Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IX - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-14, 17:34   #4801
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IX

jestem po wizycie i nie mam dobrych wiesci. glowka 30 tc, brzuszek 27 tc, za duza roznica w wielkosciach. skierowanie do szpitala od piatku lub poniedzialku i masa lekow na skurcze w tym luteina. juz na wejsciu powiedzial mi ze za maly brzuch mam jak na ten tc :/ i z eniestety nie ma lekow na to i to dosc powazna sprawa i trzeba to sprawdzic :/
siedze i rycze..

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 17:36   #4802
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
daj spację z linku, bo wyczaszkowało
edit. już działa oglądam.

ooo masakra...
noo masakra i to ostro, aż się głupio czułam jak widziałam ich brzuchy a często widziałam jak położne robiły ktg czy sprawdzały puls
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 17:37   #4803
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
jestem po wizycie i nie mam dobrych wiesci. glowka 30 tc, brzuszek 27 tc, za duza roznica w wielkosciach. skierowanie do szpitala od piatku lub poniedzialku i masa lekow na skurcze w tym luteina. juz na wejsciu powiedzial mi ze za maly brzuch mam jak na ten tc :/ i z eniestety nie ma lekow na to i to dosc powazna sprawa i trzeba to sprawdzic :/
siedze i rycze..
ojej Kochana będzie dobrze, musi być!
przecież Ty nie masz jakiegoś małego brzucha - jestem w szoku, że zwrócił Ci uwagę

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 17:38   #4804
gosiak0512
Zakorzenienie

BLACK tak. Regaly powymywalam na czysto i juz mam polowe ubranek na swiezo upranych i uprasowanych. Kazda kupke nakrylam pielucha tetrowa. Nie piore samych ubranek malej z tych 3 dzisiejszych pran to dwa byly nasze po malu robie zeby sie nie zajechac.

Ja tam nie wierze w te magiczne kremy na rozwarcie nie ma to jak masaz szyjki i moment idzie samo

Polezalam, wlasciwie leze dalej i mi duzo lepiej na szczescie. Maz po obiedzie ogarnal i lekcje z mlodym odrobil. A ja dalej zbieram sily na jutrzejszy szoping czwartek w koncu dzien lumkow

MALA na pewno wszystko bedzie dobrze! Nie denerwuj sie kochana!

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 17:44   #4805
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
siedze i rycze..
Kochana, Ty nie masz przecież aż tak małego brzuszka, bez przesady... Poza tym wg wszystkiego, co do tej pory przeczytałam, te pomiary wszystkie od USG połówkowego włącznie są obarczone dużym marginesem błędu i mogą się bardzo różnić także pomiędzy dziećmi w tym samym wieku. Nie denerwuj się biedactwo, wiem, że szpitale są straszne ale może tam Cię uspokoją, na pewno się okażę, że wszystko jest w porządku, będę trzymać kciuki, na pewno jest dobrze!

A poza tym to było już USG III trymestru? Jakoś mnie wkurzył Twój ginekolog, że Cię tak nastraszył... Na pewno jest dobrze.

Wyciągnęłam kartkę z mojego USG połówkowego i różnice w pomiarach są takie, że jedne parametry wychodziły 20w0d a inne 23w1d i nic nie mówił, że to jest źle...

Edytowane przez Pavlinecka_21
Czas edycji: 2015-01-14 o 17:47
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 17:50   #4806
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
ehh nie ułatwiacie mi wyboru, matrioszki czy babeczki-głosy wyrównane chyba muszę się jednak przespać z tematem a już chciałam zamawiać

co do rozstępów to oby nam nie wyszły w szpitalu dwie dziewczyny z mojego pokoju miały na brzuchu rozstępy-te z prawdziwego zdarzenia niestety dla obrazu sytuacji fotka poglądowa http://i4.dobramama.pl/8cf3ff1b2868e...98494-w602.jpg
dziewczyny co prawda plus size i to znacznie ale młode były to i skóra nie powinna tak zareagować a jednak:/ ja się codziennie Elancylem smarowałam a one nic, podobno w 14 tyg już jednej wyszły..no ale smarować się przy mnie niczym nie smarowały
O masakro moja tesciowa po 5 dzieci takich nie ma :-(

Cytat:
siedze i rycze..

Jeju sylwia bedzie dobrze :-*

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Kochana, Ty nie masz przecież aż tak małego brzuszka, bez przesady... Poza tym wg wszystkiego, co do tej pory przeczytałam, te pomiary wszystkie od USG połówkowego włącznie są obarczone dużym marginesem błędu i mogą się bardzo różnić także pomiędzy dziećmi w tym samym wieku. Nie denerwuj się biedactwo, wiem, że szpitale są straszne ale może tam Cię uspokoją, na pewno się okażę, że wszystko jest w porządku, będę trzymać kciuki, na pewno jest dobrze!

A poza tym to było już USG III trymestru? Jakoś mnie wkurzył Twój ginekolog, że Cię tak nastraszył... Na pewno jest dobrze.

Wyciągnęłam kartkę z mojego USG połówkowego i różnice w pomiarach są takie, że jedne parametry wychodziły 20w0d a inne 23w1d i nic nie mówił, że to jest źle...
Mi tez różnice duże wyszly na polowkowym i nic nie gadala lekarka ani moj gin...
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 17:52   #4807
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Ja i bez ciąży szybko sie mecze. Tetno mam wysokie, po ciąży chyba znów wejdą mi leki bo ciezko żyć troche... Chyba ze ciaza mnie uzdrowi :-P

Wzięłam nospe i leze na lewym boczku i jest lepiej.
Też wzięłam nospę i leżę,ewidentnie dopadly mnie skurcze

Sylwia kurcze ale się porobiło ale trzeba wierzyć,że będzie okay wszystko

No i jak to za mały brzuch? Myślałam,że to kwestia indywidualna kurde,ja mam dużo mniejszy niż Ty,chyba zacznę się stresować
Może Twój gin przesadza?

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 17:52   #4808
rosarioV
Zakorzenienie

Kamilove jutro ma wolne i chciał sobie pospać ale miałby przyjechać ok 11 to chyba się wyspi
Mała ojejku będzie dobrze brzuszek nadrobi... co do brzucha też się dziwie u nas w szkole jest dzuewczyna w 30 tygodniu a brzuch na maks 14 czyli prawie nic i nic jej nie mówią. ..

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 17:57   #4809
Edzik_87
Zadomowienie

Cytat:
siedze i rycze..
Mam nadzieję,że zbadają Cię dobrze w tym szpitalu i wykluczą wszelkie nieprawidłowości.. Przecież takie różnice mogą się zdarzać..dziecko się rozwija..rośnie swoim tempem..na pewno skończy się tylko na strachu.. trzymaj się kochana!

żonka od 10.08.2013

Aleksander 24.04.2015

Edzik_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 18:04   #4810
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
co do rozstępów to oby nam nie wyszły w szpitalu dwie dziewczyny z mojego pokoju miały na brzuchu rozstępy-te z prawdziwego zdarzenia niestety dla obrazu sytuacji fotka poglądowa http://i4.dobramama.pl/8cf3ff1b2868e...98494-w602.jpg
dziewczyny co prawda plus size i to znacznie ale młode były to i skóra nie powinna tak zareagować a jednak:/ ja się codziennie Elancylem smarowałam a one nic, podobno w 14 tyg już jednej wyszły..no ale
smarować się przy mnie niczym nie smarowały
no niestety niektorzy maja tendencje no i brak prewencji tez robi swoje :/
Cytat:
siedze i rycze..
Sylwusia kochana co ten gin za bzdur Ci naopowiadal!!!!!!! Po pierwsze to sa szacunkowe wymiary i kazdy jest inny, niektore dzieci maja wieksze usta, nosy, niektore glowke, nie ma sie co sugerowac! Po drugie moja kolezanka w 9 miesiacu ciazy miala tak maly brzuch, ze na prawde nie wiem gdzie jej sie dzidzia miescila, ja juz mialam taki w I trym. jak ona w ostatnich tygodniach, nie przejmuj sie, zobaczysz wszystko sprawdza i bedzie ok, Twoj gin pewnie woli dmuchac na zimne, chociaz ja nie widze podstaw

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 18:07   #4811
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
no niestety niektorzy maja tendencje no i brak prewencji tez robi swoje :/

Sylwusia kochana co ten gin za bzdur Ci naopowiadal!!!!!!! Po pierwsze to sa szacunkowe wymiary i kazdy jest inny, niektore dzieci maja wieksze usta, nosy, niektore glowke, nie ma sie co sugerowac! Po drugie moja kolezanka w 9 miesiacu ciazy miala tak maly brzuch, ze na prawde nie wiem gdzie jej sie dzidzia miescila, ja juz mialam taki w I trym. jak ona w ostatnich tygodniach, nie przejmuj sie, zobaczysz wszystko sprawdza i bedzie ok, Twoj gin pewnie woli dmuchac na zimne, chociaz ja nie widze podstaw
Mi tez sie wydaje ze ten gin to troche przesadza.
Sylwia posprawdzaja w szpitalu i bedzie ok zobaczysz :-*
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-01-14, 18:08   #4812
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
siedze i rycze..
na pewno będzie wszystko dobrze ale co to może oznaczać, że masz za mały brzuch? zaczęłam się stresować bo ja też mam mały, nikt mi uwagi nie zwracał, tzn nie lekarz...

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Kamilove jutro ma wolne i chciał sobie pospać ale miałby przyjechać ok 11 to chyba się wyspi
Mała ojejku będzie dobrze brzuszek nadrobi... co do brzucha też się dziwie u nas w szkole jest dzuewczyna w 30 tygodniu a brzuch na maks 14 czyli prawie nic i nic jej nie mówią. ..
to nieładnie z jego strony
kamilove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 18:09   #4813
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
siedze i rycze..
Sylwia na pewno wszystko bedzie dobrze! No ale niech posprawdzaja i Cie przebadaja skoro gin tak to widzi. Ale po co on Cie tak straszy? Trzymaj sie

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 18:11   #4814
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
myśle tak samo, że lekarz opowiada bzdury... i tylko niepotrzebnie Cię stresuję... tak jak mnie niepotrzebnie zestresowała na usg dwa tygodnie temu... lekarze czasem nie myślą chyba ;/ może, ze to taki lekarz co dmucha na zimne, no ale i tak powinien Ciebie uspokoić i powiedzieć, że to tylko po to aby sprawdzić i aby się nie denerwować...

matko dziewczyny co na oparzenie? pentanol nie działa a palec mnie piecze jak cholera ;/ już pół godziny moczyłam go w wodzie...

Stary 2015-01-14, 18:13   #4815
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
siedze i rycze..

nie martw się, na pewno z Jasiem jest wszystko w porządku a wymiary jeszcze się zmienią czytałam, że potem różnice się wyrównują i nie ma co się denerwować. A z brzuchem to kurcze ale wcale nie masz małego, co ten gin wymyślił?
mojej koleżance też lekarz stwierdził, że ma za mały brzuch-jest w 29 tc i też szpital ale posprawdzali i mały rośnie prawidłowo. Głowa do góry!
Stary 2015-01-14, 18:17   #4816
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Hanka - moj tez nie przekonany co do tego imienia i przez to może i ja mam wątpliwości. Jemu Dawid pasuje a mi tez nie do konca. Może Patryk bo o tym nie rozmawialiśmy chociaż u nas generalnie brak tematu. Moze zobaczymy synka i zdecydujemy
Mnie ten Filipek kusi, choć dzisiaj wymyślilismy Maćka, chyba nasza Samira tak nazwie synka? Kurcze spodobał mi się

Cytat:
Ja też była, może nie bardzo, bo są lepsze w podobnej cenie, ale kupiłam jakiś z niby limitowanej kolekcji i tragedia, materiał jak szmata, fiszbiny powyłaziły, porozciągał się a ramiączka się zrolowały. A ja mam zwykle dużo bielizny i nie chodzę w tym samym staniku codziennie. A ten uległ zniszczeniu dosłownie po kilku użyciach. Od tego czasu obraziłam sie na Esotiq i kupowałam w h&m

A ja wstałam, głowa mi pęka, śniło mi się, że TŻet mnie chciał zabić i boli mnie brzuch mocno, jakbym miała zakwasy... odpuszczę sobie chwilowo kąpiel i wracam chyba do łóżka, bo tak mnie wcześniej nie bolało i nie wiem co to

Jezuu co za sen współczuję! Może z tego stresu przeżytego w czasie snu tak Cię rozbolal brzuchol?

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
U nas tak samo, my naszą rezerwowaliśmy 2,5 roku przed naszym ślubem, co najlepsze dopiero ją kończyli budować

Widzę, że o seksie gadałyście - u nas staram się, żeby w miarę regularnie (czyt. minimum raz w tygodniu) był, bo potem TŻ mi nerwowy chodzi, ale powiem Wam, że libido to mam mniejsze niż zero i jak dla mnie to seks teraz mógłby nie istnieć

Hanka - gratuluję synusia

Malinka - fajnie, że wizyta przebiegła okay

Kurde, nie dość że nadrabiam na raty, to jeszcze godzinę prądu nie miałam na stancji

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Ja jeszcze nie mam, a przynajmniej nie odczuwam ich, chociaż czasem mam wrażenie, że cały brzuch na parę sekund twardnieje, ale to chyba jednak Młody się tak rozpycha

Awanturą się nie przejmuj, ja się wczoraj też z TŻ-tem przez telefon poprztykałam i to tak, że dopiero o 2 usnęłam bo długo o tym wszystkim myślałam i w ogóle mnie to męczyło dlatego dzisiaj mimo, że obudziłam się przed 8 to jakoś nawet ochoty wstawać nie miałam, zwlekłam się z łóżka koło 9 i tak powoli próbuję Was nadrobić...ale jakoś ochoty zbytnio na nic nie mam

Dzięki i gratki 30 tyg!

Cytat:
U mnie niestety bufetu brak. Nawet nie gotują na miejscu tylko jakas firma dowozi... Jedyne co to sa automaty z sokami i słodyczami.

Dziewuszki, mam pytanie do was co byście wybrały na moim miejscu. Mieliśmy w planach kupic kanapę na raty jak juz tz odzyska płynność finansową. Ale skoro komputer umiera to tez by sie nowy przydał. Kanapa jest juz wygnieciona tam gdzie śpię i jest mala i fe. A z kompem to mamy telefony oboje i wifi w domu, a jak cos trzeba to mozna by go do telewizora podłączyć. Ja bym chyba kanapę wolala nowa, tylko tz mi troche nie chce odpuscic.

zdecydowanie brała bym kanapę przekonaj Tż !

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
uparłam się i poszłam na ten strych.. plecory bolą i spojenie (pierwszy raz czuję jak to boli!) ale było warto sprzątnęłam i mam z głowy. Chłopakowe niepotrzebne rzeczy popakowałam w worki i jak mąż wróci to to zniesie wszystko bo to już robota nie dla mnie..

MAJKA mi poleciłaś wtedy Neosine i to samo dała lekarz i młodemu przeszło z tym kaszlem.. co do kotletów to ja robię swoje tak: gotujesz kilka jaj i trzesz na tej najmniejszej tareczce z oczkami, do tego trochę soli, pieprzy i ja daję natkę posiekaną, surowe jajko i mieszasz jak się mało ściaska dosypujesz bułki tartej potem już rolujesz kotlety i w bułce obtaczasz i dajesz na masełko pycha są co do szyjki to nie wiem jak to jest ale miałam przypadek w rodzinie i to nie dawno że laska chodziła dobre 2 miesiące ze skróconą szyjką i delikatnie otwarta i nic jej nie zakładali ani nie szyli, tyle że u niej to już była 4 ciąża i to jedna po drugiej dosłownie więc podejrzewam że organizm nie dawał rady. Urodziłam wcześniaka (miesiąca brakło) ale zdrowego.

KORDELKA pocieszę cię że ja w grudniu w c&a też trochę grosza zostawiłam bo obydwu ubierałam co jakiś czas kupuję jakieś komplety żeby jednorazowo nie pęknąć, no ale i tak się rachunek zbierze..

GOSSIP nie przejmuj się teściową.. pamiętaj że kiedyś to się dzieci w polu rodziło a potem szło dalej zbierać ziemniaki.. co do dzieci na weselu to ja takich do 5 lat nie sadzałam bo to cały czas w ruchu jest i dobrze zrobiłam bo tak też właśnie było, jedzenie dla nich było ale małe porcje bo to się z początku najadło a potem latało po sali i padło po 24

ej ja też ciągle widzę baby z brzuchami... a jak się staraliśmy o trzeciego maluszka to mój wszędzie je widział powiedział że chyba jest przewrażliwiony na punkcie ciąży

idę pranie wieszać bo pralka stanęła.. a potem może chwilę poleżę..

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

PAVLINECKA ja mam u siebie bieliźniany i Kinga jest aczkolwiek ostatnio się popsuła bo za płytkie miseczki robią i wszystko wypływało górą brzydko więc przerzuciłam się na damę kier i polecam jak masz gdzieś koło siebie
Gosia Ty z ta skrócona szyjka się tak na robisz! Zwolnij trochę dziewczyno!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 18:23   #4817
gosiak0512
Zakorzenienie

HANKA nie da sie. Nikt za mnie nie zrobi niestety

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 18:26   #4818
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Dziewczyny kiedyś pisałyście tutaj przepis na rogaliki z czekoladą/ marmoladą nie znajdę go teraz na pewno, nie wiem gdzie nawet szukać
Czy mogłaby mi któraś taki przepis tutaj podać
Stary 2015-01-14, 18:29   #4819
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
SYLWIA to nie Ty kupowalas te koszyczki w Pepco? Napiszesz o nich cos wiecej?
kupowalam. jutro ci zdj zrobie. przypomnij sie..

JAŚ

Stary 2015-01-14, 18:29   #4820
blackberry89
Zakorzenienie

Znów mnie pobolewa brzuch.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-01-14, 18:31   #4821
madzixx88
Zakorzenienie

Gosia-a Ty bierzesz coś na tą szyjkę??

Sylwia-jakie leki dał Ci oprócz luteiny na skurcze? ja mam brać nospę 3x1 tabl
Stary 2015-01-14, 18:32   #4822
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
A czy ktoras oprócz chyba pavlinecki ma juz rozstepy od ciąży?
Mamusie które juz miały dzieci jeśli wyszly wam rozstepy to w którym momencie ciazy?

ja nie mialam i nie planuje teraz tez.

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
SYLWIA to nie Ty kupowalas te koszyczki w Pepco? Napiszesz o nich cos wiecej?

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Madzixx ja bym wybrala slodkie babeczki fiolet Te babeczki rozowe tez mi sie podobaja bardzo

ja zaraz jade kupic te koszyczki. Duzo roznych jest i na niektore sa przeceny fajne. Taki wieksy za 20 a mniejsze to 14 i 10 duzzo kolorow. Wygladaja na porzadnie zrobione, wyscielane materialem.

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dzięki właśnie zrobiłam. Niestety bez pietruszki czy koperku isą trochę bez wyrazu, ale to mój pierwszy raz, następnym razem na pewno zorganizuję wcześniej zieleninę

Nie wiem, moze te matrioszki? Ja na pewno nie lubię takiego koloru blady róż jak juz to ta fuksja
Ja z 2go linku wybrałam kolorowe słonie + żółty minky

Hehe, prawidłowo!
Ja po pierwszej to miałam zero rozstępów i płaski brzuch, teraz sie okaże ale pasuje mi Twoje motto.
Słyszałam że rozstępy mogą tez wyjść dopiero po porodzie

tez slyszalam ze moga byc po porodzie, dlatego bede smarowala sie tez i po porodzie.

Cytat:
Madzix piekne sa wszystkie! trudny wybor, muffinki sa slodziutkie, ale chyba bym wziela matrioszki

Majka to Ty tez nie zgadzaj sie na nie

Tez slyszalam, ze moga sie pojawic po ciazy, co ma byc to bedzie, oby nie bylo
Ja tez sie nie zgadzam!

Cytat:
siedze i rycze..
Matko po co Ci leki na skurcze?! No ale brzuch to indywidualna rzecz, znaczy jego wielkosc..a zawszd beda roznice, Jasiek nadgoni. Nie kumam co za typ z tego lekarza, ze Cie nastraszyl. Moj Mlody tez mial miec "wyjatkowo duza glowke" i mialam miec trudny porod -a ja sie balam ze ma wodoglowie a bylo wszystko w normie, porod 3h a Mlody normalny. A pomiary robione byly jakos z 2tyg przed porodem czy jakos tak
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 18:34   #4823
Nati_kk
Zakorzenienie

Dziewczyny,od którego sprzedawcy zamawialyscie przescieradelka i inne bzdety typu tetry?
O czy któraś może polecić jakieś sprawdzone okrycia kąpielowe? W sensie już ma i jest zadowolona z jakości?

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 18:39   #4824
madzixx88
Zakorzenienie

aa i o co chodzi z tym za małym brzuchem?? chodzi o ilość wód płodowych czy jak?

Dziewczyny a Wy jaki macie poziom wód płodowych wg tej normy AFI?? u mnie na usg wyszło ostatnio 14

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Matko po co Ci leki na skurcze?! No ale brzuch to indywidualna rzecz, znaczy jego wielkosc..a zawszd beda roznice, Jasiek nadgoni. Nie kumam co za typ z tego lekarza, ze Cie nastraszyl. Moj Mlody tez mial miec "wyjatkowo duza glowke" i mialam miec trudny porod -a ja sie balam ze ma wodoglowie a bylo wszystko w normie, porod 3h a Mlody normalny. A pomiary robione byly jakos z 2tyg przed porodem czy jakos tak
pewnie po to żeby się macica nie stawiała i szyjka nie skracała..
Stary 2015-01-14, 18:52   #4825
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

tak to usg III trymestru. na tym etapie to za duza roznica. mowi, ze to zbyt powazna sprawa zeby to zbagatelizowac, bo to za duza odpowiedzialnosc i skierowanie to koniecznosc. ale mam sie nie martwic, po ta sa szpitale zeby to spr. nieuniknione ze to hipotrofia asymetryczna, mozecie sobie o tym poczytac, ale on nie moze tego stwierdzic. min 4 dni w szpitalu na spr, od wynikow i codziennej kontroli zalezy co dalej.

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję,że zbadają Cię dobrze w tym szpitalu i wykluczą wszelkie nieprawidłowości.. Przecież takie różnice mogą się zdarzać..dziecko się rozwija..rośnie swoim tempem..na pewno skończy się tylko na strachu.. trzymaj się kochana!
tak, ale jak glowka i nozki sa jednej wielkosci a brzuszek za maly to to nie jest nic dobrego..

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:

jest lekarzem, zna sie na tym i ufam mu.
wymiary calego dziecka moga sie nie zgadzac z dp, ale trzeba miec na uwadze wszystkie czesci ciala, po to wlasnie to usg III trymestru jest..

JAŚ

Stary 2015-01-14, 18:53   #4826
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
aa i o co chodzi z tym za małym brzuchem?? chodzi o ilość wód płodowych czy jak?

Dziewczyny a Wy jaki macie poziom wód płodowych wg tej normy AFI?? u mnie na usg wyszło ostatnio 14

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

pewnie po to żeby się macica nie stawiała i szyjka nie skracała..
ja mam tylko, że norma i to wszystko tzn. pisze że wody w normie

Stary 2015-01-14, 18:53   #4827
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Sonia ja Cie udusze za te smakowite zdj. na instagramie!
Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość

to super

poczytam o nim opinie w sumie jakbym miała pewność że urodzę sn to kupiłabym pewnie

ja też odkurzyłam, zmyłam podłogi, rozwiesiłam pranie i padam a robiłam wszystko z przerwami jeszcze czeka mnie obiad ale szybki bo tylko mięso podsmażyć i zrobić sos z pomidorów no i ugotować makaron

babeczki mi się podobają, każda wersja kolorystyczna

a ma coś innego do roboty czy tak po prostu nie chce mu się jechać ?

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

hihih ja też ją uduszę
wpadajcie, jeszcze zostalo sporo
Cytat:
siedze i rycze..
matko nie wiem co ten Twoj gin wygaduje! na pewno beda rozbieznosci i to normalne moim zdaniem!
mysle ze tylko dmucha na zimne ale niepotrzebnie Cie nastraszyl!
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 18:53   #4828
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
matko dziewczyny co na oparzenie? pentanol nie działa a palec mnie piecze jak cholera ;/ już pół godziny moczyłam go w wodzie...
zrobilas wszystko co moglas sa jakies jeszcze zele chlodzace, ale musisz przeczekac, pantenol dziala na obrzek, woda chlodzaca, w lod tylko nie wkladaj, bo to raczej bezcelowe i narazanie na odatkowy uraz
Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Mnie ten Filipek kusi, choć dzisiaj wymyślilismy Maćka, chyba nasza Samira tak nazwie synka? Kurcze spodobał mi się
tak na razie Maciek jest i juz tak mowie do mlodego i coraz bardziej mi sie imie to podoba

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
O czy któraś może polecić jakieś sprawdzone okrycia kąpielowe? W sensie już ma i jest zadowolona z jakości?
ja jak zwykle Ikea http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50264263/ mam ten recznik i jest super, zreszta jak inne reczniki, ktore mam z ikei

Maciuś
Stary 2015-01-14, 18:57   #4829
soniuska
Zakorzenienie

wozek zamowiony
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 19:07   #4830
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kiedyś pisałyście tutaj przepis na rogaliki z czekoladą/ marmoladą nie znajdę go teraz na pewno, nie wiem gdzie nawet szukać
Czy mogłaby mi któraś taki przepis tutaj podać
trzymaj:
porcja na 48 rogalików:
1 kostka margaryny
5 dag drożdży
1/4 szklanki ciepłego mleka
4 łyżki cukru
3 szklanki mąki (pszenna typ 500, może być też 450 lub 650)
szczypta soli
2 całe jajka

Margarynę podgrzewasz aby była miękka, ale nie tak całkiem aby były małe miękkie kawałki. do ciepłego mleka kruszysz droższe i dodajesz cukier, mieszasz wszystko. Do miski wsypujesz mąkę, sól, jajko, wlewasz mleko z drożdzami i cukrem i margaryne i wszystko mieszasz łyżką ( nie przejmuj się konstystencją bo będzie taka hmm.. dziwna) przykrywasz albo talerzem albo szmatką i wstawiasz do lodówki na 1 godzinę aby ciasto wyrosło wyjmujesz ciasto z lodówki i w tym czasie rozgrzej piekarnik do 200 stopni, dzielisz ciasto na 4 części, bierzesz jedną część rozwałkowujesz (pamiętaj o mące) w kształt koła i dzielisz na trójkąty tak jak pizza, na każdy trójkąt nakładasz dżem, czy marmoladę i zawijasz w rogalika i tak robisz ze wszystkimi, pieczesz ok 15 min

Sylwus moja kolezanke w dwoch ciazach straszyli hipotrofia, wszystko ok sie okazalo po urodzeniu

Maciuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości