![]() |
#4471 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1
Cytat:
Ja dawalam i maly lykal bez problemu. Ale on wszelkie kropelki i witaminy chetnie pije. Zmienilismy na espumisan bo latwiej dostepny, a infacol byl chyba w 5 aptece ktora TZ odwiedzil. Cytat:
![]() Maly ciagle spi, szok! ![]()
![]() |
#4472 |
Zakorzenienie
|
My po bioderkach - bez zarzutów uff a bałam się że coś wyjdzie bo ja miałam problem.
Teraz siedzimy sobie na podwórku przed restauracja czekamy na jedzonko. Adziak w fotelu kima słońce świeci, wiaterek wieje, jakoś błogo się poczułam, chyba się rozmarzyłam z tymi Włochami ☀️
#4473 | |
Zakorzenienie
|
Dzieki za odpowiedz, juz wypijemy ten infacol bo pomaga, ale dziecka mi szkoda jak sie denerwuje. Espumisan w zasadzie taki "tradycyjny"
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
Czyli super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super zazdroszczę! Ja dalej brzuchol mam ech no ale sam się nie zrzuci przy tej ilości zadanych biszkoptow i herbatnikow. Jutro robie znów ta babkę! U nas zwykle tez od 3,30 pobudki co godzinę dziś wyjątkowo pospal do tej piątej. No ale potem to już tak jak u Was krótkie drzemki.
![]() |
#4475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Zakorzenienie
|
VIOLKA super ze po usg ok ja też się obawiam co z naszym będzie ale bardziej boje się szczepienia mimo wszystko.
DOMIMA później napisze chyba ze Majki zapytaj bo to od niej przepis jest! Siedzę u gina i czekam na swoją kolej, trochę się stresuje bo maly został z mamą a karmiłam go już 1,5 godz temu mam nadzieje ze nie da jej do wiwatu. Zostawilam mm w razie czego bo u nas odciaganie mleka kończy się twardymi gulami w piersiach z których leczę się potem kilka dni :/
#4477 |
Rozeznanie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51561586]Karoola, ale alergeny (pokarmowe również) przenikają do krwi, bo testy na alergie robi się właśnie przez nakłucie do krwi i wpuszczenie do niej alergenów
no i jednak jak dziecko ma np. skaze białową, to po odstawieniu nabiału z diety matki objawy tej skazy u dziecka zanikaja, więc jakos to jest powiązane[/QUOTE] Zapomniałam o tym napisać - oczywiście alergeny jak najbardziej przechodzą do krwi, ale mi chodzilo o kwestie 'moje dziecko boli brzuszek bo zjadłam kotleta smażonego' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
I nas tez dzis 15 stopni i ubrałam Filipka w body na dlugi, skarpetki spodnie bawełniane i na to gruby sweter z kapturkiem i czapeczka bawełniana. Kurde kiedy będzie w końcu ciepło?
#4479 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To troche jak z ogórkami kiszonymi - co ma okres do ogórków - ale mi robione w trakcie nigdy nie wyjdą. I po zjedzeniu przeze mnie smażonych pierogów moje dziecko płakało do 2 w nocy. Podobnie rzecz ma sie ze śliwkami. Moze płakała akurat w te dni, bo miała taki kaprys, ale mi od pieczonego czy gotowanego mięsa nic sie nie stanie, wiec wole unikać. No i zdrowiej i moze szybciej schudnę ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
Moze w listopadzie? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
a u mnie wlasnie wyszlo slonko ale na spacer za pozno
![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- ale woda przegotowana no nie?
![]() |
#4482 |
Zakorzenienie
|
Maja jesteś może?
![]() I poza tym pytałaś wczoraj o nawilżacz -czy ma jakieś ustawianie nawilżenia - nie- on jest taki prosty w zasadzie - tylko pokrętło natężenia parowania i tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
Mala Sylwia ja przy uszach nic nie robie.. buzki w srodku tez nie..
A czy ja mogę tez juz do was dolaczyc na fb? Czy jeszcze nie zasluzylam?
#4484 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
do kumpeli na drugi koniec miasta 3km w jedna stronę i z powrotem to 4kg schudlam :-D Cytat:
ja malzowine czyszcze patyczkami, z wierzchu. Do środka nic nie wsadzam ![]() Cytat:
A infacol to jest chyba na nietolerancję laktozy? A espumisan na gazy. Cytat:
Choć u mnie dzis 17stopni i slonko z chmurami. Wysprzatalam chate, zostało mi podlogi umyć. Ale pierdziele klade sie i odpoczywam, w koncu chora jestem :-P
![]() |
#4485 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nie moglam się powstrzymać ![]() ![]() Pod tym wzgledem to ja też powinnam zrobić sobie diete ![]() Cytat:
![]() Nie wiem czy Wam sie zalilam ale wywalilo mi takie rozstepy na tyłku ze nic tylko ryczeć :/ ( o cyckach nie wpsomne)Tyle dobrego, ze jak patrze na małą to myśle ze to i tak mała cena za takiego skarba ale kurde no... ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() Kazda mama wie co dla niej i dla jej dziecka najlepsze ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Zakorzenienie
|
Kar0ola a stosujesz cos ba rozstępy na cycach? Bo też dzisiaj zauważyłam
![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- A tak w ogole to Ewe uczulil rabarbar ![]()
#4488 |
Zadomowienie
|
dziecko mi się naprawiło
![]() ![]() Cashmere Twój Szymuś też przebrnął przez skok? To bioderko widzę tak - kładę na żabkę albo na plechach i odwodzę nóżki na bok i widzę, że w lewym biodrze jest mmniejszy zakres ruchu ![]() Dziewczyny które KP - co ile zmieniacie wkładki laktacyjne? |
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4490 | |
Zakorzenienie
|
ooo, to by było fajne
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
![]() A rozstępy na tyłku też mam i udach, chciałam robić tatuaż pod pośladkami, żeby zakryć, ale teraz po ciązy jeszcze więcej mi wywaliło i musiałabym chyba dookoła całe uda wytatuować. Nie to, że bym nie chciała ;P ale kasy tyle nie mam. A na pośladkach no straszne są ;( Zachodzą aż na biodra i są bardzo głębokie i szerokie. Ale kij tam, poćwiczy się, pupa znów się podniesie, kupie jakąś maść na blizny, która pewnie poleży rok otwarta i ją wywalę i nie będę o nich myśleć ![]() Moja bubcia śpi ja piekę sobie ziemniory, ale tak się wierci, ze nie wiem, czy uda mi się zjeść. Czasem mam ochotę ją zamordować, czasem płaczę razem z nią, ale jak patrzy tymi wielkimi oczkami to aż mnie za gardło ściska, że to moje, naprawdę moje dziecko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Zakorzenienie
|
Lekkaatletka ja roznie. Co kilka godzin. Zalezy czy się leje, jak dużo. Teraz musze częściej bo smaruje maltanem
#4492 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wlasnie nie jeszcze.. I jestem zielona w temacie bo nawet sie nie spodziewalam ze mi sie zrobia ... Moze ktos powie czy zna cos skutecznego nie wazne czy drogie czy tanie byleby dzialalo ....... ![]() Cytat:
Oh pojechaloby sie ![]() Wiedzialam ze jak ubiore Natce nowe sliczne legginsy to ona postanowi walnac taka kupe zeby na pewno nie zmiescila sie w pieluszce ![]() No nic, karmimy sie teraz i idziemy zaraz do sklepu bo lodowka pusta ![]() Zamowilam kroliczka cloud b ciesze sie jakby to dla mnie prezent byl ![]() Zamowilam tez podusie 'Angel's wings' z lamillou |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Zakorzenienie
|
Doktor nie kazał na boku małej kłaść, to źle na bioderka działa, że się może odkształcić któreś. Z nóg taką żabę kazał robić
![]() My we Włoszech byliśmy na biesiadzie u takiego znajomego Włocha, chcieliśmy spróbować typowego jedzenia włoskiego. Było to w knajpie zaszliśmy stół suto zastawiony, ponapychaliśmy się, a tu się okazało że to przystawki dopiero były uff ale wszystko niesamowicie pyszne i w rodzinnej atmosferze ![]() ![]()
#4495 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tatuaz fajna sprawa ale koszta faktycznie duze za taka przestrzen ![]() Hehehe ja mam tak samo z moja klusia ![]() Co do diety jeszcze, to akurat ostatnio bardzo fajne pomysly na obiady dalas, jak masz cos jeszcze fajnego w zanadrzu to chetnie skopiuje moze zaczne chudnac w koncu i przestana wychodzic mi te rozstepy ehhh ![]() Wlasnie maz zadzwonil ze bedzie dzis szybciej w domu jupi!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja byłam w poradni i byłam baardzo zadowolona. Nikt mnie nie oceniał. Pytała tylko czy smoczkowa i czy butelka ale podawała argumenty dlaczego nie powinno się itp. Bez pomysłów o strzykawce i rurce ![]() Babeczka miała ogromną wiedzę, pomagała i pokazywaa jak przystawiać i zrobiła ogromny wywiad - z 15min zadawała pytania zanim zaczęła cokolwiek mówić.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Rozeznanie
|
Alez mi sie cora rozryczala przy cycku... Maly uparciuch nie chce ciagnac sutka, tylko przez kapturek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
U mniej skok na bank, pisze postaa palcem lewej ręki, młoda usnela tylko na rękach, od rana maruda, ja dziś zjadłam tylko 3kanapki
![]() |
#4499 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja malusia pospala 4h teraz zjadla i spi dalej, rano to chyba jednak nie skok byl hehe
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.