![]() |
#841 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
Cytat:
![]() a.gatka widze, ze ty tez dolaczylas do osob umierajacych z bolu dzisiaj....a niby wczoraj byl 13sty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Rozeznanie
|
nie wiem gdzie! byle nie sama i zeby sie porzadnie wygrzac na piasku!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Zakorzenienie
|
a.gatka mowilam z eedzie bolalo...ja przez tydzien nie moglam zebow myc bo tak niesamowicie bolalo...
co do 5tki to chyba sie cos z nia dzijee w sense ze sie moze cos przesuwa czy cos..bo zabek zdrowiuśśski... ehh... jem laysy fromage na poprawe humoru ![]()
#844 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Raczkowanie
|
a czy porcelanka od krysztalu rozni sie znacznie ?? czy troche ,, tak tylko0
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rutka_86 Czas edycji: 2007-08-14 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Raczkowanie
|
a ja jadlam i buraczki i jagodki i z moimi gumeczkami nic sie nie dzieje jakie byy takie sa a mam gumki jasniutki roz
![]()
![]() |
#848 |
Zakorzenienie
|
ja tez wszytsko jem wszystko wszysciusko
![]() ![]() daje zdjecie widac idelanie mi sie wydaje kolorki ![]()
#849 |
Zakorzenienie
|
smv ale Ty masz białe zęby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#850 | ||
Kokon pro
|
Cytat:
Cytat:
![]() chrumcikos tyle wam powiem kochane albo ja mam schizy albo nie wiem wszyscy mowia ze zeby proste a wg mnie wcale tak nie jest :P moze to dziwne ale nie dam zdjac sobie aparatu dopoki nie bedzie idealnie tak jak mi sie widzi ^^ a teraz dobranoc |
||
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Zakorzenienie
|
hehe biale zeby?:P zawsze myslałam ze mam żółte ale dzięeki serdeczne milo to czytac
![]()
#852 |
Przyczajenie
|
no więc tak-dziś jest już troszeczkę lepiej
![]() ![]()
"Jeśli kiedyś ktoś opowie moją historię niech powie, że wędrowałem z gigantami. Ludzie rodzą się i giną jak trawa ścięta mrozem, ale imiona tych nigdy nie zaginą. Niech powie, że żyłem w czasach Hektora poskramiającego konie. Niech powie, że żyłem w czasach Achillesa." W. Peterson "Troja" |
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Raczkowanie
|
Masz rację
![]() ![]() ![]() ![]() Załączam tu jeszcze moje zielone gumeczki... ![]()
#854 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam do Was wielką prośbę...
Chcę niedługo załozyć aparat stały,ale strasznie się boję jak on będzie u mnie wyglądał na zębach.Co prawda mam kilka koleżanek ktore noszą aparat i u nich to wygląda naprawde fajnie, ale co do siebie to sie boję.Mogłybyście wkleić kilka fotek swoich zabkow w aparacie? Z gory wam dziewczyny dziekuje ;* |
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Raczkowanie
|
dziewczyny ile mniej więcej koszuje taki parat? czy boli założenie go? i ile mniej wiecej sie go nosi? i czy wczesniej przed zalozeniem sa jakies wizyty potrzebne u lekarza itd. ile wogle to trwa przed zalozeniem aparatu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Zakorzenienie
|
hotgirl, goraco dziewczyno polecam poczyatc 1 watek
![]() zalozenie nic nie boli trwa 30-1 godzine za jeden łuk, bynajmniej u mnie tyle trwało przed zalozeniem musisz miec zrobione zdjecia boczne twarzy i pantonogram, czyli zdjecie rtg szczeki potem wyciski u ortodonty...ortodonta decyduje co bedzie robic: wyrywac, rozszerzac szczeke i takie tam, nie ejst strasznie roztańczona-kazdemu jest w aparaciku do twarzy naprawde! ja tez sie cholera martwilam Boze co to bedzie i w ogole..zalozylam nie zaluje zeby sie łądnie prostuja ![]() ![]() w moim podpisie jest link, zobaczysz jak to wsio wygląda ![]() pozdrawiam i witam na forum ![]()
#857 |
Raczkowanie
|
witam,
ja też wkrótce dołączę do tego zacnegro grona [a w zasadzie to w środę, za tydzień] noszących aparat;] póki co, pozbyłam się dwóch zębów, co było ku mojemu zdziewieniu, szybkie i bezbolesne. naprawdę, najprzyjemnieszy dotąd zabieg dentystyczny;] czeka mnie wyrwanie jeszcze dwóch na dole, ale już się nie boję. mój pierwszy ortodonta zalecił wyrwanie na dole jednego, ale za to siekacza, co było dla mnie nieporozumieniem;] początkowo będę miała aparat tylko na kilku przednich zębach, a reszta z tyłu będzie 'trzymana', aby się nie przesunęły w stronę dziur po czwórkach;] koszt tego to 1500 zł, 50 zł za wizytę, więc chyba przeciętnie;] i przyznam się, że już się nie mogę doczekać prostych zębów;] pozdrawiam wszystkie 'aparatki' ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Zakorzenienie
|
kiniaczku bravo za odwage
![]() ![]() pozdrawiam
#859 |
Przyczajenie
|
Czesc wszystkim
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#860 |
Raczkowanie
|
smv, tak wiek że w pierwszym wątku jest dużo tym napisane, ale z anim ja go przeczytam to miną wieki, a zresztą jest mało czytelny i chyba dlastego powstał 2 wątek, myślałam że jak napisze tutaj to się czegoś dowiem ale trudno musze przebrnać przez tamten może mi się to jakoś uda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie boli założenie , boli po jego załozeniu ![]() ![]() nosi sie ok. 2 lat , to zależy od wady zgryzu przed załozeniem potrzebne są zdjęcia rtg szczęki i orotodontka pobiera wyciski zębów. no i podstawa -poleczone ząbki. założenie apratu trwa jakieś 30-50 min na jeden łuk . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Zakorzenienie
|
a83 to dlaczego nie prosilas o wieksze znieczulenie..??
wyrywalas panstwowow czy nie??? matko mnie czeka wyrywanie 8 na dole alasnie az sie boje..ale to jeszcze troszke czasu minie
#863 |
Przyczajenie
|
Wyrywalam prywatnie. Dostalam wieksze znieczulenie ale i tak nie zadzialalo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#864 |
Zadomowienie
|
mnie to tez czeka ;(((
a nie wiem u kogo wyrywac i sie boje co to bedzie ![]() kobieta u ktorej wyrywalam zabki przed zalozeniem aparatu nie czekala nigdy az znieczulenie zacznie dzialac ![]() wie ktos czy lepiej wyrywac osemki zanim wyrosna czy w trakcie czy jak? aparat juz mi zdjeli, jedna jest juz tak cienko pod dziaslem, ze boli jak jej dotykam jezykiem a druga dolna tez juz zrobila pod dziaslem spore wybrzuszenie... ta jedna pewno niebawem sie 'wykluje' i nie wiem co robic z tym fantem ![]()
#865 |
Zakorzenienie
|
ja bym usunela te dziadostwa jak najszybciej jak sa od dzialsem to ze znieczuyuleniem dzials ai tak beda nadciete..
ach te cholery jedne wszytsko nam psuja w buzi co nie?? moja denstytka czeka jakies 10 minu az znieczulenie zadziala a jak nie dziala to daje druga dawke ![]() ![]()
#866 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie jadę do ortodontki na wizytę ^^
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Raczkowanie
|
dziewczyny mam problem i nie wiem co robic.gdzies mi z pod hasa nie wiem czy to z zeba czy z dziasla zopa zaczyka leciec z krwia
![]()
#868 |
Zadomowienie
|
tez mam zajefajnego dentyste (po paru latach poszukiwan nareszcie), ale takich rzeczy to on sie nie podejmuje ;p
tewuniu ja bym poczekala, juz nie takie rzeczy sie dzialy :P (rozciety do krwi jezyk w zakopanem, u kolezanki pekniety expander wbity w podniebienie jak byla w alpach ![]() ![]()
#869 |
Wtajemniczenie
|
hej, ja dzisiaj założyłam Damon`a. strasznie jaram się aparatem bo w końcu będę miała proste zęby. myślałam, że będzie wyglądało gorzej, ale jednak jest bardzo fajnie. zdjęcie poniżej. pozdrawiam.
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Zadomowienie
|
dla mnie to wygladaja proste :P
takie wystajace trojeczki sa sliczne po prostu przepiekne ![]() sama chcialabym takie miec ^^ (moze na dole sie kiedys uda)
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.