|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: prezent od przyjaciółki..jej własny
Cytat:
|
|
|
#92 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiepsko wyszlo i tyle. Malo dla niej znacze i to widać, pokazala. Na przyszlosc tez nie będę się tak starac jak się starałam. Cale zycie człowiek się uczy. Nie wiem czy będę udawac, ze jest super, ale nie zamierzam jej mowic, ze jestem zawiedziona bo dostałam co dostałam, a Ty zapomnialas odkleić nalepki itp. itd. Mysle, ze to już bezsensu, bo jest i tak po ptokach.. i czy to cos zmieni?? nie..A z tym co podkreslilas wyzej to jest ogolnie to co sadze o tej konkretnej sytuacji i jak zapewne większość ludzi skomentowalaby to.. no bo tak to wygląda niestety;/ Edytowane przez aronia85 Czas edycji: 2015-02-08 o 20:57 |
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W normalnej relacji w takiej sytuacji powinnaś umieć, móc powiedzieć jej o tym co czujesz, że jest Ci przykro, że czujesz się zlekceważona. |
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#97 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ps Faux pas pisze się właśnie tak, jak to uczyniłam.
|
|
|
#98 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja akurat autorke rozumiem, bo sama dostalam od siostry kolejny rok z rzedu ten sam badziewny zestaw kosmetykow z tych swiatecznych ''paczek'' supermarketowych(tzn co roku identyczny)... prezent tak na odwal sie ,ze bardziej sie nie da-i chodzi mi tu przede wszystkim o powtarzalnosc... bo rozumiem,ze ktos moze miec dobre intencje ale nie trafic dodatkowo ostatnio uslyszalam, ze jak dostaje cos co jej sie nie podoba to ''podaje to dalej'' co dla mnie jest ....coz, bynajmniej nie szczytem grzecznosci i myslenai o osobie obdarowywanej ![]() i serio wolalabym nie dostawac takiego prezentu bo uwazam, ze to jest obraza, ale tak zakamuflowana, ze jeszcze nie mozna sie obrazic tylko trzeba podziekowac
|
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No cóż, gratuluję takiej znajomości, zastanawiam się tylko, dlaczego za wszelką ceną autorka chce ją utrzymywać.
http://oleosa.blogspot.com Kobiety-statystyka spojrzenie na makijaż, kuchnię i co-do-głowy-przyjdzie. Obiecuję, że nie będzie statystyki. Edytowane przez Tutli Czas edycji: 2015-02-08 o 22:23 |
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja tez jestem obrazona prezentem do siostry ale nie przestane sie do niej odzywac.. chociaz tez mam ochote odwdzieczyc sie za rok czyms badziewnym |
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z siostrą proponowałabym normalnie, po ludzku porozmawiać, zamiast bawić się w dziecinne gierki, podchody i małe zemsty. Edytowane przez Flashdance Czas edycji: 2015-02-08 o 22:52 |
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#105 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Dlatego hasła Matilde o materializmie są totalnie od czapy, podobnie jak wyrzut, że się oczekuje od świata,że będzie latał z wywalonym jęzorem poszukując prezentu idealnego ![]() kiedyś w wątku o skąpcach 1 dziewczyna wpisała, że jej skąpy eks na urodziny czy imieniny podarował jej kapcie z kiosku spod bloku, bo widział, jak sasiadka szła do autorki z kwiatami. Nawet jakby te kapcie kosztowały 100 zł to fakt robienia prezentu na odwal się zostaje faktem ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- Cytat:
i w ogóle ojejku, nie ma nic wazniejszego niż prezent i latanie za nim.
|
|||
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#107 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam pierwszy twój post autorko- pomyślałam " no ok, ma racje dziewczyna, też bym się źle poczuła jakbym dostała taki prezent"
Ale wiesz co? Po tym co tutaj przeczytałam, po tym jak odnosisz się do innych dziewczyn, które tylko wyrażają swoją opinie ( do której nie wiem czy wiesz ale każdy ma prawo) to wcale się nie dziwie, że dostalaś ten krem z gratisu. Obrażasz innych, nazywasz nierozgarniętymi, do tego obrabiasz tyłek swojej przyjaciółce, na każdy post, w którym ktoraś z dziewczyn nie napisała czegoś po twojej myśli odpowiadasz "boże czy ty w ogóle przeczytałaś to co napisałaś" "jak możesz w ogóle tak pisać". Wszystko to świadczy tylko o tym, że to ty masz jakieś problemy ze sobą. Robisz z głupiego prezentu największy problem świata. Zmiast spytać przyjaciółki, pogadać z nią to zakładasz wątek na forum na jej temat. Jeśli na co dzień zachowujesz się tak samo jak na forum i tak samo odnosisz siędo ludzi- to ja będąc twoją koleżanką (bo przjaźnić się takim kimś jak ty bym nie chciała) nawet bym Ci życzeń nie złożyła a już na pewno byłoby mi szkoda kremu z gratisu. |
|
|
|
|
#108 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wydaje mi się, że mamy tu do czynienia ze zdychającą przyjaźnią i po prostu jest szukanie problemów i tematów zastępczych, zamiast zastanowić się "co my jeszcze kurna ze sobą w ogóle robimy? czy my się jeszcze w ogóle lubimy?". Moja ex przyjaciółka też kiedyś odwaliła taką manianę o prezent urodzinowy (siedziała gdzieś w górach, ja planowałam prezent-niespodziankę jak wróci, a ona odwaliła dosłownie cyrk pt. zapomniałaś o moich urodzinach; dopiero z perspektywy czasu widać było, że to był pretekst - jeden z wielu - aby się do mnie o coś przyczepić, mieć pretensję, słyszeć "przepraszam, że żyję"). Także autorko, zastanów się dobrze co Cię w ogóle trzyma w tej "przyjaźni". Bo jakoś mało tu sympatii, a dużooo żalu. |
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Szczerze mówiąc nie dziwię się Twojemu oburzeniu ,też nie byłabym zadowolona z takiego prezentu ,widać wyraźnie że za bardzo się nie postarała w przeciwieństwie do Ciebie ,a tą bluzką którą jej kupiłaś zachowałabym dla Siebie,pewnie była dużo droższa od tego kremu za 20 zł który jeszcze rozdzieliła z tym tonikiem zamiast wręczyć Ci cały zestaw tak jak był kupiony. Ja na Twoim miejscu nie udawałabym ucieszonej z powodu tego kremu tylko wprost się spytała dlaczego tak postąpiła?Skoro to był jeszcze kosmetyk z jakiegoś świątecznego zestawu ,rozumiem że teraz tego nie kupiła ? To chyba w ogóle bym jej to zwróciła ,jak się nie ma pieniędzy to lepiej nie kupić nic ,niż dać byle co na odczepnego. Pewnie jak co roku liczyła od Ciebie na super prezent ,a ja bym ją zszokowała i kupiła jej zwykle czekoladki
|
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A na prezentach mi nie zależy.To tez już gdzies pisałam, ale sadze, ze jak je się już robi to trzeba w miare pomyslec, żeby się nie wyglupic. Taki jest przekaz. |
|
|
|
|
|
#112 |
|
Konto usunięte
|
Wiem, przekaz
na mnie nie zrobiło wrażenia to, że przyjaciółka sama się przyznała, że dostała drogi zestaw do stylizacji włosów, a że ani razu go nie użyła, to podarowała go mnie, bo - cytuję - mam włosy zniszczone farbowaniem z tym że już dawno nie farbuję... więc ma trochę przestarzałe dane |
|
|
|
|
#113 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A z tym farbowaniem, to moze zapomniala
|
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Autorko strasznie się emocjonujesz, naprawdę. O ile po pierwszym wątku faktycznie przyznawałam ci rację że taki prezent to lekki nietakt, to jednak po dalszych twoich postach zaczęłam odczuwać niesmak. Problem rozdmuchany do maksimum, jad, inwektywy, a można to było załatwić z klasą - pogadać z "przyjaciółką", ot choćby w sposób: "kurczę, no jak już dałaś mi ten krem to i ten tonik też mogłaś nie odrywać bo wydawał się całkiem całkiem". Ja naprawdę rozumiem że jest ci przykro, ale jeśli u ciebie w życiu takie pierdoły urastają do takiej rangi jak ta, to coś jest nie tak... |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

Matko jedyna! brak mi slow serio.Ty tak na serio nie widzisz tego co Ty mówisz??
Kiepsko wyszlo i tyle. Malo dla niej znacze i to widać, pokazala. Na przyszlosc tez nie będę się tak starac jak się starałam. Cale zycie człowiek się uczy. Nie wiem czy będę udawac, ze jest super, ale nie zamierzam jej mowic, ze jestem zawiedziona bo dostałam co dostałam, a Ty zapomnialas odkleić nalepki itp. itd. Mysle, ze to już bezsensu, bo jest i tak po ptokach.. i czy to cos zmieni?? nie..

bo uwazam, ze to jest obraza, ale tak zakamuflowana, ze jeszcze nie mozna sie obrazic tylko trzeba podziekowac

klask i: