|
|
#2761 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7
mój też się zawsze buntuje bo on lubi mnie w długich i ma za co pociągnąć, jego to kręci i uważa że to jest seksi, ale kurde to nie on się musi czesać codziennie i targać te włosy i zastanawiać jaką fryzurę zrobić :P ja mówię: moje włosa i moja głowa i ja decyduję co tam będę miała...
wam się może podobać lub nie ale to ja mam się dobrze czuć i czasem mi się zdarzy wrócić z taką niespodzianka ale przygotowywałam go psychicznie już dwa tygodnie ![]() kurcze, ja też nie wiem czy szczepić na te meningokoki i rotawirusy ale jak widzę ile to kosztuje... kurcze, nie śpimy na pieniądzach a kiedyś tych szczepień nie było i było dobrze... więc na pewno refundowane a reszta to się zobaczy jeszcze...
|
#2762 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja mu dam nianie!!!!
|
|
|
|
|
#2763 |
|
Wtajemniczenie
|
Dorka, proponuje zeby stronke od karola_ak o szczepieniach wrzucic na pierwsza strone
![]() ja tak ambitnie zapuszczalam wlost do slubu-udalo sie tak do zapiecia stanika. I od tamtej pory tak srednio co 3 mies. Obcinam ok. 5 cm, a i rak rosna jak szalone.. teraz wlasnie podcielam i siegaja za zapiecie mimo wszystko.. krocej raczej nie ibetne, bo zle wygladam:p ale TZ swoje zawsze musi sie nagadac:p jak mnie wpienil wczoraj szwagier.. dostalismy te zaproszenie na wesele na 11go kwietnia. Ale po tym wyjezdzie w gory postanowilismyz TZ ze nie idziemy, bo dla mnie to nie bedzie zadna frajda.. chyba ze uda sie zebysmy byli u rodzicow, to pojdziemy do kosciola.. i wczoraj szwagier pyta, czy juz potwierdzilismy (oni tez maja zaproszenie). I TZ mowi, ze nie, bo mi juz jest ciezko, a poza tym miesiac przed tp nie chce ryzykowac, zeby tak jezdzic w ts i z powrotem, a prawdopodobnie wypadnie tak, ze bede miala akurat w tygodniu po swietach wizyte i bede musiala wracac.. a ten ze jal w ogole mozemy odmowic, ze ciaza to nie choroba i przeciez ja moge siedziec a TZ sie bawic i pic
|
#2764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2765 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zaraz mi się skończy ale mam w zapasie balsam Neutrogeny ( ten standardowy- on zawsze był treściwy i na brzuch uważam odpowiedni) oraz balsam/masło do ciała Pat&Rub (konsystencja też konkretna a wchłania się mega szybko). Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
pewnie że ją mam -"prawie" bo bilirubina była na początku w normie, a reszta enzymów wystrzeliła w kosmos ), bo miałam ją w pierwszej ciąży. Jakoś w 7mym miesięcu mi się zaczęło - miałam swędzenie dłoni i stóp. Nieświadoma poszłam do internistki bo myślałam że mam uczulenie. No i mnie pani dr uświadomiła i od razu dała skierowanie do szpitala. Powiem szczerze, to był chyba listopad jak się zaczęło, że grudzień to praktycznie cały byłam w szpitalu, bo wyniki nic się nie poprawiały. Wypuścili mnie na Święta, bo niby spadły na tyle, że mogłam wyjść ale od razu po Świętach wróciłam, bo w wynikach badań krwi znów wszystko skoczyło. Sylwestra spędziłam w szpitalu... Po nim weszłam w 37. tydzień ciąży, dano mi/ dziecku sterydy w zastrzykach kilku by było pewne że płuca są w pełni rozwinięte do oddychania i 2ego stycznia, poprzez cesarkę, urodziłam Syna Termin miałam na 20 stycznia.
|
||||||||
|
|
|
#2766 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2767 |
|
Wtajemniczenie
|
Lekarze czekali na 37. tydzień by "wyjąć" Małego. Wtedy podobno ciążę uważa się za donoszoną. A ponieważ wyniki mi znów skoczyły ( a wcześniej zbijano je cały grudzień) to stwierdzili, że nie ma co czekać (bo to zagrożenie życia dziecka).
Zaraz znajdę moje wyniki - powinnam je jeszcze mieć. |
|
|
|
#2768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My też mamy 11 kwietnia weselicho i też nie idziemy. Już puchnę jak cholera, ciężko mi, wszystko mnie boli więc uważam że bez sensu iść na sam obiad i do domu... A za określenie , że ciąża to nie choroba mam ochotę podgryźć krtań No najlepiej iść i siedzieć pół nocy na niewygodnym krzesełku i patrzeć jak inni się bawią...
|
|
|
#2769 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to nie znalazłam moim wyników Chciałam Wam napisać konkrety bo to najlepiej obrazuje stan, zamiast pisać ogólnie. No ale skoro musi być ogólnie to pamiętam, że mój ASPAT i ALAT był ponad 10 razy wyższy od normy BTW Dziś swędzą mnie dłonie Ale spoko narazie się wstrzymuję z osądami PRZYCZYNY
|
|
|
|
|
#2771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2772 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2773 |
|
Wtajemniczenie
|
No facet kobiety w tym przypadku nigdy nie zrozumie:/ dlatego ciesze sie niezmiernie z tego ze.. tak dsleko od wszystkich mieszkamy:p serio.. oni maja mojegi TZ za kolejne darmowe rece do roboty.. rozumiem-pomoc.. ale jakos argument ze lepiejwyjsc na dwor i lazic bez sensu, az sie w koncu znajdzie jakies zajecie jest totalnie z du.py
najlepsze jest to, ze on przychodzi do domu w ciagu dnia srednio co godzine i strzela sobie min. Pol godzinna drzemke. A jak zobaczy chlopakow w domu to od razu darcie japy..
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2775 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś mógł by spróbować rosół czy jest dobry?! Boże nie mam w ogóle smaku
|
#2777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a druga sprawa ze cos tam sam moze zrobic.. nie ma jedynie mozliwosci sobie czegos przytrzymac itp.. miala ktoras z Was moze torbe z bababing? Bo nie wiem, czy warto tyle za nia placic..
|
|
#2778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i mam kontrolowac alat, aspat. Poki co byly niskie. Zobaczymy.
|
|
#2779 | |||
|
Wtajemniczenie
|
mój ma to samo a ja umieram wtedy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
idę sprzątać dalej a na obiadek kurczak z rękawa i ziemniaki (talarki) z piekarnika + mizeria zapraszam
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|||
|
|
|
#2780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamy świeto!! Mój syn spi
Cytat:
Ja miałam wesele w lutym i nie poszliśmy, bo to kawał drogi od domu, ja się wtedy średnio czułam. Na szczęście nikt mi takich tekstów nie głosił. Jeszcze w temacie szczepień... Ja ogólnie jestem tym przerażona, nie wiem, komu wierzyć. Z jednej strony chcę chronić moje dziecko, z drugiej strony widzę, ile obłudy jest w tym wszystkim. W ogóle nie wierzę żadnym statystykom. Zwłaszcza odnośnie ilości zgłoszonych NOP (niepożądanych odczynów poszczepiennych). Moja bratanica po szczepieniu dostała wysokiej gorączki, biegunki, wysypki i na rączce zrobiła jej się straszna gula po tym szczepieniu. Myślicie, że ktoś to uznał za NOP? Nic nigdzie nie wpisano. Pomijam fakt, że została zaszczepiona mimo tego, że tydzień wcześniej brała antybiotyk... Dlatego wkurza mnie nagonka na szczepienia, bo "lekarz wie lepiej niż rodzic, czy w danym momencie dziecko może być zaszczepione czy nie" |
|
|
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
Moja córa wstydzi się kamery.
Co ją próbuje nagrać, to cisza, jest tak grzeczna, że szok. Jak odłoże telefon to nagle wariuje...
|
#2782 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Weron, ja ten list lekarki nawet wstawiłam tutaj, bo moja znajoma udostępniła go wcześniej na fb
|
#2784 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2785 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale wiesz wkońcu będzie pierwszy idealny mężczyzna na świecie- Twój synek Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2786 |
|
Zadomowienie
|
witam.....juz sie wyspalysmy...zaraz musze robic pranie bo az sie przelewa j do konca rozpakowac ☠☠☠☠☠☠☠y...ale nie zostalo duzo ale sie mi nie chce
ogolnie z roznych powodow tak srednio na jeza jestem nastawiona na to mieszkanie no ale cos pozyjemy to zobaczymy ![]() juz czekam z niecierpliwoscia na ta cc bo juz chce zaczac spac normlanie...normalnie obciac se paznokcie I sie ogolic ( a nie z lusterkiem) o matko ale rzucil mi sie w oczy glupi jak dla mnie watek na wizazu pt."czy na usg widac czy dziecko bedzie mialo ostajace uszy"......ludzie to maja problem...szok.....
|
#2787 |
|
Wtajemniczenie
|
Baset - moja też
wczoraj jak juz zrezygnowałam po którymś podejściu to tak się wtedy rozszalała że nawet nie zauwazyla kiedy zaczęłam ja nagrywać i mam aż 3minuty występu mojej gwiazdy Olimpia - a masz juz termin cc? ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Muszę się pochwalić! Tż złożył łóżeczko! Złożył i się pyta po co właściwie już? Ja mówię że żeby czuł że to niedługo a on stwierdził że jak patrzy na mnie to wie że to już niedługo
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z leków dostałam Essentiale Forte Mój lekarz dał dupy na całego, urodziłam w 41 tygodniu, po naturalnym rozpoczęciu porodu. Całość zakończona cc po 2-dniowym porodzie i po 18,5 h od odejścia mętnych i zielonych wód, co w cholestazie zdarza się częściej, niż zwykle.Odnośnie szczepionek - zastanawiam się, czy postarać się o zaszczepienie w szpitalu Engerixem zamiast Euvaxu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2789 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() byłam chwilę na zakupach ale kurczę serio nie mam siły już:/ a chciałam tylko kupić składniki na to ciasto maxi kinga
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
O Jezuuuu nawpierniczałam się bobu i zaraz mi brzuch rozsadzi....
Op. 11.03.2019. Lift + Motiva Ergonomix Full 500cc Edytowane przez Nadzieja87 Czas edycji: 2015-03-07 o 15:47 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

wam się może podobać lub nie ale to ja mam się dobrze czuć
i czasem mi się zdarzy wrócić z taką niespodzianka
ale przygotowywałam go psychicznie już dwa tygodnie

), bo miałam ją w pierwszej ciąży. 

zapraszam