Wiosna, dietka, odchudzanie, pełno u nas młodych panien! :D PM 2016, cz. 28 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-22, 21:52   #1051
201604261006
Konto usunięte

Dot.: Wiosna, dietka, odchudzanie, pełno u nas młodych panien! :D PM 2016, cz. 28

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Trochę nie ogarniam tej dyskusji, wydawało mi się że większość fotografów oddaje obrobiony pakiet najlepszych zdjęć + cały materiał No bo który obrabia kilkaset zdjęć? A skoro płacę za zdjęcia - chcę wszystkie.
Widocznie wszyscy są nieprofesjonalni

Cytat:
Napisane przez Valmai Pokaż wiadomość
Mysza, nie cytowałam ale powiedz jak tam się czujesz? Byłaś już u lekarza?

U nas też kilka ślubnych ruchów do przodu ale to zaraz napiszę, na razie idę skończyć robić obiad. :P
Ze tez wszystko Ci się cytuje, ja zawsze się nacytuje a potem połowy nie ma

Milo ze pytasz
Juz dziś nic nie boli, ale mam twarde podbrzusze A do lekarza dopiero w poniedziałek prywatnie.
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 21:54   #1052
aguleekk
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna, dietka, odchudzanie, pełno u nas młodych panien! :D PM 2016, cz. 28

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Juz dziś nic nie boli, ale mam twarde podbrzusze A do lekarza dopiero w poniedziałek prywatnie.
Szkoda, że dopiero poniedziałek. Ale skoro ból przeszedł to może nie będzie nic strasznego

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 21:57   #1053
Valmai
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kognisia Pokaż wiadomość
Co do długiego filmu i miliona zdjęć. Ja jestem bardzo na nie.

2 tys zdjęć to IMO dają pseudofotografowie, którzy nie mają o tym zawodzie zielonego pojęcia. Zdjęcia z cieniem na twarzy, niewykadrowane, prześwietlone, rozmazane. Po prostu daję wszystko co 'napstrykam', bo nie umiem tego obrobić nie wierzę, że ktokolwiek jest w stanie zrobić tysiąc zdjęć idealnej jakości. Niestety, ale samo kupno lustrzanki nie czyni z człowieka fotografa :p
Ja nie lubię długich filmów ślubnych, my mamy 25 minut, plus dodatkowo taki dłuższy 12 minutowy teledysk z tańcami(w tym cały nasz pierwszy taniec) i wystarczy, wszystko się ładnie zmieściło w takiej długości.

Co do zdjęć, to uważam, że dobrzy fotografowie powinni tę surówkę przebrać i wybrać najlepsze zdjęcia do obróbki a resztę jeśli chcą to mogą oddać ale też przebraną. Znam dużo naprawdę uznanych fotografów, którzy oddają surówkę, znam też naprawdę uznanych fotografów, którzy nie oddają, więc akurat ta kwestia moim zdaniem nie do końca świadczy o profesjonalizmie foto. Choć oczywiście każdy może mieć inne zdanie na ten temat i najważniejsze żeby zdjęcia podobały się PM, bo nurtów w fotografii jest obecnie dużo i nie wszystko się każdemu podoba.

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Mi się bardzo nie podoba to, że ktokolwiek w ogóle rusza zdjęcia PSem albo innym programem. Zawsze zabraniam przerabiania moich zdjęć, wyostrzania czy cokolwiek. Bardzo tego nie lubię i zależało mi aby fotograf oddawał nieobrobione bo chce patrzeć na zdjęcia a nie pracę fotografika. Przeglądając oferty i portfolia fotografów zawsze widać efekty pracy w PSie, razi po oczach.
Moim zdaniem prawdziwy efekt pracy fotografa widać właśnie na surowych zdjęciach a nie obrobionych.

Na te przerobione może dla niektórych ładniej się patrzy ale niestety nie są one wcale prawdziwe.
A ja właśnie lubię dobrze PSowane zdjęcia, oczywiście ktoś musi potrafić to robić, mnie się podoba taki styl jak trochę w fotografii modowej, to się chyba repoglamour podoba, choć oczywiście potrafię też docenić naturalne piękne zdjęcia, ale dla siebie wzięliśmy foto, który trochę PS macha.

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Ze tez wszystko Ci się cytuje, ja zawsze się nacytuje a potem połowy nie ma

Milo ze pytasz
Bo w połowie cytowanie robię daj odpowiedź i zostawiam okno otwarte, potem cytuje dalej i potem uzupełniam tymi początkowymi wpisami. Wydaje mi się, że jest tutaj jakiś limit.

Kurczę, szkoda, że takie terminy, jakby Cię znowu zaczęło boleć to serio jedź na pogotowie, bo to różne rzeczy mogą być.

All of time and space; everywhere and anywhere; every star that ever was. Where do you want to start?
Valmai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 22:04   #1054
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Valmai zaproszenia na koscielny mamy takie

Zdaje sobie sprawe ze nie kazdego gust, ale mi sie zawsze kokardki podobaly

a zawiadomienia takie

52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 22:10   #1055
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Valmai- sa kawałki do których ona śpiewa bo a ogólnie prowadzi wesele jako wodzirejka
U mojego kuzyna był wlasnie taki duet dzięki temu był ciekawy miks /ale to była inna para i oni mieli osobno wodzireja/ no nic pozostaje spotkanie na żywo
Stary 2015-04-22, 22:12   #1056
Valmai
Rozeznanie

Co do naszych kroków ślubnych to jak pisałam Wam kilka dni temu zrobiłam mailing, niestety jeszcze nie wszystkie odpowiedzi przyszły ale:

1. Nikt nic nie wie w sprawie ślubu cywilnego i oprócz tego wszyscy są dość niemili co nie wróży owocnej współpracy, a ja drugi dzień próbuje się dodzwonić do mitycznego "szefa" USC, bo on podobno wie i ma władzę decydować. :P

2. O cateringu na weselu nie ma co marzyć nawet, po pierwsze większość firm ma już pozajmowane terminy(albo tak tylko piszą bo ich mój mail przeraził :P) a dwa cateringu, co do których wiązałam nadzieje totalnie przekraczają nasz budżet przeznaczony na to.

3. Nie będzie raczej problemu z wypożyczeniem sprzętu nagłośnieniowego i ceny są dość rozsądne, jednak Ci ludzie zadają mi pytania na które nie znam odpowiedzi, muszę napisać maila do pana od chatki, choć on mówił żeby się dopiero w lipcu/sierpniu odzywać i zaklepywać termin.

4. Za to jest problem z podestem tanecznym, albo nie ma firm w okolicach, albo ceny z kosmosu...

5. Decydujemy się na tego kamerzystę, którego pokazywałam ostatnio, cena jest fajna, jakość jest dobra, myślę, że w naszej sytuacji to najlepsze rozwiazanie.

6. Uderzył mnie następny problem, otóż nie pomyślałam nad kawą i herbatą, o ile kącik herbaciany można ładnie zaaranżować, o tyle nie wiem co z kawą. Mamy w domu rodzinnym, fajny taki biurowy ekspres ale boję się go zabierać w góry.

7. Udało mi się znaleźć za to fajną ofertę cateringową na przyjęcie dla dziewczyn, wstępna oferta wygląda tak i życzą sobie 35zł/osoba, moim zdaniem bardzo spoko. Na pewno będę chciała wymienić tatara i dodać jakieś ciasteczka np. w kształcie piórek i może makaroniki ale to już sobie sama zrobię.

Menu:

Przekąski/Zabaweczki Kulinarne/ Finger food:

Tatar z łososia na grzance czosnkowej
Babeczki z musem avokado
Mini kanapki z serami i wędlinami
Tartinki mandaryn z jajek przepiórczych i salami
Mini Cordon Blue (mini pierś z indyka faszerowana serem)

Desery:

Mus czekoladowy ( podawane w małych ozdobnych pojemniczkach)
Creme brulee (podawane w małych ozdobnych pojemniczkach)
Panacotta ( podawane w małych ozdobnych pojemniczkach)

Co myślicie? Mnie się wydaje, że za tę cenę warto, zwłaszcza, że w dzień imprezy będę się chciała zająć aranżacją miejsca, wyszykowaniem siebie(bo zawsze jest tak, że latam, piekę, gotuje itd. a potem dla gospodyni nie zostaje dużo czasu na przygotowanie samej siebie do imprezy) i pomocy Tżtowi w ogarnięciu poszukiwania skarbów dla chłopaków.

All of time and space; everywhere and anywhere; every star that ever was. Where do you want to start?
Valmai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 22:16   #1057
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Valmai wg mnie jak na 35zl/os to calkiem fajne menu
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-22, 22:17   #1058
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kognisia Pokaż wiadomość
Zdjęcia to praca danego fotografa, jego wizytówka. Dlatego dawanie zdjęć bez obróbki jest właśnie przejawem niekompetencji. To, że ktoś jest w branży od x lat, również nie czyni go fotografem.
Zgadzam sie, dawanie "surówki" jest mega nieprofesjonalne, moze niech masę do tortu dadzą cukiernicy w mini babeczkach bo zostało...
Stary 2015-04-22, 22:19   #1059
fioleciasto
Zakorzenienie

Co do oddawanych zdjęć to nasi fotografowie oddają tylko obrobione zdjęcia. Jakoś 400 zdjęć.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 22:21   #1060
aguleekk
Zakorzenienie

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;51143142]Valmai wg mnie jak na 35zl/os to calkiem fajne menu[/QUOTE]

Mi też się podoba, jadłabym i cena też w porządku

Cytat:
Napisane przez Alice in Wonderland Pokaż wiadomość
Zgadzam sie, dawanie "surówki" jest mega nieprofesjonalne, moze niech masę do tortu dadzą cukiernicy w mini babeczkach bo zostało...
Dajcie już spokój. Fotograf i tak zawsze daje ileś obrobionych zdjęć i ewentualnie całą resztę bo może ktoś coś jeszcze dla siebie wypatrzy. Ludzie często chcą dostać wszystkie zdjęcia, pytają o to więc jaki to problem.

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Co do oddawanych zdjęć to nasi fotografowie oddają tylko obrobione zdjęcia. Jakoś 400 zdjęć.
U mnie chyba też jakoś tak.

20.08.2016
Stary 2015-04-22, 22:34   #1061
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Wiosna, dietka, odchudzanie, pełno u nas młodych panien! :D PM 2016, cz. 28

Cytat:
Napisane przez Madzialena7 Pokaż wiadomość
No hm.. u mnie raczej będzie na panieńskim kilka nie zaproszonych koleżanek bo jakbym miała wszystkie zapraszać na ślub to bym chyba zbankrutowala

Hmmm tak sie zastanawiam o przekazaniu namiarów do koleżanek bo moja przyjaciółka świadkowa ich nie zna i jest z innego miasta /na studia pojechałyśmy do innych miast/ ja byłam na panieńskich u koleżanek na których nie byłam na ślubie - to źle? Moim zdaniem im wiecej babeczek tym lepiej

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Mi się bardzo nie podoba to, że ktokolwiek w ogóle rusza zdjęcia PSem albo innym programem. Zawsze zabraniam przerabiania moich zdjęć, wyostrzania czy cokolwiek. Bardzo tego nie lubię i zależało mi aby fotograf oddawał nieobrobione bo chce patrzeć na zdjęcia a nie pracę fotografika. Przeglądając oferty i portfolia fotografów zawsze widać efekty pracy w PSie, razi po oczach.
Moim zdaniem prawdziwy efekt pracy fotografa widać właśnie na surowych zdjęciach a nie obrobionych.

Na te przerobione może dla niektórych ładniej się patrzy ale niestety nie są one wcale prawdziwe.

Tak w ogóle - tylko fotografa mamy załatwionego i nie możemy dalej ruszyć:P A ja bym najchętniej z niego zrezygnowała:P I tak mi się już nie podoba:P Znowu nic lepszego też nie znalazłam. Sama nie wiem komu zlecić szukanie fotografa, może siostrze bo ona trochę tam coś w tym temacie ogarnia

Hmmm na dobrym zdjęciu nie będziesz widziała photoshopa, uwazam ze era blurowania, wybielania zębów itp. juz dawno minęła teraz liczy sie naturalność i to "cos" w zdecuach dlatego oddaje sie 300-500 zdjeć a nie 1000 -2000 weź siedź przy tylu zdjęciach chyba ze ktos puszcza automat - fatalnie

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Napisane przez valmai Pokaż wiadomość
ja nie lubię długich filmów ślubnych, my mamy 25 minut, plus dodatkowo taki dłuższy 12 minutowy teledysk z tańcami(w tym cały nasz pierwszy taniec) i wystarczy, wszystko się ładnie zmieściło w takiej długości.

co do zdjęć, to uważam, że dobrzy fotografowie powinni tę surówkę przebrać i wybrać najlepsze zdjęcia do obróbki a resztę jeśli chcą to mogą oddać ale też przebraną. Znam dużo naprawdę uznanych fotografów, którzy oddają surówkę, znam też naprawdę uznanych fotografów, którzy nie oddają, więc akurat ta kwestia moim zdaniem nie do końca świadczy o profesjonalizmie foto. Choć oczywiście każdy może mieć inne zdanie na ten temat i najważniejsze żeby zdjęcia podobały się pm, bo nurtów w fotografii jest obecnie dużo i nie wszystko się każdemu podoba.

A ja właśnie lubię dobrze psowane zdjęcia, oczywiście ktoś musi potrafić to robić, mnie się podoba taki styl jak trochę w fotografii modowej, to się chyba repoglamour podoba, choć oczywiście potrafię też docenić naturalne piękne zdjęcia, ale dla siebie wzięliśmy foto, który trochę ps macha.

---------- dopisano o 22:57 ---------- poprzedni post napisano o 22:54 ----------

.

amen

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cuddly- zaproszenia super w moim guście

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;51143142]Valmai wg mnie jak na 35zl/os to calkiem fajne menu[/QUOTE]

Tez tak sadze

Z tymi problemami typu podest do tańczenia moze jakaś firma ktora zajmuje sie organizacja wesele podpowie.... ciekawe czy to az taka tajemnica

Edytowane przez Alice in Wonderland
Czas edycji: 2015-04-22 o 22:37
Alice in Wonderland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 05:38   #1062
fioleciasto
Zakorzenienie

Dzień dobry

Stary 2015-04-23, 06:12   #1063
lenka990
Zaszynszylowana

hej

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Cytat:
Napisane przez sunny0 Pokaż wiadomość
Tak jak pisałam, przymierzyłam pięć sukienek, więc może opiszę każdą z nich Muszę jeszcze dodać, że moim zdaniem zdjęcia nie oddają rzeczywistości (być może to kwestia perspektywy)

1. Przymierzyłam ją z ciekawości, to suknia w kształcie A (mnie podobają się księżniczki). Dobrze się w niej czułam, ale szału nie było, więc jestem raczej na nie

2. Tę suknię przymierzyłam przez namowy pani i trochę z ciekawości. Chciałam zobaczyć, jak będę wyglądać w krótkim modelu (tutaj właściwie asymetrycznym), ale jestem zdecydowana na długą, bo to jedna z niewielu okazji, które mam, żeby założyć właśnie długą Chociaż uważam, że wyglądam w niej całkiem dobrze. Poza tym bardzo ładnie układały się te falbanki

3. No i tutaj emocje biją się z rozsądkiem Jak zobaczyłam na wieszaku lekko różową, pastelową suknię, wiedziałam, że muszę ją przymierzyć. Była piękna! Na mnie też wyglądała super (lepiej niż na fotkach). Pani powiedziała, że mam dziewczęcą urodę, więc wszystkie pastele będą świetnie do mnie pasować. Ta suknia ma kilka warstw tiulu i jedna z nich jest różowa, stąd ogólny efekt ombre, który być może nie jest zbyt dobrze widoczny na zdjęciach. W każdym razie jestem zakochana, ale nie wiem, czy zdecyduję się na różową sukienkę Nie jestem pewna, czy nie wygląda to trochę kiczowato

Zaraz wrzucę dwie ostatnie, bo mam za dużo załączników (najchętniej wkleiłabym jeszcze więcej zdjęć! )
Cytat:
Napisane przez sunny0 Pokaż wiadomość
I druga część:

4. Tę przymierzałam jako pierwszą, ma zdobioną górę i prosty, spokojny dół. Wyglądała nawet ładnie, taka w sumie przeciętna księżniczka.

5. W tej sukni baaardzo spodobały mi się te wyszywane kwiaty w spódnicy I też poważnie się nad takim dołem zastanowię Góra też jest bardzo ładna, prosta, taka, jak najczęściej podoba mi się w katalogach

Jeśli chodzi o ceny, to nie wszystkie pamiętam. Różowa na pewno kosztowała 3300, więc dla mnie trochę za dużo, a dwie ostatnie ok. 2800.

I teraz oczywiście proszę Was o ocenianie, doradzanie itp.

Aha, chciałam jeszcze dodać, żebyście nie zwracały uwagi na ramiączka od stanika
a ja się wypowiem o każdej:

1. Ja właśnie o takiej w literkę A myślę, więc dla mnie spoko, ale jak myślisz o księżniczce które charakteryzują się "przepychem" to za skromna

2. Nie wiem czemy ale mam skojarzenia z komunijną sukienka

3. Wzór łany i dobrze leży, ale ja bym różu nie ubrała. Mam złe sojarzenia z różowawymi sukniami ślubnymi

4. Aha.. księżniczek jakich wiele...

5. Dół też mi się w oczy rzucił

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 06:29   #1064
201711281122
Konto usunięte

Dzień dobry, mam dziś 800 DDŚ!
201711281122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 06:30   #1065
fioleciasto
Zakorzenienie

Dzisiaj znów do 22 w pracy.

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, mam dziś 800 DDŚ!
Huhuhu

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

u mnie dziś 394 dni przegapiłam moment gdy zrobiła się trójka z przodu

Stary 2015-04-23, 06:32   #1066
201711281122
Konto usunięte

Fiole, pomyśl sobie, że przynajmniej kasa będzie
Stary 2015-04-23, 06:36   #1067
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość
Fiole, pomyśl sobie, że przynajmniej kasa będzie
no tak, to jedyne co nadaje temu sens

Stary 2015-04-23, 06:50   #1068
Madzialena7
zniemczona peema

Cytat:
Jedyne i najważniejsze . Tez sie ta myślą ratuje zawsze jak łóżko mnie rano ze swych objęc wypuścić nie chce

"..i że Cię nie opuszczę aż do śmierci.."-> 27.08.2016
,,Bo magia jest wtedy gdy splatamy dłonie,
a nasze spojrzenia mówią więcej niż słowa"
Madzialena7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 07:16   #1069
Lilly Greace
Dostojna peema.

Co do dyskusji o fotografach, to też mi się wydawało, że każdy oddaje określoną ilość obrobionych zdjęć + cały materiał

Sunny, mnie niestety nie urzekła żadna sukienka. Będziesz mierzyła jeszcze coś prostszego, czy tylko księżniczki ci się podobają?

Dzień dobry dziewczyny w ten piękny, słoneczny poranek!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-23, 07:17   #1070
fioleciasto
Zakorzenienie

Brakuje mi jeszcze 7 wypełnień więc jeśli któraś z was jeszcze nie wypełniła, a ma wolną chwilę to bardzo prosze

http://www.ebadania.pl/c02988428c49e9ec

Stary 2015-04-23, 07:36   #1071
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Brakuje mi jeszcze 7 wypełnień więc jeśli któraś z was jeszcze nie wypełniła, a ma wolną chwilę to bardzo prosze

http://www.ebadania.pl/c02988428c49e9ec
Właśnie wypełniłam
Stary 2015-04-23, 07:41   #1072
fioleciasto
Zakorzenienie

uciekam do pracy, milego dnia

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Właśnie wypełniłam

Stary 2015-04-23, 07:45   #1073
201711281122
Konto usunięte

Cytat:

Szkooda, bo ja się cieszę z tego, co robię, a że jest wyplata to rewelacja! Chciałabym, żeby każdy tak miał.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-23, 07:58   #1074
Lilly Greace
Dostojna peema.

Ja kiedyś chciałam uczyć, ale teraz już boję się tego. Boję się znaleźć pracę w szkole, tego że utknę tam na 30 lat w tych lekcjach i papierach i tyle będzie z tego życia.

Widzę siebie raczej w takim wolnym zawodzie, tu coś pisać, tu gdzieś kogoś uczyć, angażować się w jakieś ogranizacje. Nie wiem czy praca na etat będzie dla mnie.
Stary 2015-04-23, 08:08   #1075
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Hej
"wydachowałam" wczoraj po kinie przy Was- byłam już w łóżku, więc tylko zamknęłam lapka o oddałam się w objęcia Morfeusza

nadrabiam dziś, ale nie cytuję

co do foto- każdy uważa po swojemu- IMO nie sądzę że ktoś kto siedzi w zawodzie i ma już kilka lat doświadczenia robi słabe zdjęcia( może jednak się mylę) , więc nawet te nieobrobione będą się różniły od zdjęć wykonanych przez amatora.
Jeżeli ktoś też chce takie nieobrobione - bardzo proszę.
Jeden z fotografów, nad którym się zastanawiałam oddawał min na jednej z płyt 1000 zdjęć po podstawowej obróbce- i moim zdaniem ok- nie zagłębiał się w nie zbytnio, ale nie oddawał też surowizny.
Ja sama raczej takiej surówki bym nie chciała mimo wszystko.

sunny- choć sukienki nie w moim stylu- to Tobie jest bardzo ładnie
ale różowej bym nie wzięła

fiole- wczoraj Ci kliknęłam ankietę

Edytowane przez grejpfrutowa01
Czas edycji: 2015-04-23 o 08:11
grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 08:10   #1076
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Dziewczyny! Równy ROK do ślubu! )))) teraz zaczęłam czuć podekscytowanie ))) takie jakieś wow i wszystko takie piękne i niesamowite dookoła jakbym sie czegoś nałykała hehehe
Stary 2015-04-23, 08:22   #1077
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alice in Wonderland Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Równy ROK do ślubu! )))) teraz zaczęłam czuć podekscytowanie ))) takie jakieś wow i wszystko takie piękne i niesamowite dookoła jakbym sie czegoś nałykała hehehe

leci czas leci, za chwilę ja też będę miała rok.
a niedawno było jeszcze tyyyyyle czasu
grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-23, 08:24   #1078
aguleekk
Zakorzenienie

heej

20.08.2016
Stary 2015-04-23, 08:26   #1079
Cherry_Muffin
nibyżona

miesiąc do ślubu

zaraz się pomaluje, co lepiej we fryzurze będę wyglądać
oczywiście słońce piękne i wieje, a wczoraj już tak spokojnie było
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 08:28   #1080
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
miesiąc do ślubu
alee zazdroszczęę

20.08.2016
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości