|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)
Cytat:
Szosty ksiezycowy, czyli rowno polowa |
|
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Trochę jestem przeczołgana. Ciężka noc miałyśmy, młoda się budziła biedna co chwilę. |
|
|
|
#1293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gojka hmm to zależy. Jeśli byłby to lekarz do którego chodzie dłuższy czas, znam go to dalabym, ale tylko jakies czekoladki i tyle.
Jeśli z biegu lekarz bo trafiłam do szpitala to nie. Koperty z kasa bym nie dala. Ja np. położnej która teraz ze mną rodziła dalam ptasie mleczko. Bo to była taka pozytywna babeczka, wspierała mnie i byłam jej wdzięczna ze mi pomogła. ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
Świetną jest. Moja Zuźka po takim upadku by tak samo zareagowała. ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1294 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry wszystkim
meneq ale macie w domu kaskaderke, moj z bardziej ostroznych, ale mysle, ze to z "winy" tz, ktory jak widzi cos nowego na placu zabaw czy gdziekolwiek, najpierw wydaje komunikat typu o jeny nie da rady i prowadzi bardzo asekuracyjnie za rece.gratuluje przespanej nocy, oby jak najczesciej ![]() majulmi wpadaj do nas czesciej. Mi wlasnie leci 38 tc, takze niecierpliwie oczekuje rychlego rozwiazania czekam az sie insolito uwinie i potem ja A propos fifkowego zainteresowania siusiakiem taty, u nas tez ostatnio ni z gruchy ni z pietruchy przy stole podczas kolacji poadlo powazne pytanie: "mama czemu ty nie masz siusiaka?" W ogole te pytania wkroczyly na wyzszy poziom abstrakcji: "dlaczego policja jest niebieska" "dlaczego babcia nazywa sie tak a ja tak?" Itp. |
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)
Cytat:
O, kaskaderka to dobre okreslenie. Na placu zabaw Yae sie nie powstrzyma i jest nieustraszona, zwlaszcza jak sa starsze dzieci, to chetnie je nasladuje. Dzis z trudem ja powstrzymalam przed przechodzeniem pomiedzy dwoma wysokimi zjezdzalniami, ale tylko wiszac na rekach. Dlaczego jest niebieska? ;-) |
|
|
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Niby się wyspałam a oczy jeszcze potrzebują odpoczynku. Gojka-tak,zwykła maść z witaminą A, nawet możesz spróbować krem bambino ten z tlenkiem cynku (on też sobie radzi w trudnych sytuacjach). Dobra,czas zaparzyć kawę,komu jeszcze bo stawiam
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
Mala, poprosze, dalej zdycham po maratonir i na przeciwbolach jade, ehhhh a jeszcze jeden zaplanowany na ten rok (Wroclaw)
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
A ja na sama mysl o kawie mam odruch wymiotny. Kiedy to minie...
Majulmi my kp 2 razy,czasem raz do drzemki w dzien. Raczej nie ma szans,zeby sam na ta drzemke usnal... |
|
|
|
#1299 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
moje dziecko jeszcze śpi ![]() Ifwka tak też tego chłopca kojarzę straszne to, ale dla niego chyba już zebrali pieniądze meneq Yae jest genialna ezzo ja już takich pytań się doczekać nie mogę ![]() majulmi na kiedy masz termin? ciekawe jak tam insolito
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Lady-proszszszsz
---> ![]() A dla Ciebie Nancy ; sok ze świeżych owoców
|
#1301 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny.
Ja też niecierpliwie zaglądam czekając na wieści od Insolito ![]() Potem Ezzo, a następna już ja W lipcu chyba przerwa, a potem Elllmi i Meneq Hmm gdzieś termin Majulmi zgubiłam;> a dopiero co czekałam w listopadzie na newsa od Marsi![]() Meneq, Yae wymiata, ja portkami za bardzo trzęsę na placu zabaw, ale jakoś tak ręce same mi za Marcinkowym idą ![]() Trzymajcie się dziewczyny, buziaki ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Kurczę, znowu zapomniałam--> Nancy, ogromne gratulejszyn i oby jak najszybciej poprawiło Ci się samopoczucie
|
|
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha, to wszystko wyjaśnia.
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,jak ustawic na fb,zeby nie byc widocznym?
|
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
Heja!
Wlasnie ogarniam chatke, robie obiad i spadam na dwór z A. bo pięknie dziś... przyjechał gość z rachunkiem za wode, już się pokłóciłam z tztem ;] dziewczyny, które mieszkają na wsi, ile płacicie za wode???
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogę ogarnąć jak się wyprowadzimy do miasta,od dzieciaka na wsi żyłam,pewnie będzie brakowało mi tej swobody. W ogóle te opłaty miejskie jakieś dla mnie zakręcone są... Chciałabym póki jeszcze tu mieszkamy kupić parę niezbędnych rzeczy które będą potrzebne na nowe mieszkanie,nawet całkiem spora suma nam się uzbierała bo za pit,zwroty za zasiłki przyszły,jedna cała wypłata męża i jeszcze trochę oszczędności-można by za tą sumę nieźle się urządzić,kupić co trzeba i wcale nie żałować-to ten dureń wpierzył mi się z kupnem samochodu na który chce przeznaczyć 8 tysięcy. Po...bało gościa A mogłoby być tak fajnie...
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale miesięcznie? bo nam przyszło rozliczenie półroczne 199zł
|
|
|
#1307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
To mało jak dla mnie. My zużywamy ok. 60 m3 na pół roku w mieszkaniu.
|
|
|
|
#1309 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Wpadłam zobaczyć, czy są jakieś wieści od Insolito, ale nie ma jeszcze czerwonego newsa. Kciuki zaciśnięte! Meneq - Yae boska! Moja Młoda też na placu zabaw nie ma za grosz instynktu samozachowawczego a w domu ostatnio robi przymiarki do stania na głowie i próbuje wskakiwać na różne rzeczy, a ponieważ jeszcze się jej nie udaje obunóż, to przynajmniej wchodzi z rozpędu ![]() Deli - my za wodę za 1,5 m-ca zapłaciliśmy 65 zł. 199 za pół roku wydaje mi się małą kwotą. Nancy - ale gdzie chcesz być na fb niewidoczna? Na czacie? W ustawieniach można go chyba tylko wyłączyć, wtedy wiadomości z czatu będą Ci przychodzić na skrzynkę odbiorczą. Ciężki dzień dziś w pracy mam. Czasami w moich sprawach zawodowych czuję się bogiem, a czasami myślę, że powinnam zmienić branżę, bo jestem tak do dupy. Aktualnie skłaniam się ku tej drugiej wersji. Miłego dnia! Edytowane przez Ultra81 Czas edycji: 2015-04-22 o 09:46 |
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, półroczne?! Mało!!!
my na miesiąc ok. 100zł. Mała, dzięki Ci dobra kobieto
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
Za dwa miesiące.
|
#1312 |
|
Wtajemniczenie
|
to dużo?? jak dla mnie nie. My płacimy co 2 miesiące 180zł na dwie rodziny, czyli 4 osoby dorosłe i Ania. Tyle że bez oszczędzania tj. w sobotę moja pralka chodzi conajmniej 4 razy, u teściowej 2, u mnie codziennie zmywarka, kąpiele itd. Tyle że to jak na wsi - tylko zimna woda to jest ![]() Lady - a to po maratonie takie bóle masz że tabletki musisz brać? chce ci się? :PGratuluję Yae przespanej nocy! ja jestem na takim etapie, że już nawet nie rejestruję jak Ania przychodzi do nas do łóżka
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
U nas w przedziale 200-300 zł/2 mies. Zależy, ile osób jest (max 8)
|
|
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za miesiąc place ok 100zl. W bloku, ale tylko zimna woda. Bo na ciepła to nam piecyk grzeje nasz.
U mnie w lidlu dziś wyprzedaż. Ludzi mnóstwo. Nic nie kupilam bo jestem taka zmęczona po nocy ze nie chciało mi się grzebać w koszach, na dodatek z Miłoszem byłam. Maz był rano, cos tam na kupił. Tylko żadnych ubranek dla dzieci nie kupił a były po 3 zł, a nawet po 1zl. |
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny!
wiem, że dawno nie byłam Nie mam na nic czasu, żyję w takim biegu, że marzę już o operacji i zwolnieniu, aby móc odpocząć. Praca na trzy etaty jest jednak męcząca...Pisałyście o przedszkolach. My nie mogliśmy nawet wziąć udziału w rekrutacji Chciałam dołączyć Blankę do Yae i Ultrowej Mychy Zero instynktu samozachowawczego. W myśl zasady: "padłaś? Powstań! Popraw koronę i zasuwaj!" Widzę, że u Was wielkie zmiany przeprowadzkowe... Tak mi źle że nie wiem dokładnie o co chodzi. Może w szpitalu nadrobię cały wątek, aby wiedzieć dokładnie co słychać. |
|
|
|
#1316 |
|
Lurker ;)
|
Martwie sie o Insolito
mam nadzieje, ze po prostu jest zajeta maluchem i wszystko jest ok ![]() Mala poszla dzis do zlobka po tygodniu choroby Jaki spokoj w domu . Jeszcze meczy mnie dzis praca, mieli dzwonic w tym tygodniu, jak dzis nie zadzwonia znowu to dupa dalej bede czekac
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa, nie no dla mnie też mało, z tztem spór bo gość powiedział że jak był ryczałt było drozej a tera niby taniej, ale jak patrze to ryczałt taniej, już sama nie wiem, ale zmienic i tak sie tego nie da.
ja też wody nie oszczędzam, ale prąd tak.
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
Deli u mnie akurat w domu studnia ale w mieszkaniu płacimy tak właśnie ok. 100 zł za miesiąc. Z tym, że u nas woda po 12,04 za kubik
|
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kiedy zaczynaja się wiosenne wyprzedaże ???
|
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.

straszne to, ale dla niego chyba już zebrali pieniądze
--->
W lipcu chyba przerwa, a potem Elllmi i Meneq
Hmm gdzieś termin Majulmi zgubiłam;> a dopiero co czekałam w listopadzie na newsa od Marsi

22.05.2008
14.08.2011
a w domu ostatnio robi przymiarki do stania na głowie i próbuje wskakiwać na różne rzeczy, a ponieważ jeszcze się jej nie udaje obunóż, to przynajmniej wchodzi z rozpędu
chce ci się? :P
Nie mam na nic czasu, żyję w takim biegu, że marzę już o operacji i zwolnieniu, aby móc odpocząć. Praca na trzy etaty jest jednak męcząca...
.