Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIV - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-30, 11:50   #2311
201607131114
Konto usunięte

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIV

Cytat:
Napisane przez whip Pokaż wiadomość
Azjatycki cukier o siłowni:

"Treningi siłowe to jeden wielki żart i nikt nie utrzyma efektów dłużej jak kilka miesięcy. U mnie już 2 lata i jest tylko lepiej"

Czy ona jest jakaś nawiedzona?

W 2012 wyglądała jak kobieta a teraz jak wygłodzona dziewczynka, chyba spodziewała się większej ilość zachwytów. Jedna z niewielu metamorfoz gdzie "przed" wygląda lepiej jak "po".
Jest. Śledze ją od poczatku działalności, na początku czytałam jej wypociny i oglądałam z ciekawością, ale powoli zaczął mi się wyłaniać obraz zakompleksionej, zacietrzewionej, zaślepionej i niedouczonej baby, która forsuje swoje racje a każde słowo krytyki czy zwrócenie uwagi, że jej informacje są niedokładne reaguje prawie jak RGP.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez kiziamizia91 Pokaż wiadomość
z tym sie zgodze. ale nie zgodze sie z tym zeby tak demonizowac jej styl zycia. skoro je 3 posilki dzienni i czuje sie z tym dobrze i nie zwolnil jej od tego metabolizm to czemu nie. fast foody i slodycze je chyba kazdy od czasu do czasu i nikogo to nie zabija. nie nazywalabym jej nawiedzona tylko dlatego, ze przekazala zupelnie odwrotna mysl, do tych "fit" sloganow, ostatnio tak czesto promowanych
Wiesz co, chyba nie o to chodzi, bo ja do jej stylu życia nic nie mam, szczególnie jeśli jej służy. Tu bardziej chodzi o to, że ona nie pokazuje, że "o, patrzcie, jest alternatywa" tylko stwierdza (typowo dla siebie) "wy się mylicie, bo ja robię inaczej i mi to służy, więc to jest ta lepsza droga" (nawet jeśli jej "zdrowy tryb życia" opierał się na niedopasowanej diecie i niedopasowanych ćwiczeniach i ze zdrowiem miał niewiele wspólnego).
201607131114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 11:50   #2312
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Cytat:
Napisane przez Kumiho Pokaż wiadomość
Jest. Śledze ją od poczatku działalności, na początku czytałam jej wypociny i oglądałam z ciekawością, ale powoli zaczął mi się wyłaniać obraz zakompleksionej, zacietrzewionej, zaślepionej i niedouczonej baby, która forsuje swoje racje a każde słowo krytyki czy zwrócenie uwagi, że jej informacje są niedokładne reaguje prawie jak RGP.
Po obejrzeniu jej filmiku o tym, że chodziła kilka miesięcy (nie pamiętam konkretnych liczb) z guzem w piersi, który rósł i powoli przeszkadzał w normalnym noszeniu stanika i nie poszła na żadną prywatną wizytę, stwierdziłam, że mogę się po niej wszystkiego spodziewać.
zetuzetia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 11:50   #2313
201604210930
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Nazwałabym to inaczej, ale nie chcę dostać ostrzeżenia
http://www.wykop.pl/wpis/11983219/ja...epopularnaopi/
Fotka żyje własnym życiem.
201604210930 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 11:53   #2314
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez posylwii Pokaż wiadomość
uuuuuuuuuuuuupsss......
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 11:59   #2315
kiziamizia91
Koteł

Cytat:
Napisane przez Kumiho Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Wiesz co, chyba nie o to chodzi, bo ja do jej stylu życia nic nie mam, szczególnie jeśli jej służy. Tu bardziej chodzi o to, że ona nie pokazuje, że "o, patrzcie, jest alternatywa" tylko stwierdza (typowo dla siebie) "wy się mylicie, bo ja robię inaczej i mi to służy, więc to jest ta lepsza droga" (nawet jeśli jej "zdrowy tryb życia" opierał się na niedopasowanej diecie i niedopasowanych ćwiczeniach i ze zdrowiem miał niewiele wspólnego).
nie sledzilam komentarzy, bo za duzo ich tam. nastomiast jesli chodzi o podpis pod zdjeciem, to napisala, ze taki tryb zycia JEJ nie sluzyl. nie pisze, ze to jakas prawda objawiona, jedyna i sluszna no chyba, ze w komentarzach dala odczuc inaczej... ale to jak juz pisalam, nie przebrnelam przez komenty
kiziamizia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 12:02   #2316
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rickybobby Pokaż wiadomość
Ona specjalnie układa te stopy do zdjęcia tak pokracznie, czy siedzi zawsze "na wyluzowaną"? Ciekawe. (#notreally)
MostlyAhhhs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 12:10   #2317
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whip Pokaż wiadomość
Azjatycki cukier o siłowni:

"Treningi siłowe to jeden wielki żart i nikt nie utrzyma efektów dłużej jak kilka miesięcy. U mnie już 2 lata i jest tylko lepiej"

Czy ona jest jakaś nawiedzona?
Taki Azjatycki Macierewicz

Nie wrzuciła zdjęć swojej przemiany po to, żeby ludzie pisali, co im się podoba, a co nie... hmm

Edytowane przez Munkaa
Czas edycji: 2015-03-30 o 12:14
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-30, 12:16   #2318
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
nie sledzilam komentarzy, bo za duzo ich tam. nastomiast jesli chodzi o podpis pod zdjeciem, to napisala, ze taki tryb zycia JEJ nie sluzyl. nie pisze, ze to jakas prawda objawiona, jedyna i sluszna no chyba, ze w komentarzach dala odczuc inaczej... ale to jak juz pisalam, nie przebrnelam przez komenty
Mnie się te wpisy podobają, jako jednej z niewielu, jak widzę. Nie szkodzi
Dla mnie, są one tylko nawoływaniem do szukania własnej drogi żywieniowo-ruchowej. Żeby nie wierzyć ślepo we wszystko, co jest promowane jako jedynie słuszne. Jeden spełni się na siłowni, drugi w rekreacji -na rowerze, spacerach i tak dalej. Drugiemu siłownia nie da mięśni, tak jak da mu joga. Jeśli 5 posiłków dziennie nie sprawia, że czujesz się dobrze - spróbuj najeść się do syta 3 razy i sprawdź, czy jest lepiej. Nie każdy musi chcieć dążyć do wyglądu AC, ale zdjęcia, które zamieściła są dowodem na to, że każdy organizm myśli po swojemu i po swojemu reaguje na bodźce. Trzeba szukać, testować, kombinować
Stary 2015-03-30, 12:16   #2319
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez posylwii Pokaż wiadomość
Tylko nie wykop
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 12:21   #2320
apiaQ
Rozeznanie

Cytat:
z tym sie zgodze. ale nie zgodze sie z tym zeby tak demonizowac jej styl zycia. skoro je 3 posilki dzienni i czuje sie z tym dobrze i nie zwolnil jej od tego metabolizm to czemu nie. fast foody i slodycze je chyba kazdy od czasu do czasu i nikogo to nie zabija. nie nazywalabym jej nawiedzona tylko dlatego, ze przekazala zupelnie odwrotna mysl, do tych "fit" sloganow, ostatnio tak czesto promowanych
halo halo, ja tam jej nie demonizuje. ale napisała ze zmieniła tryb zycia bo miała dość miękkiego ciała, a w drugim poście już ze waga to tylko efekt uboczny ze chodziło o samopoczucie. Czy to taki problem trzymać się jednej wersji?
Dla mnie to nie problem, że robi to co robi, ale wstawiając zdjęcie zachęca do dyskusji m.in. na temat tego jak wygląda.
apiaQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 12:24   #2321
kustraczek
-ist

Cytat:
Napisane przez MostlyAhhhs Pokaż wiadomość
Dla mnie, są one tylko nawoływaniem do szukania własnej drogi żywieniowo-ruchowej. Żeby nie wierzyć ślepo we wszystko, co jest promowane jako jedynie słuszne. Jeden spełni się na siłowni, drugi w rekreacji -na rowerze, spacerach i tak dalej. Drugiemu siłownia nie da mięśni, tak jak da mu joga. Jeśli 5 posiłków dziennie nie sprawia, że czujesz się dobrze - spróbuj najeść się do syta 3 razy i sprawdź, czy jest lepiej. Nie każdy musi chcieć dążyć do wyglądu AC, ale zdjęcia, które zamieściła są dowodem na to, że każdy organizm myśli po swojemu i po swojemu reaguje na bodźce. Trzeba szukać, testować, kombinować
Ja też tak to rozumiem. Swoją drogą Cukier z rok temu nagrała filmik o swoim lajfstajlu, zaprzestaniu ćwiczeń, nowym sposobie odżywiania i wspomniała tam też, że jej mąż jest bardzo aktywną osobą (chyba nawet odnosi jakieś sukcesy sportowe w którymś stylu walki? Bodajże taekwondo? Coś tak kojarzę) i że tak, jak są różne typy cery, tak są różne typy metabolizmu i ona zachęca tylko do wybierania tego, co służy naszemu organizmowi.
kustraczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-30, 12:25   #2322
apiaQ
Rozeznanie

Cytat:
Ona specjalnie układa te stopy do zdjęcia tak pokracznie, czy siedzi zawsze "na wyluzowaną"? Ciekawe. (#notreally)
po stopach nie widać sylwetki, a pozowane selfie i samo ujęcie od pasa w dół ukrywa co nie co.
Stary 2015-03-30, 12:25   #2323
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zetuzetia Pokaż wiadomość
https://www.facebook.com/AzjatyckiCu...20116924691646
U Cukra dalszy ciąg wynurzeń na temat jej sylwetki
Co ona z tą dietą opartą na białku? Nie zna się, a zabiera głos. Bardzo działa mi na nerwy.

Cytat:
No właśnie problem w tym, że ogólny wydźwięk jest taki, że mimo iż to jej nie służyło, to ona jednak namawia wszystkich, którym ciężko jest utrzymać zdrowy styl życia, by spróbowali pójść w jej ślady. Wypowiada się na temat o którym nie ma ZIELONEGO pojęcia. Jej niby zdrowy tryb życia wcale nie był zdrowy, to przede wszystkim. Od tematów dietowych i fitnessowych powinna trzymać się z daleka, bo wprowadza ludzi w błąd.

Cytat:
3 posiłki dziennie - ok. Rower - ok. Nie trzeba szamać pięć razy dziennie i biegać na siłownię, serio. Ale tu chodzi o porzucenie ćwiczeń i zjadanie fast foodów, słodyczy, bo... ciało wygląda (niby, bo ja się z tym nie zgadzam) lepiej. No i cóż z tego, jak w środku jest się wysypiskiem.

Ludzie reagują różnie na bodźce, ok, ale umówmy się - pięć małych posiłków opartych głównie na białku - założę się, że nigdy nie przekroczyła 2000 kcal dziennie, stawiam bardziej na 1500 kcal - plus treningi pięć razy w tygodniu - to się nie mogło udać. Na takim żywieniu nikt nie wypracuje sobie ładnego ciała.

Edytowane przez Cattivo
Czas edycji: 2015-03-30 o 12:39
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 12:26   #2324
kustraczek
-ist

Cytat:
Napisane przez apiaQ Pokaż wiadomość
halo halo, ja tam jej nie demonizuje. ale napisała ze zmieniła tryb zycia bo miała dość miękkiego ciała, a w drugim poście już ze waga to tylko efekt uboczny ze chodziło o samopoczucie. Czy to taki problem trzymać się jednej wersji?
Dla mnie to nie problem, że robi to co robi, ale wstawiając zdjęcie zachęca do dyskusji m.in. na temat tego jak wygląda.
Może jej samopoczucie było z tym związane. Czuła się nieszczęśliwa w swoim ciele i chciała w końcu uzyskać upragnioną sylwetkę, żeby poczuć się dobrze?
Stary 2015-03-30, 12:30   #2325
apiaQ
Rozeznanie

https://instagram.com/p/02UpadP9_x/?taken-by=drogerienatura testował ktoś na oku? Da się nimi namalować kreskę na mokro?

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez kustraczek Pokaż wiadomość
Może jej samopoczucie było z tym związane. Czuła się nieszczęśliwa w swoim ciele i chciała w końcu uzyskać upragnioną sylwetkę, żeby poczuć się dobrze?
..czyli przeszkadzała jej waga i wyglad.. A samopoczucie idzie w parze za tym - czemu nie przecze. Tylko po co idealizować swoej poczyniania , nadawać temu "odchudzaniu" mistycyzmu i głebszego sensu zamiast powiedzeic schudłam tak i tak udało mi sie i czuje sie z tym dobrze bo zmeiniłam tryb życia.Zamiast tego woli tworzyć dodatkową teorię i zarzekać się ze nie chodziło wcale o wagę.
Stary 2015-03-30, 12:37   #2326
Ace_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zetuzetia Pokaż wiadomość
https://www.facebook.com/AzjatyckiCu...20116924691646
U Cukra dalszy ciąg wynurzeń na temat jej sylwetki
'Nie publikowałem poprzedniego wpisu, by słuchać opinii na temat co się komu podoba'
Tak, dlatego wstawiła dwa zdjęcia w bikini. To normalne, że ludzie będą to komentować, poza tym nikt nie był tam chamski.Abstrachując od jej stylu życia, odżywiania itp., bo to prywatna sprawa każdego, ale jak dla mnie ona nie radzi sobie z krytyką. Z jednej strony ja odebrałam jej post jako właśnie szukanie alternatywy dla siebie i nie podążanie ślepo za tłumem tylko dlatego że wszyscy tak robią , ale z drugiej ona zawsze ma taki ton wszystko wiedzącej, nieuznającej innego zdania osoby.
Ace_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 12:37   #2327
apiaQ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ace_ Pokaż wiadomość
'Nie publikowałem poprzedniego wpisu, by słuchać opinii na temat co się komu podoba'
Tak, dlatego wstawiła dwa zdjęcia w bikini. To normalne, że ludzie będą to komentować, poza tym nikt nie był tam chamski.Abstrachując od jej stylu życia, odżywiania itp., bo to prywatna sprawa każdego, ale jak dla mnie ona nie radzi sobie z krytyką. Z jednej strony ja odebrałam jej post jako właśnie szukanie alternatywy dla siebie i nie podążanie ślepo za tłumem tylko dlatego że wszyscy tak robią , ale z drugiej ona zawsze ma taki ton wszystko wiedzącej, nieuznającej innego zdania osoby.
amen!
Stary 2015-03-30, 12:41   #2328
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cattivo Pokaż wiadomość
No właśnie problem w tym, że ogólny wydźwięk jest taki, że mimo iż to jej nie służyło, to ona jednak namawia wszystkich, którym ciężko jest utrzymać zdrowy styl życia, by spróbowali pójść w jej ślady. Wypowiada się na temat o którym nie ma ZIELONEGO pojęcia. Jej niby zdrowy tryb życia wcale nie był zdrowy, to przede wszystkim. Od tematów dietowych i fitnessowych powinna trzymać się z daleka, bo wprowadza ludzi w błąd.

3 posiłki dziennie - ok. Rower - ok. Nie trzeba szamać pięć razy dziennie i biegać na siłownię, serio. Ale tu chodzi o porzucenie ćwiczeń i zjadanie fast foodów, słodyczy, bo... ciało wygląda (niby, bo ja się z tym nie zgadzam) lepiej. No i cóż z tego, jak w środku jest się wysypiskiem.
"Wszystkich", "w jej ślady"? Ja tam nie poczułam się nawet minimalnie namawiana. Ot, przeczytałam czyjąś historię, i może mnie ona skłonić do przemyślenia pewnych kwestii, albo nie. Co do porzucnia ćwiczeń i jedzenia fast foodów i słodyczy. Kto żyjący zdrowo, raz na jakiś czas nie wpierniczy hamburgerka, albo batona - niech pierwszy rzuci kamień Wolę takie podejście, od fit-filozofii Ciastka - która to biczuje się mentalnie i przeprasza, że zgrzeszyła, jak tylko zdarzy jej się odstępstwo od czystości diety. Ona to dopiero ma niezdrową relację z jedzeniem.
Stary 2015-03-30, 12:43   #2329
dispersi
Rozeznanie

Mam pytanie do dziewczyn, które używały/używają pudru sypkiego Bourjois.
Czy u Was również powodował/powoduje ciemnienie podkładu?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-30, 12:44   #2330
marynka42
Zakorzenienie

myślicie, że coś takiego: http://www.pudelek.pl/artykul/77738/...wpis_na_blogu/ dotyczy też w środowiska blogerek/youtuberek urodowych?

już nie wiem, komu wierzyc, jeśli chodzi o recenzje
marynka42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 12:53   #2331
kustraczek
-ist

Cytat:
Napisane przez marynka42 Pokaż wiadomość
myślicie, że coś takiego: http://www.pudelek.pl/artykul/77738/...wpis_na_blogu/ dotyczy też w środowiska blogerek/youtuberek urodowych?

Wątpię, że stawki są aż tak wysokie, ale za to jestem przekonana, że recenzje są kupowane. Cóż, ja jak Adaś Miauczyński - w nic już nie wierzę polegam tylko na tym, co sama przetestuję, na opiniach koleżanek (również tych internetowych), a jeśli chodzi o YT, to wierzę vlogerkom typu Nissiax czy 82Inez, które co pięć minut nie zmieniają ulubieńców i nie mają ciągłej rotacji kosmetyków. Nie wierzę, że da się rzetelnie przetestować jednocześnie dziesięć kosmetyków i to po tygodniu, tak jak robi to Karolina Stylizacje, tak samo nie mam wcale zaufania do Aliny Rose, która w co drugim poście na blofu odkrywa nowy rewelacyjny produkt, który jest jej absolutnym ulubieńcem wszech czasów, a później nie pojawia się ani razu.
Stary 2015-03-30, 12:54   #2332
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marynka42 Pokaż wiadomość

Ależ oczywiście, że tak. Nie bądź naiwna.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 13:03   #2333
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Salix, przyznaj się, ile bierzesz od Inglota za promowanie tego ich cienia jako rozświetlacza? I - co ważniejsze - za ile chce Cię kupić Wibo, żebyś przestała?
#NieMówiącJużOTychTanichO rzechach
Stary 2015-03-30, 13:08   #2334
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Salix, przyznaj się, ile bierzesz od Inglota za promowanie tego ich cienia jako rozświetlacza? I - co ważniejsze - za ile chce Cię kupić Wibo, żebyś przestała?
#NieMówiącJużOTychTanichO rzechach
tyle, żeby było na porządną dostawę orzeszeków
Stary 2015-03-30, 13:17   #2335
dispersi
Rozeznanie

Opolanka zapodała sałatkę dla hejterek

Stary 2015-03-30, 13:19   #2336
Yoooko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marynka42

Nie zastanawiam się nad tym, szczerze nie bardzo mnie obchodzi kto ile zarabia i na czym.
Yoooko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 13:20   #2337
lilianna_vivianna
Raczkowanie

Cytat:

Mnie tez sie podobaja i zgadzam sie z Toba.

Czytalam troche komentarze pod zdjeciem Cukra. Ludzie nazywaja ja anoreksja, dzieckiem. A dla mnie to dobrze, ze znalazla swoja droge. Nie poczulam sie namawiana do jedzenia slodyczy. Pod jedym z jej postow na blogu znalazlam link do wykladu TedTalks czy cos takiego i inne artykuly. Dokladnie nie pamietam, bo bylo to juz jakis czas temu, ale sugerowano w nich, ze forsowne cw na silowni, cardio obciazaja organizm, ze ludzie jedza cos na co zalozmy nie maja ochoty, pchaja w siebie wg %, makro, tylko po to, by potem katowac organizm cwiczeniami. A badania wskazuja, ze osoby bedace na diecie wracaja do bodajze 5lat do wagi sprzed i tyja wiecej. Ze jest to nie aturalne dla organizmu. A przechodzenie na diety w mlodym wieku skutkuje potem dlugo po rozwalonym metabolizmem. Wszedzie tam bylo nawolywanie do sluchania siebie i naturalnej aktywnosci typu spacery itp. Jedzenia zdrowej zywnosci. Bez wzgledu na to czy ktos sie zgadza czy nie, warto przeczytac.
Co do Cukra jeszcze, ja uwazam, ze jezeli czuje sie dobrze, to naprawde ok. Sa kobiety cwiczace codziennie, majace bardzo rozbudowane miesnie, nie zauwazylam by pod ich zdjeciami pisano, ze za duzo, przesadzasz. Byc moze za malo zdjec widzialam. Co ciekawe ludziom nie przeszkadzaja teksty w stylu: ja juz po, a Ty co dzisiaj dla siebie zrobilas? Ktore co, maja wzbudzic poczucie winy, bo ona juz 100pompek, a ja dopiero wstalam. Takie zdania sa nazywane motywacja nie twierdze, ze Baska ma racje z tym wszystkim, nie mnie to oceniac.
lilianna_vivianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 13:22   #2338
Yoooko
Zadomowienie

Ta sałatka wstrętna, nie zachęca.
Yoooko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 13:25   #2339
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Yoooko Pokaż wiadomość

Nie zastanawiam się nad tym, szczerze nie bardzo mnie obchodzi kto ile zarabia i na czym.
kurde wkleił mi się 2 razy ten sam post, sorry.

Edytowane przez 201607110949
Czas edycji: 2015-03-30 o 13:27
Stary 2015-03-30, 13:27   #2340
dispersi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Yoooko Pokaż wiadomość
Ta sałatka wstrętna, nie zachęca.
Połączenie składników nietypowe. Ciężko mi wyobrazić sobie smak tej mieszaniny.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości