|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#2671 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 570
|
Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2672 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 171
|
Czy farbowa³ kto¶ w³osy henn± khadi po encanto? Je¶li tak, to po jakim czasie i jakie efekty?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 23
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 543
|
seol aip czy co¶ takiego. od niego kupilam nowa wersje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 967
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
koci ¶wiat
Wiadomo¶ci: 14 157
|
ja bidzis czy jako¶ tak - jest od samego pocz±tku i zawsze wszystko ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 197
|
A bral ktos od seol_aip? Bo ma 50 ml za 37 z³ a ja bym musia³a wzi±æ z 3 takie zestawy ¿eby mieæ 150ml bo mam dluugie w³osy
![]() |
#2679 | |
koci ¶wiat
Wiadomo¶ci: 14 157
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 197
|
slepa ja
![]() to jeszcze jedno pytanie - mam dlugie wlosy wiec wiadomo potrzebuje duzo keratyny.mysle ze z 150 to minimum. Ale czy w takim razie szamponu i odzywki potrzebuje tyle samo? Jak normalnie myje wlosy to szamponu zuzywam malo, a odzywki tak z 40ml, wiec az 150 bym chyba nie potrzebowala? Mam na mysli ze bym kupila np 150ml keratyny + 50ml szamponu + 50 ml odzywki
![]() |
#2681 | |
Miuoshowa
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2682 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 631
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 440
|
Czekoladka, wklei³a¶ zdjêcia tu¿ po zrobieniu encanto, a wtedy chyba wszystkie w³osy wygl±daj± super
![]()
![]() |
#2684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Ale po nastepnych myciach wlosy nadal ladnie wygladaly i byly gladkie.
![]() |
#2685 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
Witam! Kto¶ kupowa³ ostatnio produkty od u¿ytkownika bidzis? Na encanto pracujê ju¿ jaki¶ czas i zawsze keratyna jak i od¿ywka po by³y lekko ró¿owe, do¶æ lej±ce. Tym razem mój sprzedawca nie mia³ produktów na stanie i za spraw± wiza¿u kupi³am na allegro u polecanego u¿ytkownika, jednak keratyna jak i od¿ywka by³y bia³e, gêste jak od¿ywka do w³osów. Dzowni³am do tego pana i powiedzia³ mi ¿e to zmiana sk³adu produktu na taki bez formaldehydu. Czy to prawda, czy sprzedano mi podróbkê? wiecie co¶ o tym dziewczyny?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 440
|
Dziewczyny, kupi³am 80ml ale jak widzê ten s³oiczek to bardzo ma³o mi siê wydaje tej keratyny
![]() ![]()
![]() |
#2687 | ||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 50 575
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Z moich obserwacji (2tyg od encanto z nowym sk³adem): - w³osy b³yszcz±ce i od¿ywione - niestety koñcówki ju¿ siê wywijaj± nawet po suszeniu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie keratyna po Cocochoco wyp³uka³a siê do¶æ szybko, ale my¶lê, ¿e dlatego, i¿ u¿ywa³am wszystkich kosmetyków (z silikonami, sol± itp.). Macie jakie¶ pewne i bezpieczne produkty, których u¿ywacie po prostowaniu? Bêdê wdziêczna za porady, bo pod koniec czerwca chcê znów zrobiæ cocochoco, tyle ¿e tym razem porz±dnie siê do tego przygotujê ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 487
|
W Kativê jest tylko 100 ml tej keratyny sk±d wzi±æ wiêcej przecie¿ to mi wystarczy tylko na pó³ w³osów :P
#2690 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
keratynowe prostowanie - Wroc³aw
Hej! Zastanawiam siê nad rozpoczêciem zabawy z keratynowym prostowaniem. Wiem, ¿e we Wroc³awiu jest wiele dziewczyn, które siê tym zajmuj± i maj± o wiele wiêksz± wprawê ode mnie. Dlatego chcia³abym orientacyjnie zapytaæ: gdyby¶cie mia³y mo¿liwo¶æ zap³aciæ za taki zabieg o wiele mniej, powiedzmy dla w³osów do ramion (na pocz±tek nie chce siê braæ za 'ciê¿kie przypadki'
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 47
|
Witam
![]() Mam pytanie do dziewczyn, które robi³y encanto wiêcej ni¿ raz. Otó¿ robi³am jaki¶ miesi±c temu, ale mam w³osy wycieniowane i ta pierwsza warstwa ju¿ mi siê puszy i wykrêca i to niezbyt wygl±da. Ale mam jeszcze trochê samej od¿ywki i tak siê zastanawiam czy mo¿e do³o¿yæ po prostu tylko t± od¿ywkê czy dokupiæ keratynê i tylko na t± pierwsz± warstwê zrobiæ? (Mam nadziejê, ¿e rozumiecie o co chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 641
|
Mam pytanie do dziewczyn ktore robi³y inoar i maja porównanie w stosunku do encanto, cocochoco czy true keratin. Chcia³abym wiedzieæ w jakim stopniu prostuje i jak mocny przyliz robi
![]() Wys³ane z iPhone za pomoc± Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
Za tydzieñ lub dwa robiê Kative ! wreszcie :P
#2695 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
Oczywi¶cie, wstawiê tam w drugi profil
![]()
#2697 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 004
|
Witam,
mogê siê ju¿ wypowiedzieæ w kwestii Kativy któr± zgodnie z zapowiedzi± na³o¿y³am na w³osy. Czeka³am a¿ minie kilka myæ ¿eby zobaczyæ jak siê bêd± zachowywaæ. Zestaw kupi³am na all u u¿ytkownika fryz30 bo kupowa³am farbê i to zamówi³am przy okazji. Zakupy u niego polecam- produkty zapakowane i szybka wysy³ka. W zestawie by³o 100 ml od¿ywki do g³ównego zabiegu. Ba³am siê czy mi starczy ale nawet mi zosta³o trochê. Ca³o¶æ zajê³a mi prawie 3 godziny. Jakie¶ 40 minut suszy³am w³osy. Ten etap oczywi¶cie najgorszy. W³osy bardzo nie mi³e w dotyku. Tylko kilka razy polecia³ mi dymek. ¦wie¿o po zabiegu w³osy oczywi¶cie mega proste, wysz³y wszystkie nierówno¶ci (sama obcina³am w³osy), koñcówki do obciêcia - my¶lê ¿e czê¶ciowo przez sam zabieg. Prostowa³am prostownic± ustawion± na 210 stopni- je¶li kiedy¶ powtórzê to na pewno z mniejsz± temperatur±. W³osy rano po spaniu tylko delikatnie siê odgniot³y co jak na mnie jest mega postêpem. Po podciêciu suchych koñcówek i wyrównaniu w³osów efekt jest bardzo fajny. Nie mam mega przylizu chocia¿ oczywi¶cie straci³y na objêto¶ci. Wysuszone same nie wygl±daj± najlepiej ale wysuszone suszark± z minimalnym uzyciem szczotki ju¿ jest super. Zdjêcia s± z tygodnia po zabiegu po jaki¶ 3 myciach- nie u¿ywam specjalnych kosmetyków bez soli. W³osy wymaga³y okie³znania ale kupi³am super nowy olejek i po tym olejku i od¿ywce w³osy s± fajne. Nie wiem czy siê zdecydujê na powtórzenie jakimkolwiek preparatem bo w³osy ¼le reaguj± na warkocze i jakiekolwiek próby zwi±zania - robi mi siê jaki¶ taki puch i dziwne odgniotki. Po¿yjemy zobaczymy. Wrzucam zdjêcia-po lewej s± w³osy przed zabiegiem ale wysuszone na okr±g³ej szczotce wiêc s± prawie proste (naturalnie s± falowane). Zdjêcie przodem przed wizyt± u fryzjera wiêc koñce jeszcze s± suche (nie uda³o mi siê zrobiæ pó¼niej sensownej fotki). Zdjêcie drugie ty³ ju¿ po ¶ciêciu (wysz³y jako¶ nierówno ale s± ¶ciête na prosto z ty³u :P ) Dodam jeszcze ¿e kolor mi zja¶nia³ oko³o jednego tonu ale równo bez plam z czego siê akurat cieszy³am. |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 32
|
Witam,
to moje efekty po cocochoco. Na swoje w³osy zu¿y³am 125 ml i by³o na styk ![]() Zdjêcia 1-3 to zdjêcia jak wygl±daj± moje w³osy przed keratyn±, zdjêcie 4 to zaraz po skoñczeniu, a pozosta³e zrobione po umyciu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 27
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2700 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 59
|
Czy która¶ z Was mog³aby mi doradziæ? Robi³am wczoraj keratynê kosmetykami Alfaparf. Stwierdzi³am, ¿e w³osy po niej bêdê pielêgnowaæ kosmetykami tej samej marki (a nie jak do tej pory Babydream itp). Zamówi³am szampon i od¿ywkê w sklepie internetowym. Ale sk³ad nie powala
![]() Alfapart Lisse Design Keratin Therapy- szampon niezawieraj±cy siarczanów soli i parabenów. Delikatnie myje w³osy i wspomaga utrzymanie w czasie efektów kosmetycznych u zyskanych podczas zabiegu w salonie. Formu³a wzbogacona keratyn± i olejkiem z babassu sprawia, s± miêkkie, ³atwo rozczesywane i pe³ne blasku. INCI: Aqua(water)- woda disodium laureth sulfosuccinate- Sól disodowa, Hydrotrop - substancja dodawana do kosmetyku w celu poprawy klarowno¶ci. sodium cocoyl isethionate- Kokoiloizetionian sodowy, surfaktant cocamidopropyl hydroxysultaine- antystatyk cocamidopropylamine oxide- antystatyk sodium lauroyl sarcosinate- acylosarkozynian SLS? SLES? parfum (fragrance)- zapach cocamidopropyl betaine- subs myj±ca coco-glucoside- emulgator glyceryl oleate- emulgator coconut acid acrylates copolymer- polimer amodimethicone- silicon ??? glycol distearate- emolient glycereth-26- ????????????????????? polyquaternium-10- IV-rzêdowa sól amoniowa, zmniejsza elektryzowanie siê w³osów, poprawia rozczesywalno¶æ SÓL phenoxyethanol- konserwant, bakteriostatyk z grupy alkoholi laureth-4- alcohol laurylowy, amulgator polyquaternium-22- polimer ale co robi? sodium isethionate- kolejny detergent? cetyl palmitate- emollient modyfikator reologii polyquaternium-7- kationowy polimer, co robi? lactic acid-kwas mlekowy disodium edta- znowu sól, konserwant? citic acid- kwas cytrynowy sekwestrant beheneth-10- ???? orbignya oleifera seed oil- olej z nasion palm coumarin- kumaryna SZKODLIWA? propylene glycol- humektant glyceryl stearate- emolient hydrogenated castor oil- uwodorniony olej rycynowy hydroxypropyltrimonium hydrolyzed collagen- ??????????? benzyl alcohol- alcohol, koserwant sodium benzoate- sól, konserwant cetrimonium chloride- u³atwia sp³ukiwanie trideceth-10- ????????? hydrolyzed keratin- keratyna co¼ pó¼no w sk³adzie linalool- Nienasycony alkohol alifatyczny z grupy terpenów trametes versicolor extract- gatunek grzyba? ? ? methylisothiazolinone- konserwant leuconostoc/radish root ferment filtrate- ??? tocopherol- witamina E ps. zapach wysoko w sk³adzie, a keratyna ¶miesznie nisko...
Nothing To Lose Everything To Win! Edytowane przez sufocate Czas edycji: 2015-05-27 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.