![]() |
#1891 |
Raczkowanie
|
Dot.: Przezyc w Niemczech (Kramada, ale nie tylko !)
My z mezem jak jestesmy w Polsce to mamy staly repertuar: zakupy odziezowe (zawsze cos nam bardziej przypadnie do gustu niz tu), Tesco, Real albo inny megasklep,jedzonko w restauracji, no i kino! Bilety taniutkie w porownaniu z tutejszymi no i filmy w oryginale
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1893 |
Konto usunięte
|
Dot.: Niemcy :)
a ja nie wiem kiedy wyjde. Ale mam nadzieje ze najpredzej jak sie da. Spodnie juz wyprasowane i czakaja jak chlop z pracy przyjdzie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1894 |
Zakorzenienie
|
I jak kobietki,dotarlysie do domow?
![]() Melduje,ze Mac jest o jeden odcien za jasny(szanowny malzonek stwierdzil,ze mam twarz jasniejsza od reszty ![]() ![]() Ciapulinka,tu masz link do ebay z adasiami http://kleidung.search.ebay.de/adida...sPageNameZWLRS a tu z nikeami http://kleidung.search.ebay.de/nike_...sPageNameZWLRS Moze cos Ci wpadnie w oko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1895 |
Konto usunięte
|
no, ale w sklepie sama widzialas ze jest ok?
No i mozesz sie przybrazowic zeby bylo rowno Aeszcze sie podpytam, a twarz jest jasniejsza od czego? Od szyji czy reszty ciala? Bo ja tez mam twarz jasniejsza, bo stosuje filtry, puder i mi sie nie opala, a rece mimo filtrow jesnak sloneczka chwyca troche |
![]() ![]() |
![]() |
#1896 |
Raczkowanie
|
Witam!
Monika - mi w maju pizla 1 po 3... ![]() Spotkanko Wam sie udalo? |
![]() ![]() |
![]() |
#1897 |
Rozeznanie
|
![]()
hejka
![]() do domku dotarlam w calosci i jeszcze po chwili szlamna impreze domowa ![]() ![]() maja dzieki za stronki ![]() malzonek moze murzynke chce ![]() spotkanie nam sie udalo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1898 |
Konto usunięte
|
ciapulinka jakie stronki ci majka poslala? Co za murzynka? Ja nic nie wiem, co za konspiracje robicie?
A co za impreze jeszcze w domu mialas? Chlop z dzieckiem balowali? Juz ich widze kista piwa na stole a oni z butelkami w lapkach. Moj by sie chetnie na taka impreze wprosil. JUz widze jak mojej rybce sie oczka swieca na piwko. jak nic jakis zojfer z niego wyrosnie hihihihi. Aska76 to ty juz stara baba jestes hihihi. ja dopiero urodziny bede miec we wrzesniu i przybedzie mi ta jedynka po trojce hihihhi Majka pisz co z tym podkladem, bo nie wiem do czego on ci nie pasuje, do koloru szyji czy reszty ciala jak rece. A jak korektor Helenki? Bo mi kolor idelanie pasuje i widze ze sie trzyma. |
![]() ![]() |
![]() |
#1899 |
Rozeznanie
|
![]()
oj moni stronki z butkami
![]() a ten murzyn to ze majka ma twarz(jak sznowny malzonek stwierdzil) jasniejsza. oj kochana ty nie w formie ![]() przyjechalam a tu wpada sasiadka i mowi no to imprezka i czekam jaks ie wyseksicie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() fakt aska76 starucha z ciebie na maxa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1900 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie Moni,Ty chyba nie w formie
![]() Korektor jest ok,co prawda nie kryje idealnie,ale moich cieni chyba nic juz nie przykryje ![]() Ten make up jest jasniejszy od rak,dekoldu i chyba minimalnie od szyi ![]() ![]() Chyba bede musiala kupic bronzer i tak sie zastanawiam nad Hauschka... Aska,spotkanko sie udalo jak zawsze,tylko zazdroscic nam mozna,ze sie spotkalysmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1901 |
Przyczajenie
|
Hej, od września będę mężatką rodowitego Niemca. Dwa tygodnie wcześniej czeka mnie przeprowadza na stałe do Muenster. Do tej pory przesiadywałam tam dłużej lub krócej, ale zawsze proporcje były z korzyścią zdecydowaną dla Polski. Teraz będzie odwrotnie. Bałam się ze będzie mi trudno odnaleźć się w tamtejszym świece... aż tu znalałam Wasze forum!!! Będę zaglądać!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1902 |
Raczkowanie
|
Wiedzialam ze dobrze trafilam zeby sie dowartosciowac
![]() ![]() ![]() a spotkanka serio mozna pozazdrocic... |
![]() ![]() |
![]() |
#1903 |
Rozeznanie
|
![]()
kochana ale kiedy bedzie ta 3
![]() ![]() wiesz jak masz nam zazdroscic to ja powiem ze bylo nudno ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1904 |
Konto usunięte
|
No to ja tlumacze to co napisala ciepulinka.
Bylo cieplo, ale jak dla mnie ok, a ja z tych co upalow nie znoasza, na zarelko i kawke poszlysmy, ale fakt ktos kolo nas palil i mnie szlag trafial, okularow zapomniala majka , a slepa byla ciapulinka, lazila po Hbf i nie widziala drogeii dm heheheh. Usmialysmy sie zwlaszcza z ciapulinki i jej opowiosci o synku, ktory nagadal kolezance ze byl zaposzony na wesele rodzicow, a potem jego kolenazka zrobila matce raban ze jej na wesele nie zaprosila heheheh Aska76 co sie lamiesz ja juz ma 3 z produ, ale jeszcze mi 5 tyg. do 1 z tylu brakuje hihihi. majka, ale ten podklad byl idealny w sklepie, nawet na dworze byl idealny kolor. Ze do rak nie pasuje to sie nie przejmuj, ja tez mam twarz jasniejsza. Postaraj sie nalozyc go w swietle dziennym, tak zeby dobrze rozprowadzic i zeby nie bylo widac roznicy ze szyja, bo wtedy to nie ladnie wyglada, widac ze sie jest wytapetowanym. A jeszcze o korektor sie zapytam, a kladziesz potem na niego ten podklad? A tak wogole to sie caly szac zastanawiam czy ty muszsz miec tyle tej tapety na buzi? Moze lepiej by bylo gdybys robila jak ja, korektor czy podklad jak dobrze kryje tylko na miejsca ktore chcesz ukryc, czyli na syfki. Przy wysuszonej skorze podklad podkresla tylko ten mankament, a jak pokryjesz tylko syfki, to buzia wyglada ladniej naturalniej. Jak bedziesz chciala byc ciepmeniejsza- opalona to brazerem sie dobrazowisz. Dla mnie taka opcja jest super, bo zwlaszcza jak jest cieplo i sie poce to mi z geby nic nie splywa, korektor/podklad mam tylko tam gdzie chce cos ukryc. |
![]() ![]() |
![]() |
#1905 |
Zakorzenienie
|
Moni,dzis sie lekko przybrazowilam i jak dla mnie bylo ok
![]() ![]() Mam duzo przebarwien i korektor musialabym nakladac prawie na cala twarz,wiec wygodniej mi zrobic caly make up ![]() Na Helenke nie nakladam juz podkladu ![]() Tak w ogole to ja strasznie wybredna bestia jestem i ciezko mi dogodzic czymkolwiek,wiec moze przesadzam czasami ![]() Ciapulinka,swietne te klamstwa ![]() Ja tam jeszcze mlodka jestem,wiec na tematy trzydziestkowe sie nie wypowiadam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1906 |
Raczkowanie
|
Ojca mam w Berlinie, przyjaciolke w Neuss, kuzynke w Erkelenz i chlopaka w Kassel, od malego raz tu raz tam, obecnie jak najczesciej u chlopaka (wiadomo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1907 |
Rozeznanie
|
![]()
jakie klamstwa
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1908 |
Konto usunięte
|
majka a po naloz nie tak dokladnie pod oczy, co by w ewntulane zmarszczki wszedl, ale dla wyrownania koloru, zeby nie bylow idac przejscia. Jak ogladalam makijaze to stylisci zawsze nakladajac podklad to nakladali tez po oczy mimo ze nalozyli tez korektor to tak delikatnie na granicy korektora tez nalozyli, co by sie lepiej stopilo i granicy nie nylo widac. Tak sobie mysle ze wtedy tez lepsze krycie bedzie, ale musisz poprobowac, bo kompakt jest mocno kryjacy i ciezki, wiec latwo maske sobie zrobic.
ciapulinka ty to baba z jajami jestes, ja juz boki zrywam z ciebie hihihi |
![]() ![]() |
![]() |
#1909 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
lo matko pobieglam do lazienki i sprawdzilam co mam, jenyyyy ale numer wszystko mam takie samo ![]() ![]() majka a ten twoj puder ![]() ![]() ![]() moni a tak na marginesie co to bylo w tym rosmanie??jaka firma miala ten nawilzacz do ust ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1910 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, a tak swoją drogą to ciekawi mnie bardzo jak to u Was wygląda z tymi TeŻetami z De. Bo czytam sobie forum i wiele z Was, właściwie większość, ma faceta z importu
![]() Pytam, bo moi rodzice mają takie transkulturowe małżeństwo i czasami trudno z nimi wytrzymać ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że kogoś naciągnę na zwierzenia, bo wydaje mi się, że to strasznie dużo uczy człowieka o innych ludziach i o sobie samym, o obcej kulturze i własnej. Co nie?
talkin' 'bout the young style and we don't care about the old folks talkin' 'bout the old style too and we don't care about their own faults talkin' 'bout our own style all we care 'bout is talking talking only me and you |
![]() ![]() |
![]() |
#1911 |
Wtajemniczenie
|
u mnie sa roznice kultorowe, i je uwielbiam bo jest ciekawie
![]() Zreszta ja sie nie wychowalam w Polsce, a TZ tez pochodzi z dwu krajow A wiec obydwoje jestesmy troche miedzynarodowi, nie mamy kultor wladnych ani obcych.
#1912 |
Raczkowanie
|
To wypadalo by sie tutaj przywitac tez! Juz nie wiem gdzie sie wszedzie juz witalam - cos tu duzo tych niemieckich watkow
![]() ![]() A wiec jak nie trudno po nicku zgadnac na imie mi Asia, lat 31, mezatka, mama, kura domowa (mam nadzieje ze juz nie dlugo) w Niemczech od 19 lat, w Monachium od roku... |
![]() ![]() |
![]() |
#1913 |
Konto usunięte
|
Ta pomadka jest z firmy Alterra szukaj jej na polce z pomadkami, ale oczywiscie mozesz i popatrzec na polke z pielegnacja Alterra, moze znajdziesz sobie jakis krem co cie nie uczuli. Popatrz w kosztyki czasami maja miniaturki. Ja wlasnie testuje krem na dzien z orchidea dla skory dojrzalej i z oliwka do cery suchej
|
![]() ![]() |
![]() |
#1914 |
Zakorzenienie
|
Ciapulinka,jestes niemozliwa
![]() ![]() A wiecie,ze ja w torebce taszczylam caly czas aparat i o nim kompletnie zapomnialam ![]() Monis,ja chyba kupie ta HR,jest fajna,widac rozswietlenie spojrzenia,dobrze sie trzyma no i ta pojemnosc za ta cene( w polszy wolaja sobie za ten sam korektor 160 zl ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1915 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Lubisz gotować?
talkin' 'bout the young style and we don't care about the old folks talkin' 'bout the old style too and we don't care about their own faults talkin' 'bout our own style all we care 'bout is talking talking only me and you |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1916 |
Konto usunięte
|
Ja tez caly czas mysle o zakupie. Poki co odlewka jeszcze jest. Zystanawialam sie tez nad korketorem MAC w tubce ale co prawda na lapce nie testowalam jak ty, jednak wygladal mi na ciezszy. Umiesz mi porownac oba te korektory MAC i HR? Bo ja co prawda pod oczy nic nie potrzebuje, ale jak packam sie po nosie i policzkach przy nosie gdzie mi sie rumien robi, to czasami jak wklepuje to i pod slepia sie cos naniesie, a tam ewidentnie ciezki korektor jest widoczyn i zmarchy sie robia wieksze niz sa w rzeczywistosci. Wogole powiem ci majka, ze MAC mnie troche zawiodl, bo co szkodzilo babce zrobic odlewke? jak nie miala pojemnikow to moga powiedziec ze nie ma w czym( ja mialam pojemniczek), ale jak mi odpowiedziala ze nie to az mi glupio bylo proponowac ze mam wlasny pojemnik i tak bym pewnie uslyszala odpowiedz nie. Jak ma czlowiek testowac jak ma tapete na gebie i korektor nalozony na puder jest widoczny. A tak potestowalabym w domu na swieza skore i na to reszta pudrow itp. Helenka mnie milo zaskoczyla, bo nadaje sie na twarz, ladnie kryje i jest naturalna, wiec licze na to ze jak kiedys przyjdzie potrzeba korygowania okolicy slepiowej to tez sie sprawdzi. odlewke mam mala, a duzo nie potrzebuje zeby moje rozowosci pokryc, wiec te 25€ przy pojemnosci 15ml sa naprawde dluga inwestycja. A HR sie u mnie lepiej trzyma niz podklad Toleriane, ktory to w cieple dni szybciej przepuszcza rozowosci an wierzch, a HR mimo ze sie pocila trwala wiernie na swoim miejscu i kryla. jak widac z mojego opisu sklaniam sie to tego co ty - bedzie moja hihihi
|
![]() ![]() |
![]() |
#1917 |
Zakorzenienie
|
Oj z porownaniem bedzie ciezko
![]() ![]() Z tego co pamietam HR kosztowala w Karstadt 23 Euro ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1918 |
Wtajemniczenie
|
Nieeeeee
ale TZ lubi, i gotuje swietnie ! Wogole wstyd mowic, jak sie do niego wprowadzilam to potrafilam ugotowac tylko coz z torebki. Ale on mnie nauczyl i juz cos-niecos ugotuje. I tylko czekam na weekendy kiedy to on gotuje ! Ja tez uwielbiam zmienac oroczenie, ale raczej nie staly dom (bo sie do niego zbyt przywiazuje), ale uwielbiam podrozowac !!!!! Rzeczywiscie podroze kszralca. Mi trudno byloby byc z kims co nigdy nie wychylna noza z kraju, a raczej z Europy. Po prostu nie zrozumialby mnie. TZ mowi to samo, a wiec razem czujemy sie dobrze, oboje zylismy czesc zycia w krajach trzeciego swiata.
#1919 |
Rozeznanie
|
![]()
majka jak moglas zapomneic wyjac aparat
![]() ![]() jakbym ten puder przeliczyla na moje adidasy ![]() ![]() ![]() ![]() monia dzieki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i wez z taka rodzinka wytrzymaj ![]() ![]() a i nonia czy ty bylas w tym aquapartuk?? czy jak to sie zwie akwarium?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1920 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wyjezdzajac tutaj tez mialam obawy, jestem bardzo zwiazana z rodzina wiec balam sie tesknoty i porazek,czy samotnosci ale okazalo sie, ze umiem zajac sie wlasnym zyciem, Polske odwiedzam jak tylko moge, czasem raz na miesiac i taki uklad mi pasuje. A jak chce schabowego, to ide do sklepu, kupuje mieso i robie, nie sadze by bylby to az taki problem. Tymbardziej, ze Tz tez je uwielbia ![]() Asiu witamy ![]() ![]() Powinnas zostac matka chrzestna watku z takim stazem to ho ho .) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.