Marcowe Mamy 2015 cz. X - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-09, 16:41   #91
Lillkaa
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X

Hej! Piszę na szybko, bo z pakietu na tel. Jeszcze nie urodziłam.
Gratuluję wszystkim mamom! Z grubsza przeleciałam wątek, ale mam jakieś 40 stron do tyłu jak nie więcej. Nie mamy internetu od paru dni, bo się dostawca zmienia, a z wizazem tez były jakieś problemy.
Dziś miałam wizytę. Mała skierowana główką w dół i się wciska (co czuję), rozwarcie na ponad 2 palce, luźno, miękko i brzuch się obniżył znacznie - 5 palców. Ale skurcze na ktg się nie pisały. Mówiłam lekarce, że mam takie dni, że prawie cały dzień skurcze, a potem takie, że kompletnie nic.
Dostałam zalecenie dużo konkretnego lamowania, a jak do piątku nie urodzę, to w piątek rano na ktg.

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 16:43   #92
żona_marcina
Rozeznanie

Hottie - dzięki za wiadomości o kp. Jakoś i my damy radę.

Aakarolina - dasz radę kochana, a jak my wreszcie urodzimy to i posłużysz nam radami doświadczonej mamy.

Magiusa - dbaj o siebie kobieto, bo znowu (odpukać) dostaniesz jakiegoś krwotoku.

Tepsa - dużo ściągasz pokarmu? I jaki masz model medeli?

Jak was czytam, to się zastanawiam, czy może jednak kupić laktator...

Szef mojego męża mnie rozwala. Codziennie pyta męża czy urodziłam, dlaczego jeszcze nie urodziłam i kiedy urodzę. Bo on teraz nie wie, jak ustalać plany pracy pracownikom... Skąd się biorą tacy ludzie

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 16:45   #93
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Nadrobilam wszystko co napisałyscie wybaczcie, że nie cytuję

Współlokatorki z sali są nawet ok, jest o czym pogadać

I jestem po kolacji w wersji na bogato tj. 2 kromki chleba i masło

Dobrze, ze trafilas na kogos z kim da sie pogadac ale kolacja pyszna

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
U nas nadprodukcja pokarmu rano wstalam zalana i mokra macam sie po cycu a tu powodz więc znowu medela poszła w ruch. Ja tez stosuje nakladki. Niestety bez tego ani rusz, mlody ssie jak odkurzacz
Jutro lecimy na pierwszy spacer z woziem
milego spacerku jutro! a z kp jak nie problemy z brakiem, to z nadprodukcja
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 16:45   #94
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
A teraz chwalę się malutką - nie mogłam wstawić zdjęcia w aplikacji albo nie umiałam
Dopiero dojrzałam zdjęcia małej. Śliczna panna, byłaby idealną partią dla mojego kawalera

Stary 2015-03-09, 16:46   #95
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No to kciuki

Witam w nowej czesci

Moj Tz z Darusiem i tesxiowa wyjechali nad morze do babci do wtorku. A my z Bartusiem sie wylegujemy. Chyba woli cisze i spokoj bo znacznir wiecej spi jak jestesmy sami we dwojke niz jak w domku tyle osob i halas.
Poza tym walcze nieco z kryzysem laktacyjnym. Niby wiem ze to normalne w pewnych tyg.ze sie pojawia ale i tak sie obawiam by na pewno podolac.
Poza tym w sobote mialam.maly krwotok tak wiec potwierdzam dziewczyny ze w okresie pologu nalezy sie oszczedzac. Ja sie czulam wysmienicie, nic mnie nie bolalo, energii pelno. Po poerwszym porodzie mimo naciecia wtedy zadnych przygod wiec teraz tez na luzie....no i przecholowalam. Ale nic mi nje jest. Kilka min.gdy zalalo mnie totalnie krwia i minelo.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
odpoczywajcie sobie przyda wam sie tylko wy we dwoje a kp jak bedzie to bedzie nic na sile ale 3mam kciuki ze przetrwasz ten kryzys
Stary 2015-03-09, 16:47   #96
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Melduje się z łóżka szpitalnego. Nic się nie dzieje ale zostawiają mnie na obserwacji z powodu wysokiego tętna mojego i dziecka..ale nudy :p
O, następna w szpitalu. Trzymajcie się

Stary 2015-03-09, 16:49   #97
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
smv - nawet nie wiedziałam, że potrafię cały dzień przepłakać... ech te hormony, szaleją mi jeszcze bardziej niż w ciąży dzisiaj już jest ekstra. Mała budzi się co półtorej godzinki na papu.

Ciekawe jak tam nasza niunia sobie radzi?

obstawiam ze niunia pewnie klnie na TZ, z powodu skurczy ktore pewnie ma
asiulek hormony mina cale szczescie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-09, 16:50   #98
nouvelle2
Zakorzenienie

to dopiero jest seksi ciążowy brzuch
http://www.zeberka.pl/art/sarah-stag...azy-foto-34780

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 16:50   #99
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

Pyszności
Stary 2015-03-09, 16:51   #100
żona_marcina
Rozeznanie

Nie mogę doczekać się info od niuni.
Potem już tylko Edith i moja kolej

Stary 2015-03-09, 16:54   #101
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Nie zapominaj o mnie!

A mój maluch juz ma około 3700 i 56 cm, wiec mógłby juz wychodzić..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-09, 16:55   #102
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość

Crystal, jesteś pewna ze to sam krochmal pomaga ? A nie odstawienie truskawek ? A odstawiłaś ?? i też jestem ciekawa na czym „większy” gość siedział ??

My dziś tez po wizycie, oczywiscie wszytsko pozamykane, ale plus taki że na ktg zapisały się dwa skurczyki, któe deliaktnie czułam a ciesze się bo przy starszaku nie odczuałam ządnego skurczu, a tak jest nadzieja na SN.... Co do wagi małej ginak stwierdziłą ze nie sprawdza bo nie ma sensu, raz amrgines błędu, dwa że przy przyjęciu do szpitala i tak robią swoje usg. No i tętno znowu miała na górnej granicy, moje ciśnienie idealne, i przepływy ja zastanawiały.... potem na usg było widac jak mała bawi się pępowiną - normlanie ja rączkami trzyma... szooook. Infekcja pochwy nadal jest i do tego uczeliły mnie atualne globułki, więc zapisała nowe, eh...Wizyta w następny poniedziałek

Heh wiem, ze jeszcze trochę czasu do temrinu mam, ale w tej częsci też mogę rodzić I jeszcze się pochwalę ze jak totalnie nci mnie nie bolało, tak od 3-4 dni jakieś przepowiadacze się pojawiły tzn nie byłam pewna czy to to, ale dziś an ktg tez czułam i położna mówiła ze tak to jest własnie to. Zdziwiona była że taka "nieczuła" jestem bo jeden skurcz zapisał się w granicach 60 a drugi w granicach 80 :P Ale jak to przepowiadacze to co się dziwić...

wiekszy gosc siedzial sobie na krzeselku, i dobrze ze nie rozwalil krzeselka tesciu nas wspomogl przywiozl stolowe krzesla trzy, bo az 9 osob do nas przyjechalo na obiad i jeszcze TZ do taty mowi zeby takie same byly, bo sobie pomysli ze dla niej specjalne jakies
krochmal pomaga wlasnie wyszlam z kolejnej kapieli, i nie drapie sie az tak mocno, i bez przerwy no a truskawki..... zjadlam sobie dzis jedna a wczoraj tylko trzy to nie kg co nie? ale narazie ich nie zjem wiecej, bo sie boje ze mogly jednak mnie uczulic jak pisalyscie

w tej czesci rodzimy wszystkie za wizyte mnie dzis zlapaly silne skurcze, z trzy naliczylam w godzine
Stary 2015-03-09, 16:56   #103
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Nie zapominaj o mnie!

A mój maluch juz ma około 3700 i 56 cm, wiec mógłby juz wychodzić..
O przepraszam. Jeszcze Ty i nusiekowa

Stary 2015-03-09, 16:59   #104
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość

dlaczego moj jest wiekszy?

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

U nas powoli do przodu, walczę z laktacją, ale dzisiaj cały dzień mała jest tylko na piersi, więc jest coraz lepiej. W środę przychodzi położna i mam nadzieję, że okaże się, że Iga przybrała na masie

Wczoraj i dzisiaj werandowaliśmy ja w wózku i na środę planujemy pierwszy spacer

Jutro mąż jedzie załatwiać wszelkie urzędowe sprawy a do mnie przyjeżdża mama, sama jeszcze boje sie zostać.

O cc juz prawie nie pamiętam, ze szpitala wypisali nas juz w piatek wiec bardzo szybko. W środę zdejmą mi szwy. Ciekawa jestem ile spadłam z wagi ale nie mam jak tego sprawdzić

I jeszcze jedna rada, jednak nasza intuicja jest dobra, jak czujecie ze cos jest nie tak jedźcie na ip, mnie juz prawie wypisali do domu, ja sie wkurzałam na siebie ze w ogóle przyjechałam a nagle w 15 minut była decyzja o cesarce...już po powiedzieli mi, że jakby mnie wypisali moglo sie skończyć tragicznie...na szczęście ktos nad nami czuwał i wszystko skończyło się dobrze

Postaram sie odzywać w miarę możliwości, trzymam kciuki za wszystkie!!

za kp i zycze fajnego spacerku!
z dnia na dzien bedzie u was lepiej , nauczycie sie siebie nawzajem i nie bedziesz sie juz bac
Stary 2015-03-09, 17:09   #105
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mas wizytę to bym powiedziała.

Widzę, że masz też ten sam problem z dobudzaniem na karmienie U mnie w szpitalu straszne ciśnienie było na KP, ale położne bardzo pomagały. Jak już maluch nie chciał jeść dawały takie buteleczki z gotowym mlekiem HIPP Combiotik. Nasza też dostała bo miała za niski cukier po porodzie od razu jak jej zmierzyli.
czekam właśnie na położną zobaczę co mi powie w tym temacie, bo żal mi jest jej budzić , zwłaszcza, że raz się budzi za 2 i pól godziny a raz śpi dłużej - nie testowała jeszcze ile by spała...

moja też miała właśnie niski cukier i dokarmili ją od razu - a Twojej też ciągle badali w szpitalu cukier?

Asia i jak u Ciebie z cukrzycą - badali Ci coś ?

Cytat:
Melduje się z łóżka szpitalnego. Nic się nie dzieje ale zostawiają mnie na obserwacji z powodu wysokiego tętna mojego i dziecka..ale nudy :p
zawsze lepiej to jak są fachowcy pod ręką

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Jakie duże, wpatrzone oczka u malutkiej Brawo za KP, na pewno waga podskoczy! A pediatrą się nie przejmuj, moja babcia do dzisiaj pamięta jak lekarka w szpitalu stwierdziła, że niepotrzebnie przynosi mleko dla córki, bo taki cherlawy wcześniak i tak nie przeżyje (ciocia była urodzona w 7mies., dzisiaj już ma ponad 40lat), także bywają takie bezduszne baby. Ale nie mają za grosz racji!
dzięujemy
mnie ta Pani po prostu zaskoczyła, bo to była pierwsza wizyta jej zaraz po uruchomieniu mnie po CC i takie teksty

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość

Hottie śliczna Emilka! Brawko za kp!!

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

U nas powoli do przodu, walczę z laktacją, ale dzisiaj cały dzień mała jest tylko na piersi, więc jest coraz lepiej. W środę przychodzi położna i mam nadzieję, że okaże się, że Iga przybrała na masie

Wczoraj i dzisiaj werandowaliśmy ja w wózku i na środę planujemy pierwszy spacer

Jutro mąż jedzie załatwiać wszelkie urzędowe sprawy a do mnie przyjeżdża mama, sama jeszcze boje sie zostać.

O cc juz prawie nie pamiętam, ze szpitala wypisali nas juz w piatek wiec bardzo szybko. W środę zdejmą mi szwy. Ciekawa jestem ile spadłam z wagi ale nie mam jak tego sprawdzić

I jeszcze jedna rada, jednak nasza intuicja jest dobra, jak czujecie ze cos jest nie tak jedźcie na ip, mnie juz prawie wypisali do domu, ja sie wkurzałam na siebie ze w ogóle przyjechałam a nagle w 15 minut była decyzja o cesarce...już po powiedzieli mi, że jakby mnie wypisali moglo sie skończyć tragicznie...na szczęście ktos nad nami czuwał i wszystko skończyło się dobrze

Postaram sie odzywać w miarę możliwości, trzymam kciuki za wszystkie!!
karolina gratulacje - nie wiedziałam, że Ty juz po i też CC . Też mi wyciągają szwy w środę , mam nadzieje, że będę mieć wtedy większy komfort.

Jeszcze żeby skończyło się to śmierdzące oczyszczanie i będę szczęśliwa.

Też jestem ciekawa ile schudłam

Cytat:
Hottie - dzięki za wiadomości o kp. Jakoś i my damy radę.
Cytat:
Dopiero dojrzałam zdjęcia małej. Śliczna panna, byłaby idealną partią dla mojego kawalera
Każda da radę , ja sama byłam zdziwiona, że to tak szybko nastąpiło napłynięcie, a lewa to aż mnie bolała po tamtej nocy. Miałam trochę problem z przystawianiem małej i z tymi kapturkami ,ale chyba dałam radę.

Mówisz idealna partia...musimy ich koniecznie poznać

czekam na wizytę położnej - ma być po 18 czyli już
Stary 2015-03-09, 17:16   #106
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

O taaaak, te kolacje i śniadanka szpitalne są na wypasie U mnie np. były 4 kromeczki bułki i 2 plasterki wędliny, no i oczywiście kosteczka masełka. I weź tu rozdziel to po równo hahaha Ale obiady były dobre. Ale ja to tak wyposzczona byłam, że jadłam jak leci wszystko

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Tiaaaa, ja mam teraz taki - IDENTYCZNY, tydzień po porodzie tylko z małą poprawką, bez tych mięsni

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
czekam właśnie na położną zobaczę co mi powie w tym temacie, bo żal mi jest jej budzić , zwłaszcza, że raz się budzi za 2 i pól godziny a raz śpi dłużej - nie testowała jeszcze ile by spała...

moja też miała właśnie niski cukier i dokarmili ją od razu - a Twojej też ciągle badali w szpitalu cukier?

Asia i jak u Ciebie z cukrzycą - badali Ci coś ?
Mojej rekord spania to 6 godzin z czego 4 przepłakane przeze mnie. Bo próbowaliśmy dosłownie wszystkiego. Na szczęście (tfu, tfu, tfu, pukam w niemalowane) teraz budzi się regularnie. Może to zmiana otoczenia ze szpitalnego na domowe tak na nią zadziałała, że była w euforii

Cukier miała jakoś czeterdzieści parę, mierzyli niecałą godzinę po porodzie. Potem ładnie podskoczył po tym mleczku. Dwa razy jej mierzyli jeszcze w szpitalu i już był ok

U mnie ja sama sobie badałam, ale położna przychodziła i spisywała. Ale bardziej w tym okresie kiedy czekałam na większe skurcze przed porodem, podłączona pod ktg. Bo wtedy jeszcze mogłam coś zjeść. A potem tylko przychodziła i się pytała ile jest po posiłkach.

Jutro jadę na zdjęcie szwów to się podpytam mojego ginekologa jak będzie kiedy mam zrobić ponownie glukozę.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 17:20   #107
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Heloooo i ja jeszcze!
Stary 2015-03-09, 17:20   #108
201711130954
Konto usunięte

Ja bym chciała urodzić w tym wątku. Ale patrząc na swoje samopoczucie to na bank urodzę jako ostatnia i nikt z forum już nie zauważy. Bo ani skurczy ani czopa ani rozwarcia jak przed ciążą nie licząc brzucha
201711130954 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 17:23   #109
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
O przepraszam. Jeszcze Ty i nusiekowa
No właśnie
Stary 2015-03-09, 17:25   #110
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
Mojej rekord spania to 6 godzin z czego 4 przepłakane przeze mnie. Bo próbowaliśmy dosłownie wszystkiego. Na szczęście (tfu, tfu, tfu, pukam w niemalowane) teraz budzi się regularnie. Może to zmiana otoczenia ze szpitalnego na domowe tak na nią zadziałała, że była w euforii

Cukier miała jakoś czeterdzieści parę, mierzyli niecałą godzinę po porodzie. Potem ładnie podskoczył po tym mleczku. Dwa razy jej mierzyli jeszcze w szpitalu i już był ok

U mnie ja sama sobie badałam, ale położna przychodziła i spisywała. Ale bardziej w tym okresie kiedy czekałam na większe skurcze przed porodem, podłączona pod ktg. Bo wtedy jeszcze mogłam coś zjeść. A potem tylko przychodziła i się pytała ile jest po posiłkach.

Jutro jadę na zdjęcie szwów to się podpytam mojego ginekologa jak będzie kiedy mam zrobić ponownie glukozę.
o łał - też bym płakała, jakby moja tyle spała.Ale budzenie na siłę uważam za nieporozumienie. Chociaż

moja po porodzie miała cukier 45 i badali jej przez 3 dni 4 razy dziennie - ale był w porządku.

Co do Ciebie krzywą cukrową trzeba powtórzyć 3 miesiące po porodzie - tak mi diabetolog powiedział. też mi mierzyli cukier w pierwszej i drugiej dobie i straszyli, że w szpitalu będę na diecie cukrzycowej , ale miałam w porządku.
Stary 2015-03-09, 17:31   #111
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
dlaczego moj jest wiekszy?
Bo ty masz wygodny domek dla dzieciaczka- taki apartament all inclusive
Stary 2015-03-09, 17:31   #112
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez panna mimbla Pokaż wiadomość
Ja bym chciała urodzić w tym wątku. Ale patrząc na swoje samopoczucie to na bank urodzę jako ostatnia i nikt z forum już nie zauważy. Bo ani skurczy ani czopa ani rozwarcia jak przed ciążą nie licząc brzucha
zauwazymy nigdzie nie idziemy i napewno nie urodzisz ostatnia
Stary 2015-03-09, 17:35   #113
201711130954
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
zauwazymy nigdzie nie idziemy i napewno nie urodzisz ostatnia
Byłoby super
201711130954 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 17:42   #114
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
genialne porówanie !
Stary 2015-03-09, 17:44   #115
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Stary 2015-03-09, 17:44   #116
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Ci
I nic skurcze odeszly wzięli mnie na oddzial.. Po za krwawieniem nic.. Bole jak na okres

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 17:45   #117
nouvelle2
Zakorzenienie

najadłam się tostów i czekam na dra House'a w tv
chyba ten szybki spacer dał mi się we znaki, bo boli mnie kręgosłup

Cytat:
Napisane przez panna mimbla Pokaż wiadomość
Byłoby super
dopóki wszystkie nie urodzimy, to nie przenosimy się na odchowalnie także nawet gdybyś miała rodzić ostatnia, to Twój poród będzie tym najbardziej wyczekiwanym

Stary 2015-03-09, 17:47   #118
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Stoimy niestety.. Moja mala uparta strasznie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 17:47   #119
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
I nic skurcze odeszly wzięli mnie na oddzial.. Po za krwawieniem nic.. Bole jak na okres
może w nocy się rozkręci. Myślę, że teraz to już kwestia kilkunastu godzin. Kiedy będziesz miała podaną drugą dawkę oksy?

Stary 2015-03-09, 17:47   #120
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Moze jutro kolejna proba? albo chwyci cie za kilka godzin
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości