|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych part II
Aż mi się przypomniało jak siostra cioteczna miała jechać w podróż poślubną, apartament zarezerwowany, ciepłe kraje... I z jakiegoś tam powodu w ostatniej chwili nie mogli pojechać. I pojechał jej brat z kolegą
Nie, też nie lubi chłopców
|
|
|
|
|
#2462 |
|
Rozeznanie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;50170697]Mam taką rozkminę właśnie
Załóżmy, że zapraszam kogoś z osobą towarzyszącą, nie mam pojęcia kim ona będzie. Co piszę na winietce?[/QUOTE]Spotykałam się z tym, że są dwie winietki Jan Kowalski - dla samego Jana Kowalskiego i jego osoby towarzyszącej. |
|
|
|
|
#2463 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie chodzi o to, co pisze się na winietce osoby towarzyszącej, która jest NN Po prostu "osoba towarzysząca" ?Teraz wpadłam na pomysł żeby np. Jan Kowalski i siedzenie obok "z osobą towarzyszącą"
|
|
|
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bylam na weselu gdzie bylam : osoba towarzyszaca i tu imie j nazwisko tz .
Na drugim po prostu pm dowiedziala jak sie nazywam moj telefon zjada literki i polskie znaki :/ |
|
|
|
|
#2465 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;50176784]noo to chyba oczywiste? Skoro dwie osoby to i dwie winietki.
Mnie chodzi o to, co pisze się na winietce osoby towarzyszącej, która jest NN Po prostu "osoba towarzysząca" ?Teraz wpadłam na pomysł żeby np. Jan Kowalski i siedzenie obok "z osobą towarzyszącą" [/QUOTE]Chyba nie zrozumialas co napisala joaaa albo ja nie zrozumialam co Ty zrozumilas.Joaa napisala ze byla winietka dla Jan Kowalski i dla jego os.tow. tez winietka z napisem Jan Kowalski,ja to tak zrozumialam.Ja sie spotykalam zawsze ze bylo Jan Kowalski i obok os.tow.Jana Kowalskiego. |
|
|
|
|
#2466 |
|
Konto usunięte
|
No rzeczywiście źle zrozumiałam
|
|
|
|
|
#2467 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Często tez ludzie na chama szukają osoby towarzyszącej, są singlami i biorą jakiegoś kolege/koleżanke. Wtedy też mógłby być ten napis niezręczny w sumie.Chodziło generalnie o to, że można z humorem pobawić się słowami
|
|
|
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;50170852]No dobra, ale tak teoretycznie. Nie wiem kto to - co piszę?[/QUOTE]
Osoba towarzysząca lub np. Osoba towarzysząca Jana Kowalskiego. |
|
|
|
|
#2469 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiłabym tak samo
|
|
|
#2470 |
|
na przekór do celu
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;50176784]noo to chyba oczywiste? Skoro dwie osoby to i dwie winietki.
Mnie chodzi o to, co pisze się na winietce osoby towarzyszącej, która jest NN Po prostu "osoba towarzysząca" ?Teraz wpadłam na pomysł żeby np. Jan Kowalski i siedzenie obok "z osobą towarzyszącą" [/QUOTE]Do czasu zrobienia winietek można się dowiedzieć, jak nazywa się osoba towarzysząca Jana Kowalskiego i na winietce napisać jej imię i nazwisko ![]() Winietki "z osobą towarzyszącą" bym nie robiła, bo to tak nijak brzmi... Przy stole nie będzie siedzieć "zosobątowarzyszącąa" ( ) tylko "osoba towarzysząca", więc pozostańmy przy mianowniku
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2015-02-10 o 11:58 |
|
|
|
|
#2471 |
|
Raczkowanie
|
Ja się będę dowiadywać o imię i nazwisko osoby towarzyszącej. Ta osoba na pewno będzie się lepiej czuła jak będzie wymieniona z imienia i nazwiska, niż po prostu jako osoba towarzysząca. Choć jak będę zamawiać winietki to zamówię kilka z napisem "osoba towarzysząca", w razie jakby ktoś zmienił partnera przed samym weselem
|
|
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;5012588 5]a jest coś dziwnego w tym że narzeczeni dostają dwa osobne zaproszenia?
Ja takie dostawałam, osobno dla mnie osobno dla faceta, oba z osobą towarzyszącą oczywiście.[/QUOTE] Jest coś dziwnego. Jakby zapraszający z góry zakładali rozstanie(przecież nie mówimy o nastolatkach) albo nie traktowali Was jako parę. Kilka znajomych par dostało takie zaproszenia i był śmiech na sali. No chyba, że planowali zaprosić jakąś inną parę/ znajomych na doczepkę - ja bym tak zrobiła, gdybym otrzymała takie zaproszenie [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;5012708 4]widocznie w moich stronach wspólne zaproszenie jest faux pas. A wg was zaproszenia pojedyncze sa nieakceptowalne.[/QUOTE] A gdzie są te Twoje strony? Tak z ciekawości pytam.
|
|
#2473 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przypomniało mi się jak kiedyś kuzyn TŻ opowiadał dostał zaproszenie z osobą towarzyszącą (młodzi oczywiście znali jego dziewczynę) potwierdził że będzie, przy czym jego dziewczyna nie mogła iść na to wesele i powiedziała młodej że się nie spotkają na weselu, on zabrał siostrę dziewczyny i wielkie zdziwienie że on z kimś przyszedł bo skoro jego dziewczyna powiedziała że nie będzie to myśleli że on będzie sam i przy stoliku zabrakło miejsca Edytowane przez stesia Czas edycji: 2015-02-10 o 16:46 |
|
|
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
Dodam, że naprawdę spróbujcie się dowiedzieć o imię i nazwisko tych os. tow.
Wiem po naszym weselu, że naprawdę ludziom było baaaaaaardzo miło, że mieli imienne winietki. U nas NIKT nie miał winietki 'osoba towarzysząca'. Nawet osoby, których wcześniej nie znaliśmy, np. koleżanka mojego przyjaciela itd. Natomiast na weselu mojej koleżanki, osobą towarzyszącą była dziewczyna najlepszego przyjaciela pana mlodego. Uważam to za duuuużą wtopę i ona sama mówiła, że było jej przykro. To to samo wesele, na którym ja miałam winietkę z panieńskim nazwiskiem, więc...
|
|
|
|
|
#2476 |
|
Konto usunięte
|
dokładnie, ja będę na rzęsach stawać żeby znać imiona os. towarzyszących. już nawet pomijając kwestie winietek, to chyba dobrze po prostu wiedzieć jak goście mają na imię
|
|
|
|
|
#2477 |
|
na przekór do celu
|
A mnie dzięki TŻ-owi to wszystko ominie
|
|
|
#2478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kuzyn rzeczywiście dziwnie postąpił ![]() Cytat:
![]() Ludziom naprawdę jest miło, doceniają to. U mnie co prawda trafiła się jedna winietka "osoba towarzysząca", dlatego że kolega dzień przed weselem zmienił partnerkę. W pt nie miałam już czasu biegać po drukarniach. Ale w wielu przypadkach wiadomo duuużo wcześniej, kto z kim przyjdzie - rozstania i szarady rodem z południowoamerykańskich telenowel zdarzają się jednak dość rzadko.
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam, jak dziwnie się poczułam na weselu brata mojego eks. Był jego świadkiem, a w stronach, gdzie on mieszka świadek to też starosta, więc siłą rzeczy, byłam tą nieszczęsną starościną. I na winietce znalazłam.... Xxxx Xxxx z osobą towarzyszącą
pominę sam fakt, że ani jego brat ani bratowa przed weselem nie zapytali, czy chciałabym/nie mam nic przeciwko byciu starościną....
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2480 | |
|
żona bez ogona
|
Cytat:
Czemu dziwnie, przecież zabrał osobę towarzyszącą
|
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
otóż to
nie pamiętam jak się rozwiązała sprawa z brakiem miejsca ale mówił że kilka dni po weselu matka pani czy tam pana młodego wyskoczyła do niego z pretensjami jak on mógł obcą osobę przyprowadzić a jak on do niej że przecież nikt go z dziewczyną nie zapraszał tylko z osobą towarzyszącą to się dowiedział że jest bezczelny
|
|
|
|
|
#2482 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
(niczym emily w diabeł ubiera sie u prady:P)
|
|
|
#2483 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W wypadku par w których dobrze znam oboje to co innego, ale tak... Winietki oczywiście imienne, nie lubię tych z napisem 'osoba towarzysząca' Nie piszę tego, żeby kogoś obrazić, po prostu w ogóle tego nie rozumiem.
|
|
|
|
#2485 |
|
Raczkowanie
|
Trochę się zaczynam gubić w tym wątku
![]() Dziewczyny, w takim razie ile przed ślubem zamawiacie winietki? Żeby mieć pewność, że ktoś przyjdzie z tą osobą co zdeklarował (chodzi głównie o tych nastolatków, co czasem zmieniają co miesiąc partnera |
|
|
|
|
#2486 | |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
|
#2487 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2488 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Inaczej by było, gdyby koleżanka skakała z kwiatka na kwiatek, była sama lub dopiero co zaczęła się z kimś spotykać. Wtedy dopisek "z osobą towarzyszącą" jest jak najbardziej w porządku |
|
|
|
|
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, dla mnie jednak trochę dziwne, że mam koleżankę od 8 lat i nie znam jej faceta
|
|
|
|
|
|
#2490 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem czemu na moje akurat tak, skoro wcześniejsze miał blisko, a na moje musiał przejechać ok.450 km Edytowane przez annic Czas edycji: 2015-02-11 o 09:52 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

Nie, też nie lubi chłopców

pominę sam fakt, że ani jego brat ani bratowa przed weselem nie zapytali, czy chciałabym/nie mam nic przeciwko byciu starościną....
11.10.2014