|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Farbowanie henną - część IV
Ja włosy po hennie rozjaśniałam i moim zdaniem reagowały normalnie.
A teraz przerzuciłam się na brąz i nastawiałam się na mega szybkie pojawianie się rudości a farbuje normalnie raz w miesiącu więc farba bardzo ładnie się na rudej hennie przyjęła. Nie mam siwków więc się nie wypowiem. |
|
|
|
#2072 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Farba nie tyle "pokrywa" hennę, co w ogóle nie wchodzi z nią w interakcje. Barwnik z henny nadal jest sobie połączony z keratyną w twoich włosach, a farba robi swoje. Podsumowując, po farbowaniu chemicznym masz na włosach barwnik z henny + z farby chemicznej. Można też hennę z włosów usunąć, ale to wymaga zniszczenia struktury keratyny, co jest dla włosów dość inwazyjne. |
|
|
|
|
#2073 |
|
perfumowe ADHD
|
już niedługo dostawa , będzie na wątku bardziej żywo
Edytowane przez handzia600 Czas edycji: 2015-02-09 o 19:22 |
|
|
|
#2074 |
|
lubi eks swojego męża
|
wpadłam tak z sentymentu na wątek, bo ja hennuję od 1,5 roku i z dnia na dzień kocham ten kolor coraz bardziej, choć z jasnej czerwieni przeszłam w ciemny mahoń. a tu widzę toczą się rozmowy o dostawach...
ja kupiłam w przedsprzedaży 2 kg, w chwili szaleństwa jeszcze nawet nie wypróbowywałam tej dostawy którą dostałam, ale z blogu pola wychodzi że towar jest świetny, sprasowany, zapakowany próżniowo i z prawie 3% lawsonu. najwyżej włosy mi ściemnieją jeszcze bardziej \
|
#2075 |
|
Zadomowienie
|
Ja hennuje ponad rok i biore w przedsprzedazy po 1kg - henna i inne ziola i te ziola kazdemu polecam, sa swietne nie tylko na wlosy
|
|
|
|
#2076 |
|
lubi eks swojego męża
|
a jakie konkretnie zioła bierzesz?
|
#2077 |
|
Zadomowienie
|
aloes - fajnie nawilża
hibiskus - wygładza i ładnie się błyszczą włosy dodaje je do henny lub maseczek płatki róży - na twarz maseczka, kojące glinka multanimilti - jeszcze nie używałam :P |
|
|
|
#2078 |
|
Rozeznanie
|
postanowiłam dzisiaj rozrobić swoją pierwszą w życiu mieszankę i się trochę cykam
bo jak widać odrost spory juz jest ;d jako, że jestem chemiczna nie wiem czego się w ogóle spodziewać, bo się naczytałam, że ciemnieje, że na mysich idzie w czerwienie, mahoń, ale w sumie nie jak chwyta na takich chemicznych rudziakach ;> Też nie wiem co dodać do tej mieszanki (kupiłam khadi czystą). Dawać cytryny, zalewać naparem z hibiskusa, coś dodatkowo, kompletnie czuje się zagubiona Daje zdjęcie poglądowe dla ułatwienia wszelakie sugestie mile widziane!
|
|
|
|
#2079 | |
|
lubi eks swojego męża
|
Cytat:
henna zawsze wychodzi tak jak wyjdzie i ani trochę inaczej, spekulować w tym temacie można, ale najczęściej to bezcelowe.
|
|
#2080 |
|
Rozeznanie
|
Czyli nie zakwaszać cytryną jak to często zdarzyło mi się przeczytać?
|
|
|
|
#2081 |
|
Zadomowienie
|
jak zakwasisz to pójdzie w czerwienie. wszystko zależy czy chcesz bardziej czerwone czy bardziej rudawe
|
|
|
|
#2082 | |
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
A zakwaszenie hibiskusem wystarczy? Amle też się razem zakwasza z henną?
|
|
|
#2083 |
|
Rozeznanie
|
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1334784736
Marzy mi się coś w ten deseń, wiadomo nie nastawiam się, ale to już nie wiem czy dawać cytryny czy nie ;d |
|
|
|
#2084 |
|
Zadomowienie
|
Amla tez jest zakwaszajaca. Jak chcesz w czerwien to mozesz dodac papryke. No i odstawic henne trzeba.
---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Olencja - ja bym nie dawala. Mozesz zrobic mieszanke na rumianku, u mnie delikatnie rozjasnia odrosty |
|
|
|
#2085 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pierwszy raz z henną też wyszedł jak na moje oczekiwania mega rudy ( a włosy miałam trochę ciemniejsze niż Twoje). Zrobiłam wtedy z cytryną odrobiną cynamonu i kurkumy i odstawiłam na noc. W sumie mam wrażenie, że ta cytryna nie ma jakiegoś dużego znaczenia Tylko z cynamonem uważaj bo może podrażniać, chyba na pierwszy raz radziłabym Ci nie kombinować za bardzo.
włosy, włosy, włosy 03.2013 Edytowane przez metalowaa Czas edycji: 2015-02-11 o 07:54 |
|
|
|
|
#2086 | |
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
mam nadzieję że hibiskus i czerwona papryka poradzą sobie z nadaniem tego połysku czerwieni Odstawię na noc , nałożę na głowę z rana i sobie do wieczora pośmigam z paćka na głowie żeby na pewno srebrne nitki załapały kolor
|
|
|
#2087 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2088 | |
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
Jak dużo papryki się dodaje?
Edytowane przez handzia600 Czas edycji: 2015-02-11 o 08:10 |
|
|
|
|
#2089 |
|
Raczkowanie
|
Mysi z rudymi przebłyskami po pierwszym hennowaniu
|
|
#2090 |
|
perfumowe ADHD
|
|
|
#2091 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a jak uzyskać czekoladowy ciemny brąz? Hennowałam kilka razy i mieszanka wyglądała tak: paczka indygo z pole henny, 2 czubate łyżeczki henny tez od pole henny, lyzeczka soli, lyzeczka kawy, dwie lyzki bringhaj. Wychodzą mi ciemne, ale nie az tak jakbym chciała
nie chce tez nalozyc samego indygo bo wyjdzie mi totalny plaski kolor w macie
|
#2092 |
|
Rozeznanie
|
Mieszankę zrobiłam! Może do wieczora będzie gotowa mam nadzieje
Zrobiłam na ruminaku i dałam pare płatków hibiskusa, zobaczymy co z tego wyjdzie
|
|
|
|
#2093 |
|
Z deszczem w butach
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;50166019]Henna nie oblepia włosów.
Farba nie tyle "pokrywa" hennę, co w ogóle nie wchodzi z nią w interakcje. Barwnik z henny nadal jest sobie połączony z keratyną w twoich włosach, a farba robi swoje. Podsumowując, po farbowaniu chemicznym masz na włosach barwnik z henny + z farby chemicznej. Można też hennę z włosów usunąć, ale to wymaga zniszczenia struktury keratyny, co jest dla włosów dość inwazyjne.[/QUOTE] Pokaż proszę, co masz teraz na glowie. Mam zapisane zdjecie Twoich wlosow po samej hennie jako inspirację, bo kolor byl wprost genialny |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2094 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny doradźcie,
jako specjalistki w dziedzinie henny pomóżcie totalnemu laikowi ![]() więc tak nigdy nie farbowałam włosów henną naczytałam się już milion blogów postów etc. aktualnie mam blond włosy ( zapragnęłam zmiany z rudych i jednak okazało się że blond to nie to) mam spory odrost włosy naturalne są bardzo ciemne chciała bym zrobić hennę rudą bo w takich odcieniach jest mi najlepiej ale boje się jak to zrobić żeby wyszło równo? nie chce mieć na głowie odciętego paska od odrostów w innym odcieniu czy najpierw przyciemnić je chemicznie i później bawić się w hennę? a jak zacznę regularnie nakładać hennę to wcześniej powinnam rozjaśniać odrosty żeby kolor wychodził równomierny? za wszystkie sugestię będę bardzo wdzięczna z góry dziękuję i pozdrawiam
|
|
|
|
#2095 |
|
Zadomowienie
|
po hennie będzie widać różnicę, jak chcesz jasnorudy to możesz na odrosty nałożyć farbę chemiczną (trochę rozjaśni odrost) i na to hennę. jak chcesz ciemniejsze to farba jakaś ruda na całość i na to później henną.
ja bym polecała na początek sposób z odrostami - zobaczysz co Ci wyjdzie i czy chcesz tak czy ciemniej - jak ciemniej to wystarczy nałożyć kolejny raz hennę i później co jakiś czas odrosty potraktować farbą. dziś będę rozjaśniała odrosty - zmieszam utleniacz z farby z odżywką i to nałożę . jeśli woda utleniona rozjaśnia włosy, tylko trzeba ją zmyć, żeby przerwać działanie, jeśli taki utleniacz jest w każdej farbie. no się zobaczy co będzie . w środę pewnie będzie henna na całość, bo mi coś na długości nie pasuje... ostatnio całość hennowałam 4miesiące temu, później tylko glossy
|
|
|
|
#2096 |
|
Raczkowanie
|
czyli jak potraktuję odrosty farbą chemiczną a później henną to nie wyjdzie mi żadna zieleń??? chciała bym tego uniknąć ;D
|
|
|
|
#2097 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2098 |
|
Konto usunięte
|
Nie wytrzymałam i dzisiaj rano farbowałam włosy
Zrobiłam mieszankę na próbę. Zmieszałam 35g cassi z 12g lawsonia. Do tego pół łyżeczki cynamonu i kurkumy. Wszystko zalałam naparem z rumianku. Trzymałam na włosach 2 godziny. Kolor całkiem ładny wyszedł taki jasny miedziany. Coś jak na zdjęciu klik Do jutra wstrzymuję się z myciem. Niestety naturalków znowu praktycznie nie wzięło. Na szczęście nie są one duże, mają jakieś 2 cm. Następnym razem zrobię tylko same odrosty.
|
|
|
|
#2099 |
|
Zadomowienie
|
jeśli rozjaśniacie włosy to sam utleniacz (bez proszku) rozjasnia. dziś robiłam utleniacz, który został po farbach i rozjaśniaczu (12% i trochę 6%) + odżywka (więcej odzywki niż utleniacza) + trochę wody, bo wydawało się za gęste. pół godziny i 2-3 tony rozjaśniło
.w środę na noc henna na całość i mam nadzieję, ze nie będzie się tak odcinać |
|
|
|
#2100 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Jezuuu kiedy wreszcie bedzie ta henna?
chcialabym w nastepny weekend zahennować, chociaż wątpie, że się uda...
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.

już niedługo dostawa , będzie na wątku bardziej żywo
jeszcze nawet nie wypróbowywałam tej dostawy którą dostałam, ale z blogu pola wychodzi że towar jest świetny, sprasowany, zapakowany próżniowo i z prawie 3% lawsonu. najwyżej włosy mi ściemnieją jeszcze bardziej 

Daje zdjęcie poglądowe dla ułatwienia 

mam nadzieję że hibiskus i czerwona papryka poradzą sobie z nadaniem tego połysku czerwieni
nie chce tez nalozyc samego indygo bo wyjdzie mi totalny plaski kolor w macie
Zrobiłam na ruminaku i dałam pare płatków hibiskusa, zobaczymy co z tego wyjdzie