Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-28, 14:06   #4471
cashmere
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Czyli pchanie wózka tez sie liczy? A TZet sie śmieje, jak mu mowie, ze ja w ramach siłowni kilometry robię my z Zuza po dwie godziny codziennie chodzimy a ktoś podaje dziecku infacol? Moja nim pluje i krzyczy ... A dzis nie było ani jednej kupki, marudzi biedactwo i jem teraz nad nia owsiankę bo jak odchodzę i ja odkładam to krzyk jest. Obiadu znow nie zrobię ale ciekawe, czemu tej kupki nie ma ;/ moja mama mowi, zeby esputicon ( chyba tak?) jej kupic, ale sama nie wiem

Ja dawalam i maly lykal bez problemu. Ale on wszelkie kropelki i witaminy chetnie pije. Zmienilismy na espumisan bo latwiej dostepny, a infacol byl chyba w 5 aptece ktora TZ odwiedzil.

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
na policzkach na szyjce i troche na dekolt zeszly, codziennie kilka razy przemywalam przegotowana woda i smarowalam oilatumem, trzymalo sie ok 2 tyg i ladnie zeszlo madzicc pisala ze bepanthen u niej fajnie zadzialal.

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

tyle razy mialam juz was pytac i caly czas mi z glowy wylatuje. jak wy dbacie, pielegnujecie, czyscicie uszka maluchom? robicie cos w tym kierunku? kompletnie nie wiem jak to ugrysc i czy w ogole

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

u nas infacol sie nie sprawdzil a niby wszystko to podobne bo sklad ten sam, espumisan gora. i do tego jego bananowy smak, jasiek szamal bez problemu, teraz juz nie podaje, czasem ze 3 kropelki co pare dni
Ja myje w kapieli, obmywam delikatnie woda. W srodku nic nie robie, zadnymi patyczkami nie gmeram

Maly ciagle spi, szok!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 14:06   #4472
violka848
Zakorzenienie

My po bioderkach - bez zarzutów uff a bałam się że coś wyjdzie bo ja miałam problem.
Teraz siedzimy sobie na podwórku przed restauracja czekamy na jedzonko. Adziak w fotelu kima słońce świeci, wiaterek wieje, jakoś błogo się poczułam, chyba się rozmarzyłam z tymi Włochami ☀️
Stary 2015-05-28, 14:18   #4473
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Dzieki za odpowiedz, juz wypijemy ten infacol bo pomaga, ale dziecka mi szkoda jak sie denerwuje. Espumisan w zasadzie taki "tradycyjny" czyli stare i dobre to tez zapisze, zeby kupic jak to sie skończy. Zuza w bujaczku ja jem owsiankę i kołysze ja noga a do obiadu gra mi królik ;p melodia sleep na prawdę u nas działa, cieszę sie, ze go mam a uszka ja czyszczę wacikiem zwilżonym w przegotowanej wodzie- przecieram, ale nie wkładam nic w środek- same zakamarki małżowiny usznej. U nas w szpitalu pani mowila, zeby woskowiny tez nie czyścić dopóki dziecko jest małe. Przyszły mi spodnie h&m - na oko szersze niz Zary a na tyłku ledwo sie dopięły ;/ a w ogóle jak poszłam do przychodni to chciałam dziecko ugotować ;p ubrałam ja w body, dresiki i widzę, ze 15 stopni i wiatr to chustkę pod szyjkę, czapkę i w kombinezon misiowy. Sama tez bluza, skóra, idziemy. Wyszłam, zimno jak cholera, wyszłam po 15 minutach z przychodni a tam tak gorąco juz na zewnątrz ... Odkryłam ja, rozpielam, ale zdjąć kombinezonu nie mogłam bo w body tylko za zimno by jej było i bidulka mi sie grzała tak

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
My po bioderkach - bez zarzutów uff a bałam się że coś wyjdzie bo ja miałam problem.
Teraz siedzimy sobie na podwórku przed restauracja czekamy na jedzonko. Adziak w fotelu kima słońce świeci, wiaterek wieje, jakoś błogo się poczułam, chyba się rozmarzyłam z tymi Włochami ☀️

Czyli super ))
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 14:20   #4474
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Dzwoniłam do pediatry i dzis do 11 jest na zdrowej stronie, no to idziemy!
Odkryłam sklep z torbami Monnari na osiedlu, ceny tańsze niz w sklepie na jutrzejsze imieniny moze sobie sprawie fajna, większa torbę, zeby pomieścić cały sprzęt córy
A właśnie Wy jak gdzieś idziecie to jak pakujecie np pamki , chusteczki itd?
Ja dotąd miałam cały zestaw w torbie do wózka i ja brałam ze sobą nawet jak bez wózka sie wybieraliśmy, oprócz tego swoją torbę i obładowana byłam totalnie. Teraz moze do jednej, swojej większej torby bede zabierać..a torbę do wózka na spacery i na dłuższe wypady, bo skip Hop pojemna bardzo.
Ja pakuje wszystko do torby do wozka bo mam dość pojemna.

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Jakiś cud. Jem tak dużo a na wadze nadal -0,5 kg mniej niż przed ciążą. Juz by było sporo mniej gdyby nie te ilosci

Super zazdroszczę! Ja dalej brzuchol mam ech no ale sam się nie zrzuci przy tej ilości zadanych biszkoptow i herbatnikow. Jutro robie znów ta babkę!

Cytat:
u nas sen od 3-4 to co godzine a w dzien spi po pol gdz, ze dwa razy, czasem trzy. szybko sie regeneruje
U nas zwykle tez od 3,30 pobudki co godzinę dziś wyjątkowo pospal do tej piątej. No ale potem to już tak jak u Was krótkie drzemki.

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 14:23   #4475
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Ja pakuje wszystko do torby do wozka bo mam dość pojemna.

Super zazdroszczę! Ja dalej brzuchol mam ech no ale sam się nie zrzuci przy tej ilości zadanych biszkoptow i herbatnikow. Jutro robie znów ta babkę!

U nas zwykle tez od 3,30 pobudki co godzinę dziś wyjątkowo pospal do tej piątej. No ale potem to już tak jak u Was krótkie drzemki.
Hania podrzucisz przepis na ta babkę?
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 14:32   #4476
Hanka20
Zakorzenienie

VIOLKA super ze po usg ok ja też się obawiam co z naszym będzie ale bardziej boje się szczepienia mimo wszystko.

DOMIMA później napisze chyba ze Majki zapytaj bo to od niej przepis jest!

Siedzę u gina i czekam na swoją kolej, trochę się stresuje bo maly został z mamą a karmiłam go już 1,5 godz temu mam nadzieje ze nie da jej do wiwatu. Zostawilam mm w razie czego bo u nas odciaganie mleka kończy się twardymi gulami w piersiach z których leczę się potem kilka dni :/

Stary 2015-05-28, 14:35   #4477
kar0ola
Rozeznanie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51561586]Karoola, ale alergeny (pokarmowe również) przenikają do krwi, bo testy na alergie robi się właśnie przez nakłucie do krwi i wpuszczenie do niej alergenów
no i jednak jak dziecko ma np. skaze białową, to po odstawieniu nabiału z diety matki objawy tej skazy u dziecka zanikaja, więc jakos to jest powiązane[/QUOTE]

Zapomniałam o tym napisać - oczywiście alergeny jak najbardziej przechodzą do krwi, ale mi chodzilo o kwestie 'moje dziecko boli brzuszek bo zjadłam kotleta smażonego'
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 14:35   #4478
Hanka20
Zakorzenienie

I nas tez dzis 15 stopni i ubrałam Filipka w body na dlugi, skarpetki spodnie bawełniane i na to gruby sweter z kapturkiem i czapeczka bawełniana. Kurde kiedy będzie w końcu ciepło?

Stary 2015-05-28, 14:40   #4479
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
Zapomniałam o tym napisać - oczywiście alergeny jak najbardziej przechodzą do krwi, ale mi chodzilo o kwestie 'moje dziecko boli brzuszek bo zjadłam kotleta smażonego'

To troche jak z ogórkami kiszonymi - co ma okres do ogórków - ale mi robione w trakcie nigdy nie wyjdą. I po zjedzeniu przeze mnie smażonych pierogów moje dziecko płakało do 2 w nocy. Podobnie rzecz ma sie ze śliwkami. Moze płakała akurat w te dni, bo miała taki kaprys, ale mi od pieczonego czy gotowanego mięsa nic sie nie stanie, wiec wole unikać. No i zdrowiej i moze szybciej schudnę

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
I nas tez dzis 15 stopni i ubrałam Filipka w body na dlugi, skarpetki spodnie bawełniane i na to gruby sweter z kapturkiem i czapeczka bawełniana. Kurde kiedy będzie w końcu ciepło?

Moze w listopadzie? skoro w maju mamy jesień ;/
Stary 2015-05-28, 14:44   #4480
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Wlasnie ! Uszka i jeszcze podbijam pytanie o buzke w srodku! ??? ???
ja buzie w srodku podczas kapania myje, zawijam na palec maly pieluche i czyszcze w srodku

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 14:45   #4481
boleczka93
Zakorzenienie

a u mnie wlasnie wyszlo slonko ale na spacer za pozno bo ja jeszcze nie ogarnieta a na 18 goscie..

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
ja buzie w srodku podczas kapania myje, zawijam na palec maly pieluche i czyszcze w srodku
ale woda przegotowana no nie?

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-28, 14:48   #4482
DomimaZet
Zakorzenienie

Maja jesteś może? jak będziesz miala chwile to podrzucisz mi przepis na ta swoją babkę? Hania pisała ze to od Ciebie -a ja nie pamietalam właśnie.. myślałam że mam go gdzieś ale nie mam niestety:-/ :-(
I poza tym pytałaś wczoraj o nawilżacz -czy ma jakieś ustawianie nawilżenia - nie- on jest taki prosty w zasadzie - tylko pokrętło natężenia parowania i tyle
Stary 2015-05-28, 14:57   #4483
Izuniaa89
Zakorzenienie

Mala Sylwia ja przy uszach nic nie robie.. buzki w srodku tez nie..

A czy ja mogę tez juz do was dolaczyc na fb? Czy jeszcze nie zasluzylam?
Stary 2015-05-28, 14:57   #4484
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli pchanie wózka tez sie liczy? A TZet sie śmieje, jak mu mowie, ze ja w ramach siłowni kilometry robię my z Zuza po dwie godziny codziennie chodzimy a ktoś podaje dziecku infacol? Moja nim pluje i krzyczy ... A dzis nie było ani jednej kupki, marudzi biedactwo i jem teraz nad nia owsiankę bo jak odchodzę i ja odkładam to krzyk jest. Obiadu znow nie zrobię ale ciekawe, czemu tej kupki nie ma ;/ moja mama mowi, zeby esputicon ( chyba tak?) jej kupic, ale sama nie wiem
Pewnie ze sie liczy, jak w jedne wakacje przez miesiąc lazilam

do kumpeli na drugi koniec miasta 3km w jedna stronę i z powrotem to 4kg schudlam :-D

Cytat:
na policzkach na szyjce i troche na dekolt zeszly, codziennie kilka razy przemywalam przegotowana woda i smarowalam oilatumem, trzymalo sie ok 2 tyg i ladnie zeszlo madzicc pisala ze bepanthen u niej fajnie zadzialal.

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

tyle razy mialam juz was pytac i caly czas mi z glowy wylatuje. jak wy dbacie, pielegnujecie, czyscicie uszka maluchom? robicie cos w tym kierunku? kompletnie nie wiem jak to ugrysc i czy w ogole

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

u nas infacol sie nie sprawdzil a niby wszystko to podobne bo sklad ten sam, espumisan gora. i do tego jego bananowy smak, jasiek szamal bez problemu, teraz juz nie podaje, czasem ze 3 kropelki co pare dni

ja malzowine czyszcze patyczkami, z wierzchu. Do środka nic nie wsadzam

Cytat:
Dzieki za odpowiedz, juz wypijemy ten infacol bo pomaga, ale dziecka mi szkoda jak sie denerwuje. Espumisan w zasadzie taki "tradycyjny" czyli stare i dobre to tez zapisze, zeby kupic jak to sie skończy. Zuza w bujaczku ja jem owsiankę i kołysze ja noga a do obiadu gra mi królik ;p melodia sleep na prawdę u nas działa, cieszę sie, ze go mam a uszka ja czyszczę wacikiem zwilżonym w przegotowanej wodzie- przecieram, ale nie wkładam nic w środek- same zakamarki małżowiny usznej. U nas w szpitalu pani mowila, zeby woskowiny tez nie czyścić dopóki dziecko jest małe. Przyszły mi spodnie h&m - na oko szersze niz Zary a na tyłku ledwo sie dopięły ;/ a w ogóle jak poszłam do przychodni to chciałam dziecko ugotować ;p ubrałam ja w body, dresiki i widzę, ze 15 stopni i wiatr to chustkę pod szyjkę, czapkę i w kombinezon misiowy. Sama tez bluza, skóra, idziemy. Wyszłam, zimno jak cholera, wyszłam po 15 minutach z przychodni a tam tak gorąco juz na zewnątrz ... Odkryłam ja, rozpielam, ale zdjąć kombinezonu nie mogłam bo w body tylko za zimno by jej było i bidulka mi sie grzała tak

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Czyli super ))

A infacol to jest chyba na nietolerancję laktozy? A espumisan na gazy.

Cytat:
Dolaczam do pytania, kiedy ciepło bedzie? Specjalnie celowalam z data porodu na wiosnę a tu klops. Jesień.
Choć u mnie dzis 17stopni i slonko z chmurami.

Wysprzatalam chate, zostało mi podlogi umyć. Ale pierdziele klade sie i odpoczywam, w koncu chora jestem :-P
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 14:57   #4485
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
A sa jakies zabawki, w ktore taki maluszek moze kopać i one jakos reagują? Wiem, ze jest mata z Tiny Love bodajże ale droga dosyć.
Pianinko z fisher price do mocowania do szczebelkow lozeczka
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 15:05   #4486
kar0ola
Rozeznanie

Cytat:
O mi się już pomieszało, myślałam ze Ty do końca Sn Ćwiczyć tez powinnam ale narazie to i czasu brak i chęci tez średnie, ale kurcze w spodnie się wbić niemogę, koszule w cyckach za małe teraz. Się ważyłam to przytyłam kg znowu hehe masakr

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Karoola jak zazdroszczę Ci tych Włoch!!! Bosko krajobrazy ludzie pogoda ❤️
Kurde u mnie tez checi średnie tymbardziej ze nigdy cwiczyc nie musialam no i leń ze mnie okrutny :/

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Ty masz śrubokręt a ja mam taśmę do mierzenia - taka do robót budowlanych. . He he prawdziwe kobiety he he
haha jesteście świetne ! mi tez sie cos dziwnego czasem napatoczy ale to jak mi TŻ wrzuci :P

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
A kiedy zaczynalyscie ćwiczyć?
Kar0ola chyba jednak . wole zostać blizej rodziny a nie organizowac na nowo zycie gdzies daleko..
Kwestia charakteru

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

Rowniez zazdroszcze! Kocham Wlochy! Widoki, jedzenie, ludzie, ach! No i fajne macie podejscie do zycia, chcecie to sie przeprowadzacie, podoba mi sie to.
Pod tym wzgledem dobralismy się z mężem idealnie zreszta ta spontaniczność nas połączyła kurde no raz się żyje, ja to sie wkurzam ze wlasnie zycie takie krotkie a chcielibysmy jeszcze w tylu miejscach mieszkac..

Cytat:
kurde no prawda jest taka ze maja wszystko -super klimat-jak góry to już takie porządne-jak morze to z każdej strony. .. a ludzie tak wyluzowani ze kocham ich za ten ich luz... życie tam też mi się bardzo marzy... My też raz byliśmy 10 dni na takim campingu i wynajelismy bungalow - super sprawa - i taka miejscówka nad morzem ze blisko i do Florencji i Pizy.. eh.. alez się rozmarzylam...
Ludzie są wspaniali, nie wiem czy mialas okazje zjeść obiad w towarzystwie włoskiej rodziny, to dopiero biesiada no i czlowiek wychodzi z niej w pelni szczescia, przez za☠☠☠iste jedzenie i ta radość zycia ktorą zarazaja Boze az sie stesknilam za wszystkimi buu chce do Włoch

Cytat:

nie moglam się powstrzymać..

Cytat:
A ja diete bede w miarę trzymać. Dobrze mi na figurę robi
Pod tym wzgledem to ja też powinnam zrobić sobie diete

Cytat:
hehe

Nie wiem czy Wam sie zalilam ale wywalilo mi takie rozstepy na tyłku ze nic tylko ryczeć :/ ( o cyckach nie wpsomne)Tyle dobrego, ze jak patrze na małą to myśle ze to i tak mała cena za takiego skarba ale kurde no...

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
To troche jak z ogórkami kiszonymi - co ma okres do ogórków - ale mi robione w trakcie nigdy nie wyjdą. I po zjedzeniu przeze mnie smażonych pierogów moje dziecko płakało do 2 w nocy. Podobnie rzecz ma sie ze śliwkami. Moze płakała akurat w te dni, bo miała taki kaprys, ale mi od pieczonego czy gotowanego mięsa nic sie nie stanie, wiec wole unikać. No i zdrowiej i moze szybciej schudnę

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Moze w listopadzie? skoro w maju mamy jesień ;/
tego z ogorkami nie slyszalam dobre hehe
Kazda mama wie co dla niej i dla jej dziecka najlepsze
Stary 2015-05-28, 15:10   #4487
Izuniaa89
Zakorzenienie

Kar0ola a stosujesz cos ba rozstępy na cycach? Bo też dzisiaj zauważyłam

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

A tak w ogole to Ewe uczulil rabarbar
Stary 2015-05-28, 15:10   #4488
lekkaatletka
Zadomowienie

dziecko mi się naprawiło to był skok jak nic, dziś wstała i ładnie szybko je, szybko zasypia, odłożona do łózezka nie kwęka i śpi koło godziny uff

Cashmere Twój Szymuś też przebrnął przez skok?
To bioderko widzę tak - kładę na żabkę albo na plechach i odwodzę nóżki na bok i widzę, że w lewym biodrze jest mmniejszy zakres ruchu mniej do boku można lewą nóżkę zgiętą w kolanie odprowadzić

Dziewczyny które KP - co ile zmieniacie wkładki laktacyjne?
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 15:20   #4489
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde u mnie tez checi średnie tymbardziej ze nigdy cwiczyc nie musialam no i leń ze mnie okrutny :/

haha jesteście świetne ! mi tez sie cos dziwnego czasem napatoczy ale to jak mi TŻ wrzuci

Kwestia charakteru

Pod tym wzgledem dobralismy się z mężem idealnie zreszta ta spontaniczność nas połączyła kurde no raz się żyje, ja to sie wkurzam ze wlasnie zycie takie krotkie a chcielibysmy jeszcze w tylu miejscach mieszkac..

Ludzie są wspaniali, nie wiem czy mialas okazje zjeść obiad w towarzystwie włoskiej rodziny, to dopiero biesiada no i czlowiek wychodzi z niej w pelni szczescia, przez za☠☠☠iste jedzenie i ta radość zycia ktorą zarazaja Boze az sie stesknilam za wszystkimi buu chce do Włoch

hehe

Nie wiem czy Wam sie zalilam ale wywalilo mi takie rozstepy na tyłku ze nic tylko ryczeć :/ ( o cyckach nie wpsomne)Tyle dobrego, ze jak patrze na małą to myśle ze to i tak mała cena za takiego skarba ale kurde no...

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Oj tak ludzie są wspaniali- pomieszkalismy kilka dni u takich Włochów - znajomych moich rodziców - nie dość ze zwykla kolacja by się wydawało w Pl a tam biesiada - nie dość ze późno to jeszcze im więcej osób tym lepiej i na dodatek bardzo są rodzinni - podoba mi się to .. oj ale zarzucilas temat- musiałam aż wrócić do fotek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-28, 15:26   #4490
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Pianinko z fisher price do mocowania do szczebelkow lozeczka
ooo, to by było fajne dzięki

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:

haha jesteście świetne ! mi tez sie cos dziwnego czasem napatoczy ale to jak mi TŻ wrzuci :P

Kwestia charakteru

hehe

Nie słyszałaś o ogórkach? :P hehe no jak to nie

A rozstępy na tyłku też mam i udach, chciałam robić tatuaż pod pośladkami, żeby zakryć, ale teraz po ciązy jeszcze więcej mi wywaliło i musiałabym chyba dookoła całe uda wytatuować. Nie to, że bym nie chciała ;P ale kasy tyle nie mam. A na pośladkach no straszne są ;( Zachodzą aż na biodra i są bardzo głębokie i szerokie. Ale kij tam, poćwiczy się, pupa znów się podniesie, kupie jakąś maść na blizny, która pewnie poleży rok otwarta i ją wywalę i nie będę o nich myśleć

Moja bubcia śpi ja piekę sobie ziemniory, ale tak się wierci, ze nie wiem, czy uda mi się zjeść. Czasem mam ochotę ją zamordować, czasem płaczę razem z nią, ale jak patrzy tymi wielkimi oczkami to aż mnie za gardło ściska, że to moje, naprawdę moje dziecko a jak tak słodko sobie śpi lekko uśmiechnięta to już w ogóle
Stary 2015-05-28, 15:27   #4491
Izuniaa89
Zakorzenienie

Lekkaatletka ja roznie. Co kilka godzin. Zalezy czy się leje, jak dużo. Teraz musze częściej bo smaruje maltanem
Stary 2015-05-28, 15:29   #4492
kar0ola
Rozeznanie

Cytat:
Kar0ola a stosujesz cos ba rozstępy na cycach? Bo też dzisiaj zauważyłam

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

A tak w ogole to Ewe uczulil rabarbar

Wlasnie nie jeszcze.. I jestem zielona w temacie bo nawet sie nie spodziewalam ze mi sie zrobia ... Moze ktos powie czy zna cos skutecznego nie wazne czy drogie czy tanie byleby dzialalo ....... ((

Cytat:
Oj tak ludzie są wspaniali- pomieszkalismy kilka dni u takich Włochów - znajomych moich rodziców - nie dość ze zwykla kolacja by się wydawało w Pl a tam biesiada - nie dość ze późno to jeszcze im więcej osób tym lepiej i na dodatek bardzo są rodzinni - podoba mi się to .. oj ale zarzucilas temat- musiałam aż wrócić do fotek

Oh pojechaloby sie

Wiedzialam ze jak ubiore Natce nowe sliczne legginsy to ona postanowi walnac taka kupe zeby na pewno nie zmiescila sie w pieluszce ..

No nic, karmimy sie teraz i idziemy zaraz do sklepu bo lodowka pusta

Zamowilam kroliczka cloud b ciesze sie jakby to dla mnie prezent byl
Zamowilam tez podusie 'Angel's wings' z lamillou
Stary 2015-05-28, 15:32   #4493
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie nie jeszcze.. I jestem zielona w temacie bo nawet sie nie spodziewalam ze mi sie zrobia ... Moze ktos powie czy zna cos skutecznego nie wazne czy drogie czy tanie byleby dzialalo ....... ((

Oh pojechaloby sie

Wiedzialam ze jak ubiore Natce nowe sliczne legginsy to ona postanowi walnac taka kupe zeby na pewno nie zmiescila sie w pieluszce ..

Ja uwielbiam tego króliczka -i mój Synuś tez a to najważniejsze
Stary 2015-05-28, 15:34   #4494
violka848
Zakorzenienie

Doktor nie kazał na boku małej kłaść, to źle na bioderka działa, że się może odkształcić któreś. Z nóg taką żabę kazał robić
My we Włoszech byliśmy na biesiadzie u takiego znajomego Włocha, chcieliśmy spróbować typowego jedzenia włoskiego. Było to w knajpie zaszliśmy stół suto zastawiony, ponapychaliśmy się, a tu się okazało że to przystawki dopiero były uff ale wszystko niesamowicie pyszne i w rodzinnej atmosferze Na koniec oczywiście Limoncello)
Stary 2015-05-28, 15:36   #4495
kar0ola
Rozeznanie

Cytat:
ooo, to by było fajne dzięki

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Nie słyszałaś o ogórkach? :P hehe no jak to nie

A rozstępy na tyłku też mam i udach, chciałam robić tatuaż pod pośladkami, żeby zakryć, ale teraz po ciązy jeszcze więcej mi wywaliło i musiałabym chyba dookoła całe uda wytatuować. Nie to, że bym nie chciała ;P ale kasy tyle nie mam. A na pośladkach no straszne są ;( Zachodzą aż na biodra i są bardzo głębokie i szerokie. Ale kij tam, poćwiczy się, pupa znów się podniesie, kupie jakąś maść na blizny, która pewnie poleży rok otwarta i ją wywalę i nie będę o nich myśleć

Moja bubcia śpi ja piekę sobie ziemniory, ale tak się wierci, ze nie wiem, czy uda mi się zjeść. Czasem mam ochotę ją zamordować, czasem płaczę razem z nią, ale jak patrzy tymi wielkimi oczkami to aż mnie za gardło ściska, że to moje, naprawdę moje dziecko a jak tak słodko sobie śpi lekko uśmiechnięta to już w ogóle

Tatuaz fajna sprawa ale koszta faktycznie duze za taka przestrzen tez mam takie gleboke i duzo eh

Hehehe ja mam tak samo z moja klusia idealni to ujelas
Co do diety jeszcze, to akurat ostatnio bardzo fajne pomysly na obiady dalas, jak masz cos jeszcze fajnego w zanadrzu to chetnie skopiuje moze zaczne chudnac w koncu i przestana wychodzic mi te rozstepy ehhh

Wlasnie maz zadzwonil ze bedzie dzis szybciej w domu jupi!!!
Stary 2015-05-28, 15:36   #4496
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Ha ha dokładnie. I ja myślę jak Gossip a i tak robię jak Mała; -)

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Jak tam Dziewuszki?wiosna jest u Was? Bo o letniej pogodzie to chyba wszystkie możemy zapomnieć póki co. ..:-/ Chyba Koperco oddala mi trochę słońca wiec dziękuję :-* - aczkolwiek i tak mi mało bo niepotrzebnie w gratisie do słońca da tez chmurki :-(
Odkąd mi przestali grzać to jest mi non stop zimno :-( - choć ja to taki zimorodek jestem i mi wiecznie zimno i pewnie dlatego też ubieram dużo ma mojego bobasa :-( choć staram się podchodzić zdrowo-rozsadkowo...

Mam pytanko dwa- jedno czy jak pierzecie ubranka dzieci wszystkie kolory razem i dajecie te szmatki z Roska do wyłapywania koloru to nigdy Wam noc nie przyfarbowalo?

I drugie- nie chce ktoś odkupićtanio paczki pampersow firmy pampers 1 ?dorzucę w gratisie wkładki laktacyjne jonson 's ...
heh u mnie 19C słońce i trochę chmurek

Cytat:
A wczoraj byłam i nie zwróciłam uwagi... Lidla mam daleko (40 km ;p) wiec nie zobacze;/ my wróciłyśmy z poradni moja niunia tyje! Jupi! przybrała 200 gram w tydzien. Lekarz mówił, zeby dokarmiać jak dokarmiam, ze tak jest ok. Sama nie wiem, bo dziecię rzeczywiście do butli sie przyzwyczaja bo jak cyc miękki to marudzi. A z drugiej strony jak mam ja głodzić. I kazał w emoliencie kapać, to kupiłam po drodze. Pępek tak ma byc, obserwować czy sie nie babra i tyle. Takze jesteśmy ok ja sie nie ważyłam ;p hehe
no to super wieści-fantastycznie!

Ja byłam w poradni i byłam baardzo zadowolona. Nikt mnie nie oceniał. Pytała tylko czy smoczkowa i czy butelka ale podawała argumenty dlaczego nie powinno się itp. Bez pomysłów o strzykawce i rurce
Babeczka miała ogromną wiedzę, pomagała i pokazywaa jak przystawiać i zrobiła ogromny wywiad - z 15min zadawała pytania zanim zaczęła cokolwiek mówić..
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 15:37   #4497
kar0ola
Rozeznanie

Alez mi sie cora rozryczala przy cycku... Maly uparciuch nie chce ciagnac sutka, tylko przez kapturek
Stary 2015-05-28, 15:44   #4498
gossip_girl21
Zakorzenienie

U mniej skok na bank, pisze postaa palcem lewej ręki, młoda usnela tylko na rękach, od rana maruda, ja dziś zjadłam tylko 3kanapki

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 15:49   #4499
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:

Oh pojechaloby sie

Jaki wzór podusi zamowilas ? super te podusie są; -)

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Doktor nie kazał na boku małej kłaść, to źle na bioderka działa, że się może odkształcić któreś. Z nóg taką żabę kazał robić
My we Włoszech byliśmy na biesiadzie u takiego znajomego Włocha, chcieliśmy spróbować typowego jedzenia włoskiego. Było to w knajpie zaszliśmy stół suto zastawiony, ponapychaliśmy się, a tu się okazało że to przystawki dopiero były uff ale wszystko niesamowicie pyszne i w rodzinnej atmosferze Na koniec oczywiście Limoncello)
Oh... limoncello -mam jeszcze w lodówce prosto z Toskanii

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
heh u mnie 19C słońce i trochę chmurek

no to super wieści-fantastycznie!

Ja byłam w poradni i byłam baardzo zadowolona. Nikt mnie nie oceniał. Pytała tylko czy smoczkowa i czy butelka ale podawała argumenty dlaczego nie powinno się itp. Bez pomysłów o strzykawce i rurce
Babeczka miała ogromną wiedzę, pomagała i pokazywaa jak przystawiać i zrobiła ogromny wywiad - z 15min zadawała pytania zanim zaczęła cokolwiek mówić..
To niesprawiedliwe :-P przecież mówi się ze nad naszym polskim morzem nie ma nigdy pogody :-/
Stary 2015-05-28, 15:53   #4500
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki wzór podusi zamowilas ? super te podusie są; -)

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Oh... limoncello -mam jeszcze w lodówce prosto z Toskanii

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

To niesprawiedliwe :-P przecież mówi się ze nad naszym polskim morzem nie ma nigdy pogody :-/
oj zdarza sie ze jest, spedzilam nad naszym morzem bardzo duzo czasu i w niektore wakacje naprawde byla piekna wakacyjna pogoda
Moja malusia pospala 4h teraz zjadla i spi dalej, rano to chyba jednak nie skok byl hehe

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości