|
|||||||
| Notka |
|
| Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
| Pokaż wyniki sondy: Który telefon wybrać? | |||
| HTC Wildfire S |
|
17 | 30,36% |
| Samsung Wave Y |
|
1 | 1,79% |
| Sony Ericsson Xperia Neo V |
|
7 | 12,50% |
| Nokia 500 |
|
7 | 12,50% |
| Samsung Galaxy Mini |
|
4 | 7,14% |
| Inny(ale jaki:P) |
|
20 | 35,71% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
BAN stały
|
Dot.: Problem z wyborem telefonu komórkowego - wątek zbiorczy
To popatrz na ich parametry. Każdy jeden to kopia L5 czy L9 tylko okrojony o coś tam, jakąś pierdołę. Żaden nie ma wszystkiego, a każdy jeden jest niemal identyczny. Robienie hurtowo takich samych telefonów co byś mogła wybrać z takiej półki cenowej co Ci najbardziej odpowiada. Albo z dobrym aparatem ale mało ram albo na odwrót.
|
|
|
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nokię 520 miał ojciec i był z niej niezadowolony. Zobacze inne zaproponowane modele
|
|
|
|
#2524 | |
|
BAN stały
|
jeden i drugi bo nie różnią się od siebie za bardzo
![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
Nie określił tego, ale tak go zraził, że nie wziął więcej Windowsów
|
|
|
#2526 |
|
BAN stały
|
No bo widzisz, niektórzy nie potrafią ogarnąć windowsa, ba! symbiana też niektórzy nie ogarniają i może to było powodem. Jednak android jest łatwiejszy do zrozumienia, łatwiej wszystko znaleźć itp.
|
|
|
|
|
#2527 |
|
Raczkowanie
|
Patrzę pffe ze masz zerowe pojęcie radził bym tobie poczytać trochę o matrycach LG gdzie nawet iPhone 5 i 6 mają matryce od LG łącznie z telewizorami z wysokiej półki jak Sony , Panasonic to są matryce ips troszkę poczytaj bo śmieszysz trochę mnie
![]() ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- I czytaj ze zrozumieniem napisałem jedne z najlepszych i tylko amoledy w samsungu dorównują taką ostrością obrazu i kolorami
|
|
|
|
|
#2528 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja pierniczę, serio? Serio?co w ogóle mają matryce tv do tych z telefonów i co ma do tego, która firma je robi skoro mogą tańszym kosztem swoje telefony ubrać w niższej jakości matrycę a jak apple zapłaci to zrobią taką, jak oni chcą? Ja nie mówię, że lg ma złe matryce i że są "a fe!" tylko, że to nie są najlepsze a już nawet nie jedne z najlepszych matryc na rynku. Już zostały wyparte (i ja mówię o telefonach a nie o telewizorach). Jak położysz telefon z ips obok amoleda to nie będzie on dorównywał mu jakością, zobaczysz kolosalną różnicę. Mogę zrobić Ci zdjęcie, film, co tylko chcesz bo ja mam amoleda, kolega z roku ma ips. Widać różnicę, ogromną w jakości. Porównywaliśmy a samsungowe amoledy to takie same amoledy jak każde inne, po prostu amoled i tyle. ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- https://www.youtube.com/watch?v=MwQUIuhCV1E <--- proszę, najzwyklejszy test z youtube. Widzisz różnicę? I nie, nie rzucaj mi tu o ips hd bo te lg nie mają ips hd. A jak bardzo chcesz to specjalnie dla Ciebie wejdę dzisiaj do saturna i Ci nagram film z g3 i g2, pokażę Ci różnicę między ips a amoledami czy oledami. Jest ogromna więc błagam Cię, nie wciskaj ludziom, którzy chcą kupić fajny telefon takiego szajsu, bo oni nie do końca muszą wiedzieć co to ips, amoled, oled itd. a Ty wciskasz im pierdołowate, gówno warte telefony. Rozumiem, że kochasz lg ale już zluzuj bo jak widzisz, jest i na tym wątku kilku użytkowników jakże zajedwabistego g3 i nie są z niego zadowoleni. Pradę mówiąc tu na wątku widziałam chyba tylko jeden post, z którego wynikało, że użytkownik jest zadowolony ze swojego g3. Nie wiem czy to nawet nie byłeś Ty. a cała reszta odradza. A z tymi matrycami też popłynąłeś. BTW. G3 albo G2 ma przynajmniej gorilla 3 generacji? bo też jakoś mi się wydaje, że nawet w to go nie wyposażyli. Edytowane przez pffe Czas edycji: 2015-03-12 o 08:31 Powód: literówki |
|
|
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi nie chodziło o ostrość obrazu! Presiadając się z SE Hazela na jakikolwiek smartfon będzie lepiej! Poza tym chcę telefon z niższej półki. Chodziło mi wyłącznie o wzmacniany ekran. Na którym rysy nie powstają, lub powstają wolniej, albo jak upadnie to będzie działał!
Nokia n8 spadała wielokrotnie za którymś razem pękła szybka, ale to nie przeszkadza w użytkowaniu jej. O coś takiego mi chodzi.
|
|
|
#2530 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze mozesz kupic dodatkowe zabezpieczenie ekranu. Ja mam szybkę xd
Wysłane przez tapatalk |
|
|
|
|
#2532 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#2533 |
|
Raczkowanie
|
Rozbrajasz mnie na łopatki twoimi wypowiedziami po pierwsze g2 i g3 mają ips HD nie wspminając że mają już nawet Oledy , po drugie LG jest w czołówce wytwarzania najlepszych praktycznie matryc temu też dużo telewizorów tych bardzo drogich za kilkanascie nawet tysięcy mają matryce od tego producenta , a po trzecie jestem elektronikiem więc myślę że dalsza dyskusja z tobą nie ma sensu i nie będę się zniżał do twego poziomu. A tak nawiasem dołączam krótki opis na ten temat poniżej
Ekran G2 jest duży, ale czy jest też dobry? LG to jeden z największych graczy na rynku matryc, a wyświetlacz zamontowany w tym smartfonie jest swoistą wizytówką i pokazem możliwości firmy. Musimy przyznać, że jest to jeden z najlepszych ekranów (albo nawet najlepszy) spośród tych, na które mogły spoglądać nasze przemęczone od nocnej pracy oczy |
|
|
|
|
#2534 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale owszem, skończmy tę dyskusję bo chyba już wszyscy na wątku widzą, żeś fanboy lg. Wystarczy. Kochaj sobie dalej tą firmę ale każdy już zauważył, że ich flagowiec, g3, to totalna pomyłka. |
|
|
|
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
Tefon muszę kupić. W moim rozwaliło sie gniazdko słuchawkowe. Nie wyobrażam sobie na spacerze trzymać telefon przy uchu. Mieszkam w mieście gdzie nikogo nie znam i chodze na spacery z telefonem
|
|
|
#2536 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, ten telefon jest wart tyle co ładowarka :P
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, potrzebuję prostego telefonu do dzwonienia i smsowania i zainteresowała mnie Nokia 225 - http://www.agito.pl/telefon-nokia-22...gn=shopping-ap
Ktoś, coś??
|
|
#2539 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2540 |
|
Raczkowanie
|
Zastanawiam się nad HTC One M8 a Iphone 5.
Który wybrałybyście i dlaczego? |
|
|
|
|
#2541 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
Zależy do czego używasz telefonu,bo jeśli muzyka to HTC,a jak zdjęcia to iPhone takie moje zdanie. W iPhonie dużo aplikacji masz płatnych, więc jeśli wcześniej nic od jabłka nie miałaś to zmiana będzie duża. Co mnie denerwuje w jabłku (dostałam w prezencie,nie wybierałam) to fakt,iż nie ma bezpośredniej możliwości przerzucenia zdjęć z telefonu na laptopa za pomocą kabelka tak prosto jak w Androidzie,on tylko współpracuje z jabłkowym oprogramowaniem. Bateria też dłużej w HTC trzyma, akcesoria są tanie. |
|
|
|
|
|
#2543 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie
A co myślicie o Nokia Lumia 735? |
|
|
|
|
#2544 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#2545 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo
|
|
|
|
|
#2546 |
|
Przyczajenie
|
Szczerze mówiąc słaba jest nokia lumia ogólnie nokia w Windows phone strasznie muli system wszystko w, nim wygląda zbyt nowocześnie odtrącają mnie te kafelki taka moja opinia. Ja osobiście wole coś pokroju android czy IOS bardzo fajne system i idzie ogarnąć je w miarę szybko. Co myślicie o Samsung galaxy s5?
|
|
|
|
|
#2547 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
i widzę, że nie miałaś żadnej lumii w ręku, one nie mulą, nawet te z najniższej półki cenowej ![]() galaxy s5 to jeden z najgorszych wyborów jeśli chodzi o androida i po tym widać jak mało wiesz na temat któregokolwiek z tych systemów poza tym, że nie podobają Ci się kafle
|
|
|
|
|
|
#2548 |
|
Przyczajenie
|
wspieram poprzednią wypowiedź... kiedyś korzystałam z samsunga i jakiś czas temu zmieniłam na nokię lumię i płynność działania jest bez porównania... bardzo zadowolona jestem a i te kafelki nie takie złe... ;-)
|
|
|
|
|
#2549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niedawno zamieniłam Lumię 720 na 930 (konsultowałam się nawet w tym wątku) i z jednej jak i drugiej jestem bardzo zadowolona. Oczywiście 930 oczarowała mnie bardziej, wiadomo - wyższa półka. No śmiga aż miło |
|
|
|
|
|
#2550 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
sama korzystam z lumii 920 i mimo że jest cegłą co mi absolutnie nie przeszkadza to mimo że stary model sprawuje się znakomicie... pozdrawiam Monika
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

Ale znajdą się użytkownicy tego szajsu, którzy będą wmawiać, że to cudo. Sorry, gówno, nie cudo.

ja pierniczę, serio? Serio?