|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI
Perse, hehe
![]() A ja głupia matka... nie podałam nic p/bólowego. ![]() Berbie, ładnie Krzys je. Kolejnym posiłkiem to jakas przekąska miedzy obiadem a kolacja. Miedzy którymi posiłkami wydaje Ci sie najbardziej głodny? Iza, farba plus cięcie. Fioł, nie ma co pokazywać. Kolor standard (zwykły brąz 5,0 marijel) a ścięcie bardzo zachowawcze bo nadal zapuszczam...Ścielam tyle zeby w rozpuszczonych nie straszyć, ale zeby nadal moz związać. Na brwiach byłam w piątek. Ale nie byłam u kosmetyczki tylko w brow barze benefit (pierwszy raz korzystałam z tej usługi). Nie moge sie przyzwyczaić... Bardzo wyraziste brwi mi dziewczyna zrobiła. Brwi tez zapuszczałam ![]() ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2015-02-28 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#302 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI
Cytat:
on wydaje mi się głodny w każdej chwili gdy zobaczy, że my jemy. wtedy jest płacz i wyciąganie rąk po to co jemu i mielenie buzią jakby jadł. czasem dosłownie mam wrażenie, że jadłby bez końca. na obiad zjadł pół talerza zupy, pół porcji dorosłego człowieka i zagryźć połową bułeczki. gdyby nie to że zupa się skończyła to by jadł jeszcze ![]()
![]() |
#303 |
Zakorzenienie
|
Berbie mi tez sie wydaje ze Krzys dobrze je.
Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Zakorzenienie
|
pięknie je. chciałabym, żeby T. tak jadł
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no to uff! wiadomo skąd wyjątkowość nocy i emocje ![]() i czym się różnią od kosmetycznego regulowania???
![]() |
#305 |
Zakorzenienie
|
Berbie - bardzo ladnie Krzys je. Pozazdroscic.
_______ J. nie wie czego chce.. cale popoludnie krzyczy, wscieka sie, placze, wszystko zle, wszystko na nie. Dzis chociaz tz mial wolne, jutro siedzimy sami z J., trzeba wymyslec 1000 zabaw i zajec. Zęby i choroba to jednak za duzo dla mnie :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
Berbie Krzyś je bardzo dużo. Zazdroszcze możliwości podawania takich urozmaiconych produktów. Wyobraź sobie że jedną rzecz musisz podawać przez tydzień, zanim wprowadzisz kolejną i na dodatek połowa z nich po 5,6dniach uczula
![]() Maks je tak: rano kaszka jaglana/ryżowa/ kukurydziana + banan, drugie śniadanie 200ml mm, za trzy godziny 170mm, obiadek : brokul/ziemniak/kukurydza/zielony groszek +indyk, za dwie godziny sinlac, przed snem 170mm i w nocy 200mm. W międzyczasie chrupki kukurydziane. I też wyciąga rączki po moje jedzenie biedaczek ... ![]() Rena ja mam materac sprężynowy. Monika zdrówka! Kolor beznadziejny więc nie polecam. Z decolara zagubiony list ![]() Wczoraj wieczorem wróciłam do domu... ![]() Mamy drugiego zęba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#307 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
Ale jestem pełna nadziei bo niedawno jezcze ryżu nie tolerował, a teraz już tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Konto usunięte
|
Ja to się nawet nie odzywam, co bym chciała :P
Ale, ale muszę pochwalić synka: mówi bardzo wyraźnie "łabędź", z mocnym akcentem na to "dź" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
Dopiero za 2.5 tyg, bo muszę do Rz jechać do ''swojego''.
Kucyk_Truskawkowy Przewalone macie z rozszerzaniem przy alergii, oby szybko w las poszła. Kubek Ja robię tylko regulację- mam czarne i gęste brwi. Nie myślałaś o makijażu permanentnym brwii? Fajnie wygląda. Persephone_ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
Odnośnie brwi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |
Zakorzenienie
|
wiecie dziewczyny z tym jedzenie to też czasem różnie bywa. przy BLW dużo na ziemi ląduje, ale tak jak analizuje to jestem jak najbardziej zadowolona z ilości. czasem ma tak, że z całego posiłku nie tknie nic, bo mu się nie podoba a wtedy ja zazwyczaj nie mam co zaproponować drugiego i kończy się na niczym albo na bułce
![]() Cytat:
i co będziecie robić z kolorem? zostanie tak jak jest? ![]()
27.06.2011 ![]() ![]() Każdego dnia dziękuję Bogu za to, że Cię mam Edytowane przez BERBIE Czas edycji: 2015-02-28 o 20:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
Barbie Wy macie tyle zębów
![]() ![]() Pewnie wyjdą jak u S. koło 9-11 miesiąca ( w sumie się cieszę) |
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
nie, mamy na chwilę obecna 2 dolne. ale na górnej wardze już dokładnie prześwitują jedynki i dwójki. prawa dwójka to już bielutka jakby wyszła, ale jeszcze cienka warstwa dziąsła jest.
#316 |
Zadomowienie
|
Berbie, jak kaszka nie kręci to moze owsianka bedzie kręcić? Spróbuj, bo jednak zboża dosyc wazne.
Schematy nie schematy ... do rozszerzania podchodzić trzeba indywidualnie. Przeciez nie wmuszają w Krzysia jedzenia wiec jak za duzo? Nie ma za duzo. ![]() Perse ![]() Kucyk, ale ja T podobnie rozejrzałam diete.... Początkowo 1 rzecz na tydzien i uczulały nawet jablko, dynia. Swoją diete tez tak rozszerzałam, po ryżu był mega bol brzucha, po dyni krew i takie tam... Minęło. A juz myślałam, ze bedzie musiał jesc przez całe życie tylko ... ziemniaki ![]() Wazne, ze eliminujesz. To wszytsko dzieki temu ma szanse sie 'wycofać'. Zobaczysz wyrośnie z tego. Fioł, nie chce zadnych 'malunków'. Swoje brwi mam ok. Wystarczajaco gęste ciemne. Nic nie musze "malować". Ta henna to właściwie fanaberia, tunning taki ![]() Pani, różni sie ....ceną ![]() Poszłam testowo i nie wiem czy wrócę. |
![]() ![]() |
![]() |
#317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak robię owsiankę to patrzy na mnie jak na wariatkę, nie uważa tego za jedzenie raczej za coś co można z miną obrzydzenia rozmazać na blacie. nie przekonuje go to, że ja jem codziennie owsiankę. a pieczywo jako zboże się nie liczy? oczywiście za parę dni znowu spróbuję i z kaszką i z owsianką. a może jakieś zbożowe placki robić? placki to on jak narazie w każdej formie wcina. nie wmuszam mu jedzenia, bo i w sumie nie wyobrażam sobie jak miałabym technicznie to zrobić. usta zaciśnięte i basta. poza tym nie miałabym cierpliwości. jak odwraca buzię to po prostu kończę posiłek. przyprawiacie potrawy maluchów? oczywiście nie chodzi mi o sól i cukier ale o inne przyprawy.
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
zrobiłam dziś zupę krem z buraka z przepisu z książki mama alergika gotuje. J. nie tknął, my zjedliśmy. muszę mu zrobić kiedyś jak zdrowy będzie bo dziś tylko skubnął cokolwiek, na obiad w końcu wypił bobofruta, kaszę tylko zjadł.
orientujecie się ile i jak można przechowywać pieczone warzywa? fajne te kremy z pieczonych warzyw, ale pieczenie godzinę kilku buraków mnie zniechęca.. |
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
Zadomowienie
|
Można mrozić. Mrożę czasem buraki i w sezonie mrozilam pieczona dynie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Zakorzenienie
|
Berbie- zazdroszczę, jak przeczytałam co Krzyś je to zaczęlam się zastanawiać czy Krzyś urodził sie w lipcu 2014 czy 2013?
![]() Kiedyś wspominałaś ze nie spieszysz sie z rozszerzaniem diety bo kp najważniejsze reszta to dodatek wiec tym bardziej w szoku jestem Tosia dwa miesiące młodsza od Krzysia i na razie oprócz mojego mleka i mm dostała mannę na wodzie i od kilku dni marchewkę ze słoika Marchew samą będę podawać do środy, potem mam marchew z ziemniakiem 2 lub 3 słoiki więc tak nam minie następny tydzień i jeżeli będzie wszystko ok to zupa jarzynowa pojedzie ![]() Poradzcie mi czy wprowadzać jakieś kaszki bezglutenowe czy po tych 2 miesiącach podawania manny podawać kaszki zbożowe glutenowe?
#321 |
Zakorzenienie
|
specjalnie dla niego nie przyprawiałam, ale i gotowałam osobno bo J. papkowy był. wiem, że niektórzy praktycznie od początku przyprawiają, zwłaszcza jak dziecko blw, czy ogólnie je to co rodzice lub część z tego. później J. coraz więcej dostawał od nas, typu odlewałam trochę wywaru i coś mu dogotowywałam, dostawał mięso z naszej zupy, itp. więc siłą rzeczy było to trochę przyprawione.
|
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Zadomowienie
|
Berbie, mnie tez o ilośc chodziło.
Przyprawiam Tymkowi bazylia, pietruszka, koperkiem, czosnkiem, szczypiorkkiem, tymiankiem, lubczykiem, majerankiem, czarnuszka, kurkumą, imbirem, curry (bez soli- mam w młynku kotanyi), cynamonem, wanilią (laska). I taka mieszanka (dary natury chyba): pomidory suszone, czarnuszka, czosnek niedźwiedzi. Ta ostatnia to moje ostatnie rossmanowe odkrycie, bardzo mi smakuje. A do zupy na wywarze to (tak jak przed erą Tymka) daje liść laurowy, pieprz i ziele angielskie. ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- [/COLOR]Ja zaczęłam przyprawiać po roku. Wcześniej to chyba tylko koperek i pietruszka, jakoś ni czułam potrzeby zeby mu doprawiać, wydawało mi sie ze wystarczajaco cieszą go proste smaki. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2015-02-28 o 21:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem jak teraz w zaleceniach jest.. ja dawałam najpierw warzywa, potem dokładałam owoce, kaszki były tym trzecim posiłkiem, więc pojawiły się sporo później. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Zakorzenienie
|
Ja po pracy pije wódke w busie
![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Zadomowienie
|
Wódka.. Co to jest wódka
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Dobra ide lepiej spac. T poszedł spac o 18:20 wiec w nocy moze byc ciekawie... (Po 17 wziął tz za rękę i poszedł do łazienki i kazał sie kapać. Zrobiłam na szybko kolacje, zjadł i odpadł... Pierwszy raz taki nr zrobił). Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2015-02-28 o 21:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
|
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Zakorzenienie
|
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.