|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
Cytat:
![]() ![]() A u mnie bez odzewu na ten moment ![]() A propo CV, czy jak wysyłam cv w pdf to pracodawca widzi, że nie zastosowałam tabulatorów przy każdym podpunkcie, czy widzi, że tam jest kilka spacji?
![]() |
#3392 |
Zakorzenienie
|
Jeśli jesteśmy już przy językach obcych. Często w ogłoszeniach w działach handlowych czy IT wymagana jest znajomość języków. Pytanie - na jakich poziomach? Jak udokumentować ową znajomość? I jak jest sprawdzana na rozmowach(jeśli ktoś w takich uczestniczył).
Często widzę w ogłoszeniach, że nie potrzebują doświadczenia w handlu, ale język np http://www.praca.pl/specjalista-ds-a...ki_592235.html czy taka http://www.jober.pl/Katowice/Custome...emieckim-48276 Czy brać na poważnie takie oferty pracy? |
![]() ![]() |
![]() |
#3393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3394 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na rozmowie sami mogą sprawdzić twój poziom języka, wystarczy zadać kilka pytań. Ostatnio rozmawiałam z panem po angielsku z 5 min. Pytał o moje : -doświadczenie zawodowe -czy skończyłam jakieś kursy potwierdzające znajomość angielskiego -ile lat się uczę ang, czy chodzę na jakiś kurs, czy może sama się uczę - z jakich książek korzystam -chciał , żebym mu coś powiedziała o swoich kursach zawodowych Pan sam określił mój poziom i dobrze trafił ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3395 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pytam, ponieważ zastanawiam się czy nie lepiej zainwestować czas i pieniądze w naukę języków. Angielski czy niemiecki. Oczywiście nie mówię o studiach, a o certyfikatach. Co myślicie? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3396 | |
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
![]() A jaka jest inna opcja w Twoim przypadku niż nauka języków? Studia, podyplomówka? Dla mnie znajomość języków to oczywista oczywistość, zawsze się przyda, szczególnie języki/ słownictwo branżowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze pytanie.. jak znaleźć szkołę, która faktycznie nauczy języka na odpowiednim poziomie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3398 |
Kawaii strona mocy
|
Nie szkoła jest najważniejsza, a lektor prowadzący zajęcia, leserzy niestety mogą się znaleźć wszędzie, ale też nie każda szkoła wyciąga konsekwencje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3399 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3400 |
Raczkowanie
|
Ja chcę zacząć sobie przypominać język francuski i właśnie zastanawiam się na jakimś kursem, żeby przejść minimum na B2, bo uczyłam się 3 lata w liceum i zaniedbałam strasznie ten język z własnego lenistwa
![]() ![]() Jeszcze dzisiaj u ortodonty byłam i wtopię wszystkie oszczędności w aparat na zęby (dwa aparaty rozszerzające szczękę + aparat stały dwa łuki + retencja + wizyty wszystkie + ekstrakcja czterech ósemek + leczenie kanałowe 6... i minimum 10 000 zł pójdzie się rypać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3401 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3402 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dostałam. Pan powiedział, że jest specjalny dodatek jak obsługuje się klientów w języku angielskim. Dodał, że angielski zawsze warto znać. Raczej mnie nie zaliczył już do grupy osób, które będą obsługiwały takich klientów. Zresztą poziom B1 to trochę za mało do rozmów z kilentami. Sama też nie czuję się na siłach by prowadzić rozmowy z kilentami w rozmowach z użyciem słów typowo biznesowych. Jest mega dużo ciekawych ofert pracy z biegłym angielskim, ale nie mogę na nie aplikować, bo mój angielski nie jest taki dobry. W 2015 to zmienię. Najlepszy sposób to nauka samemu w domu, jest masa dobrych książek plus korki jak ktoś może. Zawsze w szkołach językowych sprawdzali mój poziom według testów co jest trochę nie adekwatne. Teraz na korach mój poziom został sprawdzony głownie także w trakcie rozmowy. Jak wiadomo rozmowa jest najważniejsza. Najlepiej było pójść na filologię i praca sama by na nas czekała ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Tzn. pracę niby mam, ale mam też drugą propozycję, więc nie wiem co wybiorę. Niestety nie jest to moja praca marzeń. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3403 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3404 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3406 |
Raczkowanie
|
No właśnie, trzeba brać przykład z byłego premiera. Widziałyście ten filmik? https://www.facebook.com/video.php?v...273&permPage=1
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3407 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3408 | |
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3409 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że się wcześniej za naukę języków nie wzięłam na poważnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3410 |
Rozeznanie
|
Hej, udzielalam sie tutaj dawno temu przez chwile. Teraz mam jednak problem z umowa-zleceniem. Czy ktoras z Was zna sie na tym i moglaby mi pomoc? Chodzi o zakaz konkurencji.
Moze Nouvelle90? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3411 |
Konto usunięte
|
Dzisiaj musiałam zadzwonić do ambasady Malty w Polsce i zapytać jakiegoś urzędasa o podpis notarialnie poświadczony przy pełnomocnictwie do sprzedaży udziałów w spółce - stres tysiąclecia, ale na szczęście się zrozumieliśmy
![]() Poza tym dowiedziałam się, że mój pracodawca dofinansowuje każdy semestr nauki języka obcego (500 zł dają) - jak nie uda mi się zmienić pracy, to skorzystam i sobie pójdę na francuski ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Tolvaj, możesz napisać o co chodzi (może być na pw jak chesz). |
![]() ![]() |
![]() |
#3412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepiej skończyć studia w konkretnym kierunku + znać biegle jeden język. Oczywiście jak ktoś zna 2 czy 3 to super ![]()
![]() |
#3413 |
Raczkowanie
|
Widziałam, że rozwinął się wątek szkół językowych.
Z czystym sumieniem mogę polecić International House - jest to szkoła języka angielskiego. Chodziłam przez 3 lata i chodziłabym dalej gdyby nie fakt, że straciłam pracę i wszytko się pogmatwało. Zajęcia są prowadzone tylko przez native speakerów, a uczniowie mają możliwość zmiany nauczyciela, gdy uważają, że ten się nie sprawdza. Ogólnie mało się robi notatek, jest dużo dużo mówienia. Nie ma tak jak w szkole, że na początku zajęć otwiera się podręcznik, jedzie wszystkie zadania po kolei a wraz z dzwonkiem zamyka i tak co lekcję. No i nie ma czytania czytanek na głos ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3414 |
Zakorzenienie
|
A jakie są skuteczne sposoby na naukę samodzielnie? Wiadomo, trzeba mówić, ale np jak łapać słownictwo? Jakie są Wasze sposoby?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3415 |
Rozeznanie
|
Nouvelle, napisalam pw, dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3416 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3417 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o filologów i ogólnie znajomość języków obcych to rzeczywiście trzeba znać je na poziomie bardzo dobrym, aby znaleźć naprawdę dobrą i konkretną pracę właśnie z wykorzystaniem języka. Niestety, tu też trzeba się dużo nagimnastykować, bo nie dość, że wiele takich firm przeprowadza takie rekrutacje że głowa boli, to jeszcze zazwyczaj najwięcej ofert jest z branży help desk.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
"Kiedy nie dostajesz tego, co chcesz, dostajesz coś lepszego - doświadczenie" Edytowane przez lazada Czas edycji: 2015-01-19 o 19:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może korzystacie z aplikacji na telefon? To też chyba dobra opcja, np w autobusie czy w kolejce... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3420 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najważniejsze to znać 1000 podstawowych słów w danym języku. Jak je znamy i jakieś podstawowe zasady gramatyki to zawsze sklecimy jakieś podstawowe zdanie. Lubię stronkę : bbc learning English ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.