![]() |
#1651 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X
meganka - mam nadzieję, że akcja się rozwija?
![]() Cytat:
niunia - rozmiar piersi w ogóle nie ma znaczenia. Ja mam małą miseczką bo A i też przejmowałam się tym całą ciążę czy będę mogła karmić. Mleko mi się na dobre pojawiło dopiero po powrocie ze szpitala jak ochłonęłam. Całą siarę musiałam ściągnąć RĘCZNIE, bo nie szło żadnym laktatorem. Dokarmiałam mm. Teraz po półtora tygodnia mam mleko w obydwu cycach. No i też mam problem jak nouvelle, wklęsły jeden sutek, więc zawsze przed przystawieniem muszę go zmolestować i powykręcać żeby trochę wyszedł. Także, przede wszystkim pozytywne myślenie ![]()
21.01.2010 r. ![]() 27.07.2012 r. ![]() 23.08.2014 r. ![]() 03.03.2015 - Jagódka ![]() TP: 25.08.2016 ![]() Edytowane przez asiulek8 Czas edycji: 2015-03-14 o 11:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak na ktg wychodzą skurcze to chyba coś się rusza jednak, tak?? ![]() jak trafiłam latem 2013 do szpitala, tydzień po poronieniu, z zapaleniem śluzówki macicy i leżałam na patologii to przedostatniego dnia położono u mnie 2 babki ok.60letnie, przyszły rano na czyszczenie macicy, o 14 już szły do domu. jak się dowiedziały dlaczego leżę i że po poronieniu to zaczęły się komentarze, jakie to kobiety dzisiaj słabe organizmy niby mają, bo w ich czasach tyle poronień i powikłań ciąży nie było, a teraz słyszy się o tym co chwilę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1653 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co rozkrecenia akcji to już w to nie wierzę :p małemu się nie spieszy w ogóle.. Jestem po mega obiedzie ~ zupa Ogorkowa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy z Aventu, Lovi S i BabyOno i niestety korzystamy tylko z Aventu bo są najmniejsze i pozostałymi też pluje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1655 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() ![]() ![]() wysylam kazdej tego linka ![]() ![]() smv za wizyte ![]() nouvelle2 czysty spirytus? ![]() ![]() ![]() antoxa w koncu cos sie ruszy ![]() niunia_ona mm nie jest zle, jesli nie mozesz kp to trudno sie mowi, najwazniejsze ze malenka zadowolona bo najedzona. ![]() michiru planuje tylko na poczatku, byc moze dluzej, zobaczymy jak to bedzie, nie chce sie nakrecac tez, bo widze jak to jest z kp. ![]() ![]() ojustyna nadrabiaj nas tu i tu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1656 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny,
Nie bylo mnie tu z tydzien a tu tyyyyle sie podzialo ![]() Ja tez mam dobre wiesci bo 12.03 urodzila sie Ania (3,840g i 57cm). Teraz Was regularnie sledze bo w szpitalu mam mnostwo czasu ![]() Jesli sie zalapie to tez chetnie dolacze do grupy na fb ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1657 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas dzisiaj noc idealna. Mała 3 razy się obudziła, jedną przerwę od karmienia miała ponad 4 godziny. To trochę mogłam odespać. Oczywiście ze dwa razy w trakcie wstałam, żeby sprawdzić czy na pewno w łóżeczku jest ![]()
![]() |
#1658 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1659 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1660 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1662 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() kp to momentami ciezki kawałek chleba, czasami trzeba się zaprzeć i walczyć. każdy robi jak uważa za stosowne, mm jeszcze żadnemu maluchowi nie zaszkodziło ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() podesłałam Ci linka na PW ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1663 |
Raczkowanie
|
Czasem bardzo wyrywkowo was podczytuję, ale jako, że NIE MAM CZASU NA NIC chyba na razie sie pożegnam.
Badzo podziwiam dziewczyny, które po porodzie karmią piersią i są tu na bieżąco. Może jeszcze są same w domu albo w domu ze starszakami. Ze mną jest mąż, ale od przyszłego tygodnia wraca do pracy. Strasznie się tego boje. Co do karmienia piersią, może niektóre z was pocieszę albo zmartwię. Jakieś dwa tygodnie temu pisałam, ze przegrywamy. Teraz dobijamy do 4 tygodnia i nadal karmimy się piersią, tylko i wyłącznie. Przybieramy też na wadze. Niemniej jednak absolutnie nie jest to walka wygrana. Codziennie rano, po nocy - szukam tylko pretekstu, żeby przejśc na butle chociażby w nocy. Moje dziecko je co 3h mniej wiecej, jak się nie budzi, to jest budzone, w nocy też. I za każdym razem je ok 40 minut. Rano jestem strasznie zmęczona nocą, mimo że pierwszy sen zaliczam już koło 21 i śpię do 9 (oczywiscie z długimi przerwami). Po niektórych karmieniach boli go brzuszek i potrafi wyć (przepraszam za określenie, ale tak to właśnie brzmi) do kolejnego karmienia, albo zasypia 15 minut przed tym jak go trzeba obudzic. No i spi ze mną w łóżku. Jestem z tego bardzo niezadowolana i strasznie się boje, ale ja nie wytrzymuje tych 40 minut karmienia o 1 czy 4 w nocy i zasypiam. Czy siedzę czy leżę. Z resztą on i tak nie daje sie odłożyc od razu po karmieniu, trzeba odczekać aż zaśnie głębszym snem. A ja nie daje rady w nocy. No i obawiam się, że jak mąz pójdzie do pracy to wszystko się zawali. Wiem, że trochę wynika to z mojego charakteru, trochę z zawodu, troche z racji pierwszego dziecka a trochę z tej burzy hormonalnej po porodzie. Wiem, ze pewnie minie kiedyś. Nie wiem czy dam radę tego doczekać nadal karmiąc piersią. Bo codziennie mam wrażenie, że "coś trzeba zmienić". I pewnie kiedyś będę żałować, że się poddałam. Choć przez 4 tygodnie się nie poddałam a mój synek był na prawdę krótko dokarmiany. Ale nie smęcąc już więcej. Gratuluję nowym mamom i to czego mogę wam najszczerzej życzyć, to to, żeby kp okazało się dla was najbardziej naturalną rzeczą na świecie (jak dla Magiusy, której strasznie zazdroszczę), żebyście nie myślały wciąż czy wasze dzieci się najadaja/ przejadają, macie mało mleka/macie za dużo mleka, macie za duże/ za małe piersi, czy dziecko umie ssać, czy potrzebny jest kapturek i jakiego rozmiaru itd. A kapturki polecam Medeli.
![]() |
#1664 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyslalam ci na priv linka do fc ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ale jak piszesz, nie ma co rezygnowac i z gory zakladac ze wszystko dziecku zaszkodzi, trzeba jesc wszystko, w malych ilosciach, i tylko w ten sposob dowiemy sie czy cos szkodzi czy nie, ze zwierzetami tez, nie ma co zakladac ze dziecko bedzie alergikiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Czy bedziesz kp czy nie, i tak bedziesz najlepsza mama dla swojego malenstwa ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1665 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
![]() mam takie samo zdanie co do zwierząt i diety i strasznie wkurzają mnie takie scenariusze. przecież nie oddam 9letniego psa i kilkumiesięcznego kociaka z powodu jakiegoś stopnia ryzyka, że dziecko, które zresztą jeszcze się nie urodziło, może mieć alergię. wkurza mnie nawet taki pomysł, to że dla niektórych to jest normalne myślenie. następnym etapem może naprawdę powinno być pozbycie się kwiatków z domu i sprzątanie 3x dziennie tak na wszelki wypadek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1666 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamuski
![]() Z racji że mój ssak zasnął po prawie 40 minut ssania cycka, to was nadrabiam. Nouvelle- gratuluję córeczki, śliczna Zosia ![]() Mamad- również gratuluję ![]() Niunia ona -współczuję przeżyć podczas porodu Joamro- doskonale cie rozumiem z córką miałam tak samo, z synkiem też się nie zapowiada że będzie lepiej, ale walczę i mam nadzieję że tej walki nie przegram, co do tego że Jaś śpi z wami to się nie przejmuj Kuba też w nocy śpi z nami w łóżku i też od razu nie daje się odłożyć trzeba go pokołysać i wtedy śpi, budzi się różnie co 3 h, lub czasami nawet co 1.5 h mam nadzieję że wkrótce to się zmieni Najgorzej nie jest bo mama gotuje obiady i mąż jeszcze zostaje z nami do poniedziałku. Córka nawet ładnie zareagowała na brata i póki co nie okazuje zazdrości |
![]() ![]() |
![]() |
#1667 |
Raczkowanie
|
Mama d- ogromne gratulacje
![]() Nouvelle- ślicznaaaaa Zosia!!! Jejku prawdziwa calineczka My po spacerze i padam.... idę spac ![]()
#1668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokladnie, jak dziecko bedzie alergikiem to wyjdzie to w swoim czasie, i najpierw robi sie testy na co dokladnie, a nie pozbywa wszystkiego, i sprzata trzy razy dziennie zeby uchronic maluszka od kurzow. Niestety ale najwieksza alergie mialam od kwiatow, czekolady i pomidorow, mialam duza wysypke, i drapalam sie ale minelo z czasem, mialam w swoim zyciu zwierzeta, kwiaty, i jem czekolade, i pije mleko , za to teraz nie wolno mi imbiru bo skoncze w szpitalu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1669 |
Raczkowanie
|
Dzieki za gratulacje
![]() Crystal: czuje sie juz dobrze bo z poczatku bardzo doskwieralo mn obkurczanie macicy. Teraz juz mniej ja czuje. Ania nie przybiera dobrze na wadze wiec nie wypuszcza nas dzisiej ze szpitala :-( Karmie tylko p bo nie mamy z tym (tfu tfu zeby nie zapeszyc) problemow. Wg mnie spadek wynika z tego ze dopiero w drugiej dobie sie ozywila i chce jesc, wczesniej wiecej spala a i na karmienie nie dalo jej sie dobudzic. Mamy za soba juz trzy kupy i dwie zasikane pieluchy - z czego to czlowiek sie teraz cieszy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1670 |
Wtajemniczenie
|
niunia ona- co do kp to się nie przejmuj może jeszcze się rozkreci, u mnie dwie noce w szpitalu były koszmarem mały wisiał non stop na cycu, ale przez to na trzeci dzień pojawiło się mleczko
![]() meganka- ale się wymęczysz kochana mam nadzieję że już niedługo koniec i będziesz tulić synka przy sobie Aha dziewczyny i 6 dni po porodzie mam - 7 kg czyli zostało mi jeszcze do zrzucenia 6 kg, dzisiaj widział mnie mój kuzyn i mówi nie wyglądasz na taką co niedawno rodziła, i ja się tak czuję nic mnie nie boli tylko dokwiera mi brak snu ale do tego też się idzie przyzwyczaić |
![]() ![]() |
![]() |
#1671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jak to miło się czyta i widzi, że po porodzie wiele z tych kilogramów same z siebie ucieka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1674 |
Zakorzenienie
|
no kutwa, 50zł mi wsiąkło gdzieś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1675 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() milo? Ja juz wyliczylam ze jak mamusie tak pisza ile schudly po porodzie, to powinnam miec ciut mniej niz 80 kg po porodzie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() odkad wstalam zastanawiam sie co chce od TZ na urodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj czytam Cię i widze, że stąpasz po kruchym lodzie. Piszesz dokładnie tak jak ja się czułam po pierwszym porodzie i od tego o krok od depresji, a przynajmniej jej zaczątków. U mnie się na zaczątku zatrzymało bo wyszłam do ludzi i to spowodowało, że odżyłam, ale mialam tak jak Ty. Strach przed zostaniem samą, brak czasu na cokolwiek, wkurzało mnie kp, zmęczenie i do tego częsty płacz. I jedyne co Ci mogę poradzić to odetchnij głęboko i postaraj się uspokoić. Uwierz mi, że z malutkim nie będzie tak ciężko. Początkowo moze tak, ale po tygodniu wszystko ogarniesz.Co do karmienia w nocy to polecam karm na leżąco, jeśli przy tym przyśniesz to nic się nie stanie. Dziecko pociagnie ile chce a i zaśnie bo będzie wtulone w Ciebie i będzie czuło Twój zapach. W dzień wykorzystuj każdą okazję by sobie odpocząć czy się zdrzemnąć, nie lataj po domu i nie sprząta wszystkiego. Uwierz, że jesteś cudowną mamą, która da sobie radę tylko zjada Cię nieco strach. Trzymam za Was kciuki
![]() |
#1677 |
Zakorzenienie
|
Mamad gratulacje
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Kurcze, moje dziecko cały czas śpi i nie da jej się dobudzic. Nawet przewijana jest na śpiocha. Trochę się martwię, bo dziś tylko raz ja karmiłam. Mam nadzieje, ze po prostu odsypia poród, w nocy mało spala, bo rozkrecalysmy laktacje, wiec może dopiero teraz zalicza ten poporodowy odpoczynek. Był u nas mąż i jest zakochany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie właśnie ten fakt, że może mieć alergię, ale wcale nie musi, trzyma w ryzach. nie chciałabym, żeby moje dziecko miało tak przekichane z tym jak ja. schudniesz, zobaczysz ![]() ![]() ale te 50zł... kurcze, chciałam iść do sklepu i wysłać przynajmniej 2 paczki a jak ich nie znajdę to z zakupów, i z poczty lipa. co za złośliwość losu :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1679 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Mama d gratulacje ![]() Ciekawe jak tam meganka Michiru jak masz silną alergię, to poczytaj sobie o skazie białkowej U dzieci, żebyś w razie czego wiedziała, na jakie objawy zwracać uwagę, choć trzymam kciuki, by Cię to ominelo ![]()
#1680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.