|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1
|
|
|
|
#2912 |
|
Wtajemniczenie
|
To chrzcimy mamy jednak ustalone na 31 maja
Teraz muszę znaleźć na małego ubranie. Widziałyście w necie coś fajnego jak tak to podeślijcie stronkę
|
|
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sa w przezroczystym opakowaniu w kazdym badz razie
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja mama to opowiadała wręcz ze nie znosiła jak jej mama coś jej kazała robić inaczej niż ona chciała, mimo to nie przeszkadza jej to teraz wtrącać się do tego co robię ja ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Ok będę czekać ![]() Mój Filipcio biedny, męczą go kolki od kilku dni ewidentnie :/ dzisiejsza noc była taka ze pierwsze spanie 3 godz potem pobudka o 00:50 , 3,30, 4,30 i 5,30. Od tamtej pory nie śpimy. Tzn teraz już spi ale u mnie na brzuszku i boję się co to będzie jak go odłożę bo juz jedna próba była i się zakończyła rykiem. Robiłam juz dziś chyba wszystkie zabiegi możliwe żeby mu ulżyć w bólu, masowalam brzuszek, plecka, stópki, robiłam rowerek przykladajac nóżki do brzuszka. Nałożyłam cienki kocyk i kierowalam ciepły strumień suszarki na brzuszek ( to najbardziej pomagało), nosiłam brzuchem w dół no i dałam dwa razy espumisan od rana. Jedna kupa poszła i na chwilę był spokój a później zaś powtórka z rozrywki biedny się umeczyl, zobaczymy czy teraz pośpi bo ja oczywiście nic nie zdążyłam zrobić jeszcze.
"Są rzeczy na tym świecie zbyt piękne, aby podziwiać je samemu. Zbyt cudowne, aby się nimi nie dzielić z innymi" Nasz Filipek jest z nami od 19.04 Edytowane przez Hanka20 Czas edycji: 2015-05-21 o 10:38 |
||
|
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi padl dekoder od tv naziemnej a dzis przyjaciółki :-(
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś znowu zasnelam z małym na brzuszku w czasie odbijania
plus taki że mały na mnie długo śpi nawet nie wiem kiedy odlecialam
|
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
A jak czytałam o pueluchowaniu na necie to ortopedzi zakazuja robić rowerek itd....
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Aleks ma dziś miesiąc
![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
Powiedz że zjadłas "cos" i małej wyskoczyło cos i lekarz na razie zakazał podawać i jeść przez Ciebie tych składników
|
|
|
|
|
#2920 |
|
Zadomowienie
|
Z tymi ortopedami to kazdy co innego zaleca.. jakies rozne szkoly sa.. a ty badz madry kogo sluchac
O tesciowej i jej radach i pomyslach to ja moge godzinami... ale nie wiem czy chce sie denerwowac Ile moze trwac leczenie odparzenia? Bo na razie wielkich zmian nie widze
|
|
|
|
#2921 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to super wiedzieć Cytat:
Jezu moja miała i ma dalej to samo. Ch.UJ ze dziecko śpi i rośnie i się rozwija podczas snu,ona musi nosić. Z synkiem tak było,teraz jak przyjechała w odwiedziny to tez z łapami do lozeczka. Tylko się nie piernicze i ja uswiadamiam ze ona właśnie śpi i skoro ma miesiąc i nigdy nie płakała to milo by było jakby przez jej przyjazd to się nie zmieniło -to miała minę ![]() Cytat:
Tak TZtowie czasem są takie cielatka.. Cytat:
Dzizas. Skąd one to biorą?? Moja nauczyła dziecko jeść cukier z cukiernicy. Pol roku zajęło mi oduczenie... Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2922 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
-tez bym tam powiedziała Cytat:
-bardzo szybko ten czas leci-to prawda :-(Witajcie ![]() Widzę ze mój ulubiony temat na tapecie- tesciowe i ich złote rady. .. He he. Powiem szczerze ze całe szczęście moja teściowa o której już trochę Wam tu gledzilam mieszka ode mnie 150 km. I tylko tu u mnie bywa że tak powiem -wiec mam ja z bani. Natomiast jak juz przyjedzie to potrafi wiele namieszać. Najgorsze jest to ze jest to temat najczęstszych moich kłótni z mężem. Bo ja mam wrażenie ze nigdy nie będę dla mojego męża równie ważna jak mama- nie mówiąc już o tym ze chciałabym się czuć najważniejsza ale o tym to musze zapomnieć. Tak naprawdę jeśli wchodzimy na temat mamy czy siostry męża to na jestem na spalonej pozycji :-( ... I przez to też moje nastawienie do nich jest mega wrogie i nienawidze jak musze mieć z nimi cokolwiek wspólnego. W każdym razie ja mam w dupie relacje z teściowa - tylko ja toleruje ze względu na męża... no i teraz jeszcze będę musiała ze względu na Syna. |
|||
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko ja butle daje...więc alergia się nie uda....
A dwa one bd chciały słodkiego dac albo owoca i bd przechodzić przez rozum ze JUZ trzeba rozszerzać Ale ja jestem zdania ze jak film jest od lat 7 to od 7 a jak słoik od 4 to od 4 a nie od 3..... Ja śe radę dam jak nie to się spakuje i pojadę do mamy, Tylko boję się ze nakarmia jak bd poza domem bez niej
|
|
#2924 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
u mnie tesciu taki budzacy małą jest bo "nie śpi się w gościach ",no ale przez 5tygodni 2 razy ja widzial więc do wytrzymania. Wam przynajmniej tesciowie też malego czasem przypilnuja
|
|
|
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hania współczuję, to najgorsze jak już niewiadomo jak pomóc Adka też przed chwilą się wiła i cycek nie pomagał, ale chwile brzuszek na ręce ponosiłam i przeszło i wcina znowu. Od wczoraj marnie z kupą jedna tylko była a bąków mnóstwo.Mojej koleżance na kolki lekarz polecił Kolaktazę jakieś kropelki na kolkę i nietolerancje laktozy, jej lekarz twierdzi że wszystkie dzieci mają nietolerancje. Espumisan im nie pomagał, a po tym mówi że super jest, bączki kupki idą i się nie oręży już.
|
|
#2926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mały od pół godz leży w lozeczku i gada sobie... niech zasnie bo chce pobudzić cycki metoda 7-5-3 i nasciagac mleka na wieczór dla małego. A jak nie spi to nie sciagne bo jak mi sie rozryczy to będę musiała przerwać i |
||
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/rampers-body-garni...221688090.html http://allegro.pl/rampers-body-garni...221688090.html
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Te ciastka z biedry sa firmy Oskroba, w przezroczystym opakowaniu, nazywają sie ciasteczka zbożowe ze słonecznikiem i sezamem
![]() Wczoraj byłam w Oskrobie i tez sprzedają te ciastka, oprócz tego jest kilka innych rodzajów, m in owsiane. Te bonitki tez oglądałam ale skład średnio mi sie podobał Viola-ja smaruje Linomagiem zielonym i czasem mazne Linomagiem a+e. Na gemini zrobiłam zapas zielonego 15 szt, bo maja dobra cenę (5,70) a u nas w aptekach 8-10zl My robimy chrzciny 1.08 albo 8.08, musze podzwonić do restauracji jak z terminami. Mieliśmy robić we wrześniu ale nad morze chcemy jechać
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
Ja 1,5 h na cycu ... Zamorduje ja- nie wiem, czy ona jest taka głodna, czy wymyśla? Odczepilam ja i zatkałam smokiem bo musze do ubikacji chociaz skoczyć ale chwilowo lezy i mamrocze wiec nie ruszam. Zeby u lekarza sie nie darła wychodzi na to, ze musze ja za 50 min zacząć karmić... Ma szczęście, ze tyle mnie kosztował poród, to nie zamorduje, zeby drugi raz nie rodzic
boleczka ja mam na 13 zmusiłam TZeta, zeby wczesniej zwolnił sie w pracy i skoczył ze mną i widzę, ze słusznie, bo pada. Co do teściowych to mi sie nawet mowić nie chce ;p chociażby "trzeba nosić dziecko bo sie zapłacze" czyli co? Albo wlasnie do TZeta, ze ona ciągle spi, czy moze ja obudzić- na jej szczęście nie było mnie przy tym. Kończąc na " cio slisny łobaćku manieńki, cio cio cio" co mnie trafia szlag jak ktoś sepleni do dziecka... W tym tygodniu jej nie było na szczęście. Moja mama gryzie sie chyba ostro w język, bo nic nie mowi jestem w szoku bo ona ma tendencje do dodawania od siebie. Zasnęła Buba moja, uff, lecę ogarniać włosy i jej ubrań szukac szybko zdejmujacych sie
|
|
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
Rosi gratulacje miesiąca
![]() Koperco dobre z tym jedzeniem cukru z cukiernicy, przynajmniej babcia słodyczy nie musiała kupować, kilo cukru i załatwione - dużo taniej hehe ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Sylwia fajne te garniturki
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
Dajcie mi pomysł co mogę zrobić z piersią z kurczaka bo już mam dość gotowanej na parze tylko z odrobiną soli i pieprzu :/
|
|
|
|
#2932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapiszę nazwę ciekawe czy u nas są Te bonitki masakrycznie słodkie jak dla mnie. 15 szt zaszalałaś ja też nim smaruję czasem, teraz sudokremem posmarowałam pupkę bo w rowku jakoś tak dziwnie czerwono ajj Powodzenia z zaklepaniem terminu, mąż ma dziś też dostać terminy w ktore na sali nie ma w niedzielę poprawin i bedziemy musieli się dostosować, mam nadzieję że w lipcu się uda, o i musimy listę gości zrobić. ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Dodaj majeranku hehe 😜 Mi mąż przyniósł schab wlasnie i marchewkę i cebulkę, zrobię dziś bitki
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieckp kimnelo czas zacząć pobudzającą sesje z laktatorem
|
|
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Upiec zwinąć roladkę, wsadzić do środka np szpinak, raczej nie powinien uczulić, zawinąć w folie aluminiowa i upiec do tego na blachę ziemniaczki upiec i obiad pycha albo zrobic potrawkę - pierś w kawałki, do wody, zagotować z listkiem i zielem, dodać soli, pieprzu, marchewki, pietruszki, ziemniaczkow u wszystko w jedym garnku - mniej zmywania
|
|
|
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Rosi gratuluje miesiaca 👏
![]() My dzisiaj 3 tydzien konczymy 😂✌ ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- No i sie rozlalo.. to pospacerowalam 😡
|
|
#2936 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi brakuje tak 5 godz.snu ciągiem Cytat:
Hmmmm. Bez komentarza ![]() Cytat:
Przykro jak każdy ma coś do powiedzenia i chrzestna jest z przymusu. U nas na szczęście chrzestni byli zadowoleni i dziękowali że ich wybraliśmy ![]() Cytat:
Podajesz jakieś kropelki? Trzeba dawać regularnie. Powinno pomóc Cytat:
Nie wyobrazam sobie że ktoś może rozszerzyc dietę mojemu dziecku bez mojej zgody. Ja czasem musze walczyć o niedawanie słodyczy ale kilkulatkowi Cytat:
O matko. Jakie zapasy Cytat:
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Gratki kolejnych skończonych tygodni!
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo juz moje się pokonczyly :-/---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- No ja często mam wymianę zdań na ten temat. Ale jak słyszę jak rozmawia z mama przez telefon to do mnie taki wylewny nie jest... mamusi to opowiada wszystko a potem ona sobie rosci prawa do wielu rzeczy bo skoro synuś jej wszystko mówi.... no niecierpie tego. Generalnie to wojna na każdym kroku o to... Juz przy mnie stara się nie rozmawiać z mama czy siostra bo widzi jakiego mam nerwa później... |
|
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
Na 44 strony znalazłam jedną sukinke co mi się podoba na to wesele, co sądzicie?
![]() http://www.fasardi.com/pl/sukienka-870.html
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

Teraz muszę znaleźć na małego ubranie. Widziałyście w necie coś fajnego jak tak to podeślijcie stronkę
Ale ogólnie babka jest spoko, więc nie wiem skąd ten pomysł...

biedny się umeczyl, zobaczymy czy teraz pośpi bo ja oczywiście nic nie zdążyłam zrobić jeszcze.
nawet nie wiem kiedy odlecialam
Ślubujemy: 21.10.2017