![]() |
#2641 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Dziecięce teksty, które powalają na kolana
Cytat:
![]() Każde dziecko ma chyba coś takiego co sobie ubzdura, że uwielbia ![]() W moim przypadku była to mielonka, teraz jej nie znoszę ![]()
![]() |
![]() |
#2642 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mogę patrzeć na nią kiedy ona zjada ten tłusty boczek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2643 |
Konto usunięte
|
W ramach tematu upodobań kulinarnych:
Brat prosi mamę o kupno kiwi: Mamo kup mi te włochate ziemniaczki. ![]() Jedna z naszych sąsiadek była babcią dla wszystkich dzieciaków z bloku i drzwi jej mieszkania były zawsze dla każdego otwarte. Kiedyś siedzi z sąsiadkami nad kawką, wchodzi mój brat z umęczoną miną i siada sobie przy stole. Babcia: Co jest chłopaku? Brat drżącym głosikiem: Już od dwóch dni jemy na obiad zupę z zielonymi gulkami (czyli z zielonym groszkiem). Ja już tego dłużej nie wytrzymam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2644 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niech pozostaną w nieświadomości jak najdłużej, skoro im smakuje ![]()
![]() |
![]() |
#2645 |
Konto usunięte
|
Przypomniałyśmy sobie z mamą kilka tekstów mojego brackiego
![]() 1.Brat jako małe dziecko był niesamowitym słodziakiem, każdy ulegał jego urokowi. W naszym bloku mieszkały starsze dziewczyny, ktore szybko zaadaptowały go sobie jako maskotkę drużyny ![]() Dziewczyna: Cześć przystojniaczku! Brat: Cześć, Martusia. Martusia poszła, a brat do mnie z tekstem: Jestem sułtanem. ![]() 2.Te same dziewczyny opalały się raz na przyblokowych działkach, na widok brata zaczęły standardowo machać i posyłać całuski. Brat z ogromnym bananem na ryjku tako rzecze do ojca: Widzisz, pragną mnie. 3.Mój brat po pierwszych tygodniach w zerówce. Któregoś dnia mama odbiera aż trzy telefony od trzech różnych dziewczynek z jego grupy. W końcu dzwoni i czwarta. Mama z udawanym oburzeniem: Synku, co to za telefony? Ile ty masz tych dziewczyn? Brat z rozbrajającym uśmiechem: No ja bawidamek jestem, nie wiedziałaś? 4. Oglądamy Jelonka Bambi Disneya. Zabijają mamę Bambiego. Płaczę ja, płacze brat, płacze ojciec. Mama prasuje jakby nigdy nic. Brat (wtedy 4 lata): Mamo, ty nie masz duszy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2646 |
Zakorzenienie
|
Moja rozmowa z siostrzenicą (3 lata)
Zauważyłam, że ma podrapany nos. Ja: Ooo, a co Ty masz na nosie? S: nie wiem. Ja: Podrapana jesteś, pewnie kot Cię podrapał? S: Nie, mucha. Powiedziała to tak, jakby od zawsze muchy drapały ludzi. Jakby to była oczywista rzecz na świecie ![]()
![]() |
#2647 |
Zakorzenienie
|
"Mamo a wiedziałaś, że barbie da się wyrwać włosy?" - nie, nie wiedziałam, ale dzięki mojej 4letniej córce teraz już wiem
![]()
![]() |
#2648 |
Zakorzenienie
|
Galeria Handlowa, wczoraj było pochmurno i chłodno.
Idzie matka z 4-5 latką i mała: - Mamoooo, kupisz mi loda? Mama: nie kochanie, dzisiaj nie. Mała idzie, myśli myśli i mówi: - A to jest za karę dzisiaj, że nie ma loda? Skumała od razu, że nie ma loda = kara, dobra ![]() Notabene mama jej wytłumaczyła, że nie za karę, tylko jest zimno. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2649 |
Konto usunięte
|
Odwiedziłam ciocię, kuzyni mnie nie zawiedli
![]() Tomaszek (dziś już sześcioletni) siedzi rano przy stole w kuchni. Wchodzi moja ciocia w piżamie odwróconej na lewą stronę i włosach w nieładzie. Tomaszek: No ładnie cię tatuś sponiewierał. Tomaszek ogląda telewizję. Pokazują jakieś wystąpienie Tuska. Tomaszek nienawistnie: Ple, ple. I tak nikt ci nie wierzy. Wujek aż dostał czkawki ze śmiechu ![]() Wracamy całą familią z wypadu nad jeziorem, siedzimy w busiku rodziców Kuby, ja obok małego, mały przy samej szybie. Zatrzymaliśmy się na stacji benzynowej, Malwina poszła siku. Kubuś przygląda się jej przez okno. Kubuś do siebie: A gdyby tak teraz wyskoczył tygrys... Ja: Cooo? Kubuś w ogóle mnie nie słysząc,wyraźnie odpłynął w jakieś mroczne klimaty, kontynuuje ponurym głosem: Zagryzłby Malwinę.. Ja: ![]() Kubuś: Ale by się działo... ![]() Nad jeziorem. Jedna z naszych ciotek nie ma jeszcze męża, za to zawsze ma jakiegoś faceta przy boku ![]() Kuba: A ty umiesz robić naleśniczki? Facet: Nie. Kuba: A omleciorki? Facet: Też nie. Kuba: A pieczarkowce? Facet: Niestety nie umiem. Kuba wyraźnie zniecierpliwiony: To czym ty masz zamiar mnie przekupić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2650 |
Zakorzenienie
|
[1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;47623057]Odwiedziłam ciocię, kuzyni mnie nie zawiedli
![]() Tomaszek (dziś już sześcioletni) siedzi rano przy stole w kuchni. Wchodzi moja ciocia w piżamie odwróconej na lewą stronę i włosach w nieładzie. Tomaszek: No ładnie cię tatuś sponiewierał. Tomaszek ogląda telewizję. Pokazują jakieś wystąpienie Tuska. Tomaszek nienawistnie: Ple, ple. I tak nikt ci nie wierzy. Wujek aż dostał czkawki ze śmiechu ![]() Wracamy całą familią z wypadu nad jeziorem, siedzimy w busiku rodziców Kuby, ja obok małego, mały przy samej szybie. Zatrzymaliśmy się na stacji benzynowej, Malwina poszła siku. Kubuś przygląda się jej przez okno. Kubuś do siebie: A gdyby tak teraz wyskoczył tygrys... Ja: Cooo? Kubuś w ogóle mnie nie słysząc,wyraźnie odpłynął w jakieś mroczne klimaty, kontynuuje ponurym głosem: Zagryzłby Malwinę.. Ja: ![]() Kubuś: Ale by się działo... ![]() Nad jeziorem. Jedna z naszych ciotek nie ma jeszcze męża, za to zawsze ma jakiegoś faceta przy boku ![]() Kuba: A ty umiesz robić naleśniczki? Facet: Nie. Kuba: A omleciorki? Facet: Też nie. Kuba: A pieczarkowce? Facet: Niestety nie umiem. Kuba wyraźnie zniecierpliwiony: To czym ty masz zamiar mnie przekupić?[/QUOTE] Dobry jest :d
![]() |
#2651 |
Zakorzenienie
|
Kubuś jest niesamowity
![]() Poważna rozmowa z moim 7-latkiem: -mamo,nie chciałbym mieć grubej dziewczyny... -synek,ale to nie jest ważne.Ważne jest,żeby cię kochała,szanowała,dbała o ciebie i miała dobre serce. A Bart takim rozmarzonym głosem: - i duże cycki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2653 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2654 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#2655 |
Elwirka-Elmirka :D
|
[1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;47623057]Odwiedziłam ciocię, kuzyni mnie nie zawiedli
![]() Tomaszek (dziś już sześcioletni) siedzi rano przy stole w kuchni. Wchodzi moja ciocia w piżamie odwróconej na lewą stronę i włosach w nieładzie. Tomaszek: No ładnie cię tatuś sponiewierał. Tomaszek ogląda telewizję. Pokazują jakieś wystąpienie Tuska. Tomaszek nienawistnie: Ple, ple. I tak nikt ci nie wierzy. Wujek aż dostał czkawki ze śmiechu ![]() Wracamy całą familią z wypadu nad jeziorem, siedzimy w busiku rodziców Kuby, ja obok małego, mały przy samej szybie. Zatrzymaliśmy się na stacji benzynowej, Malwina poszła siku. Kubuś przygląda się jej przez okno. Kubuś do siebie: A gdyby tak teraz wyskoczył tygrys... Ja: Cooo? Kubuś w ogóle mnie nie słysząc,wyraźnie odpłynął w jakieś mroczne klimaty, kontynuuje ponurym głosem: Zagryzłby Malwinę.. Ja: ![]() Kubuś: Ale by się działo... ![]() Nad jeziorem. Jedna z naszych ciotek nie ma jeszcze męża, za to zawsze ma jakiegoś faceta przy boku ![]() Kuba: A ty umiesz robić naleśniczki? Facet: Nie. Kuba: A omleciorki? Facet: Też nie. Kuba: A pieczarkowce? Facet: Niestety nie umiem. Kuba wyraźnie zniecierpliwiony: To czym ty masz zamiar mnie przekupić?[/QUOTE] Po pierwszej historii zaczęłam szukać 'lubię to' i 'udostępnij' ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2656 |
Konto usunięte
|
Czytałam cały wątek, Twoi chłopcy wymiatają
![]() ![]() Z dzisiaj. Kuba nie chciał posprzątać po sobie zabawek przed pójściem spać. Ciocia: Kubuniu, nie tak się umawialiśmy. Była godzina na konsoli, ale zabawek nie posprzątałeś. Kubuś słabym głosikiem: Mamusiu ja się bardzo źle czuję... Ciocia przestraszona: Co ci jest synku? Boli cię coś? Kubuś z całą powagą: Mam zawał. Całego ciała. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2657 |
Elwirka-Elmirka :D
|
[1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;47628264]Czytałam cały wątek, Twoi chłopcy wymiatają
![]() ![]() Z dzisiaj. Kuba nie chciał posprzątać po sobie zabawek przed pójściem spać. Ciocia: Kubuniu, nie tak się umawialiśmy. Była godzina na konsoli, ale zabawek nie posprzątałeś. Kubuś słabym głosikiem: Mamusiu ja się bardzo źle czuję... Ciocia przestraszona: Co ci jest synku? Boli cię coś? Kubuś z całą powagą: Mam zawał. Całego ciała. ![]() ![]() ![]() Boziu, do czego to teraz sprzątanie doprowadza ![]() Hmm... Ciekawe czy w moim przypadku to przejdzie ![]() ![]()
![]() |
#2658 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj idziemy z Tomaszkiem przez miasto i mijają nas dwie młode dziewczyny w krótkich sukienkach. Tomaszek ogląda się za nimi po czym rzuca rozmarzonym tonem: Ale fruzie. Rozkosz. Ja i ciocia: ![]() ![]() ![]() Drugiej cioci popsuła się ładowarka. Ciocia do Malwinki: Córeńko, przynieś mi swoją ładowarkę. Malwinka idzie do swojego pokoju. Po chwili pojawia się w drzwiach kuchni i daje mi znak, żebym wyszła na korytarz. Ja: Co jest? Malwinka: Możesz wyjąć tę ładowarkę? Bo ja nie mogę. Ja: Zaklinowała się gdzieś? Malwinka wyraźnie przejęta: Nie, ale kiedyś spadła mi za łóżko kanapka z serkiem i ta ładowarka leży obok niej... Ja: ??? Malwinka: Na tej kanapce wyrosły włosy, ja się jej boję! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2659 |
Zakorzenienie
|
Dot.: dzieci :D
Mnie wczoraj urzekla mala dziewczynka. Robila z babcia zakupy i babcia jej wziela zestaw zabawkowych filizanek. A ta wyciagnela swoja torebke i oswiadczyla ze juz szuka pieniążka na swoje zakupy
![]() ![]()
![]() |
#2660 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2662 |
Konto usunięte
|
Jedzie kuzyn z żoną i dziećmi samochodem i mówi do żony:
-A ty kupiłaś prezent dla A. na urodziny? -No jak miałam kupić, nie miałam kiedy. Ich córka (6 lat) na to: -Oj tam, wyciągniesz stówkę i będzie po sprawie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2663 |
Przyczajenie
|
Wczoraj popołudniu bez zapowiedzi odwiedziła nas sąsiadka z dzieckiem, a ja akurat postanowiłam się trochę poruszać. Gdy jej synek zobaczył mnie w spodenkach, spoconą i czerwoną całkowicie poważnie zapytał:
- A. dobrze się czujesz?Chłopczyk ma trzy latka i w tamtym momencie wydawało mi się to rozbrajające ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2665 |
Zakorzenienie
|
Moja corka dzisiaj na pogotowiu dowalila Czy moja mama umrze bo widzialam jak jej z pupy krew wychodzi...(mam okres
![]() ![]()
![]() |
#2666 |
Zakorzenienie
|
kilka dni temu w smyku byłam świadkiem sceny jak chłopiec na oko 4-6 lat co i rusz woła do mamy, żeby mu coś kupiła. I tak dobre kilka minut, ona na wszystko odpowiada, że masz już w domu, umawialiśmy się, że nic nie kupujemy itd. W końcu nie wytrzymała i mówi
- jak będziesz duży i zaczniesz zarabiać to sobie kupisz - jak będę duży to już tego nie będę chciał Mina mamy bezcenna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2667 |
Zakorzenienie
|
w osiedlowym sklepie niedawno rozwaliła mnie dziewczynka na oko z lat 5, sama zamiast matki mówiła ekspedientce to czego potrzebują w domu, nawet o papierosach dla taty nie zapomniała
![]() albo kupuję w sklepie i wpada dzieciak może z 10 lat i coś pod nosem sobie ciągle śpiewa: "pół kilograma kapusty kiszonek, pół kilograma kapusty kiszonej", matka zamiast na kartce zapisać kazała mu chyba powtarzać sobie co ma kupić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2668 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2669 |
Konto usunięte
|
Mówię do synka przed chwilką
-kochanie śpij już! -śpię ale tego nie widać ![]() syn podczas porannej toalety - one wszystkie to mają - kto ma , co?? - no one , kobiety , kokardy we włosach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2670 |
Raczkowanie
|
Moja kuzynka, lat 6, wczoraj złapała mnie za nogę i zaczęła robić jakieś dziwne wygibasy po czym powiedziała:
- Jesteś moją rurą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.