|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część IV
|
|
|
|
#2132 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
|
|
#2133 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
http://www.fragrantica.pl/perfumy/Mo...nny--1215.html Jezeli masz Love w takiej butelce, to pewnie podroba Edytowane przez LadyMaverick Czas edycji: 2015-03-07 o 18:41 |
|
|
|
|
#2134 |
|
Raczkowanie
|
Że Funny, to wiem. Nie mam tych perfum, ale widziałam na allegro i mnie to zaintrygowało. Podaję link,to sobie zobaczcie.
http://allegro.pl/moshino-love-love-...141979821.html |
|
|
|
#2135 |
|
Przyczajenie
|
Szanowne/i Panie/Panowie
Proszę o pomoc w rozpoznaniu oryginału lub podróbki. Niestety wygląda na to, że natrafiłem na podróbkę, nie mam na tyle wiedzy by móc wskazać na 100% jakiś szczegół, który wskazywałby ewidentnie, że jest to podróbka. Zakupiłem męską wodę toaletową Christopher Columbus. Dokładnie na allegro.pl z firmy drogeriaviva. - http://allegro.pl/christopher-columb...148609449.html Mam dwóch znajomych, którzy używają tej wody toaletowej. W roku 1992, kiedy był łatwiej dostępny Christopher Columbus, była woda perfumowana z tego co udało mi się dowiedzieć. Dzisiaj ponoć niedostępna. Testowałem kilkakrotnie owy zapach z flakonika znajomych na swojej skórze. Był bardzo mocny, trwały, świeży, długo utrzymujący się na skórze, emanował na odległość, takie drugie Kenzo Pour Homme, tyle, że mocniejszy. Nigdy nie otrzymałem od owych znajomych konkretnej odpowiedzi, skąd zamawiają te perfumy. Po otrzymanej przesyłce z firmy drogeriaviva i przetestowaniu, zapach niestety okazał się bardzo słaby, po 3 godzinach od fuknięcia - cztery, pięć razy na szyję, nie było już nic czuć. Testowałem wielokrotnie, żeby się upewnić, nie tylko na sobie i za każdym razem potwierdzało się to, że zapach pachnie kiepsko i nie jest trwały. Przed złożeniem zamówienia dzwoniłem do tej firmy, z tego względu, że w internecie przykuło moją uwagę różnie wyglądające flakony na innych aukcjach na allegro, jak i też na innych stronach. Zapytałem oczywiście Pani z tej firmy, czy przypadkiem nie podrabiają tego zapachu, odpowiedziała, że nie spotkała się z tym w kwestii tych perfum Christopher Columbus. Na koniec zapewniła mnie, że zapach jest bardzo mocny, trwały - co potwierdził test tej wody z flakonów moich znajomych. Jak już wspomniałem, po otrzymaniu przesyłki i przetestowaniu, nie potwierdziły się słowa owej Pani z tej firmy o tym zapachu. Wziąłem za telefon i zadzwoniłem ponownie. Powiedziałem swoje uwagi na temat tej wody. Ta Pani odpowiedziała mi w ten sposób, że niech się Pan nie spodziewa i nie oczekuje, że otrzyma Pan mocny zapach za taką cenę. Czyli co innego mówiła przed a co innego po. Bezczelnie próbuje komuś wcisnąć kit. Natychmiast wyczułem, że nie jest to osoba godna zaufania. Zasłaniała się dużą ilością zadowolonych klientów. Jednak na moje pytanie, czemu ten Christopher Columbus tak kiepsko pachnie, nie potrafiła nic konkretnie odpowiedzieć, jedynie mówiła mi, że nie spotkała się z czymś takim. Krótkie odpowiedzi, nic więcej, bo nie chciała za dużo mówić, żeby przypadkiem się nie pogubić. Jeżeli chodzi o pozytywne komentarze, jest ich bardzo dużo na tej stronie allegro z firmy drogeriaviva. Na pierwszy rzut oka wydawać by się mogło, że to ktoś zaufany. Szczerze mówiąc, mnie to nie przekonuje. Zwłaszcza po tym co otrzymałem w przesyłce i po rozmowie z tą Panią. Teraz chciałbym zaprezentować linki do stron i zwrócić uwagę na różnie wyglądające flakoniki tych perfum. http://allegro.pl/christopher-columb...068401488.html - Moją uwagę przykuł spód flakonika. Konkretnie, niżej pod napisem 1492, od lewej strony patrząc, jest podwyższenie, od prawej obniżenie szkła. Teraz strona i firma, z której zamówiłem wodę toaletową Christopher Columbus. http://allegro.pl/christopher-columb...148609449.html - Jak widać, od napisu 1492 do samego spodu jest większa przestrzeń, grubsza i w dodatku tuż pod napisem 1492 jest linia prosta od lewej do prawej strony. Składając zamówienie w grudniu zeszłego roku, jestem przekonany, że zdjęcie flakonika widniejące na allegro z firmy drogerii viva, różniło się. Dokładnie nie pamiętam czym, ale raczej skłaniałbym się ku opcji, że chodziło o spód flakonika. Na pewno nie widniało takie zdjęcie jak obecnie teraz. Na zdjęciach przeze mnie załączonych, będzie widniał flakon, który otrzymałem w przesyłce. Spód mojego flakonika wygląda w ten sposób, że od napisu 1492 do samego spodu jest węższa przestrzeń. Szkło ma przybraną inną formę. Tak jak na zdjęciu z pierwszego linka na allegro. Z tą różnicą, że w moim flakonie od lewej strony jest obniżenie a od prawej podwyższenie szkła. Na tej podstawie stwierdzam, że są trzy różne wersje flakonu. Nie wiem czy to faktycznie od producenta wychodzą te różnie wyglądające flakony? A konkretnie rozchodzi się o ten spód. Według mnie powinien być jeden oryginał, jeżeli chodzi o wygląd flakonu a nie kilka jeszcze innych wersji. Reszta to jakieś podróbki, do takiego wniosku można dojść. Kolejny szczegół, na który zwróciłem uwagę, to rurka. Trzymając przodem przed sobą mój flakon tej wody, rurka jest skierowana w lewą stronę. Na zdjęciu z tej firmy drogerii viva, rurka jest skierowana w prawą stronę. Może to mieć jakieś znaczące znaczenie w kwestii podróbki? Chciałbym jeszcze podesłać trzy linki do stron, gdzie spód flakonu Christopher Columbus wygląda jeszcze inaczej niż na obecnym zdjęciu wystawionym przez tą Panią z firmy drogeria viva. https://www.perfumerianiebieska.pl/p...00ml-spray/163 http://www.empik.com/christopher-col...0039,perfumy-p https://www.perfumeria.pl/On/Perfumy...woda-toaletowa Od napisu 1492 do samego spodu jest większa przestrzeń, ale z tego co widać po zdjęciach nie aż tak duża jak na zdjęciu flakonika z firmy drogeria viva. Tu na stronie perfumerianiebieska, to szkiełko na spodzie tworzy formę takiego małego lekko naciągniętego łuku. Jedynie na stronie empik.com, zdjęcie flakonu chyba identyczne jak na zdjęciu na allegro w drogerii viva. Co jeszcze zwróciło moją uwagę, nie wiem czy to celowe czy nie. Kwestia opisu nut zapachowych. Jedynie na perfumerianiebieska.pl, prócz wymienionych nut zapachowych, widnieje napis gałka muszkatałowa. Na innych niewymienionych stronach przeze mnie, nie wiem bo nie sprawdzałem. Na stronie firmy drogerii viva, empik czy perfumeria.pl, wszystkie opisy nut zapachowych się zgadzają prócz właśnie gałki muszkatałowej. Czy to o czymś może świadczyć? Komentarze chociażby ze strony perfumerianiebieska, potwierdzają opinie tych osób, że te perfumy są mocne i trwałe, co zgadzałoby się z tym co mają moi znajomi. Wstawiam jeszcze jednego linka, jeżeli mowa o recenzjach. Dużo osób pisze, że to trwały, mocny, dobry zapach. Jednak chyba ze trzy osoby napisały, że to kiepski, nietrwały zapach, co zgadzałoby się z zapachem z mojego flakonika. Jedna czy dwie osoby piszą, że te osoby, które napisały, że zapach jest nietrwały, to zapewne trafiły na podróbkę. http://www.ceneo.pl/1829694#tab=reviews To tyle jeżeli chodzi o moje śledztwo. Faktem jest, że otrzymałem zupełnie inny flakonik, niż ten, który widnieje obecnie na stronie drogeria viva. Również w momencie zamówienia w grudniu, flakonik wyglądał inaczej. Bardzo prosiłbym o pomoc. Jeżeli coś byłoby niejasne, to bardzo proszę pytajcie. W razie czego, jeżeli zajdzie taka potrzeba to wstawię jeszcze jakieś zdjęcia flakonika. Edytowane przez erden Czas edycji: 2015-03-09 o 14:32 |
|
|
|
#2136 |
|
:)
|
kochane kompletnie nie wiem jak powinny wyglądać w orginale, znam zapach z odlewki wiec spodobały mi się i mam możliwość kupić niedrogo flakon 75 ml ale pytanie orginał czy podróbka?
11015831_928781900485959_1307686606651779864_n.jpg11043009_928781927152623_4720036010443161091_n.jpg |
|
|
|
#2137 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale specjalistką w temacie LVEB nie jestem. Poza tym LVEB jest na tyle popularnym zapachem, że trudno trafić go w okazyjnej cenie.
|
|
#2139 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=karollajna85;505804 89]kochane kompletnie nie wiem jak powinny wyglądać w orginale, znam zapach z odlewki wiec spodobały mi się i mam możliwość kupić niedrogo flakon 75 ml ale pytanie orginał czy podróbka?
Paskudna podróba, za długa rurka,grube dno, nie taka jak powinna czcionka z napisami
marzenia się spełniają:[/I] laserowa korekcja wzroku- OP:25.03.2015 OL:26.03.2015 ....i życie staje się piękniejsze Wymiana: guerlain aqua allegoria coconut fizz ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1273321 |
|
|
|
#2140 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Podróba
|
|
|
|
#2142 |
|
|
Dzieki jestescie nieocenione!kochane!zawsz e mozna na was liczyc.
mam jeszcze dno butelki z kodem. 2015-03-09 17.57.42.jpg |
|
|
|
#2143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
marzenia się spełniają:[/I] laserowa korekcja wzroku- OP:25.03.2015 OL:26.03.2015 ....i życie staje się piękniejsze Wymiana: guerlain aqua allegoria coconut fizz ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1273321 |
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2145 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2146 |
|
|
Dziekuje kochane uratowalyscie moj portfel a raczej jego zawartosc by nie wydac na podrobke ☺
|
|
|
|
#2147 |
|
Raczkowanie
|
Drogie Dziewczyny, czy macie w swoich kolekcjach perfumy firmy Floris? Czy powinny mieć na dnie flakonu naklejkę z kodem (ja zachorowałam na White Rose). Pilna sprawa.
|
|
|
|
#2148 |
|
perfumove love
|
Dziewczyny, pomocy! Czy ja popadam w paranoję, czy właśnie dostałam ze znanej perfumerii internetowej podróbę?
Zamawiałam Guerlain Shalimar Parfum Initial L'eau 100 ml tester. Otwieram na szybko pudełko - jest Shalimar. To ja błyskawiczne psiknięcie na nadgarstek i... zonk. Perfumy od razu lecą (wiecie, ten pierwszy psik, gdy powinno być w rurce jeszcze trochę powietrza). Na dodatek pachną inaczej, niż moje ulubione L'eau. Patrzę na przód flakonu, a tam Parfum Initial, kolor ciemniejszy. Myślałam, że się pomylili i wysłali klasyczne PI zamiast L'eau, ale zerkam jeszcze na nalepkę a tam... l'eau!! Dotarłam do domu i porównałam flakony, niestety są różnice Moje L'eau na 100% jest oryginalne, utrzymuje się na mnie cały dzień, bez dopsikiwania. Psik testowy z nowej flaszki zniknął CAŁKOWICIE zanim zdążyłam włożyć klucz w zamek, czyli po ok. godzinie/półtorej.Na zdjęciach w tym poście - nowy Shalimar PI (L'eau?) 6 pierwszych fotek, w tym pudełko testerowe. Potem mój flakon z ubytkiem (ostatnie 4 zdjęcia). Następny post - różnice w obu flakonach (rurka, grzybek, atomizer). Edytowane przez hathayoga Czas edycji: 2015-03-11 o 22:37 |
|
|
|
#2149 |
|
perfumove love
|
j.w.
edit. Aha, nie jestem pewna, czy wersja PI i PI L'eau powinny mieć dokładnie takie same flakony. Ale w sumie to nie wiem jaką wersję dostałam, więc... Edytowane przez hathayoga Czas edycji: 2015-03-11 o 21:57 |
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Mój flakon Shalimara PI wygląda tak:
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy wiele to pomoże ale mam dwa flakony Shalimar Parfum Initial: 100 ml i 60 ml i oba mają różne "grzybki".
Spojrzałam też na swój flakon edp o podobnym kształcie i tam też jest taki z widoczną sprężynką a 50 ml wersja waniliowa z Meksyku ma taki malutki, niewidoczny.
|
#2152 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
kolor złota na atomku i obrączcce oraz naparstku na wstażcce wyższe dno ,wyższa nasadka atomizera paskudny grzybek duże "oczko" do psikania kolor tez nie halo! a jak jeszcze mówisz ze po 1,5 h nie czuc to wogóle zonk! gdzieś to nabyła? Edytowane przez 201709081028 Czas edycji: 2015-03-11 o 22:19 |
|
|
|
|
#2153 |
|
perfumove love
|
OK, odpuszczając grzybkowi i atomkowi - frędzel w PI powinien być granatowy, tak? No i chyba na nalepce nie powinno być informacji, że to l'eau
![]() Flakon PI, nalepka i frędzel PI L'eau. Zapach... ciężko stwierdzić, na pewno nie L'eau. Serio, nie jestem fanką teorii spiskowych o sprzedawaniu podróbek w polecanych sklepach, ale to jest jakaś farsa ![]() Daga, zamawiałam w perfumerii na K.
Edytowane przez hathayoga Czas edycji: 2015-03-11 o 22:20 |
|
|
|
#2154 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2155 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Dziwna jest ta sprężyna na górze rurki. W Twoim starym oryginalne jej nie ma.
|
|
|
|
#2156 |
|
perfumove love
|
Zrzut ze strony perfumerii. Nawet sprawdziłam w zamówieniach zrealizowanych - nie pomyliłam się - klikałam i opłaciłam wersję L'eau.
Na paragonie mam "TESTER Guerlain Shalimar Parfum Initi". |
|
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe co jest z tymi grzybkami. Na stronie innej polecanej perfumerii PI ma duży grzybek, a PI L'Eau mały i delikatny
|
|
|
|
#2159 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2160 |
|
Wieczne Kutango
|
Ja się na shalimarach nie znam ale jeśli kupowałas w perfumerii na K. to oni Ci zwrócą pieniądze bez problemu. Ja tam kiedyś lora kupiłam ale walił maggi
to nie dość, że mi oddali pieniądze to jeszcze za przesyłkę zwrócili..
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.