|  2015-02-19, 15:23 | #1 | 
| catsanova Zarejestrowany: 2012-07 Lokalizacja: Wrocław 
				 | Jaką książkę teraz czytacie? część XI!

Witam serdecznie czytelniczki (i czytelników również) w jedenastej części naszego wątku - skarbnicy książek wszelakich  W poprzedniej części stuknęło nam 5000 postów, czytajmy więc dalej tutaj  Poprzednie części: I - http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=56770 II - http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=209199 III - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=278486 IV - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=357213 V - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=448276 VI - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=527701 VII - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=610108 VIII - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=667008 IX - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=711608 X - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=754487 Jednocześnie zapraszam do zapoznania się z ciekawymi tytułami, wydanymi jako serie lub sagi, a spisanymi dla nas przez Blondi2989  KLIK oraz KLIK Niech książki będą z Wami!   (a biblioteki zawsze pełne, e-booki zawsze dostępne, a dobre książki zawsze do kupienia!)   
				__________________ You'll become one of those hunchbacked, lonely old men, sitting in the corner of a crowded cafe, mumbling to yourself ''My ass is twitching. You people make my ass twitch''. Edytowane przez aneidra Czas edycji: 2015-02-19 o 15:26 | 
|     | 
|  2015-02-19, 15:26 | #2 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2015-01 
				 | 

Dot.: Jaką książkę teraz czytacie? część XI!

Nowy wątas   niech książki będą z Wami   
				__________________  2020: 41/52 WWCz: 25/25 Za rok będziesz żałowała, że nie zaczęłaś dzisiaj Zapisz | 
|     | 
|  2015-02-19, 15:27 | #3 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-06 
				 | 

Witam  Wczoraj skończyłam Nesbo "Czerwone gardło". Za co się wezmę wieczorem jeszcze nie wiem. | 
|     | 
|  2015-02-19, 15:59 | #4 | 
| ...po prostu być. Zarejestrowany: 2007-05 Lokalizacja: z kanapy ;) 
				 | 

Nowy wątek i oby jeszczet więcej nowych książek.  Kończę Achaje i czytam o M. Callas. | 
|     | 
|  2015-02-19, 16:00 | #5 | 
| Zaczytanie Zarejestrowany: 2013-01 
				 | 

Aktualnie czytam biografię p. Dymnej, a wieczorem zacznę pewnie Dom z witrażem   
				__________________ "Ile razy masz ochotę kogoś krytykować przypomnij sobie, że nie wszyscy ludzie na tym świecie mieli takie możliwości jak ty" Francis Scott Fitzgerald – Wielki Gatsby | 
|     | 
|  2015-02-19, 16:12 | #6 | 
| Bang Bang Lucky Luck ! Zarejestrowany: 2007-10 Lokalizacja: z daleka :) 
				 | 

Czytam " Wybór Crossa "    | 
|     | 
|  2015-02-19, 16:25 | #7 | 
| Holy Crap! | 

Witam   U mnie przeczytana połowa 'Brudnego Dotyku' Moniki Mularczyk   
				__________________ "Na to , co Bóg mi dzisiaj objawił niejeden ksiądz się oburzy : Do nieba pójdą wszystkie zwierzęta , a ludzie tylko niektórzy " - Michał Zabłocki | 
|     | 
|  2015-02-19, 16:35 | #8 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2015-02 
				 | 

Obłęd 44  Zychowicza - przygotowania do magisterki...

__________________ http://www.tanrayi.com.pl/ | 
|     | 
|  2015-02-19, 16:41 | #9 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-04 
				 | 

Wybieram się na narty a ze mną na czytniku pojadą: Cierpliwy Snajper Napój Miłosny (Schmitt) Wędrowny Sokół (Jamil Ahmed)  Poza tym kończę "Umysł w ogniu"   
				__________________ Proszę zajrzyj do tego wątku i wypełnij ankietę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=733894 | 
|     | 
|  2015-02-19, 17:44 | #10 | 
| Naczelna Wizażanka:) Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Ja dalej czytam serię o jacku Reacherze. Uwielbiam.

__________________ All I Have To Do Is Dream... | 
|     | 
|  2015-02-19, 17:49 | #11 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2015-02 
				 | 

Ja zaczęłam dzisiaj "Pollyannę", bo znalazłam gdzieś zakurzoną, a nie czytałam w dzieciństwie, więc czemu nie?    
				__________________ I say more dumb things before 9 am than most people say all day. filmowo 18You are my favourite person in the world. ♥ książkowo 9 | 
|     | 
|  2015-02-19, 18:16 | #12 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: z domku :) 
				 | 

Cytat: 
 W końcu udało mi się przebrnąć przez "Milczącą dziewczynę" Tess Geritsen- jakoś wymęczyła mnie ta książka. Czytałam lepsze tej autorki. Teraz czytam "Macochę" Jadwigi Czajkowskiej. Powieść obyczajowa, nieźle się czyta choć i w zachyty nie wpadam. Ale do konca jeszcze sporo zostało więc wtedy ostatecznie ocenię. 
				__________________ | |
|     | 
|  2015-02-19, 18:37 | #13 | |
| strachajło Zarejestrowany: 2011-12 Lokalizacja: somewhere over the rainbow 
				 | 

Cytat: 
  proszę o opinię po przeczytaniu biografii  pozwoliłam sobie dodać Ciebie do obserwowanych na LC  U mnie aktualnie nadal Czarna wołga. Kryminalna historia PRL.. Myślałam, że szybciej mi pójdzie z tą książką.. 
				__________________ Edytowane przez twofaces Czas edycji: 2015-02-19 o 18:38 | |
|     | 
|  2015-02-19, 18:46 | #14 | 
				 | 

A czy ktoś tutaj jest fanem Andrzeja Pilipiuka?    
				__________________ You'll become one of those hunchbacked, lonely old men, sitting in the corner of a crowded cafe, mumbling to yourself ''My ass is twitching. You people make my ass twitch''. | 
|     | 
|  2015-02-19, 18:48 | #15 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-11 Lokalizacja: Bdg 
				 | 

Melduję się i ja   Szybko to zleciało  Cytat: 

__________________  おはよう!    anna mun kaikki kestää!    | |
|     | 
|  2015-02-19, 19:15 | #16 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-09 Lokalizacja: śląsk 
				 | 

witam i subskrybuje    | 
|     | 
|  2015-02-19, 19:35 | #17 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-04 Lokalizacja: kraina deszczem płynąca 
				 | 

Wierzcie lub nie , ale podczytuje ten watek od roku. Na poczatku sie udzielalam, ale pozniej przeszlam w stan bierny   Moze uda mi sie wrocic.... W ostatnim czasie mam przeczytane: 1. The Fault in Out Stars (w wersji angielskiej) - podobalo mi sie. Po angielsku staram sie wybierac ksiazki o prostej fabule/slownictwie. Ta byla prosta, przyjemna, ale niebanalna  Film tez swietny swoja droga... 2. If I stay (w wersji angielskiej) - do przeczytania, ale z pewnoscia szalu nie ma  Nie widzialam w tej ksiazce zupelnie nic specjalnego. Film , jak dla mnie, wrecz FATALNY! Aktorstwo paskudne  3. Before I Go to Sleep (po angielsku) - na poczatku pomysl na ksiazke mnie wciagnal. Pozniej zaczelo sie robic tylko nudniej  Wymeczylam do konca, ale nie polecam. 4. Pielgrzym (po polsku) - czytam teraz. Jestem mniej wiecej w polowie. Ksiazka ma prawie 1000 stron na e-book'u, wiec czytam juz 2 tydzien  Baaaaaardzo dobra. Napisana lekko, wciaga, fajna intryga. Bardzo polecam. W kolejce czeka American Sniper (w oryginale). Postanowilam zglebic historie po obejrzeniu filmu  Mam nadzieje, ze mnie nie rozczaruje  PS. Przeprasza za brak polskich znakow. Pisze z pracy na angielskiej klawiaturze. 
				__________________ Edytowane przez talkative2 Czas edycji: 2015-02-19 o 19:38 | 
|     | 
|  2015-02-19, 19:36 | #18 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-02 Lokalizacja: Trójmiasto 
				 | 

Córy grzechu: Iny Lorentz

__________________ Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik | 
|     | 
|  2015-02-19, 20:10 | #19 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

'Ostatnio' przeczytałam: - "O miłości" Zbigniew Lew-Starowicz, Krystyna Romanowska - całkiem przyjemna  - "Ukryty" Cathy Glass - autorkę uwielbiam i jak tylko była w Biedronce to wiedziałam że muszę ją mieć i od razu przeczytać - "Diabeł ubiera się u Prady" Lauren Weisberger - nie wiem jakim cudem ta książka stała się bestsellerem ale ja męczyłam ją bardzo długo... Aktualnie czytam "Love, Rosie" Cecelia Ahern - zakupiona "nówka sztuka" w empiku za niecałe 20 zł  . 
				__________________ | 
|     | 
|  2015-02-19, 20:14 | #20 | |
| Zaczytanie Zarejestrowany: 2013-01 
				 | 

Cytat: 

__________________ "Ile razy masz ochotę kogoś krytykować przypomnij sobie, że nie wszyscy ludzie na tym świecie mieli takie możliwości jak ty" Francis Scott Fitzgerald – Wielki Gatsby | |
|     | 
|  2015-02-19, 20:29 | #21 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-03 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Melduję się ze swoją "Białą księżniczką"    | 
|     | 
|  2015-02-19, 23:05 | #22 | 
| Z deszczem w butach Zarejestrowany: 2013-10 
				 | 

Melduje sie w nowej czesci watku. Wlasnie skonczylam "Sprawiedliwosc owiec" Leonie Swann Czeka na mnie do dokonczenia "Japonski wachlarz" Bator. | 
|     | 
|  2015-02-20, 00:34 | #23 | 
				 | 

Dziewczyny- jestem w połowie książki i stwierdzam, że zostaje od dzisiaj moją faworytką, zmiotła wszystkie inne z piedestału. Pomimo tego każdą książkę, którą posiadam w swej zacnej biblioteczce nadal tak samo uwielbiam (z wyjątkiem jednej, która jest po prostu obrzydliwa). Jeszcze przy żadnej książce nie byłam tak zachłanna słów, że czytając tak się spieszyłam. A z tego powodu tym bardziej nie dziwi mnie to, że jest to romansidło.    Eloisa James - Piękna ujarzmia bestię 
				__________________ You'll become one of those hunchbacked, lonely old men, sitting in the corner of a crowded cafe, mumbling to yourself ''My ass is twitching. You people make my ass twitch''. | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2015-02-20, 01:05 | #24 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2010-09 
				 | 

Nowy wątek, a ja dale męczę "Obserwatora" Charlotte Link   | 
|     | 
|  2015-02-20, 05:54 | #25 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-06 
				 | 

Zaczęłam dwie, bo nie mogłam się zdecydować  Niffenegger "Żona podróżnika w czasie" (na czytniku) i Pratchett, Gaiman "Dobry omen" (na papierze;-) ) | 
|     | 
|  2015-02-20, 07:42 | #26 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-07 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

A ja  Fanem to może za dużo powiedziane, ale lubię, lubię Wędrowycza  Specyficzny  Czytałam też ,,Kuzynki" i też mnie wciągnęły. Nie czytałam cyklu ,,Oko Jelenia". Polecasz?   I witam wszystkich w kolejnej części  Ktoś pisał w poprzedniej części o Pratchetcie - uwielbiam, bardzo do mnie przemawia jego poczucie humoru. No i uwielbiam Rincewinda oczywiście i jego Kuferek. No ŚMIERĆ zresztą też  Aż mi się ochota zrobiła na powtórzenie  A ja dalej czytam ,,Jutro" Musso - szybciutko się czyta, wciąga, a mi i tak wolno idzie  Nie wiem co się dzieje ze mną ostatnio. I miałam zacząć ,,Matkę Wszystkich Lalek" Szwai, ale odłożyłam na chwilę, bo wpadła mi w oko książka ,,Lawendowy pokój" N. George i ją zacznę jako dodatkową. Czytał ktoś? | 
|     | 
|  2015-02-20, 07:57 | #27 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-11 Lokalizacja: ... 
				 | 

witam w nowej części   u mnie dalej Przebudzenie Kinga   | 
|     | 
|  2015-02-20, 08:18 | #28 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2014-02 Lokalizacja: Lublin 
				 | 

Hej, Dziewczęta!   Pomyślałam, że dołączę do was, jeśli można  ) U mnie teraz Jaume Cabré "Wyznaję", nad którym wciąż toczą się żywiołowe dyskusje i padają jakieś określenia typu "monument", "arcydzieło" itp. No, monument to jest - ponad 760 stron. Któraś z was może podjęła wyzwanie? ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat: 
 | |
|     | 
|  2015-02-20, 08:30 | #29 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-06 
				 | 

I ja się witam, postaram się udzielać, chociaż pewnie niezbyt często, bo ciągle brakuje mi czasu na czytanie. U mnie też Przebudzenie, jakoś nie mogę się wciągnąć   
				__________________  Dni z dziećmi są bardzo długie ale lata mijają bardzo szybko ❤️❤️❤️ K+H+Z | 
|     | 
|  2015-02-20, 08:37 | #30 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2012-10 Lokalizacja: Południe 
				 | 

Cytat: 
  ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- U mnie w kolejce -House of cards - W butach Valerii - Piekne klamstwo Zastanawialam się nad Blackout -grubośc mnie przeraża  I obawiam się że może byc w klimacie ''Troje'' | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Kultura(lnie) | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.