Najlepsze horrory i thrillery ...!!! cz. II - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-14, 14:19   #331
Hiyori
Zadomowienie

Dot.: Najlepsze horrory i thrillery ...!!! cz. II

The Canal- naprawdę niezły, dla mnie chyba najlepszy horror ubiegłego roku. Musicie zobaczyć
Stary 2015-02-14, 16:04   #332
201712111032
Konto usunięte

The Atticus Institute - straszna lipa jak dla mnie. Niestraszna nuda
201712111032 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-14, 17:03   #333
renia0809
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Oglądałam tylko pozycję nr 3 ...
ale zarzucie 2 bo lubię tego aktora
jeśli chodzi o Scotta to tez go lubię

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
Miałam to obejrzeć, ale zniechęciła mnie niska ocena, jak obejrzysz to daj znaka czy warto
jasne
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-14, 18:19   #334
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hiyori Pokaż wiadomość
The Canal- naprawdę niezły, dla mnie chyba najlepszy horror ubiegłego roku. Musicie zobaczyć
właśnie obejrzałam skuszona Twoim postem
podobał mi się chociaż nie był straszny.
201612291251 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-14, 18:50   #335
sweet sunday
Zakorzenienie

No i obejrzałam ten Silent House. Niech to będzie dla mnie nauczką,żeby nie zawsze kierować się ocenami,bo film był świetny. Dawno nic mnie tak nie trzymało w napięciu. Świetna praca kamery,w typie śledzenia głównego bohatera,ciekawy twist pod koniec,dobra Olsen. Jedynie co mnie rozpraszało i żenowało to ten ostentacyjnie wywalony na wierzch biust,ale na szczęście nie zepsuło mi to seansu. Bardzo dobry thriller(nie horror).
sweet sunday jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-14, 19:08   #336
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweet sunday Pokaż wiadomość
Myślę,że była chora psychicznie i to wszystko były jej urojenia,ja tak to odebrałam raczej. Ta przemiana była okropna,naprawde jedna ze straszniejszych rzeczy jakie widziałam.
Aha, no tak najbardziej to też tak myślę. Oj tak, przemiana mocna, świetnie ją zrobili, miałam ciarki jak piszę.

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
No i obejrzałam ten Silent House. Niech to będzie dla mnie nauczką,żeby nie zawsze kierować się ocenami,bo film był świetny. Dawno nic mnie tak nie trzymało w napięciu. Świetna praca kamery,w typie śledzenia głównego bohatera,ciekawy twist pod koniec,dobra Olsen. Jedynie co mnie rozpraszało i żenowało to ten ostentacyjnie wywalony na wierzch biust,ale na szczęście nie zepsuło mi to seansu. Bardzo dobry thriller(nie horror).
No tak, jak pisałam też mi się nawet podobał. Zgadzam się, że napięcie jest. Ja dałam 6/10 jednak, ale i tak to niezła ocena. Zasługuje na uwagę. Oceny dla mnie zaniżone po prostu. Ja się nimi tak nie kieruję, bo właśnie często oceniają tak nisko Ci, którzy oczekują krwi i ciężko im wytrzymać wolniejszą akcję. Rozumiem oczywiście, że gusta są różne i ok, dlatego tym bardziej tak bardzo ocenami się nie kieruje, no chyba, że jakiś film ma ocenę 3 z czymś, to już bardziej, bo wtedy raczej może być adekwatna jak widziałam, ale jak 4 coś to często naprawdę jest to niezły, zbyt mało doceniony jak dla mnie film.

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez renia0809 Pokaż wiadomość
A te widziałyście? Ja właśnie je znalazłam i dodałam do swojej listy "do obejrzenia"
Where the Devil Hides http://www.filmweb.pl/film/Where+the...es-2014-648772
Out of the Dark http://www.filmweb.pl/film/Out+of+the+Dark-2014-689624
The Atticus Institute http://www.filmweb.pl/film/The+Attic...te-2015-730061
1 chcę obejrzeć, ale na razie chyba niedawno widziałam tylko po angielsku, chcę z napisami jak będzie, bo angielski mój średni. Oglądam generalnie online. Drugiego nie widziałam, ale poszukam. Trzeci też chciałam obejrzeć, ale nie wiem czy nie jest kręcony z ręki czy dokumentalizowany co mi średnio pasuje, więc jeszcze pomyślę. Kręcony z ręki chcę zobaczyć, ale "Jako w niebie tak i na ziemi" w końcu, bo mimo że z ręki, a nie przepadam, to tu zwiastun mnie zaciekawił, więc może to będzie nieliczny ten z ręki co mi się spodoba, więc obejrzę.
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-14, 19:10   #337
Hiyori
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kukurukku Pokaż wiadomość
The Atticus Institute - straszna lipa jak dla mnie. Niestraszna nuda
Szkoda. A co ci się nie podobało? Sposób realizacji, tematyka czy klimat?

Cytat:
Napisane przez DIABLICAorg Pokaż wiadomość
właśnie obejrzałam skuszona Twoim postem
podobał mi się chociaż nie był straszny.
To super Ja jestem z tych tchórzliwych, a mimo to mało, który horror z zeszłego roku był dla mnie chociaż trochę straszny. A właśnie taką tematykę lubię najbardziej.

Cytat:
W głównej roli biust, żeby panowie się nie nudzili Olsenki są ładne, mają duże dziecinne "oczy"
Stary 2015-02-14, 19:19   #338
sweet sunday
Zakorzenienie

Cytat:
W głównej roli biust, żeby panowie się nie nudzili Olsenki są ładne, mają duże dziecinne "oczy"
Bliźniaczki mi się nie podobają,Elizabeth jest bardzo ładna i ma talent.
No z tą bluzeczką ostro przesadzili,naprawdę,taki klimatyczny film i ta Olsen w sumie taka delikatna i eteryczna i kazali jej tak ten biust wyeksponować,no żal mi jej nawet było
sweet sunday jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-14, 20:02   #339
Candy_lips
Zakorzenienie

Spojrzałam i jednak "Where the devil hides" jest już z napisami
Obejrzę któregoś dnia.
Stary 2015-02-14, 20:21   #340
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Muszę obejrzeć
Stary 2015-02-14, 21:01   #341
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
Szkoda. A co ci się nie podobało? Sposób realizacji, tematyka czy klimat?
Sposób realizacji - pasuje, tematyka średnio. Klimatu nie czułam w ogóle. No, nie grał mi zupełnie. Ale wiadomo, gusta i guściki

Teraz obejrzałam "Nothing left to fear" i też raczej lipa. Jedyny plus za to, że lubię motyw "idyllicznych" miasteczek i takiej zamkniętej społeczności.
Czy ktoś mógłby polecić jakiś horror właśnie z takim motywem?
Stary 2015-02-15, 12:14   #342
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Obejrzeliśmy kilka filmów, dzisiaj kolejne będą
Would You Rather - średniawy, dałam 5*. bardzo podobny motyw do Cheap Thirlls, który dużo bardziej mi się podobał

Starry Eyes
- również średniaczek. Myślałam, że ta "przemiana" zrobi na mnie większe wrażenie 5*

Non-Stop
- świetny! Chociaż on uratował wieczór 8*

Co robimy w ukryciu - dałam całe 2*, no dla mnie porażka, nie mój humor

Oltre il guado - ogólnie za dużo się nie działo, ale za trzymanie w napięciu dałam 7*, ciekawie się oglądało No i ta końcówka była troszkę straszna

Edytowane przez agnieszka_2612
Czas edycji: 2015-02-15 o 12:16
agnieszka_2612 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-15, 19:23   #343
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
Jestem po seansie "Wer". Początek całkiem fajnie się oglądało, taka sensacja, zastanawiałam się, dlaczego ten film jest w kategorii horrorów ale później się wyjaśniło i niestety, film stracił bzdurną akcją.
Tragedii nie było, z braku laku można obejrzeć, może akurat komuś przypadnie do gustu
właśnie skończyłam oglądać i tak jak zapowiadał się ciekawie to niestety później zrobiła się z niego zbyt duża bajka jak dla mnie.
Stary 2015-02-15, 19:33   #344
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
właśnie skończyłam oglądać i tak jak zapowiadał się ciekawie to niestety później zrobiła się z niego zbyt duża bajka jak dla mnie.
Czyli odczucia mamy podobne. Przekombinowali pozniej akcje, niestety.

Dzisiaj tez 'obejrzalam' Teksanska masakre ale takze mi sie nie podobalo. Serio, powiem wam, ze zadna krew i flaki nie zastapia dla mnie dreszczy i szoku, ktore zafundowaly mi 'Szosty zmysl' czy 'Inni'.
Do tego 'Nieproszeni goscie' czy za malolata 'Bunkier' (choc ten drugi nie wiem jak teraz bym odebrala ale 13 lat temu bylo WOW).
Z nowszych filmow, juz o tym pisalam ale 'The den' mnie poruszylo i 'Megan is missing'.

Ogladalam tez obie ludzkie stonogi ale to bardzo z przymruzeniem oka. No i najwstretniejszy srpski film - serio bylam na skraju szalenstwa z obrzydzenoa i niedowierzania po tym, kompletne swinskie i chore gie.
Stary 2015-02-15, 20:50   #345
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
Czyli odczucia mamy podobne. Przekombinowali pozniej akcje, niestety.

Dzisiaj tez 'obejrzalam' Teksanska masakre ale takze mi sie nie podobalo. Serio, powiem wam, ze zadna krew i flaki nie zastapia dla mnie dreszczy i szoku, ktore zafundowaly mi 'Szosty zmysl' czy 'Inni'.
Do tego 'Nieproszeni goscie' czy za malolata 'Bunkier' (choc ten drugi nie wiem jak teraz bym odebrala ale 13 lat temu bylo WOW).
Z nowszych filmow, juz o tym pisalam ale 'The den' mnie poruszylo i 'Megan is missing'.

Ogladalam tez obie ludzkie stonogi ale to bardzo z przymruzeniem oka. No i najwstretniejszy srpski film - serio bylam na skraju szalenstwa z obrzydzenoa i niedowierzania po tym, kompletne swinskie i chore gie.
mi się The Den bardzo podobał, a Szósty Zmysł oglądałam wiele razy, pierwszy raz w kinie i pamiętam to napięcie w każdej minucie filmu i rewelacyjną grę aktorską małego Osmenta. Lubię taką tematykę, gdzie coś/ktoś się czai, ktoś kogoś ściga, ktoś się ukrywa itp.
Do "Teksańskiej..." nawet nie podchodziłam, bo filmy gdzie leje się tylko krew i latają flaki na dłuższą metę mnie nudzą. Chociaż podobał mi się Hostel 1 i uwielbiam wszystkie części Piły Ludzka Stonoga dało się obejrzeć, szczególnie jedynka, chociaż zastanawiałam się potem co trzeba mieć w głowie, żeby stworzyć taki film W Stonodze 2 bawił mnie główny bohater, szacun dla aktora za duży dystans do samego siebie, bo był momentami na prawdę obleśny Srpski film mega pojechany, szczególnie zakończenie, nie polecam.
Ostatnio mało który film potrafi mnie przestraszyć, ale jeżeli trzyma w napięciu to już jest dobrze
Stary 2015-02-15, 23:02   #346
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj zaczęłam oglądać, widziałam tak do 40 minuty, bo potem było późno już, dzisiaj dokończę. Z tego co już widziałam, to ciekawy, klimatyczny, dobre aktorstwo. Myślę, że bardzo możliwe, że też będę zadowolona z seansu, na to wygląda póki co

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
Obejrzeliśmy kilka filmów, dzisiaj kolejne będą
Would You Rather - średniawy, dałam 5*. bardzo podobny motyw do Cheap Thirlls, który dużo bardziej mi się podobał

Starry Eyes
- również średniaczek. Myślałam, że ta "przemiana" zrobi na mnie większe wrażenie 5*

Non-Stop
- świetny! Chociaż on uratował wieczór 8*

Co robimy w ukryciu - dałam całe 2*, no dla mnie porażka, nie mój humor

Oltre il guado - ogólnie za dużo się nie działo, ale za trzymanie w napięciu dałam 7*, ciekawie się oglądało No i ta końcówka była troszkę straszna
U mnie odwrotnie, "Would you rather" bardziej mi się podobało".
"Starry eyes" już pisałam, że podobał mi się, więc wiadomo.
A "Non stop"też bardzo mi się podobał, dałam 9. Świetnie trzyma w napięciu, bardzo ciekawa akcja. Bardzo też lubię Neesona Bardziej jednak podobał mi się właśnie w tym filmie niż np "Uprowadzonej 2" co ostatnio oglądałam, bo tam dla mnie jednak zbyt wiele absurdów, no i ok, było nadal nieźle, ale jeszcze nie dobrze jakoś bardzo moim zdaniem.
"Co robimy w ukryciu" nie wiem czy się skuszę, bo nie lubię za bardzo połączenia właśnie horroru i komedii, wolę same horrory, a czasem i komedie, ale same
Ostatni film jak pisałam parę stron temu mam w planach.

O właśnie, "The Den" kręcone też chyba z ręki, a podobało mi się. To też dla mnie taki wyjątek i fajnie Przeraża swoją wymową, całkiem dobry. Z 6/10 na pewno bym dała, ale za klimat, dozę napięcie, zaskoczenie, dobrą końcówkę jest ode mnie 7/10 i polecam

"Ludzkiej stonogi" nie oglądałam, ona mnie nie zachęca kompletnie i raczej nie chcę. "Sprski film" widziałam i no cóż, mocne gore, wstrząsający, zwłaszcza ostatnie sceny, nie mogłam na nie patrzeć Ten film był dla mnie jednak za mocny, przesadzony z brutalnością, która niewiele wnosi, tylko wywołuje wstręt - jak dla mnie. Z gore naprawdę lubie dużo bardziej "Martys", owszem, tam też jest gore, bezsensowne torturowanie, jednak czuć dla mnie bardziej, że jednak film jakieś zadanie ma spełniać (może choćby pokazać chory umysł, psychikę maltretowanych dziewczyn), no nie wiem, "Sprski film" gorzej dla mnie, oglądając miałam poczucie bezsensowności jednak, że to dla mnie za mocny obraz.

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2015-02-15 o 23:09
Stary 2015-02-16, 08:41   #347
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Wczoraj obejrzeliśmy jeszcze:
Eden - dramat, ale warty uwagi O handlu kobietami oparty na faktach 8*

Cichy dom - słabizna jak dla mnie 3*

Plan lotu - świetny thirller 8*

Stary 2015-02-16, 09:05   #348
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
mi się The Den bardzo podobał, a Szósty Zmysł oglądałam wiele razy, pierwszy raz w kinie i pamiętam to napięcie w każdej minucie filmu i rewelacyjną grę aktorską małego Osmenta. Lubię taką tematykę, gdzie coś/ktoś się czai, ktoś kogoś ściga, ktoś się ukrywa itp.
Do "Teksańskiej..." nawet nie podchodziłam, bo filmy gdzie leje się tylko krew i latają flaki na dłuższą metę mnie nudzą. Chociaż podobał mi się Hostel 1 i uwielbiam wszystkie części Piły Ludzka Stonoga dało się obejrzeć, szczególnie jedynka, chociaż zastanawiałam się potem co trzeba mieć w głowie, żeby stworzyć taki film W Stonodze 2 bawił mnie główny bohater, szacun dla aktora za duży dystans do samego siebie, bo był momentami na prawdę obleśny Srpski film mega pojechany, szczególnie zakończenie, nie polecam.
Ostatnio mało który film potrafi mnie przestraszyć, ale jeżeli trzyma w napięciu to już jest dobrze
W Stonodze 2 glowny bohater ani razu sie nie odezwal przez caly film to ciekawe.
Szosty zmysl w kinie to musialo byc cos, klimat x100
Hostel nigdy nie ogladalam, bardzo duzo flakow? Jakos jestem zmeczona poszukiwaniem czegos, co da dreszcze... Co film wlaczam to klapa, bajka albo bezsensownie brutalne cos.
Chociaz Sinister i Amityville tez mi sie podobaly

Ale w srode moj facet wyjezdza na kilka dni, wiec musze omijac straszne filmy szerokim lukiem, bo sama to sie bede bac i schizowac
Stary 2015-02-16, 09:08   #349
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
W Stonodze 2 glowny bohater ani razu sie nie odezwal przez caly film to ciekawe.
Hostel nigdy nie ogladalam, bardzo duzo flakow? Jakos jestem zmeczona poszukiwaniem czegos, co da dreszcze... Co film wlaczam to klapa, bajka albo bezsensownie brutalne cos.

Ale w srode moj facet wyjezdza na kilka dni, wiec musze omijac straszne filmy szerokim lukiem, bo sama to sie bede bac i schizowac
Żałuję że na Szósty zmysł nie poszłam do kina
W Hostel jest dużo flaków
Również Sinister i Amityville mi się podobały
A Stonoga to totalna klapa dla mnie

Stary 2015-02-16, 10:33   #350
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
Żałuję że na Szósty zmysł nie poszłam do kina
W Hostel jest dużo flaków
Również Sinister i Amityville mi się podobały
A Stonoga to totalna klapa dla mnie
Chyba nikt nie oglada Stonogi na powaznie, tylko na zasadzie "borze, jak ktos mogl na to wpasc?"
To Hostel odpuszczam. Nawet druga czesc Wolf Creek byla dla mnie obrzydliwa i przesadzona, pierwsza jeszcze ok.
Stary 2015-02-16, 10:40   #351
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Jestem ciekawa Anioła Śmierci, za tydzień z tż jedziemy do kina i nie wiemy na jaki film jechać

Zapisałam sobie właśnie Anioła, Snajper i Kingsman

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Chyba nikt nie oglada Stonogi na powaznie, tylko na zasadzie "borze, jak ktos mogl na to wpasc?"
To Hostel odpuszczam. Nawet druga czesc Wolf Creek byla dla mnie obrzydliwa i przesadzona, pierwsza jeszcze ok.
Jeśli komuś się stonoga podobała to podziwiam Pomysł jest co najmniej chory

Stary 2015-02-16, 11:26   #352
201612291251
Konto usunięte

Cytat:

to prawda w Hostel jest sporo krwi i brutalności, ale mi pierwsza część się podobała, też oglądałam w kinie. Troszkę pod względem brutalności obrazów przypomina mi Piłę, ale opowiada zupełnie inną historię. Nie będę opowiadać, ale jakby nie patrzeć to produkcja Tarantino, więc jeżeli lubisz, to choćby dlatego można obejrzeć Za to drugiej części Hostel nie polecam, tam już przelały się hektolitry krwi, obraz przesadzony i po prostu to już było
Stary 2015-02-16, 11:35   #353
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
to prawda w Hostel jest sporo krwi i brutalności, ale mi pierwsza część się podobała, też oglądałam w kinie. Troszkę pod względem brutalności obrazów przypomina mi Piłę, ale opowiada zupełnie inną historię. Nie będę opowiadać, ale jakby nie patrzeć to produkcja Tarantino, więc jeżeli lubisz, to choćby dlatego można obejrzeć Za to drugiej części Hostel nie polecam, tam już przelały się hektolitry krwi, obraz przesadzony i po prostu to już było
Pierwsza cz. Hostel również mi się podobała No i większość filmów Tarantino mi się podobało

Stary 2015-02-16, 12:51   #354
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:
Flaki mnie może nie nudzą, ale nie ma na nich tego dreszczyku jak np. w Innych Srpski film był mocno pojechany, ale takie filmy też mają odbiór, mają szokować i to robią

Cytat:
To Hostel odpuszczam.
Mimo wszystko Stonoga, a właściwie reżyser dopiął swego, bo ludzie są zaskoczeni, zszokowani i często o nim gadają. Przyznajmy, że takie filmy długo pamiętamy
Może nie odpuszczaj, Hostel jest fajny Fakt, trochę brutalny, ale nie jak Srpski
Stary 2015-02-16, 13:11   #355
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
Flaki mnie może nie nudzą, ale nie ma na nich tego dreszczyku jak np. w Innych Srpski film był mocno pojechany, ale takie filmy też mają odbiór, mają szokować i to robią

Mimo wszystko Stonoga, a właściwie reżyser dopiął swego, bo ludzie są zaskoczeni, zszokowani i często o nim gadają. Przyznajmy, że takie filmy długo pamiętamy
Może nie odpuszczaj, Hostel jest fajny Fakt, trochę brutalny, ale nie jak Srpski
Coz, w takim razie moze sie skusze na Hostel, skoro tak polecacie. Zszokowalyscie mnie tym, ze to produkcja Tarantino . Lubie jego tworczosc. Wszystkie czesci sa od niego?
Stary 2015-02-16, 13:27   #356
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
chyba, że flaki + dreszczyk jak np. "Najście". Brutalny, ale mnie trzymał w napięciu. Ja nie mam nic przeciwko gore, ale lubię jeżeli w filmie jest też właśnie budowane jakieś napięcie, a nie tylko poprzestanie na roztrzaskaniu siekierą (tudzież innym narzędziem) ludzi w drobny mak.

Co do Stonogi to racja, film miał zaszokować i to zrobił, utkwił w pamięci, wywołał dyskusję i tym samym zdobył popularność, niektórzy pewnie sięgnęli po niego, by się samemu przekonać o czym mowa, czy to faktycznie aż tak bulwersujące itd. O popularności tego filmu może świadczyć to, że powstała druga część i chyba powstaje też i trzecia (?) jak dobrze pamiętam.

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Coz, w takim razie moze sie skusze na Hostel, skoro tak polecacie. Zszokowalyscie mnie tym, ze to produkcja Tarantino . Lubie jego tworczosc. Wszystkie czesci sa od niego?
Też uwielbiam Tarantino i jeszcze Almodovara
Hostel 1 i Hostel 2 to produkcje Tarantino, Hostel 3 już nie i przyznam się, że po trzecią część już nie sięgnęłam, bo druga mi już nie przypadła do gustu, więc wolę pozostawić w pamięci wrażenia z pierwszej części
Stary 2015-02-16, 13:39   #357
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:
Ale Tarantino go nie kręcił

Cytat:
chyba, że flaki + dreszczyk jak np. "Najście". Brutalny, ale mnie trzymał w napięciu. Ja nie mam nic przeciwko gore, ale lubię jeżeli w filmie jest też właśnie budowane jakieś napięcie, a nie tylko poprzestanie na roztrzaskaniu siekierą (tudzież innym narzędziem) ludzi w drobny mak.

Co do Stonogi to racja, film miał zaszokować i to zrobił, utkwił w pamięci, wywołał dyskusję i tym samym zdobył popularność, niektórzy pewnie sięgnęli po niego, by się samemu przekonać o czym mowa, czy to faktycznie aż tak bulwersujące itd. O popularności tego filmu może świadczyć to, że powstała druga część i chyba powstaje też i trzecia (?) jak dobrze pamiętam.
O to właśnie choodzi

Ma powstać trzecia część?
Stary 2015-02-16, 14:20   #358
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
Ale Tarantino go nie kręcił

O to właśnie choodzi

Ma powstać trzecia część?
był producentem 2 pierwszych części reżyserem był Eli Roth.

Ludzka stonoga 3
http://www.filmweb.pl/film/The+Human...29-2014-625878

premiera w tym roku ja zamierzam obejrzeć
Stary 2015-02-16, 14:22   #359
agnieszka_2612
Zakorzenienie

A zapomniałam o Instytucie, również oglądaliśmy dałam 6*. Trochę mnie wkurzało wykonanie filmu, bo wolałabym całość ciągiem a nie takie wracanie do momentów akcji. No ale ogólnie film był ok

Stary 2015-02-16, 14:45   #360
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:
był producentem 2 pierwszych części reżyserem był Eli Roth.

Ludzka stonoga 3
http://www.filmweb.pl/film/The+Human...29-2014-625878

premiera w tym roku ja zamierzam obejrzeć
O właśnie o to mi chodziło, bo produkcję można też odebrać jako reżyserkę
Ja też obejrzę, jeśli będzie mi to dane
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości