![]() |
#3391 |
Zadomowienie
|
Dot.: sześćdziesiątki z plusem
Toogra,przeczytaj dokładnie to co napisała Taka.Jeśli rzeczywiście ma rację (????) ,jeśli nasze postępowanie jest jakimś wzorcem dla naszych dzieci,to aby Twój Syn był przebojowym ,pewnym siebie ,nie zakompleksionym chłopcem musi o takich cechach mieć matkę.Więc do roboty-bierz się za siebie,podnoś swoje ego,uwierz w siebie.Masz zresztą ku temu wszelkie podstawy.
#3392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja córka jest sobą, ja jestem sobą i moja mama jest sobą, każda z na jest inna, ale jest coś w w nas trzech, co do siebie pasuje mało tego, coś w mojej teściowej do nas pasuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3393 | ||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry. Ech, musze z kims pogadac... z jakas kobieta, starsza ode mnie doswiadczona zyciowo. Ktora jest duzo madrzejsza ode mnie. Z mama nie mam co probowac, bo ojciec nam sie w rozmowe wtryni, poza tym w tym temacie nie mam co szukac u niej pomocy.
![]() |
#3394 |
Zakorzenienie
|
co się dzieje Szpiegu? zawsze mi się zdawało, że masz świetny kontakt z Mamą
ja jestem starsza, ale ani mądra, ani doświadczona życiowo ![]() tak mi się jakoś życie prosto ułożyło ![]() miłej soboty dla Wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3395 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3396 |
Zakorzenienie
|
Kochane - dolecialam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3397 |
Zadomowienie
|
Witam za 2 godziny wyruszam do pracy...St.Pani ,Taka -taka pewnie i jedna i druga ma rację.Ale wiecie tym kim jest czlowiek czy jaki - nie ma reguły..moja mama i tata pochodzą z bardzo biednych rodzin,,sami zdobywali pazurami to co maja teraz...wg mnie nie maja raczej kompleksow,tata zawsze był pewny siebie ,,mama pomimo tuszy wcale się niczego nie wstydzi.np.paradowac w stroju na plazy gdzie ja juz dawno się w stroju nie pokazuje.Zawzsze chociaz bardzo mnie kochali czulam ,ze nie pasuje do nich.Pewnie kazdy z nas ma cos w glowie ,,co nie zawsze mozna wymazac.Milego dnia dziewczyny korzystajcie ,ze piekna pogoda.Carolauwazaj na siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3398 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3399 | ||
Zakorzenienie
|
Starsza Pani, a co mam wpisac w skype zeby cie znalezc? Zaraz zainstaluje...
Farbuje wlosy, jem krakersy, ogladam katalogi z moda... oj niedobrze...
![]() |
#3400 |
Zadomowienie
|
Szpiegu,dostałaś mail?
#3401 | ||
Zakorzenienie
|
Tak. Juz odpisalam.
Po zajsciu z farba do wlosow stwierdzam iz mam lekko rudawy kolor. W ocenie mojego taty jest to rudawy kasztan... Ja widze swoj kolor z miedzianym polyskiem.
![]() |
#3402 |
Zakorzenienie
|
Carolina widzę już w Gruzji
![]() Zaraz idę spać, no ale zaglądnęłam tutaj. Dzisiaj zaplanowałam sobie wieczór z Clintem Eastwoodem- nadspodziewanie sie udał, zastanawiam sie dlaczego nie umówiłam się z nim wcześniej...No ale wszystko ma swój czas. ![]() Lecę już... |
![]() ![]() |
![]() |
#3403 |
Zadomowienie
|
Dla mnie ten wczorajszy film z Clintem Eastwoodem nie był do obejrzenia.Unikam jak ognia wszelkiej brutalności.Moje dzieci mówią,że przez to,że zamknę oczy świat wcale nie będzie lepszy.To prawda ale nic na to nie poradzę,że nie mogę i nie chcę oglądać podbitych oczu,poderżniętych gardeł i steku przekleństw płynących ze współczesnych filmów.Szkoda,że umykają mi przez to wartościowe produkcje.Piszesz Kota:"no ale wszystko ma swój czas." Mój czas widocznie już minął.
#3404 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3405 |
Zakorzenienie
|
No tak, film był brutalny. Ale jakoś znoszę to bezproblemowo.
Rodzina moja poszła grać w skrable, też twierdząc, że nie może patrzeć na ten boks. Ale...no właśnie. Była to modelowa opowieść o wybijaniu się- dosłownym- na „niepodległość” a właściwie na jakiekolwiek zaistnienie tej bokserki. Był to jedyny dostępny jej sposób, żeby poczuć że kimś jest. No i pytania, które pojawiają się w drugiej części- o sensowność takiej determinacji, o sensowność jakiś dążeń, sensowność życia. I kruchość- także w dosłownym znaczeniu- zdrowia i życia, i pytanie o prawo wyboru. W końcówce żadnych łatwych odpowiedzi, tylko ból i prawda w oczach. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3406 |
Zadomowienie
|
Szpiegu,jak dziś? Lepiej?
#3407 |
Zadomowienie
|
Ach ,Danusiu,lepiej jednak,ze wychowalas Synow na takich,jakimi sa.Tylu jest na swieceie plaskich ,powierzchownych jednostek,jednowymiarowyc h i obliczalnych-öza to jak eksploduja,to sypie sie wszystko w nich i dookola.Czlowiek wychowywany w pojeciu humanizmu,znajacy meandry i zakatki samego siebie,ktory na wielu weselach tanczyl i szczerze i bez strachu moze spojrzec w lustro jest dzis wprawdzie rzadkoscia ale wcale nie gatunkiem wymierajacym.lepiej tak,nie plaskie osobowosci jak pocztowki,zbedne i wymienne.Wczoraj bardotka,dzis Doda,jutro kto?Towar do wymiany.Ludzie z charakterem sa tylko raz na swiecie.
jesli chodzi o Pania Ale-mysle-moze to jednak jej Mama "powinna" wreszcie dorosnac i pozbyc sie egoizmu,i zrozumiec,ze mozna dawac na ile starczy sil,i czasu i tez checi-kazdy ma swoje zycie,ktore jako dorosla jednostka sama musi pokonac.Czasem z pomoca,czasem bez.Bezwzgledne wymaganie jest moim zdaniem objawem bezgranicznej niedojrzalosci i egoizmu,nie dajacej wytlumaczyc sie posunieciem w latach.Znam starsze osoby swietnie dajace sobie rade,a jesli nie tak swietnie to chociaz okazujace radosc z pomocy bliskiej osoby,czulosc i milosc.Cos takiego juz w zyciu widywalam,przezylam na wlasnej skorze.I nie poddalam sie,bo nie chcialam i nie moglam.Zburzylabym przy tym zbyt wiele.Zniszczylabym wielu ludzi wokol. Czasami wybory,jakich musimy dokonywac w zyciu sa przerazliwie ciezkie i czasami niesprawiedliwe,ale nie mamy innego wyjscia. Toogro,kochanie,na razie biore leki i jakos sie telepie do przodu.O to mi wlasnie chodzi-zeby w siane i do przodu.Jutro bedzie lepiej,wiem o tym. Zawsze bylo.A jak nie,to pojutrze. Albo za tydzien,alebo.... Ale bedzie.Obejrze komedie,przytule kotke,pogadam z dziecmi,podrzaznie Staruszka,i jakos jest. Buzka dla wszystkich. ![]()
#3408 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3409 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Babgia - przytulam Cie i wysylam mase pozytywnej energii ![]() Cytat:
![]() ![]() ...internet jest potezny ![]() Przepraszam za brak "ogonkow" - korzystam z niemieckiej klawiatury ![]() Dziewczyny Kochane - zastanawiam sie - jakie filmy wywarly na Was duze wrazenie..i dlaczego? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3410 |
Zadomowienie
|
Kochane Moje,dobre Kobiety,pelne ciepla i zrozumienia,zawsze tu wracam i bede wracac.Z roza w garscie albo w zebach.Dziekuje Wam za wasze istnienie.
![]() Karo,mnie wstrzasnal ostatnio film wlasnie tez Clinta Eastwooda-Flags of our fathers i Letters from Iwo Jima.Okrucienstwa wojny,albo humanizm po obu stronach.Bardzo dajace do myslenia. zaczarowalal mnie film opowiadajacy historie instrumentu-czerwonych skrzypiec-od mpmentu powstania do dnia dzisiejszego,gdzie za fortune zostaja wystawione w slynnym domu aukcyjnym.Danusia,Ty lubisz takie poruszajace,pelne czaru filmy.Nie wiem,czy jest dostepny w polsce nazywa sie po angielsku "Red Violin".po prostu cudny film,wprowadzil mnie w taki piekny,nierealny nastroj...Bardzo zaskakujacy koniec,ale nie powiem wiecej,kto widzial,ten wie,a kto nie,szkoda psuc wrazenie.
#3411 |
Zadomowienie
|
Carol,rozmawiałyśmy z Kotą na temat wczoraj wyświetlanego w TV1 filmu "Za wszelką cenę"
Hej,czekamy na pierwsze wrażenia .Spotkałaś się z recenzentem ,który tyle namieszał w Twoich studiach? Tłumaczył się jakoś? Mam nadzieję,że nie zrobiłaś mu żadnej krzywdy? ![]() ![]()
#3412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to Wybór Zofii Alana Pakuli z cudowną (zawsze) Meryl Streep całuję Was Wszystkie wróciłam z cudownego obiadu z moim mężem i chyba ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3414 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc, całuję wszystkie zadowolone z dzisiejszego dnia.
![]() Lepiej, żebym nie odpowiadała na pytanie Caroliny, bo wtedy rzeczywiście zatłukę cały wątek, bowiem mogę o tym w nieskończoność. Lecem, lecem spać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3415 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba????
![]() |
#3416 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Efekt Motyla wersja reżyserska Fucking Amal 21 gramow Insomnia
![]() |
#3417 |
Zadomowienie
|
Wiecie co Dziewczęta? Wzruszyłam się-jak wiele serdeczności,chęci niesienia pomocy jest na Wizażu. Poczułam się po raz n-ty jak w przyjacielskim kręgu.
W związku z czwartkowym moim wyjazdem do prof.Nawrockiego,zwróciła m się do Łodzianek w "Wizażowym lecie w Łodzi" o wskazówki jak z dworca dotrzeć na daną ulicę.Miałam nadzieję, że może ktoś odpowie. Odpowie???To mało powiedziane.Agabil1 nie tylko wytłumaczyła mi dokumentnie ale dołączyła plan tego odcinka miasta,drugi z układem numerowanych domów i jeszcze rozkład jazdy autobusu.I to jest przyczynek do postawionego w którymś z wątków pytania-co ci dał Wizaż. Dziękuję Agabil.
![]() |
#3418 |
Zakorzenienie
|
Starsza Pani, trzymam kciuki za czwartkowy wyjazd.
A jak już potrzymam, to proszę o jakieś kajdanki powstrzymujące mnie od kupna jednej takiej rzeczy. Którą zobaczyłam w promocyjnej cenie, z miłym gratisem. Ale której nie muszę teraz mieć. I może dodatkowo oprócz kajdanek baty nahajem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3419 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() starsza pani ![]() Czy moge sie domyslac Danusiu,ze jednak zdecydowalas sie na zabieg,czy tylko jedziesz na konsultacje?Jezeli juz o tym pisalas,a ja czegos nie doczytalam,to przepraszam.... Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i caluje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koto zdradzisz co to takiego? ale tak w ciemno jestem za tym, żebyś kupiła ![]() Starsza Pani ![]() jakieś smutne są Twoje ostatnie posty, radości Ci życzę |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.