Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-09, 15:47   #2131
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
My nawet stwierdziiśmy, że jeszcze intensywniej wtedy będziemy czas spędzać ze sobą. Nie mówię, że z niemowlakiem ale z rocznym, dwuletnim dzieckiem to pojedziemy gdzieś, żeby jak najwięcej widziało zamiast leżeć na kanpie przed tv i ten nasz wspólny czas we trójkę/czwórkę będzie jeszcze efektywniej wykorzystywany
Ehh z niemowlakiem się super jeździ! Potem trochę trudniej. Ale tez fajnie. My pierwszy,y raz wyjechalismy jak młody miał 3 miesiące choć była zima. Teraz planuje my wakacje jak będzie miał 6 tygodni, i we wrześniu pierwszy lot samolotem. Zobaczymy w praniu.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 15:53   #2132
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
My nawet stwierdziiśmy, że jeszcze intensywniej wtedy będziemy czas spędzać ze sobą. Nie mówię, że z niemowlakiem ale z rocznym, dwuletnim dzieckiem to pojedziemy gdzieś, żeby jak najwięcej widziało zamiast leżeć na kanpie przed tv i ten nasz wspólny czas we trójkę/czwórkę będzie jeszcze efektywniej wykorzystywany
U mnie więcej czasu spędzaliśmy razem jak BLanka była malutka niż teraz.. Wtedy spacerki, wycieczki itd.. a teraz.. Blanke wiele rzeczy nudzi, a tam gdzie ona chce - rodzice nie mogą bardzo
Później liczy się zabawa na placach zabaw (jasne, tu mozna razem wszyscy) ale w pewnym momencie ciekawsza jest zabawa z rowieśnikami niż ze starymi
Ale np na mazury jak jeździmy to jest to czas dla nas.. Blanka jest zdana tylko na nas

Lena

Edytowane przez k a j a
Czas edycji: 2015-01-09 o 15:54
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 15:55   #2133
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Poldzik najlepiej kupić chustę używana bo jest juz troszkę wyrobiona i łatwiej się wiąże. Ja kupilam nowa, pozyczalam komu się da i teraz wreszcie jest mieciutka i łatwo się wiąże.
Rozmiar dobiera się tylko do wzrostu rodzica.
Ja mam 175, TŻ 180 wiec wzielismy standart chyba 4.5 metra i jest naprawdę bardzo ok.
no to my s albo xs... mamy... uwaga... ja 162 cm wzrostu, maz 158 tak jest, kakaludy

kolezanka ma uzywana ale mowi mi ze z "elastycznej bawelny" musze obadac co to takiego. u nas chusty sa bardzo rzadkie nie wiedzialabym gdzie szukac uzywanej!

tak ogladam w necie ale wlasnie te bawelniane to chyba sa za cieple na sycylijskie lato (kolezanka przyznaje, ze latem nie uzywala)... polskie lennylamb mi sie bardziej podobaja.

Edytowane przez poldzik
Czas edycji: 2015-01-09 o 16:00
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 15:56   #2134
country111
Zakorzenienie

Dziewczyny to wczoraj udało mi się upolować w sklepie Mark&Spencer. Fajna jakość przecenione z 99zł na 29zł tyle że rozmiary tak na 6-9miesięcy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150109_162236.jpg (21,2 KB, 24 załadowań)
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 16:01   #2135
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny to wczoraj udało mi się upolować w sklepie Mark&Spencer. Fajna jakość przecenione z 99zł na 29zł tyle że rozmiary tak na 6-9miesięcy
fajowo
Stary 2015-01-09, 16:01   #2136
madeleine_89
Przyczajenie

[QUOTE=Princesika;49676882]Jak dajecie radę Ja nienawidzę się rozstawać z Tż. Strasznie chcielibyśmy razem pracować, my z tych co wszystko we dwoje, nie potrzebna nam "własna przestrzeń"

noo jest ciężko nie powiem a z każdym poniedziałkiem jest ryk i głupie pytanie: "kiedy przyjeżdżasz?", ale jak mus to mus i trzeba przywyknąć. Bardziej mnie martwi jak to będzie jak dziecko się urodzi i jak sobie poradzę z tym sama..
madeleine_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 16:15   #2137
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Ehh z niemowlakiem się super jeździ! Potem trochę trudniej. Ale tez fajnie. My pierwszy,y raz wyjechalismy jak młody miał 3 miesiące choć była zima. Teraz planuje my wakacje jak będzie miał 6 tygodni, i we wrześniu pierwszy lot samolotem. Zobaczymy w praniu.
Oooo, to dobrze My jesteśmy bardzo mobilni, ciągle gdzieś jeździmy. Choćby do moich rodziców 300 km jest. Więc nasza mała ciągle będziesz gdzieś wożona
Zresztą o wakacjach z dziećmi myślę tak jak Ty, chciałabym, żeby moje życie po urodzeniu dziecka nie zmieniało się tak na full całkiem i dziecko wpasowało się w nasz tryb życia

Edytowane przez Princesika
Czas edycji: 2015-01-09 o 16:16
Princesika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 16:25   #2138
myboyismine
Zakorzenienie

mam na chwilę kompa to się pochwalę... CHŁOPAK
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 16:28   #2139
Princesika
Zakorzenienie

Myboy
Stary 2015-01-09, 16:39   #2140
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
no to my s albo xs... mamy... uwaga... ja 162 cm wzrostu, maz 158 tak jest, kakaludy

kolezanka ma uzywana ale mowi mi ze z "elastycznej bawelny" musze obadac co to takiego. u nas chusty sa bardzo rzadkie nie wiedzialabym gdzie szukac uzywanej!

tak ogladam w necie ale wlasnie te bawelniane to chyba sa za cieple na sycylijskie lato (kolezanka przyznaje, ze latem nie uzywala)... polskie lennylamb mi sie bardziej podobaja.
Elastyczna ma jeden olbrzymi plus. Wiazesz ja na sobie a potem wsadzasz dziecko wiec poki sie nie ma wprawy to jest to naprawde duze udogodnienie.

Cytat:
Oooo, to dobrze My jesteśmy bardzo mobilni, ciągle gdzieś jeździmy. Choćby do moich rodziców 300 km jest. Więc nasza mała ciągle będziesz gdzieś wożona
Zresztą o wakacjach z dziećmi myślę tak jak Ty, chciałabym, żeby moje życie po urodzeniu dziecka nie zmieniało się tak na full całkiem i dziecko wpasowało się w nasz tryb życia

Ja ci powiem ze najgorsza rzecz jaka zrobilam poprzednio to, ze moje plany konczyly sie na wrzesniu 2013. A potem nic... Bo potem bede matka. Minely 3 tygodnie. Ogarnelam sie i jedba wielka pustka... Nic... Bo jestem matka.
Mysle ze duzo kobiet wpada w ta petle.
Potem na sile szukalam sobie zajec, wyjazdow itp.
Moj syn w pierwszym roku zycia byl 4 razy w gorach ( szklarska, karpacz, zakopane) w norwegii, na wegrzech, na mazurach, we wroclawiu, na slasku pare razy. Zapisalam sie z nim na ajkies zajecia typu masaz shantala, zaczelam chodzic na silownie gdzie byl kacik z opiekunka dla dziecka, spotkalam sie z masa forymowych kolezanek, wrocilam do pracy na pare godzin w tygodniu itp.
Ale nigdy nie zapomne tego uczucia pustki ... Jeszcze to byla pazdziernik i listopad... Straszne to bylo.
Teraz planuje normalnie zycie. Spotkania ze znajomymi, wyjazdy, imprezy w plenwrze itp.
Najwyzej zrezygnuje, najwyzej niepojade.
Wg mnie lepiej tak niz to co poprzednio... Tak jakby swiat mial sie skonczyc w momencie urodzenia dziecka.

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
Gratulacje

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 16:57   #2141
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajne! W którym M&S kupiłaś? Zostały jeszcze jakieś?

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
Gratulacje!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 17:00   #2142
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ja musze iść do okulisty, bo znów mi się chyba pogorszyło..:/ po porodzie z Blanka mi się zrobiło -1 a tak to nic nie miałam nigdy. iteraz mam wrażenie ze znów gorzej widzę..

wybierz się i skontroluj. ale nie martw się, ja też poszłam z nastawieniem, że pewnie mi okulary zmieni bo w moim odczuciu baardzo mi się wzrok pogorszył a okazało się, że nie!

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Boli jak naciskam od pępka w dół i po prawej stronie. Cos jeszcze nie jest chyba tak źle. .. wezmę te nospe,jak nie przejdzie to pojadę.
Dzięki za rady. Idę coś zjem i kładę się dalej

ale boję się że z dzieckiem coś nie tak
odpoczywaj z dzidziusiem na pewno jest ok

Cytat:
aaaa gratulacje!!!!

Co te chłopaki planują
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 17:01   #2143
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Super! Gratuluje
Ale jest niebiesko na naszej pierwszej stronie
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 17:02   #2144
poldzik
Zadomowienie

Myboy! Gratulejszyn! !!
Stary 2015-01-09, 17:03   #2145
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Elastyczna ma jeden olbrzymi plus. Wiazesz ja na sobie a potem wsadzasz dziecko wiec poki sie nie ma wprawy to jest to naprawde duze udogodnienie.

Ja ci powiem ze najgorsza rzecz jaka zrobilam poprzednio to, ze moje plany konczyly sie na wrzesniu 2013. A potem nic... Bo potem bede matka. Minely 3 tygodnie. Ogarnelam sie i jedba wielka pustka... Nic... Bo jestem matka.
Mysle ze duzo kobiet wpada w ta petle.
Potem na sile szukalam sobie zajec, wyjazdow itp.
Moj syn w pierwszym roku zycia byl 4 razy w gorach ( szklarska, karpacz, zakopane) w norwegii, na wegrzech, na mazurach, we wroclawiu, na slasku pare razy. Zapisalam sie z nim na ajkies zajecia typu masaz shantala, zaczelam chodzic na silownie gdzie byl kacik z opiekunka dla dziecka, spotkalam sie z masa forymowych kolezanek, wrocilam do pracy na pare godzin w tygodniu itp.
Ale nigdy nie zapomne tego uczucia pustki ... Jeszcze to byla pazdziernik i listopad... Straszne to bylo.
Teraz planuje normalnie zycie. Spotkania ze znajomymi, wyjazdy, imprezy w plenwrze itp.
Najwyzej zrezygnuje, najwyzej niepojade.
Wg mnie lepiej tak niz to co poprzednio... Tak jakby swiat mial sie skonczyc w momencie urodzenia dziecka.

Gratulacje
Ja właśnie jak znajomi np. mówią, że za rok to my nie będziem mieć czasu coś tam z nimi robić to zawsze staram się choć takie myślenie mieć, że będziem się starać. Nie chcę, żebyśmy przestali z Tż chodzić na "randki" raz na czas, czy odsuwać się od wszystkich, nie chodzić na fitness czasem itd. Dziecka też nie chcę zamykać do świata. Wiadomo, czas pokażę, ale nastawienie też chyba ma znaczenie.

Edytowane przez Princesika
Czas edycji: 2015-01-09 o 17:17
Princesika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 17:03   #2146
poldzik
Zadomowienie

Tassia to moze wezme uzywke od kumpeli jakby dawala ta elastyczna a bambusowa dokupie najwyzej!
Stary 2015-01-09, 17:04   #2147
mycha_818
Zadomowienie

Pszczoua rurki super. Bardzo mi się podobają.

A któraś dziewczyna (zapomniałam która - wybacz) zamawiała też paczkę z allegro z getrami, bluzką i taką szarą bluzą. Przyszła już?

Cytat:
Szacun! Dla mnie to przerażające. Ale przyznaję, że też chciałabym być tak zorganizowana i mieć tyle odwagi, żeby tak żyć z dzieciątkiem

Cytat:
Gratuluję!

Cytat:
Napisane przez madeleine_89 Pokaż wiadomość
noo jest ciężko nie powiem a z każdym poniedziałkiem jest ryk i głupie pytanie: "kiedy przyjeżdżasz?", ale jak mus to mus i trzeba przywyknąć. Bardziej mnie martwi jak to będzie jak dziecko się urodzi i jak sobie poradzę z tym sama..
Jesteś całkowicie sama? Nie masz blisko nikogo? Rodziców? Przyjaciółki? Czy kogokolwiek innego? Na pewno da się jakoś to zorganizować, głowa do góry
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 17:24   #2148
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Myboy
Cytat:

Gratulacje
Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Gratulacje!
Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

aaaa gratulacje!!!!

Co te chłopaki planują
Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Super! Gratuluje
Ale jest niebiesko na naszej pierwszej stronie
Cytat:
Myboy! Gratulejszyn! !!
Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość

Gratuluję!

Jesteś całkowicie sama? Nie masz blisko nikogo? Rodziców? Przyjaciółki? Czy kogokolwiek innego? Na pewno da się jakoś to zorganizować, głowa do góry

dzięki Dziewczyny
Stary 2015-01-09, 18:06   #2149
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a jak Wy śpicie na tej cebuszce? Moja wczoraj przyszła i ja nie umiem na niej spać Strasznie wysoka mi się wydaje I wkładam tylko kawałek między nogi a reszta leży obok.
Ja mam ten sam problem!albo kawałek w nogach leży,albo obok..:P

Cytat:
Kolejny mężczyzna,
marta1881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 18:08   #2150
industria
Zakorzenienie

myboy i ode mnie ogromne gratulacje!!

jejuuuuu ale wam zazdroszcze! ja sie nie moge doczekać moich połówkowych (no mam nadzieje że wtedy to już sie dowiem ).......... chyba bede odliczać dni ...jeszcze 26
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 18:13   #2151
myboyismine
Zakorzenienie

Kaja, jak możesz dopisz mi polowkowe 21.01 i wizyta 13.02
Stary 2015-01-09, 18:14   #2152
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
jejuuuuu ale wam zazdroszcze! ja sie nie moge doczekać moich połówkowych (no mam nadzieje że wtedy to już sie dowiem ).......... chyba bede odliczać dni ...
ja tez!!!!!

po cichu licze na siusiaka

wlasnie sobie uswiadomilam, ze od prrzyszlego tygodnia 18 tydzien czyli ze 5 MIESIAC!!!! AAAAAA!!!!! uoooo alez ten czas leciiiii
Stary 2015-01-09, 18:20   #2153
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
ja tez!!!!!

wlasnie sobie uswiadomilam, ze od prrzyszlego tygodnia 18 tydzien czyli ze 5 MIESIAC!!!! AAAAAA!!!!! uoooo alez ten czas leciiiii
Masakra! U mnie też! AAAAAA!!!!!!!! ;-)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 18:29   #2154
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Zostało sporo dlatego piszę. Ja akurat wyrwałam się do Arkad. Tylko na paru opakowaniach była taka cena ale ogólnie to wszystkie te biale na górze są po 29zł o resztę nie pytałam bo ja nadal nie wiem co będzie
Stary 2015-01-09, 18:42   #2155
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez!!!!!

u mnie to samo..

moja siostrzenica, która ma 10 lat ostatnio nie mogła zrozumieć tego, że od stycznia do czerwca jest 6 miesięcy, a ja w styczniu już będę w 5 miesiącu ciąży, to powinny 4 miesiące tylko zostać
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 18:46   #2156
country111
Zakorzenienie

Bo te miesiące w ciąży są dość abstrakcyjnie liczone raz mają 3 a raz 4 tygodnie już nie mówiąc o tym że mają po 28dni
Stary 2015-01-09, 18:53   #2157
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:

gratulacje

Cytat:
Bo te miesiące w ciąży są dość abstrakcyjnie liczone raz mają 3 a raz 4 tygodnie już nie mówiąc o tym że mają po 28dni
ja też na początku miałam z tym problem ale nie mamy wyjścia...trzeba się przyzwyczaić to są księżycowe miesiące czy jakoś tak

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 18:58   #2158
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Zostało sporo dlatego piszę. Ja akurat wyrwałam się do Arkad. Tylko na paru opakowaniach była taka cena ale ogólnie to wszystkie te biale na górze są po 29zł o resztę nie pytałam bo ja nadal nie wiem co będzie
Kurcze! a ja wczoraj byłam w Arkadach i tam nie weszłam ale jak piszesz, że jeszcze są to może jutro podejde, jak mi zdrowie na to pozwoli

Ja też czasami nie ogarniam tych miesiecy, a już komuś tłumaczyć to olaboga, dlatego ja się posługuję tygodniami
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 19:04   #2159
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję. Może jutro się przejdę skoro były kolorowe. Białych jakoś nie lubię, ale cena ekstra.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 19:45   #2160
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
u mnie to samo..

moja siostrzenica, która ma 10 lat ostatnio nie mogła zrozumieć tego, że od stycznia do czerwca jest 6 miesięcy, a ja w styczniu już będę w 5 miesiącu ciąży, to powinny 4 miesiące tylko zostać
Haha ja mam 25 lat i sama miewam problemy ze zrozumieniem tego ;-)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości