|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IX
Rosario czytałam ze to normalne na tym etapie ciąży z tym oddychaniem, chyba na parenting zdaje się pisało. Sama juz nie wiem bo ja to czytam wszedzie gdzie sie da co sie w danym tyg ciazy dzieje, wiec moze to bylo nestle, a moze babyonline... ktoż to wie??
|
#1772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawaj te truskawkowe! Cytat:
![]() Rosi ja m\gorzej oddycham. macica przepone uciska |
||
|
|
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1774 | |||||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=FlightlessBird;4961 940
A co do Trzech Kroli-uważam, ze zamiast wolnego w ten dzien,lepiej byloby jesli wolna bylaby Wigilia[/QUOTE] Zgadzam się. Wigilia zdecydowanie lepsza by była. Cytat:
teraz sprawdza czy pracodawca odprowadzał za Ciebie wszystkie składki.Cytat:
Cytat:
Cytat:
tylko my białe Cytat:
Sylwia-piękny brzusio U nas dziś 26w1d kiedy to zleciało? Za tydzień 3 trymestr!:-D Bird przykro mi z powodu dziadka:-( ja swojego stracilam dwa lata temu i było mi ciężko:-(
Chciałem powiedzieć - wyjaśnił z goryczą Ipslore - że na tym świecie jest chyba coś, dlaczego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. - KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE. http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png |
|||||
|
|
|
#1775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
:-* Tesciowa ma zaraz przylezc, tak sie ciesze.... :-P
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę pierogów, choć ja na święta się nalepilam tyle,że mam dość
![]() Mam pomrozone i z kapustą i ze śliwkami suszonymi ![]() Kurde,cieszę się że już to zamowienie z Gemini kliknęłam, chociaż prawie się popłakałam jak miałam przelew robić prawie 500zl z moimi kosmetykami i lekami do domu
|
#1777 |
|
Zadomowienie
|
Nati ze smoczków moja siostra polecała silikonowy Nuk rozmiar najmniejszy.
Ja nie jem od paru dni słodyczy. Jeszcze nie miałam glukozy badanej i się boję, że mogę mieć cukrzycę, bo zaczęłam nagle tyć. Przyjechali teściowie na chwilę i teściowa przywiozła pół piernika i całą blachę szarlotki... mało się nie poryczałam, przysięgam............ no jak idiotka, ale mi tak się smutno i żal zrobiło, że nie mogę zjeść......... I tak sobie pomyślałam, że jeśli ktokolwiek moze mnie zrozumieć, to chyba tylko Wy |
|
|
|
#1778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A moj maz wracając z.pracy kupił nam pizze z dagrasso mm pycha, dawno nie jadłam :-D ale tylko 2 kawałki zmiescilam
|
|
#1779 | ||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=madzixx88;49623946]heh ja jakoś takie ulepy lubię
![]() jak powiedziałam mamie, że nie chcę dziecka usypiać bujając czy chodząc po pokoju na rękach to się na mnie spojrzała jak na wyrodną matkę mówiąc, że taki maluch potrzebuje bliskości mamy i tak trzeba ![]() na mnie podobno działała przejażdzka w wózku albo w aucie-do dziś mam tak jako pasażer oczywiście ;P ja też sobie peeling zrobię ![]() a co do tej maseczki z Tołpy miałam Ci pisać, że pierwsze kilka minut może szczypać ale potem przechodzi QUOTE] Potrzebuje bliskości i raczej żadna z nas w to nie wątpi, ale tez ciągle bujanie i noszenie na rekach skutkuje potem problemami i kończy się tym, że albo trzeba dziecko wyłącznie nosić albo przechodzić akcje oduczania.A po co, skoro można to sobie darować i nie przyzwyczajać Ja tam uwielbiam spać w samochodzie:-D chwila jazdy i zasypiam ale u mnie to wynika z faktu, zd jako dziecko miałam chorobę lokomkcyjna i jeździłam zawsze na prochach:-P i zawsze spalam.Cytat:
Cytat:
ale tak ze 2-3 razy mi się zdążyło.To nie powód do niepokoju, wszystko nam się przesuwa, macica uciska na przeponę, spokojnie UFf ponadrabiałam Was Skorzystać z wiedzy doświadczonych mam-Majka i juz awiem ile pieluch i w jakaim rozmiarze na początek zakupie.Zainstalowałam sobie nową przeglądarkę na tablecie i przy odpisywaniu na forum działa mi na nerwy-usiłuje wrzucić emotkę w tekst, a daje mi ja na początek Mikołaj mi też dziś szaleje wysoko:-D cudnie A już zaczynalam się martwić, po dwa dni był znacznie spokojniejszy.
Chciałem powiedzieć - wyjaśnił z goryczą Ipslore - że na tym świecie jest chyba coś, dlaczego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. - KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE. http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png |
||
|
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1781 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podobno i ja i TŻ nie chcieliśmy spać za bardzo chocby nie wiem co. Także może być ciężko, jak to się w córci skumuluje ![]() Nam inpost zostawił awizo, oczywiście listy do odebrania w jakimś sklepie na drugim końcu świata Cytat:
Ja sobie ostatnio postanowiłam dopasowac stanik, bo 70C ciut za duże, ale obwody 65 mam wrażenie, że zaraz na mnie wybuchną, a miseczki B czy to na 70 czy na 65 sa za małe... Jestem niewymiarowa.Cytat:
Się pochwalę, bo wczoraj kupiłam moje pierwsze własne spodnie ciążowe! Edytowane przez ametty Czas edycji: 2015-01-06 o 19:20 |
|||
|
|
|
#1782 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Inpost to polecone i z sądu chyba |
||
|
|
|
#1785 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja ogólnie w ciąży to jestem mega spokojna i raczej nie zamartwiam się, to był pierwszy raz kiedy poważnie zaczęłam się stresować. Ale dziś już Mikołaj szaleje na całego
|
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
Tż mnie zabrał na przejażdżke
hihi
|
|
|
|
#1787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1788 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Brzmi rozsądnie.No wiem, ale nie mam pojęcia czego sąd mógłby od nas chcieć. Dopiero co przysłali jedno pismo, jak to to samo tylko na nowy adres, to naprawde, niech się wypchają. Wolałam, jak pocztą polską wysyłali. W każdym razie UP mam pięć razy bliżej :P Wyślę TŻa, trudno. Edytowane przez ametty Czas edycji: 2015-01-06 o 19:45 |
|
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
O to widzę ,ze jedziemy równo my też 26w1d
![]() Fajnie ciekawe co to za niespodzianka
|
#1790 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej!
Też dziś z tż byliśmy na spacerku.. na starym mieście.. godzinkę połaziliśmy i już czułam,że zamarzam więc trzeba było wrócić do domku teraz grzeję się pod kocykiem popijając herbatę![]() Jutro rano glukoza.. trochę się boję..ale mam nadzieję,że przeżyję dziś nawet nic słodkiego nie zjadłam.. ![]() za 28 tc ![]() To jutro "razem" idziemy na glukozę zawsze raźniej ![]() Cytat:
Huśtawki nastroju to właśnie po porodzie dopiero mogą się rozkręcić..ale oby to nas nie spotkało ![]() Mi mąż ostatnio powiedział,że ta ciąża to przereklamowana..że wszędzie piszą,że kobiety mają takie huśtawki nastroju,że lepiej z nimi nie zadzierać,a u mnie normalnie..że nic się nie zmieniło i jestem jaka byłam przed ciążą , tylko trochę grubsza kochany ![]() Cytat:
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam znajomych co nie nauczyli ani jednego ze swoich 2 dzieci zasypiać samych i powiem Wam, że lepiej się przemęczyć z wyciem na poczatku niż potem taszczyć to dziecko ciągle na rękach bo nigdzie nie chce usnąć a jak uśnie to lepiej się nie ruszać bo się obudzi i nie ważne czy obiad czy siku. Dziewczyna nie ma kiedy się wykąpać, ciągle uwiązana do dziecka a ma już 1,5roku. A jak odłoży gdziekolwiek to sie od razu budzi. Starszy 5 latek już śpi sam ale do 3,5rok spał z nimi w nocy, tak jak teraz to 1,5roczne. Mówie Wam MIAZGA. |
|
|
|
|
#1792 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
duzo:-( No boli niestety Cytat:
ej nie panikuj ![]() Ja dzien przed glukoza jadlam sernik z ciastkami oreo i wieczorem wielka pake laysow ![]() I glukozy nie mam a to ze tyjesz to normalne bo teraz dziecko przybiera mocno i szybko rosnie.oo jak fajnie... ![]() Maly tak mnie po lewej stronie kopie na dole ze az plakac mi sie chce z bolu |
|||
|
|
|
#1793 |
|
Zadomowienie
|
Glukozę albo zrobię w piątek albo w poniedziałek - muszę pomyśleć. Dzięki za wsparcie
|
|
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1795 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1797 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
Moje nie wylo co prawda jako takie malenstwo, dopiero gdzies w wieku 10 miesiecy mial jais bunt, ale to mu poprostu bylo szkoda czasu na spanie.Ale to tez pare minut pomarudzil i odpuscil. ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
Wiec nadopiekunczosc do niczego dobrego ne prowadzi |
|||
|
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
SIEMPRE po macierzu odbierasz zalegle urlopy. Chyba ze u ciebie jest inaczej.
|
#1799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
No a jak mam umowe do dnia porodu, to kiedy wplaca?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

napisali, ze otrzymali moje wyjaśnienia i teraz muszą cytuje "zgodnie z wyżej cytowanym przepisem warunkiem ustalenia prawa i wypłaty zasiłku jest potwierdzenie podlegania ubezpieczeniu chorobowemu. W sprawie objęcia Pani ubezpieczeniem społecznym Inspektorat prowadzi postępowanie wyjasniające z płatnikiem składek" czyli jak dobrze rozumiem teraz uderza do pracodawcy posprawdzać dokumenty i wtedy dadzą mi znać... z tż wywnioskowaliśmy że jak wszystko w dokumentach będzie dobrze to przyznają jest napisane że "potwierdzenie podlegania ubezpieczeniu" ktos się zna czy dobrze rozumuję 

Tzn. są ale z kompletem poscieli a ja chcę bez...

taka flakowata się zrobiła, uda też jakieś miękkie;/

dziś nawet nic słodkiego nie zjadłam..