Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-20, 12:34   #2731
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

Ja bylam na Frabrycznej i ok
Dzięki Poczekam na TŻeta, ustalimy termin i będę dzwonić

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Nam położna poleciła Panaceum poradnia preluksacyjna Ul. Fabryczna 39, tylko szybko trzeba się umawiać bo spore obłożenie jest.
dzięki, czyli popularne miejsce widzę
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 12:39   #2732
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Dzięki Poczekam na TŻeta, ustalimy termin i będę dzwonić

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

dzięki, czyli popularne miejsce widzę
Dzwon zaklepac termin

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 12:41   #2733
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Dzwon zaklepac termin
a to jest na NFZ czy prywatnie? Bo nie mogę cennika znaleźć
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 12:45   #2734
gossip_girl21
Zakorzenienie

Mała i jak to robiłaś? Bo mi się to zwija i na brzuszek wychodzi tak ze młodej po odbiciu mega się ulewa bo ja to ucieka....
Cash zła bo pierwszy raz jej to założyłam... I nie wiem jak to bd w nocy... :/
U mnie na osiedlu też laweczek nie ma....jedna jedyna na placu zabaw koło rozwrzeszczanych dzieci....:/

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 12:54   #2735
blackberry89
Zakorzenienie

U mnie na osiedlu tez tylko przystanki a laweczek nie ma.

Mlody puszcza baki i placze od tego :-( ale po tym bebilonie chyba jest lepiej.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 12:57   #2736
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Nie odzywałam sie, bo od niedzieli jestem z Tatiana w szpitalu. Mala po poludniu nie umiala złapać tchu, maz zareagował i oddech wrocil, ale ja bylam nadal przerażona i w zwiazku z jej chrypka i katarkiem pojechaliśmy do szpitala do przychodni. Skierowali nas na oddział. Mala byla podlaczona do pulsoksymetru - na szczęście incydent juz sie nie powtórzył. Miala podwyższone limfocyty, co wskazalo od razu,ze jakas infekcja jest, na rtg wyszla dość duza grasica (ktora fizjologicznie u niemowlaka taka jest) i bylo prawdopodobieństwo, ze powoduje ucisk,co skutkuje dusznością. Dzis miala usg śródpiersia - grasica jest duża,ale w normie. Prawdopodobnie mala zakrztusiła sie wydzielina splywajaca z noska. Serce mi pekalo jak leżała pod kroplówka na szczęście jutro do domu
Wspolczuje sytuacji. Dobrze ze juz wracacie do domku
Stary 2015-05-20, 13:06   #2737
violka848
Zakorzenienie

Cytat:

Wydaje mi się że na NFZ, Cashmere była to powie nam na 100%
Stary 2015-05-20, 13:19   #2738
boleczka93
Zakorzenienie

Mala mi pospala 3h, zdarzylam sobie posprzatac troche i uporzadkowac rzeczy w szafie, zjadla teraz i idziemy na spacerek

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 13:23   #2739
kamilove
Zakorzenienie

Hej hej my już po zakupach w rossie i biedrze, byłam też na poczcie paczki powysyłać z all.. no i sama czekam też na paczkę z moją sukienką, coś się doczekać nie mogę

Miałam dać znać jak wypadły różowe chusteczki babydream, już przerabiamy 2gą paczkę, dziś się zaopatrzyłam w kolejne, bardzo fajne są, odpowiednio mokre nie za bardzo nie za dużo, nie pachną i nie ciągną się co wielu z Was przeszkadza w innych z tego co czytałam polecam no i taniocha

Madzia chyba Ty polecałaś ciasteczka owsiane z biedry ze słonecznikiem i sezamem? Pyyycha są smakują jak sezamki

Niezawsze to ładnie Maciuś waży przechodziłyśmy wczoraj z Nadią obok Waszych okien wracając ze spaceru nieźle tam Maciek czadu dawał chyba

Malinka no to pięknie dajesz radę przybijam piątkę bo póki co (odpukać) też ze wszystkim się ogarniam, jakoś dziecię moje mi pozwala

Mała, Violka gratki miesięcznic Waszych szkrabów ale ten czas leci

Bird o rany współczuję, biedna malutka Tobie też bardzo współczuję nerwów i strachu

Pavlinecka ja też nie widzę nic złego w smoku, lepiej teraz niż jak dziecko będzie większe oby tylko udało nam się maluchy z czasem ładnie odzwyczaić a co do układania małej podczas karmienia to u mnie różnie, czasem brzuszkiem do brzuszka a czasem tak pod skosem ale różnicy nie zauważyłam w związku z tym
Stary 2015-05-20, 13:29   #2740
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Nie odzywałam sie, bo od niedzieli jestem z Tatiana w szpitalu. Mala po poludniu nie umiala złapać tchu, maz zareagował i oddech wrocil, ale ja bylam nadal przerażona i w zwiazku z jej chrypka i katarkiem pojechaliśmy do szpitala do przychodni. Skierowali nas na oddział. Mala byla podlaczona do pulsoksymetru - na szczęście incydent juz sie nie powtórzył. Miala podwyższone limfocyty, co wskazalo od razu,ze jakas infekcja jest, na rtg wyszla dość duza grasica (ktora fizjologicznie u niemowlaka taka jest) i bylo prawdopodobieństwo, ze powoduje ucisk,co skutkuje dusznością. Dzis miala usg śródpiersia - grasica jest duża,ale w normie. Prawdopodobnie mala zakrztusiła sie wydzielina splywajaca z noska. Serce mi pekalo jak leżała pod kroplówka na szczęście jutro do domu
osz kurcze, najważniejsze że już wszystko okej.. Biedne takie małe z kroplówką..

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dzięki nam nie przepłacasz :P
taa co ja bym bez Was zrobiła:P

Cytat:
Ja kupiłam te chusteczki Naturals wczoraj na próbę ale jeszcze nie używałam.

Ja dziś od 6 szperalam w necie czytając o ćwiczeniach wlasnie ale jeszcze ćwiczone nie było ani razu brzuszki mogę za 2 tygodnie zacząć, a teraz jakieś lajtowsze trzeba by, cos na dupę by się przydało tylko ja narazie niewiem kiedy ćwiczyć, może koło 20 jakoś ona wtedy przeważnie śpi,, ale bym wolała w dzien tylko szanse małe w dzien na znalezienie czasu ahh i wymówek moc hi😛

Adrianeczka kończy dziś pierwszy miesiąc ❤
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Moj 5tyg 5kg wazy
Moja dziś 6 tyg i też 5kg

Cytat:
A tak mi się przypomniało - wczoraj pokazywałam zdjęcia Zuzy koleżance i jest już 10 osobą, od której usłyszałam, jak ja mogę tak małemu dziecku dawać smoczek? Ale ofc argumentów żadnych - tylko "bo się nie daje przecież". Nie wiem, czy ja jakaś głupia jestem? Ale jak moje dziecko zwisa mi jak dziś ponad 2 godziny na cycku i sobie na nim drzemie, budzone pociągnie raz i znów sobie odpoczywa, to dla mnie znak, że jeść już nie chce. Mój cycek to nie zabawka i tak mam z jednego sutka masakrę i karmię jednym, więc jak ssak wydziera się po wyjęciu mu zatyczki z buzi daję jej smoczek. Ssanie przecież dla noworodka jest naturalne, a ten smok jakoś nie wydaje mi się, żeby miał coś zaburzać, to nie czasy, kiedy te smoczki wszystkie były wielkie i takie same... Teraz ze smoczkiem śpi, a ja 3 godzinę z nią na cycku nie dałabym rady. Czy to coś złego? Ja myślę, że własnie odwrotnie, po co 4 czy 5 miesięcznemu szkrabowi smok? Wtedy Zuzi zabiorę, ale teraz wydaje mi się jej potrzebny. Się rozpisałam ;P

Cycuchy mnie bolą teraz ;( Pada u mnie cały dzień, a TŻet mi specjalnie wózek zniósł, teraz moje staruchy klatkowe pewnie znów go zaczepią, że im przeszkadza
Lepiej żeby ssała smoka niż masakrowała Ci cycki. Byle odzwyczaić w porę i tyle. Nie zamartwiaj się bo nie ma czym!

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Założyłam jej ta pieluche ale to masakra bd.... Nie umiem tego, trzeba bd gdzieś jechać i kupic jakieś specjalne gacie...
A masz chustę? Może noś w chuście, ja tak robiłam zamiast pieluchować synka to non stop w chuście nosiłam przez 3tyg i starczyło.

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Heh zabawy z dzieckiem
oj parwda

My dziś po lekarzu. Katar Ali jest ale narazie bez leków, bo nie schodzi niżej. Szczepienie odroczone do poniedziałku.

Mi to wrecz pediatra zalecala smoczek bo Mała dużo przybrała (a że kp to spoko) ale ulewa dużo i to dlatego że się przejada skubana i żeby ją tym smoczkiem zatykać właśnie. A Alicja co? tylko jak jest mocno głodna przyswaja smoka. Genralnie bardzo nie lubi
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 13:30   #2741
Izuniaa89
Zakorzenienie

Kamilove ile te chusteczki kosztuja? Bo mam je teraz a nie pamietam po ile byly.. i tez jestem z nich zadowolona

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-20, 13:35   #2742
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupiłam te chusteczki Naturals wczoraj na próbę ale jeszcze nie używałam.

Ja dziś od 6 szperalam w necie czytając o ćwiczeniach wlasnie ale jeszcze ćwiczone nie było ani razu brzuszki mogę za 2 tygodnie zacząć, a teraz jakieś lajtowsze trzeba by, cos na dupę by się przydało tylko ja narazie niewiem kiedy ćwiczyć, może koło 20 jakoś ona wtedy przeważnie śpi,, ale bym wolała w dzien tylko szanse małe w dzien na znalezienie czasu ahh i wymówek moc hi😛

Adrianeczka kończy dziś pierwszy miesiąc ❤️
Gratulacje!

Cytat:
A tak mi się przypomniało - wczoraj pokazywałam zdjęcia Zuzy koleżance i jest już 10 osobą, od której usłyszałam, jak ja mogę tak małemu dziecku dawać smoczek? Ale ofc argumentów żadnych - tylko "bo się nie daje przecież". Nie wiem, czy ja jakaś głupia jestem? Ale jak moje dziecko zwisa mi jak dziś ponad 2 godziny na cycku i sobie na nim drzemie, budzone pociągnie raz i znów sobie odpoczywa, to dla mnie znak, że jeść już nie chce. Mój cycek to nie zabawka i tak mam z jednego sutka masakrę i karmię jednym, więc jak ssak wydziera się po wyjęciu mu zatyczki z buzi daję jej smoczek. Ssanie przecież dla noworodka jest naturalne, a ten smok jakoś nie wydaje mi się, żeby miał coś zaburzać, to nie czasy, kiedy te smoczki wszystkie były wielkie i takie same... Teraz ze smoczkiem śpi, a ja 3 godzinę z nią na cycku nie dałabym rady. Czy to coś złego? Ja myślę, że własnie odwrotnie, po co 4 czy 5 miesięcznemu szkrabowi smok? Wtedy Zuzi zabiorę, ale teraz wydaje mi się jej potrzebny. Się rozpisałam ;P

Cycuchy mnie bolą teraz ;( Pada u mnie cały dzień, a TŻet mi specjalnie wózek zniósł, teraz moje staruchy klatkowe pewnie znów go zaczepią, że im przeszkadza

Dziwni ludzie. Sami mają dzieci?
U mnie nikogo smok nie dziwi

Niestety Julian smoka wypluwa. Sdie chwile i tyle. Jedynie jak go ubiore bo gdzieś wychodzimy i płacze to smoka possie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51463929]Używałam chusteczki Dady naturals,z poprzedniej promocji i bardzo mokre sa, ciągną sie jedna za druga przy wyciąganiu (co niektorych irytuje), ale mi sie podobają [/QUOTE]

O. To fajnie

Cytat:
moja nie jest wybredna - mam smoczek lovi z marynarskiej serii ;P i je go od początku. A co dziwne - mam dwa - woli czerwony - a przecież są takie same? Chociaż podejrzewam, że TŻet zamiast wygotować to go ugotował ;P i może różnią się smakiem?

A gdzie dziewczyny z Białegostoku na bioderka jeździcie? Muszę umówić małą a u mnie w szpitalu USG jest średniowieczne i nie chcę, żeby coś przegapili...
Na NFZ jest na Fabrycznej. W dsk. Na Sienkiewicza - ja tu byłam. Podobno tu jest dobry lekarz

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Najadlam sie łososia. Chyba aż za dużo :/

Hanka - też duzo jem. Wydaje mi się ze non stop
Stary 2015-05-20, 13:36   #2743
Koperco
Zakorzenienie

rozmawiałam z pediatryczką i namawiała mnie goraco na 5w1 lub 6w1. Ja kobiecie bardzo ufam ale jakoś nie do końca jestem przekonana. CHolera nie wiem co robić
Stary 2015-05-20, 13:40   #2744
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
rozmawiałam z pediatryczką i namawiała mnie goraco na 5w1 lub 6w1. Ja kobiecie bardzo ufam ale jakoś nie do końca jestem przekonana. CHolera nie wiem co robić
Dostalam ulotke o ile mniej ukluc bd mial Michas i to mnie przekonalo do szczepionki skojarzonej pierwsze bd normalnie a reszta juz 5w1
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 13:43   #2745
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Dostalam ulotke o ile mniej ukluc bd mial Michas i to mnie przekonalo do szczepionki skojarzonej pierwsze bd normalnie a reszta juz 5w1
a czemu pierwsze normalnie? a czemu 5w1 a nie 6w1?
Mnie tam ilość wkłuć najmniej rusza. Najbardzej to skłąd tych szczepionek przekopuje
Stary 2015-05-20, 13:47   #2746
ametty
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki😘

Hehe u nas podobnie to czasem wygląda teraz o dziwo poleżałam sama pol godz heh ale teraz się spłakała - kupa szła pomasowalam brzuszek, nożkami podoginałam i nic, ale podłączyłam do cycka i niezle bombardowanie poszło jupii 😃

O toto podobno bardzo skuteczne, tylko boję się o kolana, chociaż odpukać ostatnio chyba tak bardzo nie strzelają

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Pavlinecka dla mnie smok to żadne zło regularnie go nadużywam
Magia cyca

Cytat:
wlasnie moja tez... Uspokaja się przy nim i sobie ładnie leży, coś tam ogląda, nóżkami macha, albo spi jak teraz. A tak ssie te paluszki albo cyce..

I w ogóle mamy kp - jak dziecko leży Wam przy piersi? Ja swoją trzymam ( karmiąc prawą piersią) lewą ręką i podtrzymuje na początku pierś prawą ręką a dziecko leży bokiem, brzuszkiem do mnie i bokiem ma główkę, a tu :
http://lovi.pl/pl/karmienie-piersia/558
to dziecko jest pod kontem do piersi, czy ja źle ją przystawiam i może ona rzeczywiście się nie najada? Pytałam położnej o przystawianie a ona, że jak przystawię tak będzie dobrze chyba jej się nie chciało...

Ja nie mam poduszki, a na zwyklych mi sie zapada, wiec karmie tak bardziej pod katem. Przy prawej piersi trzymam dziecko prawa reka. W takiej pozycji jak ty strasznie sie garbie.
To chyba nie ma znaczenia, wazne, zeby dziecku sie dobrze ssalo (paszcza szeroko itp)

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Założyłam jej ta pieluche ale to masakra bd.... Nie umiem tego, trzeba bd gdzieś jechać i kupic jakieś specjalne gacie...
Daj spokoj, bedziesz kase wydawac. Lepiej pocwiczyc z jakas instrukcja
Stary 2015-05-20, 13:48   #2747
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
Kamilove ile te chusteczki kosztuja? Bo mam je teraz a nie pamietam po ile byly.. i tez jestem z nich zadowolona
80szt 5zł z groszami, ostatnio była fajna promka wtedy skusiłam się na nie pierwszy raz 2x80szt po 8zł z groszami
Stary 2015-05-20, 13:51   #2748
gossip_girl21
Zakorzenienie

Nam lekarz Amelki kazała odnowić wszystkie szczepionki....jeśli się 10 lat temu szczepilismy

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-05-20, 13:51   #2749
ametty
Rozeznanie

Beda mi dzisiaj wydlubywac wrosniety szew boje sie, nie chce
Stary 2015-05-20, 13:57   #2750
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
kciuki żeby nie bolało!
Stary 2015-05-20, 14:01   #2751
gossip_girl21
Zakorzenienie

Dwa mierzyly mi ja i wg. Ich pomiarów Amelka nie urosła ani cm.... I glowke ma mniejszą niż podczas porodu.... No po.je.b.ani

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Ametty po swoim porodzie chyba bym chciała narkoze.....

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-05-20, 14:29   #2752
gosiak0512
Zakorzenienie

My zrobilysmy sobie dzis babskie lenistwo lezalysmy do 14! Nawet drzemke machnelam bo Marti to i tak spala caly czas teraz juz obiad na gazie.

MALA gratki 2 miechow i buziaki dla zieciunia

BIRD wspolczuje, oby teraz juz ok bylo

Mi lecialo do ok 3tyg potem male plamki pare dni i mam spokoj.

VIOLKA Gratki miesiaca.

GOCZEK ja mieszkam na wsi i ciezko tu o towarzystwo do spacerow.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

SUNNY ale jak zaczniesz normalnie to potem juz nie mozna przejsc na 5w1 czy 6w1.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 14:40   #2753
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie tam ilość wkłuć najmniej rusza. Najbardzej to skłąd tych szczepionek przekopuje
Bo wzw juz pierwsza dawke dostal w szpitalu i to bd kontynuowac osobno. No i nasz pediatra i polozna tez zalecaja 5 a nie 6 w 1
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 14:42   #2754
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
80szt 5zł z groszami, ostatnio była fajna promka wtedy skusiłam się na nie pierwszy raz 2x80szt po 8zł z groszami
Tez je wtedy kupilam

Cytat:
Oby nie bolalo
Stary 2015-05-20, 14:43   #2755
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna, powodzenia :-*

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
My zrobilysmy sobie dzis babskie lenistwo lezalysmy do 14! Nawet drzemke machnelam bo Marti to i tak spala caly czas teraz juz obiad na gazie.

MALA gratki 2 miechow i buziaki dla zieciunia

BIRD wspolczuje, oby teraz juz ok bylo

Mi lecialo do ok 3tyg potem male plamki pare dni i mam spokoj.

VIOLKA Gratki miesiaca.

GOCZEK ja mieszkam na wsi i ciezko tu o towarzystwo do spacerow.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

SUNNY ale jak zaczniesz normalnie to potem juz nie mozna przejsc na 5w1 czy 6w1.
Mozna mozna, pielęgniarka mi mowila ze mozna
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 14:43   #2756
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Na NFZ :ehem

Cytat:
A Ty jak szczepisz?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 14:48   #2757
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Bo wzw juz pierwsza dawke dostal w szpitalu i to bd kontynuowac osobno. No i nasz pediatra i polozna tez zalecaja 5 a nie 6 w 1
aha, rozumiem-ma to sens jak dla mnie No właśnie chyba zdecyduje sie na 5w1 bo chciałam inaczej szczepić ale okazuje się że farmakologicznie to jest to samo co 5w1 tylko więcej kucia więc wybór prosty. A pneumokoki zrobię po prostu tydzień później czy tam dwa (nie wiem jak to tam pediatra wymysli)

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:

A Ty jak szczepisz?
Chciałam zamiast Infanrix DTPw (te refundowane) dać Infanrix DTPa i reszte refundowane i pneumo. Ale okazuje się że 5w1 to jest wlaśnie to co ja chce tylko w 1 wkłuciu więc wychodzi na to samo a cierpienia mniej. I teraz sie zastanawiam z tą wzwB ale sklaniam sie do 5w1+wzwB a pneumo potem ale najszybciej jak się da

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-20, 14:57   #2758
gosiak0512
Zakorzenienie

BLACK no wzw mozna bo to co innego ale pozostale jak wybierzesz to juz zmienic nie mozna.

KOPERCO a dostepny jest u Ciebie infarix? U mnie nie ma

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 15:06   #2759
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
BLACK no wzw mozna bo to co innego ale pozostale jak wybierzesz to juz zmienic nie mozna.

KOPERCO a dostepny jest u Ciebie infarix? U mnie nie ma
jest. Ale załamałam się bo na moje pytanie czy są dostępne dostałam pytanie "A odpłatnie czy na NFZ?" "Odpłatnie" "A to są dostępne, na NFZ to nie ma"

Edytowane przez Koperco
Czas edycji: 2015-05-20 o 15:08
Stary 2015-05-20, 15:18   #2760
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
My 5w1 zeby na raz za duzo nie dawac. Zoltaczke i rota dostał oddzielnie. Dopiero przy drugim rota 5w1 o ile będzie dostępna bo ma byc niby w czerwcu

Cytat:

O matko. Trzymaj się

Cytat:
Ale 5w1 jest bez żółtaczki i można juz pierwszą dawkę podac w 1 wkluciu

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
jest. Ale załamałam się bo na moje pytanie czy są dostępne dostałam pytanie "A odpłatnie czy na NFZ?" "Odpłatnie" "A to są dostępne, na NFZ to nie ma"
Bo na NFZ to ta na kilka wkłuć a ta nierefundowana to infanrix ipv + hib (5w1)

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości