![]() |
#931 | ||
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXIII
Cytat:
Czy możesz choć na parę dni przeprowadzić się do jakiejś przyjaciółki? Cytat:
Trudno, stało się. Teraz musisz być dorosła. Skoro coś zrobiłaś, to nie mogło być idealnie.
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Raczkowanie
|
Malla (nie wiem jak cytować fragmenty z aplikacji) :
Nie mieszkam w mieście, w ktorym mam przyjaciół. Mam tu dużo znajomych, którzy są przy mnie, ale w nawiazywaniu głębokich relacji jak przyjazn jestem bardzo trudna. Przyjaciółka przyjdzie do mnie w weekend. Na obecną chwilę żyje w naszym mieszkaniu, już sama. Codziennie wstaje w tym pustym miejscu, gdzie ciagle go czuje i widze ( w mojej głowie) Staram się 'być dorosła' myśleć o złych chwilach i brać życie w swoje ręce. Przeżyłam już rozstania i tym bardziej nie wiem co się teraz ze mną dzieje. Chyba niszczy mnie nadzieja na powrót.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#933 |
Raczkowanie
|
Ojej... Chwilę mnie nie było a tu tyle nowych osób! Z jednej strony jest mi potwornie przykro, że tyle młodych, inteligetnych, fajnych babek przeżywa teraz to, co ja. Z drugiej myślę sobie, że to fajnie, że wszystkie się tu spotkałyśmy, wspieramy się wzajemnie, dzielimy doświadczeniami. Łatwiej jest nieść ten ciężar każdego dnia czytając Wasze rady i refleksje z różnych etapów porozstaniowych. Widać światełko w tunelu
![]() ![]() U mnie stało się coś przedziwnego. O ile o ex już prawie w ogóle nie myślę, na tapecie pojawił się mój ex ex, z którym pracuję :/ Strasznie mocno go kochałam, byliśmy razem ponad rok. Jego nałóg i skłonności do agresji oraz moja pogłębiająca depresja zniszczyły nasz związek. Ja głupia walczyłam o niego do samego końca. A on... Szkoda gadać... Upokorzył mnie tak jak jeszcze nikt nigdy. Na samym końcu naszego związku pokazał taki brak kultury osobistej, taktu i empatii... Coś strasznego. Leczyłam się z niego długo - aż do poznania exa. Byłam przekonana, że jestem już z niego wyleczona. A tu tymczasem, po ostatnim rozstaniu zamiast tęsknić za exem, ja myślę o facecie, z którym pracuję!!! Znalazł sobie kogoś i paraduje przed moim biurem zadowolony i szczęśliwy, kłując mnie tym samym w oczy. A ja się wściekam, bo to przecież palant jest! Narkoman i damski bokser! A moje głupie serce NADAL się do niego wyrywa! Sama siebie nie ogarniam, naprawdę... ![]() Zgadzam się z Wami, że aktywność fizyczna to najlepsze lekarstwo. Ja również jeszcze kiepsko się czuję - jestem osłabiona, przemęczona (bo w nocy praktycznie nie śpię), nie mam apetytu, ale zmuszam się do pójścia na spinning, basen, do biegania. Oczywiście z rozsądkiem, kiedy czuję, że mi słabo, siadam na chwilę i odpoczywam. Ale zawsze po każdej aktywności fizycznej czuję się znacznie lepiej. Zapisałam się też na dwa kursy, staram się jak najczęściej wychodzić z domu. Generalnie robię wszystko, żeby zająć czymś myśli, nie siedzieć bezczynnie, bo wtedy chyba bym zwariowała. Na razie pomaga. Nie jest super, ale staram się przeczekać ten trudny czas. Zaczynam wierzyć, że wkrótce minie. |
![]() ![]() |
![]() |
#934 | |||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wiele zależy od tego, co zrobiłaś i od jego etyki życiowej. Znam ludzi, którzy mimo zdrad lub silnych nałogów potrafili odnaleźć w sobie iskrę i tworzą obecnie udane, lojalne rodziny, są to jednak nieliczne przypadki. Jak myślisz, co powinnaś zrobić, by nie dopuścić już nigdy do sytuacji, która poskutkowała rozstaniem?
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=0ded61e046991206639e8e1 572f46db6f3368a3a_62799cf 2a5728;51196046]Niestety temat wątku jest dla mnie aktualny ![]() Bo prawie trzech latach rozstałam się z facetem i strasznie mi ciężko. Proszę o radę względem farmakologii, wiem że to nie załatwi sprawy ale może pomóc. Co polecacie na taki stan przeddepresyjny ? Bo naprawdę czuje sie fatalnie - nie mam z kim pogadać, jestem sama a w domu dostaję kota. Przede mną sesja a ja nie mam siły zrobić obiadu a co dopiero się uczyć ![]() Idź do lekarza rodzinnego, bo nawet najzwyklejsze leki uspokajające, ja myśle, że nie trzeba się tego wstydzić. Pomoga na początku uporać sie z tym, a potem wyjdziesz powoli z tego... [1=0ded61e046991206639e8e1 572f46db6f3368a3a_62799cf 2a5728;51197800]Mam tak samo jak Ty. Płacz i wino, nic nie jem. Od koleżanki usłyszałam jedno - czas.[/QUOTE] Też ciągle słysze ten czas, sras... Cytat:
Kurde, odkąd nie robię awantur to on znów szuka ze mną coraz większego kontaktu. Wczoraj znów się z nim pożarłam, oczywiście o nią. Ale nawet on zaczyna coraz więcej mówić o uczuciach. Już jego kicia nie jest taka idealna. Ale na koniec pożarłam się z nim, bo niepotrzebnie się zgłębiałam z nim w dyskusje o niej... Na koniec dnia napisałam mu, że ma mnie w nos pocałować i spadać, to rano mi napisał, że on nie chce się kłócić ze mną. "proszę". On prosi. A jak ja prosiłam to jak grochem o ścianę. Ale spytałam się go czy był z nią gdy był ejszcze ze mną, bo oczywiście takie plotuszki doszły do mnie. Ktoś mi napisał z anonimowego konta na fb to!!! To mi napisał, że może jest chamem ale takich rzeczy by mi nie zrobił. Ciekawe. Dzisiaj znów sie z nim widzę, bo jadę kasę odebrać i zawożę mu Ulę. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#936 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Strasznie Ci dziękuje. Ta rozmowa pozwala mi na pewien dystans i spojrzenie z boku na to wszystko Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#937 |
Zadomowienie
|
letmego jeśli mieszkanie nie jest własnościowe to spadałabym stamtąd na bambus, bo najgorsze co może być to zostać w mieszkaniu w którym było się z ex...
![]() |
#938 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dodatkowo razem robiliśmy jego remont, sprzatalismy, przemeblowywalismy. Ja go niestety nie traktuję jak ex'a, wydaje mi się to przejściowe, zdarzały nam się trudne momenty, ale sobie radzilismy. Czuję się mega żałosna z tym, że prosiłam go aby został. A teraz modlę się żeby zatesknil. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#939 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 0ded61e046991206639e8e1572f46db6f3368a3a_62799cf2a5728 Czas edycji: 2015-04-28 o 13:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |
she-wolf
|
Cytat:
rany, jak ja czasem sobie myślę, że całe szczęście, że nie doszło do żadnych zaręczyn, ślubu - o zgrozo - dzieci.. byłoby o wiele bardziej ciężko ![]() ten wpis http://mojedwieglowy.blogspot.com/p/...rzed_8287.html polecony przez którąś z Was bardzo wiele mi uświadomił, tyle punktów się zgadzało.. żyłam w strasznie toksycznym związku a nawet sobie z tego sprawy przez długi czas nie zdawałam.. "całe szczęście", że odkryłam jego zdrady i więcej kłamstw niż dotychczas i przez to z nim od razu skończyłam.. no i dopiero po jakimś czasie zaczęłam myśleć i doszłam do wielu wniosków.. dobrze, że te zdrady pomogły mi zwiać i zrozumieć, jak bardzo byłam manipulowana.. ale i tak serducho ściska za pojedynczymi miłymi chwilami, za planami, obietnicami..
![]() ![]() |
![]() |
#942 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najgorsze jest to, że cały czas nie udaje mi się zerwanie kontaktu. Tak zupełnie nie jest to możliwe, bo i tak będziemy cały czas się widywać, ale de facto cały czas do siebie piszemy, czasem się spotykamy. I też nie mogę pozbyć się nadziei, choć doskonale wiem, że dla niego to już zamknięty rozdział i po prostu mnie nie chce. Jestem na siebie potwornie wściekła, to jest w tym wszystkim najgorsze. O to, że trochę z mojej winy to się rozpadło, i przede wszystkim o to, że cały czas nie potrafię się ogarnąć i przestać wierzyć, że może jeszcze się mu odmieni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Raczkowanie
|
tak doskonale to wszystko rozumiem..
ja też właściwie żyję nadzieją, że mu się odmieni. że zobaczy, jakie to życie beze mnie jest złe, że będzie chciał powalczyć. Taką straszną mam nadzieję i tak bardzo rozczarowuje mnie ta cisza. Przyjaciele mówią różnie, od "zawalcz o to, nie poddawaj się" aż do "nie pokazuj mu że jest ci potrzebny". Powiedzcie mi, czy takie wahania nastrojów niecały tydzień po rozstaniu to norma? Raz czuję, że wszystko na nic, chce wyć, przeklinać świat, a zaraz później myślę, że jestem silna, inteligentna i dam sobie radę, może czeka na mnie coś lepszego. Jak większość z Was czuję, że ten ból nigdy się nie skończy. |
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Potrafię jednego dnia mieć taką zmianę nastroju nawet kilka razy. Strasznie to męczące ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
To trochę straszne, ale ja też życzę, żeby było mu źle i żeby zobaczył, że to życie ze mną jest i było warte. Boję się, że wszystko tak bardzo dobrze teraz mu się ułoży, kiedy to ja byłam z nim w najgorszych chwilach.. To, że myślę w ten sposób jest okropne. ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#946 |
Raczkowanie
|
No i stało się.. po ponad roku braku kontaktu były odezwał się prosząc o wybaczenie, bo nie może normalnie żyć.
Te które mnie pamiętają wiedzą że zerwał ze mną bez wyjaśnienia rok temu przez smsa po 2 latach. |
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Raczkowanie
|
za dużo mi wyrządził krzywdy, do świata żywych po tym jak mnie zostawił wracałam z 7 miesięcy a miesiąc czasu płakałam dniami i nocami w poduszkę. Nie chce mieć z nim nic wspólnego, czasem lepiej kierować się rozumem, pomimo że nigdy do konca nie przestane go kochać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nigdy bym nie spodziewała się tego że się odezwie, bo jest z tych "honorowych" no a jednak.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja kuzynka powiedziała mi jedno fajne zdanie: Nie przejmujmy się rzeczami na które nie mamy wpływu. I tego się uczepię. Wmawiam sobie cały czas, że co ma być to będzie. Chciałabym go dla siebie, bo go kocham. Dla mnie za wcześnie jest aby powiedzieć, że chciałabym aby był szczęśliwy z inną. Może kiedyś. I po co to to sie odzywa, zaraz zacznie mieszać, motać...
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |
she-wolf
|
Cytat:
trochę się wyciszyłam, są już dłuższe okresy spokoju, ale czasem to wszystko wraca.. tak bardzo nie chcę, aby się odzywał, aby znów prosił... a z drugiej strony głupie serducho czasem próbuje szeptać, aby jednak.. ale oby rozsądek wygrał gdyby do tego doszło! pewnie znowu będę ryczeć ale nie mogę się dać, wrócić do tego toksyka
![]() ![]() |
![]() |
#953 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, tak strasznie chce do niego napisać, zadzwonić.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
Czy powinnam teraz walczyc? Odzywać się i nie odpuszczac ? Dzień przed tym naszym rozstaniem, jakbym miała przeczucie.. Przytulalam go i pytalam czy zawsze tak będzie, że przy sobie będziemy, bo przecież będą trudne momenty. A on powiedział mi że tak, oczywiście bo przecież mnie kocha. ![]() Jak mam to wszystko zrozumiec Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście nie będę na to czekała z nadzieją że wróci i mu wszystko wybaczę ![]() Mam za to nadzieję że odezwie się powiedzmy za pół roku kiedy ja już będę mogła z całą pewnością powiedzieć mu żeby spier*alał, bo jestem bez niego szczęśliwa ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z drugiej strony mam to co Ty- niech zrozumie za pół roku, kiedy ja się wylecze, niech zateskni wtedy. Niech mu będzie źle przez jego decyzję. To trochę pocieszające, że wszystkie praktycznie czujemy dokładnie to samo i myślimy w ten sam sposób. To pokazuje, jak bardzo standardowe jest nasze cierpienie. Że to nic nadzwyczajnego. Nie uwazasz ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#956 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Choć jak patrzę ile dziewczyn przewinęło się przez ten wątek i ciągle dochodzą nowe to masakra ![]() Też się ciągle zastanawiacie co się dzieje w jego głowie? Czy o was myśli, czy tęskni? My tu nie jemy, płaczemy itd a oni pewnie ani w połowie tak tego nie przeżywają. Mój ex próbował się wypytywać mojego szwagra jak się czuję... czyli w jakiś tam sposób o mnie chyba myśli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo boję się, że rozminiemy się w tych uczuciach - mnie to zabija teraz, ale wiem że dam radę. Będzie lepiej za parę tygodni. A wtedy właśnie on może się obudzić i zniszczyc to co już sobie wypracuje. Wiem że on potrzebuje dużo czasu, aby ochłonąć. Mój ex nie pyta o mnie, nie pyta mnie jak się czuję, chociaż zostawił mnie na lodzie praktycznie. Z dnia na dzień z milionem spraw miedzy nami. Ostatnio kazał mi się tylko trzymac.. Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 |
Zadomowienie
|
Ja powiem tak. Walczyć można, zawsze może być przecież lepiej. Ale może być gorzej. Z tym liczyć się trzeba też. Wszystko zależy od tego jakie to było rozstanie... Ja mam wrażenie, że oni baluja, my cierpimy, my się wyleczymy a oni zaczynają czuć smutek. Tak już chyba bywa. Ja z ex dużo złego sobie powiedzieliśmy, a raczej ja mu, przez co on się oddalal pod moimi naciskami.
Letmego to nigdy nie jest wina jednej ze stron. Pamiętaj. Zawsze oboje są winni. To nie tak, że on jest święty, a ty diabeł. Każdy ma gorsze i lepsze dni. Czasami potrzebny jest odpoczynek. Czyli tak jak chciał mój ex. Nie chciał się rozstac. Chciał odpocząć i przemyśleć. Ale ja nie pozwoliłam mu na to.
![]() |
#959 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może i sobie wmawiam, ale bezstronna osoba powiedziała mi dokładnie to samo, zna go i uważa że on jeszcze będzie chciał wrócić z podkulonym ogonem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaczynam dostrzegać też wine w nim. Przecież związki są trudne, problemy i gorsze miesiące zawsze będą. Przecież ma się podobno z tą osobą spędzic całe życie. Wiec po co walczyć o kogoś, kto ma mnie zostawić w mój gorszy czas? Rozumiem, że Twój ex chciał odpocZąć, ale Ty nie chciałaś dać mu tego czasu ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
Chciałabym, aby wtedy to już na mnie nie działało. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:05.