|
|
#2701 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015, cz. 4 :)
Cytat:
Trzymam kciuki.---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2703 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pierwszą mam córeczkę. Bardzo się ucieszyłam gdy to usłyszałam bo zawsze marzyłam o ksiezniczce w sukieneczka , która bawi się w baletnicę i uwielbia się przytulać. W zamian za to moja córcia to prawdziwa chłopaczara. 😉 uwielbia spodnie dresowe, a spódnice ubiera jak za karę. Nie cierpi księżniczek i woli być kameleonem 😉 na ostatnich urodzinach u kolegi kazała sobie namalować na twarzy trupią czaszkę 😉 a nie jak inne dziewczynki motyla albo kotka.
Ale kocham ją nad życie i nie wyobrażam sobie żeby jej z nami nie było! |
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym bez tego cudu nospy i magnezu nie wytrwala, taki bol jak przeszlam ostatnio to myalalam ze na porodowce wyladuje
|
|
#2705 |
|
Raczkowanie
|
Mamuski czy skurcze przepowiadajace was bola?Myslalam,ze sobie juz wmawiam,ale wczoraj drugi wieczor mialam skurcze dosyc mocne jak,na okres,tak z 3 potem zasnelam,w dzien nie mam tych skurczy.
Byl temat butelek,mnie polozna polecila butelke canpol habermann,podobno nowosc jezeli chodzi o kolki,poczytalam o niej i zamowilam,moze byc ciekawa. |
|
|
|
#2706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
ja lezalam z dziewczyna w szpitalu byla w 3 ciazy, z dwoch pietwszych chlopcy teraz dziewczynka
, gdy sie dowiedziala ze drugi to cjlopiec nawet do swojej mamy powiedziala ze nie chce tego dziecka , mowi ze strasznie to przezyla a gdy juz sie urodzil1 ma teraz 3 latka mowi ze najwspanialsze dziecko na swiecie, pluje sobie w brode jak mogla tak pomyslec. Jej siostra ma mega problemy z zajsciem byla wtedy po 2 ivf nie udanych ale ja nawet to nie obchodzilo ze jej siostra nie moze a obchodzilo ka tylko to ze jak yo kolejny syn
|
|
#2709 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wolę nie ryzykować wysyłki, bo pocztę sprawdzają, a lekarstw podobno nie wolno wysyłać. Ale chyba będę musiała tak zrobić (poproszę o zwykły list, bez nadawcy :P) wtedy powiem, że nie wiem, kto mi to wysłał, gdyby był jakiś problem z odebraniem przesyłki. Cytat:
Wcześniej (gdy miałam nospę), gdy brzuch zaczynał się mocno spinać brałam nospę i nic nie bolało, oraz przechodziło od ręki. |
||
|
|
|
#2710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do skurczy - mnie same skurcze nie bolą, ale jak zdarzy się taki dłuższy (ok 20 sek) albo 3 pod rząd, to potem mnie podbrzusze boli... no i wtedy tylko nospa i magnez, nie ma już wyjścia
|
|
#2711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby wszystko okazało sie być dobrze i zebyś mogła szybko wrócić do domu! Cytat:
przyznam, że mam tak, że jednego dnia cieszę sie jak szalona z tej ciaży, głaszczę sie po brzuchu, puszczam małemu kołysanki i nie wyobrażam sobie, że mogłoby juz go nie być i mogłabym nie czuć tych kopniaków..a innego dnia potrafie mieć mysli, że moze to za szybko na dziecko, że już nie będę sama z tżem, że coś sie kończy... egoistyczne myślenie, ale nie potrafie wytłumaczyć tego, dlaczego tak jest... chłopcy nie są gorsi od dziewczynek, nikt tego nie napisał... ale każdy ma swoje marzenia, plany.. i kiedy one sie nie spełniają to najzwyczajniej w świecie mozna czuć sie zawiedzionym... tyle, że niektórym taki stan szybko mija, a u niektórych potzrebny jest jakis silny bodziec, żeby coś zrozumieć... a czasami ludzie wcale nie godzą sie z losem, ostatnio przecież tyle tragedii z malutkimi dziećmi w roli głównej ![]() ja jestem przekonana, że każda z nas jak zobaczy swojego maluszka, dotknie go, przytuli to od razu sie w nim zakocha, ale ciaża to taki dziwny czas, przynajmniej dla mnie, że z jednej strony niby sie wie, że dzidziuś juz jest, ale z drugiej strony czasami można czuć że to jest takie nierealne, że ktoś tam w środku nas moze rosnąć i przygotowywać sie do wyjścia na świat. czasami potrzeba coś zobaczyć, dosiadczyć, dotknąć, żeby sie z tym oswoić. ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- a wracajac do tematu chłopiec/ dziewczynka, to u mnie w domu np jest tak, że to ja mam duuużo lepszy kontakt z moją mamą niż mój brat.. Wiem, że to nie chodzi tylko o to że ja jestem kobietą, on meżczyzną, wiem że tu dużą role odgrywa charakter, tmperament człowieka... Ale moze taka sytuacja z domu rodzinnego, z dzieciństwa, przekłada sie też na nasze plany/marzenia? Ja marzyłam o tym, żeby mieć ze swoim dzieckiem taki kontakt jaki mam ja z moja mamą - mega przyjacielski. i stąd może podświadomie marzyłam o córeczce. ale teraz już wiem, że i z synkiem da sie zaprzyjaźnić - przykład mój tż i jego mama
|
|
|
#2712 |
|
Raczkowanie
|
hej!
tak Was czytam i się zastanawiam, czy tylko ja nie mam skurczy??? |
|
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie masz, tylko słabe i wcale na nie nie zwracasz uwagi? ![]() ja około 25 tygodnia miałam takie dosć mocne, cały brzuch twardniał, dosć często. Teraz jakoś rzadziej to sie pojawia albo po prostu są tak słabe że ich nie czuję...
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba też nie mam, przynajmniej od jakiegoś czasu. Piszę "chyba", bo być może ich nie czuję? Ja w ogóle mało wyczulona w brzuchu i okolicach przez endomendę pewnie, przyzwyczajona, że mnie ciągle coś boli nie zwracam czasem uwagi ..
Skurcze takie na 100% miałam 2 razy ale już jakiś czas temu, pisałam chyba nawet. Takie krótkie, bolesne, co 5-10 min, ok godzinę, dwie. Poczytałam że tak może być i że jak przejdzie po leżeniu to znaczy, że to tylko ćwiczenia macicy .. no i tak też było. Ale to było ładnych kilka tygodni temu.
|
#2715 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
.
|
|||
|
|
|
#2716 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Marysia dostała od mojej siostry. ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Ja również nie mam skurczy które czuję. Położna mi tłumaczyła, że skurcze mamy wszystkie, tylko niektóre ich nie czują. Podobno nie ma czym się przejmować. ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
Może jak zaczniesz kompletować wyprawkę, to zaczniesz się cieszyć, ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
|
|
#2717 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja nie mam, w 1c też nie pojawiły się. Cytat:
|
|
#2718 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie dzwonili do mnie, że dzisiaj przyjedzie moja paczka z leżaczkiem bujaczkiem.
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
jaki zamawialas?
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
presja otoczenia jest i przy pierwszym dziecku ![]() jakis czas temu spotkałam sie z tym, że większosć moich znajomych życzyło dziewczynki, bo sami maja córeczki i jak to stwierdzili, dziewczynki są lepsze i grzeczniejsze... nic dziwnego, że człowiek potem w to wierzy, skoro ileś osob tak mu natłucze do łba..
|
|
|
#2721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2722 |
|
Raczkowanie
|
to mnie uspokoiłyście z tymi skurczami.
u mnie zimno i ponuro, cały tydzień taki brzydki. plan na dzisiaj: poczytać książkę, ogarnąć chałupę i zakupy przez internet, będzie to łóżeczko- prawdopodobnie takie proste http://allegro.pl/lozeczko-drewniane...031409135.html skusze sie tez na ten rożek, odgapiam, bo szukałam z kokarda, jakoś tak wydaje mi się bardziej stabilny niż z sama rzepa http://allegro.pl/largo-rozek-becik-...342954616.html oraz pościel http://allegro.pl/6el-posciel-90-120...375720600.html (sama pościel będzie czekała na potem), teraz tylko ochraniacz ozdobny, myślę ze będzie ok, nie będzie żadnych baldachimów itp i myślę ze sam ochraniacz nie będzie zabierał za dużo powierza, z reszta dziecko nie musi leżeć na samej górze |
|
|
|
#2723 |
|
Zadomowienie
|
Zamówiłam tańszą opcje Leżaczek bujaczek 3 w 1. Ma 3 stopnie regulacji oparcia.
Chcieliśmy aby był lekki i w miarę tani, bo będzie często przewożony (więc jak się zniszczy przy przewożeniu to nie będzie wielkiej straty) http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...213453076.html
|
#2724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
otóż to chociaż moja mama, babcia i starsze pokolenie, wiecznie powtarzały że z dziewczynami jest mniej problemów... ![]() ja na podstawie pracy w plu stwierdzam, że to wcale prawdą nie jest ![]() miałam w grupie taką jedna małą "szatanicę".. dosłownie... to co ona wyprawiała, to sie w głowie nie mieściło.. 4 lata a potrafiła rzucać krzesłami, stołami, gryźć dzieci, o biciu i pluciu nie wpomnę... ale to też wchodziła tu kwestia wychowania... ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
![]() bo też sie szykuje na zakupy u tego uzytkownika
|
|
|
#2725 | |
|
Zadomowienie
|
powtórzył mi się post ...
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
|
|
#2726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo fajny, widziałam na żywo w użyciu, kuzynka ma, bardzo fajna opcja z tym ze się potem te "płozy" podwija i jest opcja bujania, jest dość spory, ja widziałam dziecko ok 11kg na tym, 9 miesiecy, i baaardzo mi się podobało |
|
|
|
|
#2727 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sam leżaczek jakiś taki cudowny nie jest, do drugiego dziecka już wam nie posłuży raczej, ale przez jakiś czas posłuży
|
|
#2728 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2729 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam często skurcze, ale jakoś niezbyt bolesne.
A co do tematu chłopców/dziewczynek. To i ja na początku chciałam dziewczynkę, mam 7 letnią siostrzenicę uwielbiam jej czesać włoski, ubierać, bo jest taka fajna i wgl jak byłam w 3 msc natłukłam sobie do łba, że chcę mieć córkę i koniec. Teraz już przywykłam do takiej wiadomości i nawet bym nie chciała żeby teraz okazało się, że będzie jednak dziewczynka. Ciężko stwierdzić jakby to było przy 2c jakbym od początku nastawiała się znów na córkę. |
|
|
|
#2730 | |
|
Wtajemniczenie
|
😚 Cytat:
---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Powiedzcie gdzie można stacjonarne kupić krem na odpażenia z Hippa? I jakie w końcu kremy wy kupujecie? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

rano byłam na wizycie w Poznaniu. Jak wyjeżdżaliśmy nic mi nie było. Po godzinie drogi zaczęło mnie okropnie kłuć z prawej strony na dole, prawie jak atak wyrostka robaczkowego. Coś okropnego. Oczywiście przez to wszystko na ktg wyszły jakieś dwa skurcze, czy stawianie macicy i się lekarzowi nie spodobało. Do tego moja anemia, plamienie i dał mi skierowanie na oddział na jutro, znaczy na dzisiaj. Niby na 3 dni na obserwację, ale dobra dobra... ja w te ich 3 dni już nie wierzę. O 4 znowu wyjeżdżamy, w dodatku będę tam sama, jak palec, bo mamy 200km do Poznania, a mąż musi wracać zajmować się teściem. Przeryczałam całą drogę powrotną. Wkurzona jestem, że mnie tak co chwilę włóczą i badają. Niby mi każą leżeć, a ciekawe jak skoro codziennie jestem albo u mojego albo w labor. albo do Poznania albo się włóczę po szpitalach. Mam ich dość
Trzymam kciuki.

żeby wszystko okazało sie być dobrze i zebyś mogła szybko wrócić do domu!
przyznam, że mam tak, że jednego dnia cieszę sie jak szalona z tej ciaży, głaszczę sie po brzuchu, puszczam małemu kołysanki i nie wyobrażam sobie, że mogłoby juz go nie być i mogłabym nie czuć tych kopniaków..a innego dnia potrafie mieć mysli, że moze to za szybko na dziecko, że już nie będę sama z tżem, że coś sie kończy... egoistyczne myślenie, ale nie potrafie wytłumaczyć tego, dlaczego tak jest...

chociaż moja mama, babcia i starsze pokolenie, wiecznie powtarzały że z dziewczynami jest mniej problemów...