|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
...
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 28
Nie wiem czy teraz pojawiło się coś lepszego, ale Plush niedawno wydawał się interesujący.
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam takie trochę głupie pytanie.
Wypełniam teraz papiery do pracy i mam oświadczenie, w którym mam wpisać, że należę do NFZ obszar: ................. (i tu mam wpisać podlaski czy jak?)
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie kupie tę pomadkę:
Tisane https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ka.html&next=1 ?
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytani za 100 punktów, ale od porzątku. Mam drzwi z dre. No i wszystko pikne do czasu gdy zamarzyło nam się miejsce na powieszenie ręczników. Jako, że łazienka jest mała a wieszanie ręczników blisko kibla uważamy za mocno średni pomysł (odwiedzają nas ludzie, którzy są na bakier z opuszczaniem deski sedesowej, a nie wypada zwrócić im uwagi), to wybór padł na drzwi.
Kupiliśmy taki wieszak. I tu się zaczyna problem. Drzwi z dre są za szerokie i nie mają tradycyjnego kształtu, i żaden wieszak tego typu nie będzie pasował. To pomyśleliśmy o haczykach z tesy. I tu znowu problem, bo w pieron drogie i nie nadają się do nierównych powierzchni (a drzwi mamy chropowate). Ktoś ma jakiegoś pomysła?
|
|
|
|
#2768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;49982277]Chodzi o zarobek czy doświadczenie? Wolontariat w domu dziecka, wyjazdy na kolonie/obozy.. może jakiś staż w danej placówce, opieka nad dzieckiem przedszkolnym/szkolnym ktore czesto choruje[/QUOTE] Mam na myśli zarobek, więc wolontariat odpada. Tak jak pisałam wyżej preferowałabym taką pracę, gdzie byłabym nastawiona raczej na konkretne dziecko lub kilkoro konkretnych dzieci. Hmm.. a ostatnie co wymieniłaś, to masz na myśli pracę jako opiekunka do dziecka? Jeśli tak to z tego co się orientuję też odpada, bo umowy bym pewnie nie miała
|
|
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, zrozumiałam, ale chodziło mi czy chodziłaś raz w miesiącu przez 2 miesiące, 3 czy pół roku
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że się nigdy nie spotkamy.---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4998104 5]ale jak ją wymienię to już nie będę zbierać punktów wiec to mija się z celem.[/QUOTE] akurat ta nowa karta (wg tego nowego regulaminu co przysłali nazywa się Mastercard Payback) też jest payback, jednak czy przenosi się tamto konto payback i na jakich zasadach to nie wiem, ale będę się niedługo orientować, bo chcę tą właśnie kartę wymienić.
|
|
|
|
|
#2771 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Szukam dobrego środka na blizny. Co byście poleciły?
|
|
#2773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2775 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam zwykłą płaską debetową z wbk i bez problemu mogę nią płacić w internecie jak kredytową
|
|
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ewentualnie przykleić na płytki co to za drzwi na których nie da się powiesić tego wieszaka co wkleiłaś?
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
No na ścianę to nie za bardzo. Miszczu paint'a już prezentuje o co kaman w załączniku.
No i tak od kibla do ściany mamy po 15 cm do ściany po obu stronach. Od prysznica do drzwi i od drzwi do grzejnika po jakieś 5 cm. |
|
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2779 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja to zaczynałam od chwilowej opieki nad dziećmi w rodzinie, znajomych, nianiowanie (5zl/h), później studia, w miedzy czasie wolontariat w domu dziecka, kolonie z dziećmi z domu dziecka (bezpłatne) i teraz jestem nianią (7zl/h).. i nie dość że wszystko oprócz nianiowania za darmo to jeszcze w sumie dopłacałam z własnej kieszeni by było co do cv wpisać.. (koszt studiow, kursow, szkolen, dojazdow do domu dziecka itp) Niania może mieć umowę - kwestia dogadania.. ja już przy następnej takiej pracy bym chyba zgłębiła temat umowy dla niani bo to chyba jakaś inna jest czy coś no i pewnie bym chciała tak ową podpisać.. no ale ja już na tyle pieniedzy i czasu wlozylam w zdobywanie doswiadczenia ze mi to sie chyba juz jakas umowa nalezy.. Edit.. mija kolezanka na 2 roku dostala staz w mops i robila wywiady srodowiskowe w rodzinach itp.. miala kilka rodzin pod obserwacja w tym dzieci Istnieje jeszcze cos takiego jak specjalna pani do przedszkola ktora jest ze wszystkimi na zajeciach ale pod opieka ma dzieci z problemami (np. Autyzm itp..) Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2015-01-28 o 23:42 |
|
|
|
|
#2780 |
|
Konto usunięte
|
Co dokładnie cię oburzyło? Czytam i nie widzę.
---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;49986059]Ty dopiero bedziesz wybierać specjalizację czyli defacto dopiero zaczęłaś studia i wierzysz w to że będąc na 1 roku dostaniesz umowę bez żadnej wiedzy i doświadczenia? Powodzenia życzę Ja to zaczynałam od chwilowej opieki nad dziećmi w rodzinie, znajomych, nianiowanie (5zl/h), później studia, w miedzy czasie wolontariat w domu dziecka, kolonie z dziećmi z domu dziecka (bezpłatne) i teraz jestem nianią (7zl/h).. i nie dość że wszystko oprócz nianiowania za darmo to jeszcze w sumie dopłacałam z własnej kieszeni by było co do cv wpisać.. (koszt studiow, kursow, szkolen, dojazdow do domu dziecka itp) Niania może mieć umowę - kwestia dogadania.. ja już przy następnej takiej pracy bym chyba zgłębiła temat umowy dla niani bo to chyba jakaś inna jest czy coś no i pewnie bym chciała tak ową podpisać.. no ale ja już na tyle pieniedzy i czasu wlozylam w zdobywanie doswiadczenia ze mi to sie chyba juz jakas umowa nalezy.. Edit.. mija kolezanka na 2 roku dostala staz w mops i robila wywiady srodowiskowe w rodzinach itp.. miala kilka rodzin pod obserwacja w tym dzieci Istnieje jeszcze cos takiego jak specjalna pani do przedszkola ktora jest ze wszystkimi na zajeciach ale pod opieka ma dzieci z problemami (np. Autyzm itp..)[/QUOTE] Ekhm. Tyle, że nawet gdybym miała dużo dobrych chęci, a nie miała kasy, to waliłabym cudowny wolontariat, a szukała pracy ZAROBKOWEJ. |
|
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2782 |
|
Zadomowienie
|
Spoko. Szkoda tylko, że nie wiem o co Ci chodzi
![]() [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;49986059]Ty dopiero bedziesz wybierać specjalizację czyli defacto dopiero zaczęłaś studia i wierzysz w to że będąc na 1 roku dostaniesz umowę bez żadnej wiedzy i doświadczenia? Powodzenia życzę Ja to zaczynałam od chwilowej opieki nad dziećmi w rodzinie, znajomych, nianiowanie (5zl/h), później studia, w miedzy czasie wolontariat w domu dziecka, kolonie z dziećmi z domu dziecka (bezpłatne) i teraz jestem nianią (7zl/h).. i nie dość że wszystko oprócz nianiowania za darmo to jeszcze w sumie dopłacałam z własnej kieszeni by było co do cv wpisać.. (koszt studiow, kursow, szkolen, dojazdow do domu dziecka itp) Niania może mieć umowę - kwestia dogadania.. ja już przy następnej takiej pracy bym chyba zgłębiła temat umowy dla niani bo to chyba jakaś inna jest czy coś no i pewnie bym chciała tak ową podpisać.. no ale ja już na tyle pieniedzy i czasu wlozylam w zdobywanie doswiadczenia ze mi to sie chyba juz jakas umowa nalezy.. Edit.. mija kolezanka na 2 roku dostala staz w mops i robila wywiady srodowiskowe w rodzinach itp.. miala kilka rodzin pod obserwacja w tym dzieci Istnieje jeszcze cos takiego jak specjalna pani do przedszkola ktora jest ze wszystkimi na zajeciach ale pod opieka ma dzieci z problemami (np. Autyzm itp..)[/QUOTE] 1) Proszę czytaj ze zrozumieniem. Zadałam pytanie czy mam szansę na znalezienie takiej pracy jak określiłam- a więc nie dość że pytam (a więc nie znam odpowiedzi), to jeszcze pisząc "czy mam szansę" łatwo można się domyślić że nie jestem zbyt optymistycznie nastawiona co do powodzenia sprawy. 2) Tak, dopiero zaczęłam studia. Dlatego też nie za bardzo orientuję się w sprawach pracy podczas tego okresu. Planowałam wolontariat w Domu dziecka, ale okazało się że mam dość luźny plan. Pomyślałam więc, że mogłabym sobie dorabiać i jeśli jest taka możliwość to byłaby to praca z dziećmi wpisana w umowę. Jeśli nie- to trudno. Zdecyduję się pewnie wtedy na wolontariat i pracę jako np. niania ew. bez umowy. 3) Dzięki za radę co do zapytania o umowę rodziców dziecka w razie mojej pracy jako niania. Byłam raczej przekonana, że umowy nie będzie, tym bardziej przy dorywczej pracy. Mam koleżanki które pracowały/pracują jako nianie i nie mają umów (może jedna tylko, ale tutaj pewna nie jestem). Ja również opiekowałam się dzieckiem i umowy nie miałam. Dodam, że tutaj różnie bywa bo ja dostając tą pracę byłam studentką kierunku nie mającego zbyt dużo wspólnego z pedagogiką, moim doświadczeniem był jako taki kontakt z dziećmi+ w dalekiej przeszłości częsta opieka nad kuzynką i moja stawka to było 9zł/h. Więc jak już pisałam wszystko zależy od wielu czynników, a przede wszystkim od tego jak się trafi. 4) Twoja koleżanka w takim razie dobrze trafiła
|
|
|
|
#2783 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
Z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
|
|
#2784 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edit.. dopiero przeczytałam odpowiedź autorki.. więc trochę luzuję pory..
Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2015-01-29 o 00:12 |
|
|
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2786 |
|
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;49986416]Ale autorka szuka pracy zarobkowo-zawodowej z UMOWĄ i to jeszcze z konkretnymi wymaganiami co imho jest czymś bardzo mało realnym patrząc pod kątem ów kierunku oraz ilości miejsc pracy w... no właśnie hmmm.. w czym? Co jej można poradzić?
Edit.. dopiero przeczytałam odpowiedź autorki.. więc trochę luzuję pory.. [/QUOTE]Nie oszukujmy się, żeby być nianią nie trzeba mieć żadnego doświadczenia ani żadnej szkoły, a umowę można mieć. Tyle, że często nianie nie chcą, bo nie opłaca im się (bo muszą odprowadzić składki). Dla niań faktycznie umowa nianiowa jest ok, ale trzeba spelniać określone warunki i tu już jest różnie. PS Nie "ów" kierunku, tylko "owego" kierunku. |
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;49969894]To wole bez skierowania i wtedy jak mi sie zachce niz ze skierowaniem bo to trzeba troche czasu zmarnowac, umawiac sie czekac itd.. nie dla mnie chodzenia po lekarzach aby 20zl zaoszczedzic..
[/QUOTE]Tak, w tym sensie masz rację, szkoda czasu i zachodu Ja mam przychodnię po drodze i skierowanie bez kolejki (pod wieczór gdy jest pusto) więc pewnie patrzę poprzez swoje realia.Cytat:
Choć to nie w łazience akurat. W łazience kupiłam podobny wieszak jak załączyłaś w linku (tylko biały) i zawiesiłam to na grzejnik, trzyma się całkiem dobrze i sprawdza w tym miejscu![]() Może jakiś stojący wieszak by załatwił sprawę (choć zajmie nieco powierzchni)..Bo wbijania czegoś w drzwi także wolałabym uniknąć. |
|
|
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na drzwiach od kabiny mam zamontowany wieszak na 4 ręczniki taki na przyssawki. Dużych, mokrych ręczników może nie utrzymać ale warto spróbować. Swój kupiłam za grosze w castoramie. Drugi sposób-znaleźć rząd wieszaków na listwie i przyczepić to do ściany/drzwi/prysznica za pomocą taśmy 3M![]() Mam dokładnie takie same drzwi...Wieszak wisi ale na drzwiach od sypialni, które bardzo rzadko zamykam-da się je domknąć tylko trzeba mocniej docisnąć. Tylko, że ja kupiłam w Ikei wieszak taki z drewnem, więc ten zaczepy/pałąki są duzo mniejsze od tego, który ty pokazywałaś.
|
|
|
#2789 |
|
Zadomowienie
|
Które tabletki będą lepsze na uspokojenie, wyciszenie i żeby szybciej mi się zasypialo, Kalms, Valused czy te Labofarmu?
Dotknij mnie! Edytowane przez Krzaki_w_stodole Czas edycji: 2015-01-29 o 09:17 |
|
|
|
#2790 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale nawet chyba bym na to nie poszła bo nie lubię takich warunków Dobrze, że mam alior sync i oni na razie nie stosuja takich sztuczek |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

06.12.2020
23.07.2022

Mam nadzieję, że się nigdy nie spotkamy.