Mamusie wrześniowe 2015 cz. III - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-26, 12:31   #121
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. III

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
huhuuu witam sie w 3 częsci!! dobra robota owieczko
aa i jestem 1 na liscie hihi
Lista jest według tp
Cytat:
Napisane przez Marlyn1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy możecie mnie już wpisać na forum? Wiadomość prywatną mam kierować do owieczki? Zgadzacie się na taką marudę jak ja ???
Ale chodzi ci o wpis na pierwszej stronie czy klub?
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Tyle miałam do cytowania a tu nowy wątek :-/
W każdym razie witam się, dziś się trochę źle czuję, ale przeprowadzka już w sobotę na wieczór, a ja mam wrażenie, że tylko ciuchy spakowałam...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
To najważniejsze już masz
Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Tak pędzicie z postami, że nie zauważyłam, że jest już nowy wątek kopiuje posta jeszcze raz tutaj : Tak pisałyście o tych wózkach, że sama zaczęłam przeglądać i trafiłam na taki jaki bym chciała przeceniony z 1949 na 1195 i mam teraz problem- myślicie, że to jeszcze za wcześnie na kupno wózka? Kolory podobają mi się neutralne więc płeć tu nie robi różnicy...
Ja nie miałabym gdzie trzymać, ty jak chcesz to kup. Cała reszta to zabobony, co ma być to będzie.
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
dziewczyny to moje wyniki chyba jest ok
Masz zdrową tarczycę Czyli wszystkie twoje objawy to zasługa ciąży i już.
Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
okropnie dzień się dla mnie zaczął . Poszłam do przychodni na badanie krwi. Przede mną tylko jedna starsza pani, za mną taka na oko 30lat. Pani starsza weszła...Jak mnie chwyciły odruchy wymiotne przeprosiłam kobietę, która musiała tego słuchać. Ta z paniką czy coś poważnego a ja mówię, że ciąża. Myśle sobie: ekstra, zaraz mnie na fotelu złapie rzyganie i dopiero będzie. Już po pobraniu idę po schodach i jak mnie rzygańsko złapało to pod przychodnią rzygałam jak kot na trawnik. Ludzie się na mnie gapili jak na jakieś zjawisko bo samą żółcią rzygałam . Dobrze, że mąż był ze mną bo bym się chyba popłakała...
Wyniki krwi Twoje mogłyby być lepsze ale są tylko trochę poniżej normy więc katastrofy nie ma.
Mocz może taki zostać do końca ciąży - może taki twój urok.

A z tym rzyganiem to już dawno miałaś po torecan lecieć
Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
NIE WOLNO PIĆ ZIELONEJ HERBATY W CIĄŻY. Zadzwoniłam do niej oczywiście, a co! Ale jak to? ja cały czas piję i twierdzę, że to zdrowe! A ona że póki pierwszy trymestr to jeszcze w miarę ok, ale potem może powodować wady serca płodu i mam zakaz... OOOO, takie buty
No nie wiem, lekką bym piła jak ci smakuje. Z tym jedzeniem to mi się wydaje że nawet jak coś szkodliwego potencjalnie jest w jedzeniu to dopóki nie je się czego na kilogramy albo nie pije w litrach to będzie okej. Umiar jest odpowiedzią na wszystko.
Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Dzisiaj na wkladce zauważyłam lekko brązowe niewielkie upławy. Czy powinno mnie to martwić? Dzwonilam do mojej gin, ale dzis nigdzie nie przyjmuje a do innych lekarzy nie ma dzisiaj szans i wysylają mnie na pogotowie. Czy mam jechać czy poobserwować? Nic mnie nie boli, czuje się ok... nie wiem sama.
Jak brązowe to pewnie nic poważnego, żywa krew jest powodem do niepokoju. Ale obserwuj.
Stary 2015-02-26, 12:32   #122
olkka16
Rozeznanie

Właśnie dlatego pytam bo odkąd zmienili mi duphaston na dopochwową luteinę też mam wrażenie, że jest tego więcej - myślę, że jeśli poza tym nic się nie dzieje to spokojnie i bez stresu
Stary 2015-02-26, 12:38   #123
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Poka poka sie w zebrze Ładnemu i zgrabnemu we wszystkim ładnie

Ja nie mogę za bardzo nosic takich legginsowatych rzeczy bo mam łydki rozbudowane (nie są grube czy cos ale widać,że ćwiczone latami i to mój kompleks) i zwracają niektórzy na nie uwage :/ Nie mam pęcinek jak sarenka takich smukłych,bez miesniowych eh
a ja za to mam chude łydki jak patyczak wielką dupę i tłuste uda ale kij w to.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny. Dzisiaj na wkladce zauważyłam lekko brązowe niewielkie upławy. Czy powinno mnie to martwić? Dzwonilam do mojej gin, ale dzis nigdzie nie przyjmuje a do innych lekarzy nie ma dzisiaj szans i wysylają mnie na pogotowie. Czy mam jechać czy poobserwować? Nic mnie nie boli, czuje się ok... nie wiem sama.
jak brązowe upławy to ja bym się nie martwiła, po prostu ci się oczyszcza
ale jak się boisz i masz wątpliwości to oczywiście jedź na IP

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 12:38   #124
agu23gda
Wtajemniczenie

Ufff...dzieki dziewczyny. Należe do tych osób, które od razu nie panikują i staram się zachowac spokój i zimną krew. Może jestem wyrodną matką, ale nie lece na IP od razu z każda plamka i każdym bólem (może to błąd). Pytam Was o zdanie, bo jest nas tak dużo, że każda coś tam już swojego przeszła i ma na dany temat swoje zdanie na podstawie własnego doświadczenia oczywiście bede sie obserwować i pilnować czy nic sie nie zmienia na gorsze
Wczoraj tak jak już pisałam odezwała się moja migrena na którą brałam przed ciążą leki na stałe. Wyciszyła się w czasie ciaży a wczoraj znow mi dalo wieczorem i w nocy popalić. Swiatłowstręt, dzwiekowstret, wymioty... może organizm się przez noc wymęczył, osłabił i stąd te plamienia delikatne...
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 12:44   #125
czarownica_tea
Zakorzenienie

Namisek- przy takich wymiotach dziwne byłoby gdybys miała dobre badania. Musisz starać sie utrzymać dobre nawodnienie organizmu. Życzę Ci zeby przeszły jak najszybciej ale dziewczyny dobrze radzą poproś gina o coś na wymioty bo są bezpieczne leki.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 12:44   #126
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ufff...dzieki dziewczyny. Należe do tych osób, które od razu nie panikują i staram się zachowac spokój i zimną krew. Może jestem wyrodną matką, ale nie lece na IP od razu z każda plamka i każdym bólem (może to błąd). Pytam Was o zdanie, bo jest nas tak dużo, że każda coś tam już swojego przeszła i ma na dany temat swoje zdanie na podstawie własnego doświadczenia oczywiście bede sie obserwować i pilnować czy nic sie nie zmienia na gorsze
Wczoraj tak jak już pisałam odezwała się moja migrena na którą brałam przed ciążą leki na stałe. Wyciszyła się w czasie ciaży a wczoraj znow mi dalo wieczorem i w nocy popalić. Swiatłowstręt, dzwiekowstret, wymioty... może organizm się przez noc wymęczył, osłabił i stąd te plamienia delikatne...
Moim zdaniem ta luteina mogła podrażnić śluzówkę. Zresztą na IP też by ci dali luteinę a skoro już ją bierzesz to ryzyko jest mniejsze. Ale jakby nie przeszło albo się nasiliło to "idź" na IP (bo masz blisko )
Stary 2015-02-26, 12:44   #127
olkka16
Rozeznanie

Nic no ja się zbieram do lekarza i jak zawsze przed wizytą boli mnie żołądek z nerwów

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-26, 12:52   #128
margaritkaaa
Raczkowanie

Pół dnia zajęło mi nadrobienie końcówki starego wątku i początku nowego. Ale się rozpisałyście!

Ja jestem po wczorajszej wizycie kontrolnej i tym razem lekarka stwierdziła twardą macicę-więc nadal biorę luteinę. Miał ktoś taki objaw?
Już sama nie wiem czy to psychika,ale mam wrażenie,że dziś czuję większe pobolewanie brzucha niż standardowe.
margaritkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 12:57   #129
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

AaaMarta
Próby były nic nie daje

party_girl7

Mnie też się legginsy marzą bo wszystko inne mnie wkurza a mam tylko jedne ocieplane.

oczarowana
Chyba mamy takie uroki... to niedobrze, że waga Ci poleciała, ale i mnie było podobnie. Na starcie 59 kg potem spadło na 55 i tak już sie utrzymuje :/.
Spróbuję tej mięty! No to masz troszkę gorzej ode mnie bo mnie ciągle to się nie chce, ale jak już raz to porządnie. Teraz mam spokój, ale raz dziennie widać muszę rzygnąć:/. Wcześniej to samo co Ty. Może spróbuj Torecan?

owieczkaa, didi9
Kupiłam i to jakoś na mnie nie działa;/ tzn. hamuje wymioty (bo już całodniowych nie mam jak wcześniej), ale nie fakt, że ciągle niedobrze, ból głowy i zgaga. Jestem jakaś lewa. Jak z tą zgagą co męczy to np. Gaviscon zero rekacji na plus jeszcze bardziej niedobrze po nim a po Reni super.

Urospet mi wcześniej przepisał, ale to cholernie moczopędne i aż mnie już od tego pęcherz boli. Monural nie pomógł. Mam nadzieję, że wkońcu da albo coś co pomoże albo uzna, że tak po prostu mam.

Sandrusia91
Też kupię bez baldachimu - to do czegoś się przydaje? Na komary?
Zapytam o ten syrop bo to idzie zwariować.

agu23gda
Wylicz czy przypadałaby Ci wtedy miesiączka. Mnie się tak zdarzyło raz. Nie przemęczałaś się wczoraj zbytnio? Bo czasami od przemęczenia tak jest (miałam tak po spacerze, trochę się przesiliłam). Ewentualnie może masz zapalenie? Bo niestety przy dopochwowych łatwo złapać :/.

czarownica_tea
Zapytam zapytam, bo Torecan tak jak wspomniałam nie do końca działa.

Jutro mam USG... trochę mam obawy
Stary 2015-02-26, 13:03   #130
truskafffka91
Wtajemniczenie

Witamy się w nowym wątku.
Ale dzisiaj kilometrów zrobiłam na rowerze ( oczywiscie mniej niż normalnie) i nawet nie czuje sie zmęczona, ani nic byłam dzisiaj w sklepie kupilam kilka bodziakow za 2e/szt - siwy, turkusowy i biały. Z krótkim rękawem. Rozm.62/68. Myslicie, że nie będą za duże?
A co do mebelek. To dzisiaj znajoma mojej mamy powiedziala, ze ma dla mnie kilka rzeczy : kołyskę (tak do 6mc) , łożeczko i dziecięca komode do przewijania. A to dopiero początek tylko kilka osób wie.
Ktoś napisał, ze w ciąży nie można ananasa??? Ja wczoraj jadlam, bo miałam ochotę.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 13:05   #131
ridja devojka
Zakorzenienie

Szkoda ze nie można zielonej, ale czemu akurat tej? A inne? Myślałam że trzeba po prostu ograniczyć. ...

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-26, 13:07   #132
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
owieczkaa, didi9
Kupiłam i to jakoś na mnie nie działa;/ tzn. hamuje wymioty (bo już całodniowych nie mam jak wcześniej), ale nie fakt, że ciągle niedobrze, ból głowy i zgaga. Jestem jakaś lewa. Jak z tą zgagą co męczy to np. Gaviscon zero rekacji na plus jeszcze bardziej niedobrze po nim a po Reni super.

Urospet mi wcześniej przepisał, ale to cholernie moczopędne i aż mnie już od tego pęcherz boli. Monural nie pomógł. Mam nadzieję, że wkońcu da albo coś co pomoże albo uzna, że tak po prostu mam.
A to dziwne faktycznie, mi Torecan eliminował wszystko, łącznie z mdłościami.
Z kolei na mnie Urosept nie działa, mogę jeść nawet zalecaną dawkę i sikam normalnie, bez zmian.
Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Witamy się w nowym wątku.
Ale dzisiaj kilometrów zrobiłam na rowerze ( oczywiscie mniej niż normalnie) i nawet nie czuje sie zmęczona, ani nic byłam dzisiaj w sklepie kupilam kilka bodziakow za 2e/szt - siwy, turkusowy i biały. Z krótkim rękawem. Rozm.62/68. Myslicie, że nie będą za duże?
A co do mebelek. To dzisiaj znajoma mojej mamy powiedziala, ze ma dla mnie kilka rzeczy : kołyskę (tak do 6mc) , łożeczko i dziecięca komode do przewijania. A to dopiero początek tylko kilka osób wie.
Ktoś napisał, ze w ciąży nie można ananasa??? Ja wczoraj jadlam, bo miałam ochotę.
Ja ananasa też jadłam jakieś 2 dni temu bo też miałam ochotę. Nie ma co się dać zwariować.
A ciuszki mogą byc trochę przyduże na początku ale co tam. Z tych ciuchów 56 to dzieci bardzo szybko wyrastają, 2 tygodnie i mogą być za małe.
Stary 2015-02-26, 13:11   #133
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
A ja napewno kupię łóżeczko bez baldachimu.. Masakra jakas z tym, bezużyteczne to, kurz tylko zbiera a na nic się nie nadaje.. I już pisałam meila czy jest możliwość bez tego baldachimu żeby zamienić i zamiebiam na poduszkę do karmienia. :-D. Ten księżyc taki
I znalazłam łóżeczko z przewijakiem na łóżeczko, żeby nie zajmowało dużo miejsca, z super rożkiem, pościelą i dwoma poszewkami, prześcieradełkiem, przybornikiem i tym ochraniaczem, ale tego użyje napewno potem.. Bo z małą to miałam tylko z jednej strony i tam gdzie glowka a jeden bok odkryty bo musiałam ja mieć na widoku :-D
tez nie lubie baldachimow i nie chce dla dzidzi tez tego afee
ja kupuje osobno lozko, przewijak na lozko, materac , posciel, przescieradla, poszefki wszystko osobno te w kompletach nie zawsze mi sie podobaja a materac chce porzadny silikonowy wiem ze kosztuje 80 e ale raz na pare lat wydac ..
Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Nic no ja się zbieram do lekarza i jak zawsze przed wizytą boli mnie żołądek z nerwów
oj mnie tez.. jutro bedzie bolał..
powodzenia

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Szkoda ze nie można zielonej, ale czemu akurat tej? A inne? Myślałam że trzeba po prostu ograniczyć. ...

no coty mi lekarz nic nie wspomnial o tym.. ja pije od czasu do czasu i mocna herbate i zielona tez

Edytowane przez SugarbabyLove
Czas edycji: 2015-02-26 o 13:12
SugarbabyLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 13:11   #134
agu23gda
Wtajemniczenie

Ja dzisiaj właśnie rozmawiałam z moja siostrą (która odchowała 2 Łobuziaków) i ma dla mnie spakowane łóżeczko (nowe, bo miała 2, jedno dostala a 2 kupila), materacyk kokosowy, poduszki dla dzidzi, kołderki, komplety pościeli, ochraniacze na lozeczko, prześcieradła, wózek 3w1 expandera, fotelik/nosidełko dla maleństwa maxi cosi. Jakieś ubranka, których nie zdazyla jeszcze rozdać. To będzie spora ulga dla mojej kieszeni
Stary 2015-02-26, 13:12   #135
kasia577
Przyczajenie

I ja mam dzisiaj nareszcie to usg i zaczynam się denerwowac. A taki mi brzuszek wyskoczył, niestety w telefonie nie umiałam go obrócić, a pamiętam, ze w pierwszej ciąży bardzo długo nie było nic widać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20150226_001(1).jpg (50,2 KB, 60 załadowań)
kasia577 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 13:13   #136
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dzisiaj właśnie rozmawiałam z moja siostrą (która odchowała 2 Łobuziaków) i ma dla mnie spakowane łóżeczko (nowe, bo miała 2, jedno dostala a 2 kupila), materacyk kokosowy, poduszki dla dzidzi, kołderki, komplety pościeli, ochraniacze na lozeczko, prześcieradła, wózek 3w1 expandera, fotelik/nosidełko dla maleństwa maxi cosi. Jakieś ubranka, których nie zdazyla jeszcze rozdać. To będzie spora ulga dla mojej kieszeni
Materacyk kokosowy jest rewelacyjny... Sama w swoim łożu mam taki super się śpi
Stary 2015-02-26, 13:13   #137
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Materac każde dziecko powinno mieć swój (tak się mówi). No i zapytaj ile lat ma ten fotelik Maxi Cosi bo jak powyżej czterech to się nie nadaje.
Cytat:
Napisane przez kasia577 Pokaż wiadomość
I ja mam dzisiaj nareszcie to usg i zaczynam się denerwowac. A taki mi brzuszek wyskoczył, niestety w telefonie nie umiałam go obrócić, a pamiętam, ze w pierwszej ciąży bardzo długo nie było nic widać.
Dumny brzuszek
Stary 2015-02-26, 13:13   #138
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:

dziewczyny ale my mamy już wielkie brzuchy ! ! !
superaśny brzucholinek Kasia !!

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 13:14   #139
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
ale śliczny bebeszek! ktory to tydzień? Spooory slodziak!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-26, 13:16   #140
201701300931
Konto usunięte

Byłam dzisiaj u mojej gin po receptę i coś mnie zaczął kłuć brzuch. Jakbym sobie naciągnęła Także resztę dnia spędzę w łóżku
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 13:16   #141
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Materac każde dziecko powinno mieć swój (tak się mówi). No i zapytaj ile lat ma ten fotelik Maxi Cosi bo jak powyżej czterech to się nie nadaje.
wiem, wiem, materacyk tez jest nowy, jeszcze nie otwarty z folii. A fotelik ma z 1,5 roku, bo po urodzeniu 1 dziecka pożyczyła taki sam koleżance i już do niej nie wrócił, wiec musiała kupić nowy.
Stary 2015-02-26, 13:18   #142
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
to super jeden wydatek mniej
Cytat:
fajny brzusio juz

mi wlasnie dzis przyszly staniki sportowe ktore zamowilam super sa wygodne megaaa

http://www.ebay.de/itm/230956277045?...%3AMEBIDX%3AIT

Edytowane przez SugarbabyLove
Czas edycji: 2015-02-26 o 13:20
SugarbabyLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 13:19   #143
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, wiem, materacyk tez jest nowy, jeszcze nie otwarty z folii. A fotelik ma z 1,5 roku, bo po urodzeniu 1 dziecka pożyczyła taki sam koleżance i już do niej nie wrócił, wiec musiała kupić nowy.
Pożyczyła i ktoś nie oddał?! Ale chamstwo. Ale to dla Ciebie dobrze bo masz dobry fotelik.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-26, 13:25   #144
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
tez nie lubie baldachimow i nie chce dla dzidzi tez tego afee
ja kupuje osobno lozko, przewijak na lozko, materac , posciel, przescieradla, poszefki wszystko osobno te w kompletach nie zawsze mi sie podobaja a materac chce porzadny silikonowy wiem ze kosztuje 80 e ale raz na pare lat wydac ..

oj mnie tez.. jutro bedzie bolał..
powodzenia

no coty mi lekarz nic nie wspomnial o tym.. ja pije od czasu do czasu i mocna herbate i zielona tez
No od czasu do czasu. ... a tu piszą, że zielonej wcale.

Stary 2015-02-26, 13:36   #145
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
No od czasu do czasu. ... a tu piszą, że zielonej wcale.

no coty.. ciekawe czemu co niby szkodzi czym? ja w 1 ciazy bylam i teraz tez pije .. nie co dzien ale pije
Stary 2015-02-26, 13:44   #146
truskafffka91
Wtajemniczenie

Zrobiła mi się opryszczka... I nie wiem co mam zrobić.
Stary 2015-02-26, 13:50   #147
agu23gda
Wtajemniczenie

A mnie naszla ochota na frytki... juz odpaliłam frytowanice i się robią
Stary 2015-02-26, 13:51   #148
201701300931
Konto usunięte

Ja mam straszną ochotę na kwaśne żelki z Lidla
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 13:55   #149
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Zrobiła mi się opryszczka... I nie wiem co mam zrobić.
Nic - przeczekać najlepiej. Najprawdopodobniej opryszczkę masz od dłuższego czasu tylko wirus czeka aż jesteś słabsza i wtedy go "widać" ale on jest i się w komórkach nerwowych chowa na wiele lat nawet.
Stary 2015-02-26, 14:01   #150
czarownica_tea
Zakorzenienie

A do mnie przyszły leginsy ciążowe z Allegro za całe 23 zł z przesyłka. Super wygodne, właśnie wybrałam i od jutra mozna nosić

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości