 6100. Mały grubasek. Ja karmie tylko piersią. Mały straszny głodomora. męczy go brzuszek jesteśmy na bobotiku. Córka na razie dobrze znosi brata. W Święta chrzcimy małego.
Trochę pamiętamy ;p
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 14:54   #1947
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Kostka ja też od paru dni daje butelke. Ale cyca tez umie. Mam problem z nim bo on zjada małe ilości a bardzo często ;( no dziś w nocy cyc co godzinę. Wczoraj jakimś cudem Wypił 90ml z butli. A tak to jednorazowo więcej jak 30 Nie wypije.

Indra, Kasia a boicie się tych spiral? Ja bym się ciągle filmowala ze tam coś się dzieje w środku ;/ chyba się na te plastry zdecyduje. Ciekawe co mój gin starej daty na to powie. Ale jak się b
Moj czesto w dzien pije, dlatego staram sie wydluzac przerwy, teraz spi juz 2,5 godziny lacznie ze spacerem szok!! Ja spirale sobie narazie daruje bo byc moze jeszcze pomysle nad rodzenstwem dla Jerzyka
Wiec narazie tabsy.
Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość

Jasne, ze pamietamy wracaj do nas
Stary 2014-12-17, 14:55   #1948
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Ach te teściowe to moją porady nie z tej ziemi. Moja też twierdzi, że do świąt to powinnam wszystko jeść. Tak i nażrę się kapusty, czekolady i pomarańcz a moje dziecko, które co noc ma problemy z brzuszkiem znowu da mi w palnik.
Wtedy teściowa będzie nosić płaczące dziecko do rana

Cytat:
Pokaże mamie język
Jaki słodziak

My smarujemy pupę przy każdej prawie zmianie pieluchy. Położna tak mi radziła. Tyle, że moja robi kup 8-10 na dobę więc łatwo o odparzenia przy takiej ilości. Smarujemy bepanthenem albo linomagiem i sudocremem jak się odparzy.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 14:56   #1949
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Ze moj nie jest najwiekszy
hahah a przypomnij mi jak tamm twój grubasek wypada

Stary 2014-12-17, 15:01   #1950
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:

Indra, Kasia a nie boicie się tych spiral? Ja bym się ciągle filmowala ze tam coś się dzieje w środku ;/ chyba się na te plastry zdecyduje. Ciekawe co mój gin starej daty na to powie.
Moja ma tak samo niestety.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości