Najlepsze horrory i thrillery ...!!! cz. II - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-22, 15:13   #391
sweet sunday
Zakorzenienie

Dot.: Najlepsze horrory i thrillery ...!!! cz. II

Co myślicie o Oczy Julii,warto się za to zabierać? dodam,że bardzo lubię wolne,klimatyczne horrory/thrillery.
sweet sunday jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-22, 15:23   #392
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweet sunday Pokaż wiadomość
Co myślicie o Oczy Julii,warto się za to zabierać? dodam,że bardzo lubię wolne,klimatyczne horrory/thrillery.
Oglądałam w kinie- dawno temu, więc nie pamiętam dokładnie, ale podobał mi się. Jest klimatyczny.

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-22, 16:06   #393
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez renia0809 Pokaż wiadomość
A ja obejrzałam Elizę Graves i nie jest zły, ale szczerze mówiąc spodziewałam się czegoś lepszego, bardziej klimatycznego i zagadkowego
Zgadzam się, klimat i zagadka to dokładnie to, czego brakuje temu filmowi, właśnie skończyłam oglądać. Super pomysł, niestety spłycony do bólu.
Ale za to Kate prześliczna
201712111032 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-22, 19:00   #394
agnieszka_2612
Zakorzenienie

A my byliśmy w kinie na Anioł Śmierci i mi się podobał, ale na horror nie pójdę już do kina Bałam się

agnieszka_2612 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-22, 19:07   #395
Hiyori
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
Tzn? Czemu po końcówce myślisz, że to nie była jednak jego psychika? Ja sama nie wiem, też o tym myślę, ale generalnie nadal myślę, że jednak jego psychika. Chyba, że może myślisz, że nie psychika tylko go opętał duch tamtego faceta tak jak pod koniec jakby coś opętało tego chłopca, bo w sumie naciągane, że i on zachorował psychicznie nagle? Chociaż stracił oboje rodziców, więc kto wie.
Przez cały film myślałam, że to jego głowa, ale to zakończenie Niemożliwe, żeby chłopiec też zachorował, nic mu nie było. A myśli samobójcze w tym wieku też odpadają. I teraz nie wiem czy brać pod uwagę to zakończenie, bo bez to ewidentnie thriller psychologiczny, ale już "z" to horror raczej.
Czasami oglądając horrory zastanawiałam się dlaczego duchy zawsze ujawniają się wtedy gdy ktoś przychodzi, żeby je zobaczyć, gdyby nie to mogłyby straszyć w spokoju przez wiele lat, bez ryzyka księdza/egzorcysty, a osoba "straszona" wychodziłaby na wariata- dosłownie jak w Kacperku heh
Może ten duch był wredny, wolał zrobić z gościa świra, cieszył się patrząc jak koleś wariuje.
Z drugiej strony ta scena z duszeniem koleżanki, itp. To zakończenie chyba trochę psuje ten film.
(Przepraszam wiem jak to wszystko brzmi, ale mam dziś problem z napisaniem czegokolwiek, brak mi słów, itp.)

Stary 2015-02-22, 19:46   #396
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Warto Też byłam w kinie, potem oglądałam jeszcze raz i podobało mi się.
Stary 2015-02-22, 20:24   #397
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez miss kitsch Pokaż wiadomość
Fajne to Eye Candy bo nawet zarysu fabuły nie ma na filmwebie?
mi się podoba, ale obejrzałam dopiero 6 odc bo tyle na razie jest online dostępnych. dość dużo krwi i morderstw i trochę hakerstwa główną bohaterką jest młoda kobieta która jest hakerką, do tego psychopatyczny morderca i różne wątki poboczne. to tak mniej więcej
201612291251 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-22, 20:38   #398
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Też polecam
Stary 2015-02-23, 02:28   #399
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, nawet dobry, może nie tak świetny jak myślałam po zwiastunie, ale całkiem niezły, klimat nawet jest, warto obejrzeć.

---------- Dopisano o 02:28 ---------- Poprzedni post napisano o 02:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Hiyori Pokaż wiadomość
Przez cały film myślałam, że to jego głowa, ale to zakończenie Niemożliwe, żeby chłopiec też zachorował, nic mu nie było. A myśli samobójcze w tym wieku też odpadają. I teraz nie wiem czy brać pod uwagę to zakończenie, bo bez to ewidentnie thriller psychologiczny, ale już "z" to horror raczej.
Czasami oglądając horrory zastanawiałam się dlaczego duchy zawsze ujawniają się wtedy gdy ktoś przychodzi, żeby je zobaczyć, gdyby nie to mogłyby straszyć w spokoju przez wiele lat, bez ryzyka księdza/egzorcysty, a osoba "straszona" wychodziłaby na wariata- dosłownie jak w Kacperku heh
Może ten duch był wredny, wolał zrobić z gościa świra, cieszył się patrząc jak koleś wariuje.
Z drugiej strony ta scena z duszeniem koleżanki, itp. To zakończenie chyba trochę psuje ten film.
(Przepraszam wiem jak to wszystko brzmi, ale mam dziś problem z napisaniem czegokolwiek, brak mi słów, itp.)

No masz rację, może tak być. Brałam taką opcję pod uwagę, że ten duch tamtego faceta w pewnym stopniu opętał go, ale przy tym, że główny bohater tak czy siak miał pewne do tego "predyspozycje". Dlatego może duch tamtego mówi, że są do siebie podobni, wiesz w sensie, gdyby to był inny facet silny psychicznie to kto wie, może do tego, by nie doszło, duch nie mógłby mieć nad nim władzy? Kto wie. Może wręcz można uznać to za połączenie thrillera psychologicznego i horroru, osobiście byłabym za tym, chociaż wiadomo ile ludzi tyle interpretacji, fajne to jest. Faktycznie pewnie go jakoś opętał jak piszę, masz rację, że jakby ten chłopiec miał nagle zachorować psychicznie naprawdę to by było dziwne.
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-23, 04:15   #400
Hiyori
Zadomowienie

Też jestem za takim połączeniem-rozwiązałaś problem
Przed snem oglądałam ()http://www.filmweb.pl/film/Turniej-2009-260660. Film będzie się podobał fanom Mortal Kombat . Tym co widzieli i polubili Tekkena Nie wiem czemu to niby thriller, ale dla mnie ok, fajna odmóżdżająca sieka
Stary 2015-02-23, 08:52   #401
minka-80
...po prostu być.

Obejrzałam ostatnio
"Wezwani" 6/10 kiedyś go już chyba oglądałam, ale albo nie do końca albo mało uważnie. Całkiem mi się podobał miał swój klimat i historię.
Straszny nie był, ale ja mam wrażenie, że już tyle widziałam tego typu filmów i po prostu nie robią już na mnie wrażenie, nie boję się tak jak kiedyś. No nie wiem...
Dlatego właśnie zaczynam doceniać klimat w takich filmach i napięcie, a nie czy podskakuje na fotelu czy nie.

Drugi film to "Gdy zgasną światła" http://www.filmweb.pl/film/When+the+...ut-2012-644910 podobno podparty autentycznymi wydarzeniami.
Daję 6/10 dałabym siedem, bo sam film podobał mi się, miał to coś.
Ale jest jedno ale schrzanili strasznie moment z egzorcyzmami, ten moment filmu to po po prostu komedia, żart nie wiem. Potem znów było ok.
Jako całość film niezły, nie straciłam czasu i nie nudziłam się.
minka-80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-23, 13:50   #402
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:
Napisane przez renia0809 Pokaż wiadomość
A ja obejrzałam Elizę Graves i nie jest zły, ale szczerze mówiąc spodziewałam się czegoś lepszego, bardziej klimatycznego i zagadkowego
Nowy tytuł tego filmu strasznie nie podoba mi się
Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
Anioł śmierci- słaby, tak 4/10. Zero fabuły, tajemnicy, nawet straszne momenty nie są straszne.
Można sobie zobaczyć w nocy i ze słuchawkami, ale tylko w przypadku braku laku
Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
A my byliśmy w kinie na Anioł Śmierci i mi się podobał, ale na horror nie pójdę już do kina Bałam się
Co osoba to opinia Ale i tak obejrzę. Bałaś się w kinie? Kiedyś często chodziłam na horrory i gdy każdy zaczynał się to beształam się i mówiłam, że nigdy więcej! Ale i tak chodziłam. Zaczynałam od drugiej części Klątwy o ostatnim horrorem w kinie był Naznaczony

Cytat:
Napisane przez minka-80 Pokaż wiadomość
Drugi film to "Gdy zgasną światła" http://www.filmweb.pl/film/When+the+...ut-2012-644910 podobno podparty autentycznymi wydarzeniami.
Ale jest jedno ale schrzanili strasznie moment z egzorcyzmami, ten moment filmu to po po prostu komedia, żart nie wiem. Potem znów było ok.
Intryguje mnie ten film, jak natknę się na niego to obejrzę
Stary 2015-02-23, 16:18   #403
egocentryczna
Zadomowienie

Dziewczyny, szukam filmu, kiedyś oglądałam, ale nie do końca, próbuję znaleźć ale nie mogę trafic na ten film. Wyparował czy co..
W wielkim domu mieszka rodzina. Jedna dziewczynka (ruda?) dziwnie się zachowuje, koniec końców okazuje sie, że łączy ją dziwna relacja intymna z ojcem, jest o niego zazdrosna, morduje swoją siostrę i matkę. Trzymała w szafie taką maskę i właśnie tym to zrobiła. Pokręcone, wiem, ale intryguje mnie ten film
wydaje mi się, że to zdjęcie to z tego właśnie filmu
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...Tb2SSmpN9fmZ2A
egocentryczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-23, 17:54   #404
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
Nowy tytuł tego filmu strasznie nie podoba mi się

Co osoba to opinia Ale i tak obejrzę. Bałaś się w kinie? Kiedyś często chodziłam na horrory i gdy każdy zaczynał się to beształam się i mówiłam, że nigdy więcej! Ale i tak chodziłam. Zaczynałam od drugiej części Klątwy o ostatnim horrorem w kinie był Naznaczony

Intryguje mnie ten film, jak natknę się na niego to obejrzę
Wiadomo, każdemu podoba się coś innego. Może film nie był jakiś super mega straszny ale były momenty, gdzie się bałam i do tego efekty dźwiękowe w kinie no robią wrażenie i zupełnie inny klimat jest Chyba 3 razy podskoczyłam na fotelu
Później się rozglądałam po sali czy nie siedzi gdzieś kobieta w czerni bo już miałam mózg zlasowany Pewnie jakbyśmy w domu go oglądali to bym jakoś przejęta nie byłam, ale kino to kino

Nie wiem co by było na najstraszniejszym horrorze jaki widzieliśmy, gdybyśmy widzieli go w kinie zawał murowany

Stary 2015-02-23, 18:05   #405
201612291251
Konto usunięte

każdy film inaczej odbiera się w kinie, a horrory to już tym bardziej. ciemno na sali i ten dźwięk, a w takich filmach dźwięk i muzyka mają duże znaczenie i nieźle stopniują napięcie. ja byłam na wielu horrorach w kinie i też się bałam, a w domu bym się pewnie nie wystraszyła
którąś część Oszukać Przeznaczenie oglądałam w kinie w 3d i tak jak sam film nie jest w ogóle straszny, a wręcz oglądając go w domu stwierdziłabym, że dość nudny, tak oglądając go w kinie w 3d były zupełnie inne wrażenia, kiedy dostawało się np. "kawałkiem mięsa"
Stary 2015-02-23, 18:13   #406
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DIABLICAorg Pokaż wiadomość
każdy film inaczej odbiera się w kinie, a horrory to już tym bardziej. ciemno na sali i ten dźwięk, a w takich filmach dźwięk i muzyka mają duże znaczenie i nieźle stopniują napięcie. ja byłam na wielu horrorach w kinie i też się bałam, a w domu bym się pewnie nie wystraszyła
którąś część Oszukać Przeznaczenie oglądałam w kinie w 3d i tak jak sam film nie jest w ogóle straszny, a wręcz oglądając go w domu stwierdziłabym, że dość nudny, tak oglądając go w kinie w 3d były zupełnie inne wrażenia, kiedy dostawało się np. "kawałkiem mięsa"
Dokładnie
W Anioł Śmierci, była "scena" jak słychać kroki na górze... no kurde efekt w kinie mega... jak się słyszy faktycznie nad głową takie kroki które brzmią przeraźliwie

Stary 2015-02-23, 19:26   #407
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
Dokładnie
W Anioł Śmierci, była "scena" jak słychać kroki na górze... no kurde efekt w kinie mega... jak się słyszy faktycznie nad głową takie kroki które brzmią przeraźliwie
a ten film jest powiązany z "Kobietą w czerni"? ja kobiety w czerni nie oglądałam, jakoś ominęłam go bo wydawał mi się mało ciekawy, może nie słusznie.
Stary 2015-02-23, 19:27   #408
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DIABLICAorg Pokaż wiadomość
a ten film jest powiązany z "Kobietą w czerni"? ja kobiety w czerni nie oglądałam, jakoś ominęłam go bo wydawał mi się mało ciekawy, może nie słusznie.
Tak, to jest 2 część Mi się tam 1 i 2 podobała

Stary 2015-02-23, 20:53   #409
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka-80 Pokaż wiadomość
Obejrzałam ostatnio
"Wezwani" 6/10 kiedyś go już chyba oglądałam, ale albo nie do końca albo mało uważnie. Całkiem mi się podobał miał swój klimat i historię.
Straszny nie był, ale ja mam wrażenie, że już tyle widziałam tego typu filmów i po prostu nie robią już na mnie wrażenie, nie boję się tak jak kiedyś. No nie wiem...
Dlatego właśnie zaczynam doceniać klimat w takich filmach i napięcie, a nie czy podskakuje na fotelu czy nie.

No tak, ja "Wezwani" też uważam, że nie to, że super, ale niezły, też bym dała 6/10, dlatego ja i takie polecam filmy, teraz czasem ciężko o bardzo dobre, a jak chce się dużo oglądać, to ogląda się różne Ja też oglądałam dużo horrorów, thrillerów, dlatego też jak piszę Wam zwykle doceniam bardzo klimat i nie liczę na straszenie, bo takich strasznych to i mniej teraz myślę, a i mniej może mnie straszyć niż kiedyś, wiadomo. No, ale klimat to jest dla mnie ważny, sporo daje moim zdaniem
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-23, 23:16   #410
CruelOrchid
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miss kitsch Pokaż wiadomość
Fajne to Eye Candy bo nawet zarysu fabuły nie ma na filmwebie?
Serial dla młodzieży mający w przerysowany sposób przestrzec przed ujawnianiem wszystkiego o sobie w necie. Najbardziej kują w oczy sceny gdzie policjant z bronią wchodzi np do mieszkania szukając podejrzanego, (wielka groza) a laska( która generalnie jest byle informatorem i nigdy by jej na taką akcję nie wzięli ) tupta sobie za nim ze spokojem.
CruelOrchid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-24, 08:23   #411
spaghettii
Wtajemniczenie

Ja ogladalam ostatnio Magic Magic, ogladalyscie? Bardziej thriller/psychologiczny to jest, mimo, ze na niektorych stronach jest opisany jako horror.

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-24, 08:27   #412
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość
Ja ogladalam ostatnio Magic Magic, ogladalyscie? Bardziej thriller/psychologiczny to jest, mimo, ze na niektorych stronach jest opisany jako horror.
Mam to na dysku od zeszłego roku i zabrać się nie mogę Dobry jest?
Stary 2015-02-24, 09:34   #413
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Mam to na dysku od zeszłego roku i zabrać się nie mogę Dobry jest?

Calkiem dobry, chociaz widzialam w opiniach rozne interpretacje tego co bylo w filmie, chyba kazdy inaczej odbiera. Nie ma zadnych strasznych scen ale klimat jest taki mroczny no i troche dajw do myslenia

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Wczoraj ogladalam Chatroom, tez niby thriller. Spodziewalam sie chyba troche wiecej po tym filmie, bo mial duzo pozytywnych opinii.

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-24, 09:35   #414
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość
Calkiem dobry, chociaz widzialam w opiniach rozne interpretacje tego co bylo w filmie, chyba kazdy inaczej odbiera. Nie ma zadnych strasznych scen ale klimat jest taki mroczny no i troche dajw do myslenia
Pewnie kiedyś w końcu obejrzę Mam na weekend też w planach Kobietę w czerni i Anioła śmierci.
Stary 2015-02-24, 13:30   #415
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CruelOrchid Pokaż wiadomość
Serial dla młodzieży mający w przerysowany sposób przestrzec przed ujawnianiem wszystkiego o sobie w necie. Najbardziej kują w oczy sceny gdzie policjant z bronią wchodzi np do mieszkania szukając podejrzanego, (wielka groza) a laska( która generalnie jest byle informatorem i nigdy by jej na taką akcję nie wzięli ) tupta sobie za nim ze spokojem.
O nieeeeeeeeeeee dla młodzieży................ odpada
Stary 2015-02-24, 13:39   #416
Kasia Wij
Raczkowanie

Sinister jak dotąd jest moim ulubionym horrorem ostatnich lat
Kasia Wij jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-24, 13:58   #417
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez Kasia Wij Pokaż wiadomość
Sinister jak dotąd jest moim ulubionym horrorem ostatnich lat
Jest bardzo dobry
Stary 2015-02-24, 14:30   #418
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:
Wiadomo, każdemu podoba się coś innego. Może film nie był jakiś super mega straszny ale były momenty, gdzie się bałam i do tego efekty dźwiękowe w kinie no robią wrażenie i zupełnie inny klimat jest Chyba 3 razy podskoczyłam na fotelu
Później się rozglądałam po sali czy nie siedzi gdzieś kobieta w czerni bo już miałam mózg zlasowany Pewnie jakbyśmy w domu go oglądali to bym jakoś przejęta nie byłam, ale kino to kino

Nie wiem co by było na najstraszniejszym horrorze jaki widzieliśmy, gdybyśmy widzieli go w kinie zawał murowany
A zauważyłaś, że na horrorze większość osób praktycznie leży w fotelach (nie nogi na oparciach), są tak wciśnięci?

Sinister ma najstraszniejszą ścieżkę dźwiękową z jaką się spotkałam, brr.

A oglądałyście 'Smiley'? http://www.filmweb.pl/film/Smiley-2012-639976 Nie ma wielu pochlebnych opinii i wysokiej noty.
Stary 2015-02-24, 14:33   #419
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
A zauważyłaś, że na horrorze większość osób praktycznie leży w fotelach (nie nogi na oparciach), są tak wciśnięci?

Sinister ma najstraszniejszą ścieżkę dźwiękową z jaką się spotkałam, brr.

A oglądałyście 'Smiley'? http://www.filmweb.pl/film/Smiley-2012-639976 Nie ma wielu pochlebnych opinii i wysokiej noty.
Ja też tak siedziałam, mój tż chyba tylko normalnie siedział Nie dziwię się że tak siedzą, na początku siedziałam normalnie, później tak jak piszesz, a na końcu trzymałam tż za rękę, ale siedziałam normalnie

Podejrzewam, ze jakbym poszła na Sinister do kina to bym wyszła pół żywa

Stary 2015-02-24, 14:53   #420
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:
Ja też tak siedziałam, mój tż chyba tylko normalnie siedział Nie dziwię się że tak siedzą, na początku siedziałam normalnie, później tak jak piszesz, a na końcu trzymałam tż za rękę, ale siedziałam normalnie

Podejrzewam, ze jakbym poszła na Sinister do kina to bym wyszła pół żywa
Myślę, że ja też. Stracha miałam jak wychodziłam z kina po Klątwie i po Naznaczonym Mam ochotę na jakiś kinowy horrorek w sumie.

Aga, to Twój piękny koteł na Filmwebie?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości