|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ploty od soboty do soboty cz. 6- nowa!
Bożenko kochana jesteś, ale Terenia ma rację. Wszystkie byśmy chciały, ale żadna nie pojedzie, bo koszty, bo brak urlopu itp, ale fajnie by było
![]() U nas burze była kilka dnie temu, też grzmiało jak latem, teraz leje i okrutnie wieje, ale jest dosyć ciepło. My się jutro wybieramy do Wrocławia, więc może i dobrze, że zimy nie ma, mogłoby tylko tak nie wiać
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
No cóż - dyskusja sama ze sobą, to tak troszkę pod psychiatrę podlega, ale cóż Wczoraj spędziłam dzień we Wrocławiu, temperatura - 14 stopni, czy to na pewno zima W drodze powrotnej tak lało, że chwilami nie było widać drogi, ale za to poznałam cudowną kobietę - Panią Basię ze sklepu z koralikami. Nie mogłyśmy się nagadać. Pani Basia tworzy piękną koralikową biżuterię, ale mnie, laika w tym temacie potraktowała bardzo poważnie i udzieliła kilku ważnych rad, dostałam od niej również wzór na śliczną bransoletkę tylko nie dostałam sposobu na wydłużenie doby ![]() Miłego dzionka
|
|
#363 |
|
Zadomowienie
|
Witam .Sobota i niedziela pod psem .Wieje strasznie ,na szczęście drzewa stoją na swoim miejscu .Brak prądu od samego rana i w nocy .Po prostu strasznie ,już lepiej żeby było zimniej ,nie byłoby wiatru .
Moje drogie potrzebny mi napis na nalewki i wina domowej roboty . !! ni jak nie mogę takiego ładnego poszukać .Może która ma w swoich zbiorach ? ,Proszę o pomoc . Edytowane przez anuleczka2 Czas edycji: 2015-01-11 o 14:57 |
|
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#365 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu bardzo Ci dziękuje
|
|
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu.... Jola, Ewa Pupil, Grażynka i nie wiem czy nie Biernasia to znane mi specjalistki od nalewek, wiem... bo piłam i polecam!. Na pewno Cię poratują przepisami.
U nas okropnie wieje. Właśnie wróciliśmy z knajpki indyjskiej- dosłownie 300 metrów od domu i wywiało nas na maksa. Głowy urywa. Zaraz siadam do planowania kuchni z ikeowym planerem. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Buziaki wielkie! |
|
|
|
|
#367 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie! U mnie też wieje. Mama poszła z psem na spacer -- chyba go dobrze trzymała na smyczy, bo go nie porwało i wrócił
|
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
U na przestało wiać i jest nawet dosyć ciepło, tylko troszkę ponuro
![]() No i oczywiście bardziej mi się nie chce, niż mi się chce, wiec siedzę i oglądam wszystko co się da, aby nie brać się do konkretnej pracy ![]() Ale kawka się skończyła, więc do dzieła, głodna rodzinka czeka na obiadek ![]() Miłego popołudnia
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś muszę się pochwalić.
Wstałam, wyszłam z psem, zrobiłam niewielkie zakupy, zjadłam śniadanie wrzuciłam pranie, robię obiad- i nie że ziemniaki z kotletem, tylko musakę z soczewicą. Taka jestem robotna.Po południu jak nie padnę, to też coś porobię.Ciągle planuję nasze nowe mieszkanie, żeby przynajmniej trochę wiedzieć, co konkretnie zrobimy i jak. Buziaki dla Was. Czas strasznie szybko leci... |
|
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Kochanieńkie! Buziam mocniutko!
Obiecuję częściej bywać. WOŚP-owe akcje i aukcje zakończone. Pokażę niebawem na moim wątku co zmalowałam. A trochę tego było....Postaram się też powrzucać inne zaległości. Trochę zawirowań życiowych też opanowanych (przynajmniej chwilowo,choć mam nadzieję,że na dłużej) więc i energii przybywa i chęci do dzielenia się uśmiechem ![]() Zrobiłam nowe mebelki do łazienki.Tak,że mam wreszcie umywalkę. Teraz szykuję się do kuchni. To większe(i kosztowniejsze) przedsięwzięcie więc podchodzę trochę jak do jeża ale...damy radę ![]() Pogoda .... jesienna. Pada,szaro. Więc posyłam Wam trochę słonka do serduszek. Aniu ja robię na oko nalewki.Mniej więcej po równo:spirytusu,wody,owoc ów i cukru. Zamiast spirytu można wódkę oczywiście i wtedy bez wody tylko 2 części wódeczki czystej. Zalewam na minimum 6 tygodni.Zlewam do słoja przez gęste płótno(pomalutku).Potem znów stoi jakiś czas.Reszta mentów znów opada i zlewam z góry to co klarowne do butelek. I znów stoi. Pigwówka aby została jasna musi być w ciemnym szkle lub owinięta papierem,pod wpływem światła ciemnieje,ale i tak jest smaczna,podobno najlepsza po 3 latach Ja lubię słodkie i takie wychodzą.Prawdziwe likiery. Słodkie i gęste. Ty możesz dać mniej cukru.Czasem robię bardziej męskie ,wytrawne (połowa cukru lub jeszcze mniej). Czasem robię swoje wariacje i mieszam owoce lub dodaję cynamon lub wanilię czy skórkę cytrynową. Ot cała filozofia ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- A w Budapeszcie było fajnie.Pozwiedzałyśmy z Anią,pobyłyśmy razem. Ale Węgrzy nie bawią się tak dobrze jak My. W przyszłym roku może w cieplejsze kraje? A ja jadę do Sanatorium w Kwietniu. Mogłam już w lutym ale nie chciałam Jagi zostawiać samej z paleniem w piecu.
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Jakże miło Jolunia rehabilituje się bardzo obszernym ,slicznym wpisem po
tak długiej nieobecności A kwietniu to gdzie jedziemy do sanatorium, ? moze Ty trochę odciążysz napad na wyjazd Bożenkowy??. My z Lubym dopiero bedziemy składać wnioski no i wiadomo ile to potrwa Mój robi nalewki z pigwy ale wcale nie ma do tego serca, zostawia to tak bez troski o potrząsanie od czasu do czasu. Ot wie, że ja to zrobię. Ale ja wolę swoje wiśnióweczki i limoncello.wg. zaleceń Ewy. |
|
|
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie... Ewa by napisała co i jak , to specjalistka...
|
|
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Jola troszkę się zrehabilitowała i pewnie znowu 2 miesiące jej nie będzie, a gdzie zdjęcia łazienki?????????????
Moja orkiestra w tym wcale się nie udała, zrobiłam trzy pudełeczka na bransoletki i żadne nie poleciało na aukcję, bo nie udało się przygotować aukcji z różnych powodów, szkoda, ale trudno się mówi ![]() A do sanatorium możemy pojechać z Bożenką i z Jolą, a co
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
hej, hej, czy u Was tez tak pięknie świeci dziś słoneczko jak u mnie, aż się chce żyć, dobry humor wraca i nadziej a, ze niedługo przyjdzie wiosnaMiłego dzionka
|
|
#375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko wiało do 15, a tak to pięknie było Aż trudno uwierzyć, że to styczeń.
|
|
|
|
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też dzisiaj świeciło słoneczko ale ja przyszłam taka padnięta z pracy, że dwie godz. przespałam.
Dziewczyny jak chcecie to zadzwonię do sanatorium spytać się o koszty pobytu. Całuski dla wszystkich. |
|
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=lexor;
Moja orkiestra w tym wcale się nie udała, zrobiłam trzy pudełeczka na bransoletki i żadne nie poleciało na aukcję, bo nie udało się przygotować aukcji z różnych powodów, szkoda, ale trudno się mówi ![]() A to przykre. narobiłaś się i nic z tego nie wyszło.. U nas też wczoraj był iście wiosenny dzień, i ja wiele godzin z panią do sprzątania pucowałyśmy po malowaniu mieszkanko mojej mamy. Dzisiaj wyjazd do W-wia do fryzjera i napad na sklepy ze skrapkami..... |
|
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
Alinko przykro mi,że tak się stało z Twoimi ślicznymi szkatułkami. Tymbardziej,że Cię do tego namówiłam.Moje 2 też utknęły(dobrze,że nie zrobiłam zespołów bo byłyby 3) .Ale Obiecano,że w przyszłym roku na pewno. Część chciano jeszcze teraz wystawić ale chyba to nie ma sensu. Za rok z rozpędem wejdą na aukcje i będą cieszyć oczy i Wośpowy portfel zasilą.
Co do sanatorium to jadę z puli Zus. Mało kto o tym wie. 7.stycznia byłam na komisji i już w lutym mogłam jechać.Wybrałam Krynicę. Mam do niej ogromny sentyment. Zapraszam!Ul. Piękna 17( o ile pamiętam).
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Jolu nie przejmuję się tym za bardzo, ale chciała troszkę wspomóc orkiestrę i nie wyszło, zrobiłam 3 pudełeczka z czego jedno wysłane, a dwa w domku, może faktycznie w przyszłym roku się uda
![]() Do sanatorium chętnie, ale mnie tam nie chcą może trzeba by się wziąć za siebie, to wówczas bałaby okazja, ale nigdy nie pojedziemy tam razem – a szkoda i tu największy żal ![]() mam nadzieję, że nie dzieje się u Ciebie Joluś nic złego
Pozdrawiam Alina ![]() http://lenkanapoddaszu.blogspot.com/ Zapraszam do odwiedzania moich wątków Edytowane przez lexor Czas edycji: 2015-01-14 o 15:05 |
|
|
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
Alinko już chyba po największych burzach,pomału odzyskuję energię.
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
Moje pudełeczko na bransoletkę wysłane ale też nie zostało wystawione. Poczeka do następnego roku.
Joluś przytulam mocno. Nie zawsze się układa w życiu po naszej myśli. Ważne żebyśmy potrafili się "pozbierać". Wypoczniesz sobie w sanatorium, nabierzesz siły i będzie dobrze. |
|
|
|
|
#382 |
|
Zadomowienie
|
WITAM DZIEWCZYNY
)Obiecuje być częściej, postaram sie w nowym roku. U mnie WOSP Z DZIEĆMI, ZEBRALIŚMY PODCZAS KWESTOWANIA W NASZEJ MIEJSCOWOŚCI 70.000, POBITY REKORD. oCZYWIŚCIE NIE SAMI ALE Z DUŻYM ZAANGAŻOWANIE. wIĘC WKŁAD JAK CO ROKU DUUUŻY O matko z tą czcionką...trudno piszę dalej.Co do deku to nie jest tak że nic nie robię. Stała na kiermaszu u nas i nawet troszkę pieniążka wpadło ) Coś tam zawsze sobie podmaluję, w kuchni wszystko stoi. Byłam na warsztatach powertex, świetne to jest. Zrobiłam anioła o jakim mi się nie śniło. A tak poza tym to dużo się dzieje, nie wyrabiam się czasowo ![]() Tęsknię za Wami i przydałoby się jakieś spotkanko ) Buziaki
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Aldi, Jaśku, nareszcie jesteś! Widze Nowy Rok przyniósł odmianę na wątku
![]() Jakie piękne zbiory na WOŚP! Gratulacje! No ale się nie dziwię też... kto by takiej roześmianej buzi jak Twoja choćby złotówki nie wrzucił. Ja bym i 100 dała ![]() Ja też za Wami tęsknie, ale tak sobie myślę, że do lata- jesieni, to raczej jestem uziemiona. Potem jak Klarek będzie miała pól roczku to może da radę gdzieś ją zabrać... do kogo tam jest najbliżej? Jak zwykle.... do Krakowa ![]() Buziaki wielkie ślę.... |
|
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Aldonka Ty żyjesz? jak to miło, że zajrzałaś i skorobnełaś coś o sobie.
Madziolka już wyznacza pierwsze spotkanie - o nie na wiosenę zawsze jest u mnie!!! a potem może być różnie a nawet i w Krakowie. Od kolezanki przywiozłam wczoraj dziurkacze i wykrojniki i jak myślicie co ja mogę teraz robić??. Ale zabawa i mego bałagan jak zresztą przestrzegała o tym Alinka.. |
|
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
Ja własnie zrobiłam kartkę.... burdel straszny. Zrób karteczki walentynkowe!!
|
|
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko jedną??? ja mam już zrobione w połowie...
|
|
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
Jedną Tereniu. U mnie zawsze manufaktura, a jak hurtownia to z tydzień potrzebuję, to nas zasadniczo różni
![]() Buzi, ja już na nogach obudzona potężnymi kopniakami ze środka, chyba dopominającymi się śniadania. Oj dziecię moje wymuszalskie. Caluski! |
|
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadza się, zabawa z papierkami przednia, ale bałagan niesamowity. Jeśli chodzi o manufakturę, to mam tam jak MZ, kartki świąteczne robiłam cały miesiąc. Obecnie exploding box robię już dwa tygodnie. U mnie wszystko musi odleżeć, muszę się pozastanawiać, a najwięcej czasu zajmuje mi niewykonanie wszystkich kwiatków. U Tereni zawsze wszytko "pali" się w rękach i szybciutko robi cudeńka
Pokazujcie te walentynki
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
Alinko nie mogię... A ja teraz doświadczam różnych rzeczy, które papiery
są dobre do wykrojników... np. kalendarz z 2013 r. mojej córy z jej obrazami świetnie się wycina nawet tymi tempakami. Mam takie z dmuchawcami co to nie chcą ciąć. A z aniołkiem z serduszkiem cudnie już leci do Bożenki. namówiłam ją na wymiankę Ponura ta sobota. |
|
|
|
|
#390 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, hej babuleczki . Buziaczki
Wróciłam właśnie z zakupow, wieje u nas wietrzysko zimne i słoneczko się schowało. Zrobiłam gorącą herbatkę owocową wyjętą z pięknego domku i zasiadłam przed komputrem odpocząć troszkę. Potem trzeba upichcić obiad i obiecałam mężowi jakieś ciasto upiec... Chyba i ja muszę zacząć jakieś kartki klecić, bo papierów różnych mam nakupowanych całą szufladę i leżą...i patrzą z wyrzutem . Ja oczywiście jak Madzia i Alinka potrzebuję duuuużo czasu na zrobienie jednej kartki, ale może dziś się zmobilizuję i chociaż zacznę O, już wiem jaka będzie mobilizacja - dostaniecie ode mnie kartki na dzień kobiet Obiecałam publicznie, musze dotrzymać słowa Bardzo proszę na PW adresiki jeśli macie chęć na życzenia ode mnie na wymęczonych karteluszkach. Dużo adresików proszę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Decoupage
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

No cóż - dyskusja sama ze sobą, to tak troszkę pod psychiatrę podlega, ale cóż
W drodze powrotnej tak lało, że chwilami nie było widać drogi, ale za to poznałam cudowną kobietę - Panią Basię ze sklepu z koralikami. Nie mogłyśmy się nagadać. Pani Basia tworzy piękną koralikową biżuterię, ale mnie, laika w tym temacie potraktowała bardzo poważnie i udzieliła kilku ważnych rad, dostałam od niej również wzór na śliczną bransoletkę