Mamusie październikowe 2015! część II - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-01, 19:26   #751
malinowa4
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015! część II

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja sobie kupiłam 2 pary H&M Mana używki za 40 zł już z wysyłką.
no ja nie mogę kupować tak na oko, muszę zmierzyć zawsze..

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość

Co do ciuchów ciążowych, ja kupiłam 3 pary spodni w happy mum, niestety ten sklep nie należy do najtańszych, ale Tż miał gest i naprawdę nie żałuje, nie chodzę w innych spodniach-mega komfort i wyglądają super. Ale tak jak część z Was NIE MAM POJĘCIA W CO SIĘ UBRAĆ NA ŚWIĘTA.................tr agedia muszę rewolucję w szafie zrobić i coś wykombinować.

Powiedzcie mi jak Wasze ogłaszanie dobrych nowin? Bo teraz czas świąt to czas spotkań z rodziną, zaczynacie już mówić ciociom wujkom kuzynkom itp. czy jeszcze się wstrzymujecie? Ja po moich przejściach mam trochę uraz, ale chyba coś tam napomknę, a Wy?
ja idę w takiej spódnicy która jest jakby z wysokim stanem, nie wiem czy dobrze piszę.. poprostu się ją zakłada wyżej niż normalnie ... nie jakiś sztywny materiał, tylko rozciągliwy więc powinna być dobra

u mnie w rodzinie już wszyscy wiedzą no i najbliżsi znajomi. chcąc nie chcąc musieliśmy powiedzieć , bo na zaproszeniach ślubnych pisaliśmy, że zamiast kwiatów prosimy o drobiazg dla maleństwa
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 19:28   #752
Amelie04
Zakorzenienie

U mnie wiedza juz chyba wszyscy
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 19:37   #753
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
u nas tez wieje masakra a ja juz schowalam lodego spodnie zimowe jak tak dalej pojdize chyba wyciagne :/
ja pochowałąm kozaki i co i taki ziąb że musiałam wyjąć

Cytat:
a co jakas promocja w H&M?
na dziecięce jest -20% kupiłam dzis Julce sukieneczkę za 15 zł i kupiłam jej na wesele śliczną sukienkę w lumpku za 13 zł i sobie tuniczkę fajną

Cytat:
pokaz jakie?
ja w lato to bede w kieckach chocidz ale w chlodniejsze dni i na wrzesien potrzebuje tez jakeis spodnie tylko te ciazowe przewaznie sa oblesne :/
ja mam z 1c 2 pary jensów więc na jesień będę miała akurat na lato jakieś leginsy 3,4 musze kupić mają b yć w LIDLU od 7.04
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 19:37   #754
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Jeżeli chodzi o prace to też w sumie wsystcy,..moja szefowa sie szybko o to postarała i już chyba wszystkie klientki wiedzą..
Stary 2015-04-01, 19:50   #755
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
o super! ja lubię rurki, może się przejadę zobaczyć. szkoda tylko że 100zł żeby pochodzić max 6miesięcy
a następna ciąża ja kupiłam w pierwszej ciazy 2 pary jensów po 90 i 100 zł i już 3 ciąże bede w nich chodzić a bluzki to miałam wszystko zwykłe tylko dłuższe i rozciągliwe

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
O dzis mniej do nadrabiania, szok!

Dziewczyny, ale Wam zazdroszcze że możecie siedziec w domu, wstawac o luzniejszej godzinie, mnie juz wykancza chodzenie do pracy Co prawda czesc z Was ma na glowie opieke nad dzieckiem, ale zawsze na chwile mozecie sie polozyc czy chociaz nogi wyciagnac na kanapie. Z rewolucjami zoladkowymi u mnie sie poprawilo ale za to wyczulilam sie jeszcze bardziej na zapachy no i doszla sennosc, siedze w pracy i ok 15:00 odlatuje juz Marze wtedy by sie polozyc.. Wracam z pracy, po 8h siedzenia jem cos resztkami sil i juz chce spac... Dom syfem zarasta. Budze sie wczesnie ale z lozka wstac nie moge... Tak bardzo marze o wolnym
a nie mozesz wziąć zwolnienia?

Cytat:

Powiedzcie mi jak Wasze ogłaszanie dobrych nowin? Bo teraz czas świąt to czas spotkań z rodziną, zaczynacie już mówić ciociom wujkom kuzynkom itp. czy jeszcze się wstrzymujecie? Ja po moich przejściach mam trochę uraz, ale chyba coś tam napomknę, a Wy?
ja nie planuję mówić chyba ze ktoś wprost zapyta to nie okłamię powiemy rodzicom w święta bo też jeszcze nie wiedzą hehe:P

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

u mnie wie najblizsza rodzina i w pracy bo zaniosłam zwolnienie i rozniosło się szybciej niz sie spodziewałam... ;/ reszcie powiem po tej wizycie 9.04 więc po świętach. na razie chce wiedziec , że jest wszystko ok

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

coś mi wizaz fiksuje ; /
u mnie w pracy na szczęście koleżanka od kadr nie wyda tajemnicy więc wie ona i szefowa
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 19:56   #756
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Hej, u mnie też niby rewolucje żołądkowe lżejsze ale za to nasilił mi się posmak w ustach:/ koszmar, nieważne co zjem zostaje mi jakiś tragiczny posmak i próbuje go zabić czymś innym i tak w kółko...

Kurde coś mnie dziwnie podbrzusze kłuje :/

Co do ciuchów ciążowych, ja kupiłam 3 pary spodni w happy mum, niestety ten sklep nie należy do najtańszych, ale Tż miał gest i naprawdę nie żałuje, nie chodzę w innych spodniach-mega komfort i wyglądają super. Ale tak jak część z Was NIE MAM POJĘCIA W CO SIĘ UBRAĆ NA ŚWIĘTA.................tr agedia muszę rewolucję w szafie zrobić i coś wykombinować.

Dzisiaj farbowałam włosy ale mimo, że bez amoniaku ostro mnie smród wkurzał, potem nałożyłam odżywkę, której zapach normalnie uwielbiałam a teraz muszę iść zaraz znowu umyć włosy, bo ciągle czuję jej smród.

U mnie nadal tajemnica, czekam na wyniki badan prenatalnych (czyli 13.04.) po nich chce powiedziec

Mnie tez tak kluje w brzuchu, najbardziej to gdzies przy kroczu jak chodze glownie, teraz sie wszystko mocno rozciaga

Cytat:
no ja nie mogę kupować tak na oko, muszę zmierzyć zawsze..

ja idę w takiej spódnicy która jest jakby z wysokim stanem, nie wiem czy dobrze piszę.. poprostu się ją zakłada wyżej niż normalnie ... nie jakiś sztywny materiał, tylko rozciągliwy więc powinna być dobra

u mnie w rodzinie już wszyscy wiedzą no i najbliżsi znajomi. chcąc nie chcąc musieliśmy powiedzieć , bo na zaproszeniach ślubnych pisaliśmy, że zamiast kwiatów prosimy o drobiazg dla maleństwa
A'propo zaproszen, my ostatnio dalismy koledze, a on tak je otwiera, oglada i do mnie tekst "a gdzie zdjecie z usg??" - a ja szok bo brzeciez nikt ze znajomych i rodziny nie wie Na szczescie to byl zart, z podtekstem ze "teraz malo kto bierze slub, no chyba ze wpadka" Ale nas zatkalo

Dziewczynki lece spac bo umieram, kolorowych snow
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 20:00   #757
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

hi hi teraz będziecie mieli sto gryzaczków i sto grzechotek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-01, 20:01   #758
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a następna ciąża ja kupiłam w pierwszej ciazy 2 pary jensów po 90 i 100 zł i już 3 ciąże bede w nich chodzić a bluzki to miałam wszystko zwykłe tylko dłuższe i rozciągliwe

a nie mozesz wziąć zwolnienia?

ja nie planuję mówić chyba ze ktoś wprost zapyta to nie okłamię powiemy rodzicom w święta bo też jeszcze nie wiedzą hehe:P

u mnie w pracy na szczęście koleżanka od kadr nie wyda tajemnicy więc wie ona i szefowa
Niestety nie mam tu umowy o prace Zwolnienie= brak wyplaty. Generalnie warunki finansowe sa tu malo ciekawe ale z racji na swoj stan nie chce teraz nic juz zmieniac, zamierzam popracowac do konca maja i nara. Niestety firma jeszcze sie rozwija i na maksa jedzie na zleceniach, przez co nawet jak ktos jest teraz chory to siedzi i zaraża innych, cale biuro epidemia bo inaczej nie bedzie wyplaty, tylko mnie jeszcze nie wzielo ale juz sie boje
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 20:02   #759
mala29lll
Zakorzenienie

A do lumpka się przejdę jak już będę mogła, bo serio niedługo to nie będę miała w czym wyjść żeby coś sobie kupić
Stary 2015-04-01, 20:06   #760
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
No ja właśnie chciałam bootcut, ale u mnie w h&m tylko super skinny są, wrrr. Ja całe życie bootcut albo dzwony, a tu rurki, legginsy, masakra
O, to jak ja tylko że ja nie noszę rurek, bo mam jedną łydkę szczuplejzą od drugiej, a tak to bym pewnie nosiła

JUŻ PO WIZYCIE, mój wielkoludek ma 8,82 cm , nadal ciąża wychodzi na tydzień z okładem starszą niż jest, ale to niemożliwe, bo gin mi potwierdził owu w tym cyklu trafionym, więc nie ma szans że źle liczę więc mam wielkoludka, hahahahhh 8,82 cm to jest więcej, niż długość mojej karty kredytowej !!!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 20:11   #761
Em_jK
Rozeznanie

Ja info o ciąży puszcze w obieg dopiero po genetycznym czyli 24.04. Jeszcze daleka droga i powiek wam, że jakoś wcale mi się nie spieszy.

Oliath,

Super, że po wizycie ok bardzo się ciesze! Zmienić Ci termin na pierwsze stronie? Jak tak to podaj na jaki
05.04.2013 - Gucia
27.03.2014 - okruszki 8/9tc (**)
14.02.2015 - II KRESECZKI
TP 26.10.2015 - Maleństwa
Em_jK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 20:16   #762
mala29lll
Zakorzenienie

Oliath wow ale duży bobas Ciekawe ile mój ma.

EM naprawdę jestem z Ciebie dumna, że taką fajną pierwsza stronę zrobiłaś
Stary 2015-04-01, 20:19   #763
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Em_jK Pokaż wiadomość
Ja info o ciąży puszcze w obieg dopiero po genetycznym czyli 24.04. Jeszcze daleka droga i powiek wam, że jakoś wcale mi się nie spieszy.

Oliath,

Super, że po wizycie ok bardzo się ciesze! Zmienić Ci termin na pierwsze stronie? Jak tak to podaj na jaki
niech sobie będzie, bo mam tam wpisane przedziałowo chyba ;P to się nadal zgadza

Ja już jestem umówiona na połówkowe za miesiąc, 5 maja ale pędzi ten czas i będziemy szukać siurka ... choć ja bym osobiście wolała córcię czwartą ciuszki kupuję i takie i takie, hahahahh, już chyba wszystko mam na obie ewentualności, całe wypraweczki i wszystko prawie w sowy i sówki

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

aaaa, nie, mam 4.10 wpisane ok, na razie EM nie zmieniaj a stronka naprawdę cudo
Kubulek
Stary 2015-04-01, 20:24   #764
Amelie04
Zakorzenienie

Oliath ale duzy maluch!! nie dalo sie dzis podpatrzec plci ?
Stary 2015-04-01, 20:24   #765
mala29lll
Zakorzenienie

Oliath jakie sa pełne imiona Twoich córci dwóch młodszych, bo się zawsze zastanawiam?
Stary 2015-04-01, 20:26   #766
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Kurde przymierzylam właśnie spodnice która zamierzałam założyć na święta...no i klapa :-( jak nad brzuchem to dupe widać a niżej się nie da...
Stary 2015-04-01, 20:28   #767
Em_jK
Rozeznanie

Dziękuje dziewczyny za mile słowa

Bardzo się ciesze, ze wam się ta pierwsza strona podoba. Aż się człowiekowi miło robi
W każdym razie jeszcze ten kalendarz wizyt ogarnę. Tylko nie wiem czy dziś czy jutro :/ w każdym razie do piątku postaram się to zrobić

I dostałam tez nowe wiadomości wiec naniose poprawki i dopisze do listy kogo trzeba.

Mała,

A jak plamienia?
05.04.2013 - Gucia
27.03.2014 - okruszki 8/9tc (**)
14.02.2015 - II KRESECZKI
TP 26.10.2015 - Maleństwa
Em_jK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 20:30   #768
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Kurde przymierzylam właśnie spodnice która zamierzałam założyć na święta...no i klapa :-( jak nad brzuchem to dupe widać a niżej się nie da...
Teraz modni jak doopkę widać
Ja nie wiem czy w ogóle będę mogła gdzieś iść na święta Chyba, że do moich rodziców w 2 dzień świąt na obiad, bo oni parter ale w niedzielę to nie wiem czy się odważe do teściów włazić na 4 piętro
Stary 2015-04-01, 20:32   #769
rita_k
Zadomowienie

Natchnełyście mnie że musze jutro wybrać co na święta. Póki co w niektóre spodnie czarne się mieszcze bez ucisku więc jakąś bluzkę do nich dobiorę i będzie git.
Ale chyba jutro do lumpka się i tak wybiorę.
U nas też bardzo mało osób wie o ciąży
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-01, 20:34   #770
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
O, to jak ja tylko że ja nie noszę rurek, bo mam jedną łydkę szczuplejzą od drugiej, a tak to bym pewnie nosiła

JUŻ PO WIZYCIE, mój wielkoludek ma 8,82 cm , nadal ciąża wychodzi na tydzień z okładem starszą niż jest, ale to niemożliwe, bo gin mi potwierdził owu w tym cyklu trafionym, więc nie ma szans że źle liczę więc mam wielkoludka, hahahahhh 8,82 cm to jest więcej, niż długość mojej karty kredytowej !!!
Ale Ci się wielkolud trafił urodzi się 5 kg

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 20:35   #771
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Em_jK Pokaż wiadomość
Mała,

A jak plamienia?
Dalej leci ale mniej niż w południe, bo wtedy to wyglądało jak krwotok. W kiblu czerwono, papier czerwony,wkładka czerwona. Zawału mało nie dostałam, a głowa do teraz mnie boli. Musiałam wziąć paracetamol bo nie mogłam wyrobić z bólu czachy.
ALe się strasznie boję jutrzejszego badania. Przez ten pierd.... krwiak nie mogę się cieszyć ciążą na którą czekałam 6,5 roku
Stary 2015-04-01, 21:02   #772
Amelie04
Zakorzenienie

Ewlina mam identycznie z ta spodnica !
Nie mam pojecia co tu zalozyc, a specjalnie kupowac to tez tak troche nie bardzo, nie wiem :/

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Niekoniecznie, u mnie w pierwszej ciazy tez lekarz mowil jakie duze dziecko, ciaza dwa tyg do przodu a urodzilam w terminie i tylko 3150g

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Ojeja jak mnie cos zabolalo w podbrzuszu az zgielam sie w pol taki jakby skurcz ale tylko raz i juz minelo. Boze tak sie boje a do wizyty tyle czasu. Boje sie w ogole nastawiac pozytywnie zeby sie nie rozczarowac

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2015-04-01 o 21:03
Stary 2015-04-01, 21:23   #773
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Ewlina mam identycznie z ta spodnica !
Nie mam pojecia co tu zalozyc, a specjalnie kupowac to tez tak troche nie bardzo, nie wiem :/

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Niekoniecznie, u mnie w pierwszej ciazy tez lekarz mowil jakie duze dziecko, ciaza dwa tyg do przodu a urodzilam w terminie i tylko 3150g

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Ojeja jak mnie cos zabolalo w podbrzuszu az zgielam sie w pol taki jakby skurcz ale tylko raz i juz minelo. Boze tak sie boje a do wizyty tyle czasu. Boje sie w ogole nastawiac pozytywnie zeby sie nie rozczarowac
Bo termin z USG to tylko z tego pierwszego jest wiarygodny, a potem już dzieci różnie rosną i ten termin się zmienia w zależności od wielkości dziecka. Tylko te nowe terminy już sensu nie mają.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 21:32   #774
Amelie04
Zakorzenienie

Nina dokladnie jak mowisz, ja w poprzedniej ciazy z USG mialam termin 2tyg wczesniej a i tak urodzilam 2dni przed terminem z OM.
Mi lekarz powiedzial, ze zawsze biora pod uwage termin z OM i taki wpisuja w karcie ciazy. Bez sensu byloby kreslenie i wyznaczanie co wizyta nowych terminow. Dziecko i tak urodzi sie wtedy kiedy zechce
Stary 2015-04-01, 21:33   #775
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Bo termin z USG to tylko z tego pierwszego jest wiarygodny, a potem już dzieci różnie rosną i ten termin się zmienia w zależności od wielkości dziecka. Tylko te nowe terminy już sensu nie mają.
O święta racja! A jak przyjdzie co do czego to i tak termin z OM jest dla lekarzy święty.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 21:34   #776
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Oliath ale duzy maluch!! nie dalo sie dzis podpatrzec plci ?
Mój gin nie próbuje nawet przed połówkowym ma 100% trafień przez 30 lat praktyki i pewnie sobie nie chce psuć statystyk
Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Oliath jakie sa pełne imiona Twoich córci dwóch młodszych, bo się zawsze zastanawiam?
Alicja - Lala i Lilianna - Lilo
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
a skąd, urodzi się 3-3,5 kg, tylko 2-3 tygodnie przed terminem jak zawsze hahahahahh
Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Dalej leci ale mniej niż w południe, bo wtedy to wyglądało jak krwotok. W kiblu czerwono, papier czerwony,wkładka czerwona. Zawału mało nie dostałam, a głowa do teraz mnie boli. Musiałam wziąć paracetamol bo nie mogłam wyrobić z bólu czachy.
ALe się strasznie boję jutrzejszego badania. Przez ten pierd.... krwiak nie mogę się cieszyć ciążą na którą czekałam 6,5 roku
Jutro będziesz spokojniejsza po badaniu zobaczysz, że się okaże, że to resztka z niego wyleciała i już go prawie widać nie będzie!!! ja już kciukuję za Ciebie
Kubulek
Stary 2015-04-01, 21:39   #777
Amelie04
Zakorzenienie

Wyobrazcie sobie, ze mam kolezanke , ktora od porodu pierwszego dziecka nie miala okresu(przez rok). Okazalo sie ze ma torbiel na jajniku wielkosci jaja kurzego. Udala sie po skierowanie do gin na zabieg. Gin jeszcze zrobil USG a tu 16tydzien ciazy i od razu powiedzial ze dziewczynka.
urodzila miesiac przed rzekomym terminem porodu, ale kto wie moze to byl ten wlasciwy termin, bo dziecko urodzilo sie o prawidlowej masie

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2015-04-01 o 21:41

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-01, 21:48   #778
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Wyobrazcie sobie, ze mam kolezanke , ktora od porodu pierwszego dziecka nie miala okresu(przez rok). Okazalo sie ze ma torbiel na jajniku wielkosci jaja kurzego. Udala sie po skierowanie do gin na zabieg. Gin jeszcze zrobil USG a tu 16tydzien ciazy i od razu powiedzial ze dziewczynka.
urodzila miesiac przed rzekomym terminem porodu, ale kto wie moze to byl ten wlasciwy termin, bo dziecko urodzilo sie o prawidlowej masie
O matulu; o

Podjechalam po te spodnie - oj oj jaka wygoda! Chwała temu co ten krój wymyślił
Zbeltalo mnie dwa razy dziś, 12 tydz tjaaaa. ..
Stary 2015-04-01, 21:55   #779
Amelie04
Zakorzenienie

Kuapouszko w H&M kupilas? Widzialam na allegro po 60zl.

A tak nawiasem mowiac to przegonials mnie z postami i jak ja Cie teraz dogonie?
Stary 2015-04-01, 22:14   #780
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Kuapouszko w H&M kupilas? Widzialam na allegro po 60zl.

A tak nawiasem mowiac to przegonials mnie z postami i jak ja Cie teraz dogonie?
W h&m za £20. Z czym przegonilas?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości