|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
a propo smaku syropow dla dzieci i nie tylko... czemu niektore z nich np. Pulneo (innych na szczescie nie mielismy okazji probowac) maja taki paskudny smak? tam sa jakies skladniki ktore nie moga byc laczone ze "smakiem" czy jak? o co chodzi? to sa najczesciej takie juz konkretne syropy ktore rzeczywiscie pomagaja no ale jak maja pomoc jak sa poprostu obrzydliwe! nie da rady tego jakos ulepszyc smakowo?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4682 |
Zakorzenienie
|
Marsi tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4683 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Wtajemniczenie
|
Ale cudny kotek i troskliwy miś
![]() Mój Igor nigdy nie pił mm. Zresztą mojego ściągniętego z butelki też nie chciał. Z butli tylko wodę. Jak odstawiłam go od piersi to już nie pije mleka. Owsiankę itp. je na krowim.
#4685 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, wiem, ale ja taki straszny śpioch, i własnie wieczorem zaczynam życie a do południa jestem do niczego. Z jednej strony troche mi to na rękę, bo rano sobie pośpię jak lubię, ale z drgueij nie mam czasu dla siebie, nawet na spokojne umycie się. Ostatnio robię to w biegu, dosłownie 5-10min. A tak nie lubię ![]() Cytat:
Że to stary lek,starej generacji, że dziekco po nim robi się ospałe i wogle. Paula go brała- na ip przepisali i niczego złego w nim nie widziałam. Kiedyś Szaja coś o nim pisała chyba. Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Zakorzenienie
|
Hej, my dzis wyszlismy, trzy godz czekałam na wypis
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4688 | |||||
Zakorzenienie
|
Mala, ogromne
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przerazaja mnie chorobska, jaki to jest biznes ![]() U mnie np jak jestem chora to zadne leki nie pomagaja. Czy biore czy nie i tak chorobsko przechodzi po tygodniu :/ Wiec nie biore nic ![]() Zdrowia dla chorowitkow! Sylwia gratulacje ![]() Wyszlo w koncu cos na badaniach? Dziewczyny, rzuccie jakies pomysly na szybkie i smaczne obiady w stylu makaron ze szpinakiem i serem ![]() Mam kryzys obiadowy. Nie chce mi sie gotowac, najchetniej bym same kanapki jadla. No ale wiadomo... Szlag mnie trafia jak pomysle o staniu przy garach. Nie wiem, znudzily mi sie znane smaki, czy co... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Zakorzenienie
|
no biznes :-/ 70zl zostawilam w aptece :/ esz...
co do obiadow to nienpomoge, ja istatnio robilam obiad nanpare dni np golabki. bigos itd ale skoro tzt juz znowh w delegacjk to mi sie nie chce dla siebie gotowac no nie sprawia mi to przyjemmosci dla jedbej os :p glowa mi peka Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#4692 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() jestem na bieżąco, ale nocami w łóżku czytam, to średnio z cytowaniem buziaki dla Solenizantów ![]() ![]() nie wyrabiam za bardzo ![]() tak bym chciała normalnie z Wami pisać ![]()
#4693 |
Zakorzenienie
|
Tak tylko na szybko napisze co małemu powychodziło: NIC!
Robili wszystkie badania z krwi i moczu (podstawowe+ tarczycowe, nerkowe,), USG nerek, RTG klatki piersiowej (sprawdzic ułozenie serca i jakies cos czego nie zrozumiałam), mierzenie cisnienia co 4 godz. WSZYSTKO jak w książce. Stwierdzili, ze widocznie w czasie tego bilansu bylo zle zmierzone cisnienie, bo tam poczas wszystkich pomiarów nie przekraczało normy, ewentualnie było troche powyzej ale to jak np ubiegał sie, czy upłakał... Ale dla spokojnej głowy mam skierowanie do poradni kardio i nefro do Krakowa,ale to nie "na juz", tylko na spokojnie. Jezu , odetchnęłam z ulgą. Wyszlibysmy w srode, bo było ok, a w nocy z wtorku na srode zaczał wymiotowac, ale tylko środa była z wymiotami i delikatną biegunką, czwartek juz ok, ale wolałam zostac do obserwacji jeden dzien,niz wrócic w weekend. Takze wyszlismy dzis o 14,30, młody terazsie kąpie, ja wywalam wszystko z pokoju, ile juz wyrzuciłam, a ile spaliłam.... Jak to sie człowiek zagraca,masakra.. Nie nadrobie, nie mam szans, jutro bedemiec odłaczony net, a najpozniej w niedziele, bo w pon o 7 ma byc pusty pokoj, tylko podłoga i sciany mają zostac. A jeszcze mam mnostwo zakupów na necie porobic do tego remontu. Składam najlepsze zyczenia naszym dwulatkom kochanym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Lurker ;)
|
Elllmi jeszcze troszke
![]() ![]() Dziecko mi sie do szafy chowa caly dzien, szalu dostane aaaa ![]() Nawijko: -warzywa na patelnie +ryz/makaron+ opcjonalnie kurczak jak masz, -zupa serowa +grzanki( z serkow topionych, mega szybkie ale srednio zdrowe :P:P) -risotto- ryz+ groszek/kukurydza konserwowa/mieszanka warzywna konserwowa( malo roboty, bo tylko mieszanie i podlewanie a wychodzi smaczne ![]() - chilli con carne/nadzienie do tortilli- mieso mielone+cebula+pomidory z puszki+ mieszanka meksykanska z puszki(papryka,kukurydza) +fasola czerwona (samo sie robi ![]() - zupa z mrozonego, zielonego groszku z mozzarella( tzw. zupa bagienna z przepisu Nigelli Lawson, fajny smak, delikatny) Hmm nie wiem co jeszcze, jak cos Ci przypasi to super, kiedys tez bylam zmuszona robic cos na szybko no ale teraz jako nierob nie musze ![]() Jak moglam zapomniec! Oczywiscie super szybkim obiadem, zawierajacym wszystkie najwazniejsze wartosci odzywce jest niesmiertelny kebsik ![]() ![]()
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2015-01-23 o 19:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Zakorzenienie
|
Elllmi oszczedzaj sie! Nie czytaj po nocach, tylko odpoczywaj
![]() Sylwietta ciesze sie, że wszystko w porządku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, bo to tak naprawde nie jest herbata, ale przygotowuje sie tak samo. W smaku dobra i ma wiele dobrych wlasciwosci. Solenizanci najlepszego i rosnijcie zdrowo ku pociesze Waszych rodzicow!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tez sie nie chce gotowac tylko dla mnie. Bo Kuba wiadomo - 2-3 widelce i koniec obiadu... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kocham Twoj dystans do siebie! ![]() Dzieeeki ![]() ![]() tylko ze ja polewam jeszcze sosem czosnkowym, mniam mniam. Reszte wyprobuje ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Zakorzenienie
|
szanowny malzonek mial dzis imprezke z pracy. jakis facio odszedl na emeryture i zaprosil czesc zalogi po pracy ( o 14tej) na taka imprezke pozegnalna. szanowny mial wrocic za 2/3 godz. wrocil o 20
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() to ktora polewa? ![]() Neti - łer ar ju? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4699 |
Zakorzenienie
|
Chyba jutro zrobie: https://wizaz.pl/kulinaria/kolekcje-...5%9Blank%C4%85 kocham czekolade, a komentarze sa taaakie zachecajace
![]() To tak apropo moich obiadow ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4700 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Jutro przed nami pierwsza tura przeprowadzki, taka lajtowa. Pakowałam dziś kartony cały dzień, chata wygląda, jakbyśmy się utrzymywali z handlu na Allegro ![]() Młoda "pomagała", a potem wybrała sobie jeden mega karton, władowała do niego 4 chrupki, moją apaszkę, softshell, swoje 2 piłki i balonik - dziecka nie było godzinę. GODZINĘ. Mojej Mychy. Szok szok szok ![]() W ogóle miałyśmy intensywny dzień, bo i jeszcze spacer zaliczyłyśmy i krótki wypad do bawialni. Małej zdarzają się takie napady histerii, pisałam zresztą, ale zauważyłam, że dość często pomaga, jak nazywam problem. Ona mi wtedy przytakuje, oczywiście dalej jest zła/ wkurzona/ smutna, jednak rzadziej reaguje takim wielkim histerixem. No chyba że nie zgadnę, o co chodzi ![]() Nadrobiłam troszkę: Mała - dumna z Ciebie jestem!!! Deli, Debrah- zdrówka dla Amelek Debrah - pisałaś, że ostatnio dużo kp u Was - u nas też i o dziwo też mimo to dobrze je Ellmi - odpoczywaj! Sylwia - dobrze, że z Bartusiem w porządku. Powodzenia z remontem ![]() Coś jeszcze miałam, ale nie pamiętam... Miłego! Tz robi nam właśnie żarcie - nie wiem, co wymyśli, ale ma być dużo i dobre, bo muszę mieć siły na jutro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzie chodzicie do bawialni? Powodzenia jutro! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
Rozeznanie
|
Nawijko - gdzie się da
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Zakorzenienie
|
Oooo to tam jest cos takiego?
My ostatnio bylismy pierwszy raz ![]() I to w takiej malutkiej (Galeria Baltycka), zeby Kuba sie nie zrazil... |
![]() ![]() |
![]() |
#4704 |
Rozeznanie
|
No na Kowalach też malutkie to jest.
Ostatnio np. przy okazji poszukiwania mebli odkryłam basen z kulkami i zjeżdżalnię w Agata Meble ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4706 |
Zakorzenienie
|
ja jutro robie na obiad hm... NIC. ;] utogowalam dzis troszke rosołku, chociaz mam ochote na kotlety mielone z piekarnika.
Dziecko co 15 min mi sie budzi ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4707 |
Zakorzenienie
|
A ja dzis zawalilam jako matka
![]() Leon dzis wybiegl z pod prysznica i upafl na kafelki ![]() Jeszcze sie trzese jak o tym pisze. Guz wielki jak sliwa.Obserwowalam go bacznie bo upadek wygladal powaznie ![]() Normalnie gdyby nie kp to bym sobie sete polala Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4708 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
tak, to to samo, od chyba 2 lat taka zmiana Cytat:
no to same dobre wieści! proszę o smsa jak remont ![]() Cytat:
![]() makaron z serem ale na słodko, leciutko doprawiony masłem i cynamomen, zamiast cukru można miód pankejksy z dodatkami np. z tego przepisu: http://www.kwestiasmaku.com/dania_dl.../pancakes.html robi się błyskawicznie, smażysz na patelni bez tłuszczu! daję z miodem, dżemem 100% z (ta seria bez dodatków Łowicza czy biedronki), serem białym zmieszanym z bananem, miodem do smaku i odrobiną mleka (bywa za gęste) - robię i na śniadanie,m na obiad, na kolację ![]() Pampuchy! kluski śląskie... moje wielbią |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() malz chrapie, dziecko spiocha od 19tej, ja dzieki temu zrobilam mase rzeczy do pracy ![]() ![]() ![]() ![]() ehh, starosc nie radosc ![]() zglodnialam, ide chyba odgrzac flaczki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Kuba lubi recytowac rozne wierszyki. ostatnio padlam ze slimaka: Simak, simak pokaś jogi dam ci sieja na piejogi. Bedziesz jadl! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2015-01-23 o 21:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4710 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Litlle, kebsik miszcz ![]() Sylwietta, super, że młodemu nic nie wyszło ![]() ![]() Ultra, a Wam niemęczącej i szybkiej przeprowadzki ![]() Dziewczyny, co się na tym świecie kuźwa dzieje ![]() Dzisiaj w naszej wsi żona zadźgała nożem własnego męża. 30 lat po ślubie, byli, ale, niestety, problem alkoholowy w tym domu spory był ![]() Nawet rodzice stwierdzili, że ona chyba już z premedytacją to zrobiła, bo miała dość, a w pierdlu przynajmniej spokój będzie mieć ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:48 ---------- http://wiadomosci.onet.pl/trojmiasto...o-noworodka/v7 Boże...
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2015-01-23 o 22:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.