Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-30, 08:41   #4801
sunny_eyes
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
SUNNY wiesz ze tydzień to dużo czasu i może się jeszcze trzy razy zmienić ta pogoda. Ja słyszałam kilka dni temu że w ten weekend będą upały i co?
Wiem ale na sama mysl 31st z Michasiem ze mu sie zalaczy maruda czuje przerażenie :p

Wrr Michas tyle co zasnal to przejada pod oknem i trabia
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 08:43   #4802
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
2go mam wizytę z Amelka u rodzinnego, oby z tymi biodrami było lepiej bo kurde zwariuje, oczka jej dalej ropieja, na główce coś czerwonego podobno ma to samo zejść Ale to jest zgrubione i w ogóle nie błąd nie, boję się co to może być, do tego chyba te potowki....
Mam wrażenie jakbym ja zaniedbywala a tak nie jest! ;(
Na glowce pewnie naczyniak, my mamy z tylu na szyjce, do roku czasu moze sie wcisgnac ale nie musi. Nie martw sie. I nie wmawiaj sobie, ze zaniedbujesz dziecko, wiekszosc musi przejsc prsezw potowki, tradzik, reakcje alergiczne czy pieluchowanie, glowa do gory!

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Tez mialam ta aplikacje ale zapominalam w niej pisac i nie ogarnialam tego wizualnie wiec teraz zapisuje w zeszycie, po staremu :P
Ja juz bez niej nie umiem zyc naprawde sie przydaje

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Wiem ale na sama mysl 31st z Michasiem ze mu sie zalaczy maruda czuje przerażenie :p

U nas trabia co dwa dni, woza ziemniaki i chyba wiejskie jaja i mleko. Mama ochote rzucic czyms przez okno, najlepiej ceglowka..

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 08:43   #4803
FlightlessBird
Zakorzenienie

Haha wycieram kurze, mloda spi ico chwile puszcza w moja stronę wystrzaly niczym z armaty

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 08:44   #4804
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Haha wycieram kurze, mloda spi ico chwile puszcza w moja stronę wystrzaly niczym z armaty
Piekne, zdrowo

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

A ja jeszczd w lozku, kto by pomyslal. Mis jednak spi, moglabym w tym czasie sporo ogarnac a ja leze. Jak ten len

JAŚ

Stary 2015-05-30, 08:46   #4805
FlightlessBird
Zakorzenienie

Ściągnęli nam rusztowania-koniec remontu Zaraz mloda wpakuje do wózka i balkon w cieniu u nas 20st

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Piekne, zdrowo

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

A ja jeszczd w lozku, kto by pomyslal. Mis jednak spi, moglabym w tym czasie sporo ogarnac a ja leze. Jak ten len

Oj cieszą mnie te turturasy

E tam len, odpoczywaj

Maz od dzis zaczyna 17dni wolnego Ojcowski wziął

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 08:47   #4806
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
To sporo pampkow u nas mniej napewno
Ona tak ładnie spi w nocy tylko 😃
Przez pierwsze dwa tygodnie przytyła 360 gram a przez dwa kolejne 560 gram także chyba nieźle, kolejne ważenie 10 czerwca jak będziemy szczepić się okaże
A to ładnie

Cytat:
Poszlam sprawidzic, maja jakis ekstrakt z aloesu. 11 pampkow to chyba nie tak zle?

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Tak taki push-up

Dziękujemy za usmiechy. Jasiek pozdrawia- na spiocha

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Ja sie gdzies nauczylam do pampersa bialych i nie moge sie do innych przekonać. Dady dla mnie na intensywnie pachna, te tescowe jakiee takie malo nawilzone, sama nie wiem. Ale musze cos tanszego wybrac, bo zbankrutuje na pampersie

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Oby szybko mu ten katarek przeszedl!

11 to sporo ale mysle że bywa i więcej.

Pytam o aloes bo podejrzewam że malemu on zle wplywa na pupke. Zaczęłam używać chustek pampers i one mają aloes i dupka sie zaczerwieniła. Przeszłam na inne i ok. Teraz pieluchy- pampersy białe zaczęłam zakładać bo mam chyba 120szt.i zobaczymy jak syt.bo one chyba tez z aloesem :/ a ja już pake r.3 dostane więc jak uczulaja to lipa

Cytat:
Dlatego ja sobie sciagnelam aplikacje na tel i teraz bez niej ani rusz. Wiem kiedy je, z ktorej piersi i przede wszystkim ile minut, ile spi. Mozna tez zaznaczać kupy i siku, karmienie butelka i lekarstwa
A ja zapomniałam ja włączać. U mnie się spr.ten dzienniczek maluszka. Zaraz mi sie skonczy to będę zapisywać w kalendarzu nivea bo dostalam od położnej ale tam tylko puste linijki a nie pola do uzupełniania

W nocy mały zrobił kupę w pajac. Teraz mylam włosy nad wanną. Patrzę a na wys.wzroku na mojej białej pizamce w różowe serduszka plamy po kupie. No pięknie.
Stary 2015-05-30, 08:53   #4807
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

Pytam o aloes bo podejrzewam że malemu on zle wplywa na pupke. Zaczęłam używać chustek pampers i one mają aloes i dupka sie zaczerwieniła. Przeszłam na inne i ok. Teraz pieluchy- pampersy białe zaczęłam zakładać bo mam chyba 120szt.i zobaczymy jak syt.bo one chyba tez z aloesem :/ a ja już pake r.3 dostane więc jak uczulaja to lipa

Jak ja sie ciesze, ze dupka Jasia nie wrazliwa jest. Kombiniwanie z chusteczkami, pampersami, szukanie odpowiednich, eh.. nie wiem czy biale pampki maja aloes, nie mam op. zeby spr.ale zielone pampki maja.

JAŚ

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-30, 08:56   #4808
Majka232
Zakorzenienie

U nas też na glowce i szyjce czerwone.
Poliki Julka mnie martwią bo one takie czerwone i jakby zlane w całość. Szorstkie sa.
Sylwia jak kremem oilatum smarowałas to od razu po to bylo bardziej czerwone? Jak to znikalo?

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Jak ja sie ciesze, ze dupka Jasia nie wrazliwa jest. Kombiniwanie z chusteczkami, pampersami, szukanie odpowiednich, eh.. nie wiem czy biale pampki maja aloes, nie mam op. zeby spr.ale zielone pampki maja.
To obalilas moja teorie. Zielone pampki dla nas super
Chustek różnych używam. Dada newborn, huggies pure, lidlowskie, nivea. Teraz pampers. Chyba kupie jeszcze jak będą w biedrze te dwupaki dada newborn bo jednak ok
Stary 2015-05-30, 08:59   #4809
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też na glowce i szyjce czerwone.
Poliki Julka mnie martwią bo one takie czerwone i jakby zlane w całość. Szorstkie sa.
Sylwia jak kremem oilatum smarowałas to od razu po to bylo bardziej czerwone? Jak to znikalo?
Ja miałam wrażenie ze sie nasila, i na początku nie wierzylam w to, bo jak to takim tlustym, ale polozna mowila zeby sie nie martwic, stopniowo schodzilo, powolutku, az buziunia piekna sie zrobiła,.codziennie teraz smaruje rano buzke,dosc grubo, az sie maly swieci, tym bardziej ze zaczyna mi sie slinic, ciągnąć raczki i robic banki

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:

To obalilas moja teorie. Zielone pampki dla nas super
Chustek różnych używam. Dada newborn, huggies pure, lidlowskie, nivea. Teraz pampers. Chyba kupie jeszcze jak będą w biedrze te dwupaki dada newborn bo jednak ok
Wiec to nie aloes hhmmmm.. Trzeba szukac dalej :x

JAŚ

Stary 2015-05-30, 09:00   #4810
gossip_girl21
Zakorzenienie

Może się pojawic uczulenie nagle ? Na proszek lub płyn ew, mleko? Ale wszystko od początku było używane.....toc ma pół twarzy czerwone, akurat z tej strony śpi na tetrowej

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 09:12   #4811
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

Cytat:
To ja juz wole Gaga niz te lovebaby

Nie słyszałam o takich 😜 jakaś limitowana edycja specjalnie dla Jasia 😘

Cytat:
A to ładnie

A ja zapomniałam ja włączać. U mnie się spr.ten dzienniczek maluszka. Zaraz mi sie skonczy to będę zapisywać w kalendarzu nivea bo dostalam od położnej ale tam tylko puste linijki a nie pola do uzupełniania

W nocy mały zrobił kupę w pajac. Teraz mylam włosy nad wanną. Patrzę a na wys.wzroku na mojej białej pizamce w różowe serduszka plamy po kupie. No pięknie.
Dla mnie ten dzienniczek też ekstra, myślałam że on na rok starczy bo niby 0-12 a tu 1,5 miesiąca minęło i prawie zapisany he
U nas pampkow tak patrzę po 6 schodzi w porywach do 8 hmm To co ile Ty zmieniasz? Ja zmieniam przy karmieniach, bo tak to nie rozbudzam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-30, 09:20   #4812
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

Dla mnie ten dzienniczek też ekstra, myślałam że on na rok starczy bo niby 0-12 a tu 1,5 miesiąca minęło i prawie zapisany he
U nas pampkow tak patrzę po 6 schodzi w porywach do 8 hmm To co ile Ty zmieniasz? Ja zmieniam przy karmieniach, bo tak to nie rozbudzam.
Tez mniej mi schodzilo ale teraz mam czasem 2 kupy pod rzad w czysty pampers

Właśnie sie wk.u.r..m
Założyłam bialego pampka i znów maly przesikany a w zielonych nigdy. Wczesniej z białymi było to samo.
Mam cała pake 90szt. Rozm.2 i zaraz dostane pake r.3. Wnerwiona jestem

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Sylwia - dzieki za odp. Mi sie tylko nie podoba że te poliki takie szorstkie i zlane zaczerwienione. Smaruję rano i wieczorem. Zobaczymy jak będzie za kilka dni. Dla mnie ten krem nie jest tlusty
Stary 2015-05-30, 09:20   #4813
Hanka20
Zakorzenienie

SYLWIA
Cytat:
Ja już mam koszmary senne przez to nocne karmienie poszłam wstawić wodę do podgrzewania, byłam wręcz pewna ze ja wstawiłam a tu idę a butelka stoi obok więc to był sen hahaha świetnie! Nie pamiętam kiedy jadła czy o 5 czy o 7 ja pierdziele skleroza nie boli...:/
Oj nie boli... ja też czasem zapominam z którego cyca karmiłam i klops hehe

Cytat:
2go mam wizytę z Amelka u rodzinnego, oby z tymi biodrami było lepiej bo kurde zwariuje, oczka jej dalej ropieja, na główce coś czerwonego podobno ma to samo zejść Ale to jest zgrubione i w ogóle nie błąd nie, boję się co to może być, do tego chyba te potowki....
Mam wrażenie jakbym ja zaniedbywala a tak nie jest! ;(
Nie mysl tak, będzie dobrze! Widziałam na zdjęciu na fejsie ze ma jakąś plamke na czole myślę że to naczyniak jest zwykle się wchłania. A ona z tym się urodziła tak?

Cytat:

Mój to lubi takie hałasy

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 09:26   #4814
boleczka93
Zakorzenienie

Obudzila sie moja malutka z takim rykiem i ze glodna no to jej zrobilam butle, mysle 2 godziny minelo wiec mozliwe ze zglodniala a ona tylko 10 ml zjadla

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 09:31   #4815
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
U nas nie dosyc ze pochmurno to chuczy jak okno otworzylam i musialam zamknac tak mnie wkurzalo.

Mamy dajace mm jakiej wody uzywacie mineralna czy zwykla przegotowana?
Jesli mineralna to podgrzewacie tylko czy przegotowujecie?

Ma ktos może karuzelke fishera rainforest?

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Ooooo moja aplikacja pogodowa pokazuje za tydzień w niedziele 31stopni
Zwykłą przegotowana. Nie wiedziałam że można zwykłą mineralną

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51581856]O prosze,to naturalna iwa moze byc? A iwa z winogron? Moja corcos ma ciut ciemieniuchy
na brwiach,nie chce misie kupowac oliwki takiej z dodatkami,bo nie zuzyje.

Matko jedyna! Z pielucha w staniku,co za pomysl?! A ja sie boje czy mi od za grubych wkladek laktacyjnych mleko nie skisnie
Moja Hania ze mna wizaz czyta (na glos jej czytam)i kupe co chwile robi przesyla Wam usmiechy [/QUOTE]
Mi się wydaje że po całym dniu cycki mi smierdza skislym mlekien przez te wkładki a kupuje najzwyklejsze rossmanowskie
Cytat:
To sporo pampkow u nas mniej napewno
Ona tak ładnie spi w nocy tylko 😃
Przez pierwsze dwa tygodnie przytyła 360 gram a przez dwa kolejne 560 gram także chyba nieźle, kolejne ważenie 10 czerwca jak będziemy szczepić się okaże
To szczepimy się razem będzie razniej
Cytat:
Dlatego ja sobie sciagnelam aplikacje na tel i teraz bez niej ani rusz. Wiem kiedy je, z ktorej piersi i przede wszystkim ile minut, ile spi. Mozna tez zaznaczać kupy i siku, karmienie butelka i lekarstwa
Ja mam ten dzienniczek maluszkq i jestem bardzo niesystematyczna co ti za aplikacja? Może ta się u mnie sprawdzi?
Cytat:
Może się pojawic uczulenie nagle ? Na proszek lub płyn ew, mleko? Ale wszystko od początku było używane.....toc ma pół twarzy czerwone, akurat z tej strony śpi na tetrowej
A to nie potowki jak na tej stronie śpi albo może odcisnela sobie?

Kot bawi się mata edukacyjną ale ma radoche
Kupiłam ksiazeczke kontrastowa na all za 3.90 plus przesyłka ok 8 - 9 zł wyszło mały ją polubił. Muszę zamówić jeszcze ze trzy sztuki jedną dla nas a dwie dla Tż siostry jako prezent mały
Kto ma 5-latka i powie mi jaką książkę mogę mu kupić. .

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Wstalismy po 9 :P nooo w miarę wstalam wreszcie z dobryn humoren ;D a na dworzu niby słońce wali a wiatr niesamowity :/ więc chyba nici ze spaceru :/

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 09:33   #4816
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Po wczorajszych narzekaniach same super nocki
U nas też ok. Jedzonko o 20, 01.40, 5, 7.40 czyli w nocy dwa razy
u mnie podobnoe tylko z godzinnym opoznieniem, 21, 2:30,5 i 8:20 i ja kazdej nocy mam 2 pobudki, a ostatnie karmienieprzed snem to tak 20-21. Wole takie nocne pobudki na 10 minut i dalej sen niz usypianie jej wieczorem,ktorem czasem trwa i trwa i z placzem bywa,taka zmeczona mała. Chyba musze jakos zadzialac i szybciej ja probowac usypiac,tylko to ciezko tak dziecko zmusic do spania...
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 09:33   #4817
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Uu nas pobudki 5 30 i 8 sweet😃
Dziwnie pochmurnie wydaje się że jest za oknem, a miał być słoneczny dzień podobno brr
Oczywiscie zazdroszcze. U nas od 1 do 10 lacznie 2 h snu..
Stary 2015-05-30, 09:39   #4818
kar0ola
Rozeznanie

Musze Was ponadrabiac, wczoraj caly dzien na dworze i wracalysmy potem na takiej syrenie do domu ze masakra wszscy sie na mnie gapili jakby pierwszy raz dziecko slyszeli :/ a przeciez w metrze jej karmic nie bede... Eh

W dodatku kot mi wczoraj zaatakowal Nati............. Siedzielismy obok z mezem ale wiadomo kot szybki wiec jak juz sie rzucalismy oby dwoje (ja po drodze mdlejac prawie) to zdazyla dwa razy machnac lapa jej 2 milimetry od oka................. Zalamka nie wiem co robic teraz mam po dziurki w nosie tego kota, same problemy robi, jeszcze jakby nie daj boze udalo jej sie drasnac mala, a co dopiero w oko(!!!!!) to... Eh i co robic teraz :/

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Jeszcze babka od chusty mnie wnerwila na tym glupim olx a jako jedyna w calym internecie ma taka jak mi odpowiada.. Ale ona nie wysle za pobraniem 'bo nie'. Ta, to mize ja jej kase wysle a ona mnie w balona zrobi? Ludzie to sa zaje.bisci czasem naprawde..
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 09:43   #4819
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Ściągnęli nam rusztowania-koniec remontu Zaraz mloda wpakuje do wózka i balkon w cieniu u nas 20st

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Oj cieszą mnie te turturasy

E tam len, odpoczywaj

Ale fajnie w dwójkę zawsze raźniej

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
Musze Was ponadrabiac, wczoraj caly dzien na dworze i wracalysmy potem na takiej syrenie do domu ze masakra wszscy sie na mnie gapili jakby pierwszy raz dziecko slyszeli :/ a przeciez w metrze jej karmic nie bede... Eh

W dodatku kot mi wczoraj zaatakowal Nati............. Siedzielismy obok z mezem ale wiadomo kot szybki wiec jak juz sie rzucalismy oby dwoje (ja po drodze mdlejac prawie) to zdazyla dwa razy machnac lapa jej 2 milimetry od oka................. Zalamka nie wiem co robic teraz mam po dziurki w nosie tego kota, same problemy robi, jeszcze jakby nie daj boze udalo jej sie drasnac mala, a co dopiero w oko(!!!!!) to... Eh i co robic teraz :/

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Jeszcze babka od chusty mnie wnerwila na tym glupim olx a jako jedyna w calym internecie ma taka jak mi odpowiada.. Ale ona nie wysle za pobraniem 'bo nie'. Ta, to mize ja jej kase wysle a ona mnie w balona zrobi? Ludzie to sa zaje.bisci czasem naprawde..
Kurde ja bym chyba kota oddala dla mnie dzidzia najważniejsza!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-30, 09:48   #4820
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:

A przypadkiem nie zaniedbaliscie kota? Nasze na początku zaniedbalismy i zaczęły rozrabiac. Na szczęście nie atakowali młodego. Zaczęliśmy znowu się nimi interesować i minęło powoli. Nadal zabiegają o nasze zainteresowanie więc jak tylko przestaje zajmować się Aleksem idę do kotka zaczynam go głaskać i przytulac spróbujcie może a nie id razu skreslajciw ją, według niej mała zabrała jej zaibteresowaniw to tak samo jak z rodzenstwem gdy rodzi się drugie dziecko, starszy może być zazdrosny. Ja pamuetam że jak mój brat się urodził to jak płakał byłam wkurzona i nie chciałam aby mama do niego poszła to wsypalam do lozeczka full misi aby zagłuszyć go pomijam fakt że prawie go tymi misiami przydusilam

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Brat z dziewczyna i jej córeczka przychodzą dziś do nas na grilla elektrycznego. .. a ja będę się patrzeć i slinic

Stary 2015-05-30, 09:52   #4821
kar0ola
Rozeznanie

Niee, kot zadbany i to az rozpieszczony bym powiedziala. Jesc ma w full, kuweta czysta, przytula sie kiedy chce, jest ciagle glasakana, bawimy sie z nia...... Teraz nie mam ochoty nawet na nia patrEc po tym co zrobila, a my dla niej tyle robimy i w ogole jej na bok nie odepchnelismy........ Wiem ze nie powinno sie skreslac i ze to tylko zwierze i nie kuma, ale wybacz.. Jakby moje dziecko mialo nie widziec (NIE DAJ BOZE) do konca zycia 'bo kot byl glupi' to ja wole sobie od razu strzelic w glowe.
Stary 2015-05-30, 09:53   #4822
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

Fajnie Wam Szkoda ze ojcowski mojego dawno za nami.

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Obudzila sie moja malutka z takim rykiem i ze glodna no to jej zrobilam butle, mysle 2 godziny minelo wiec mozliwe ze zglodniala a ona tylko 10 ml zjadla
falszywy alarm

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 09:56   #4823
Konto usunięte

Cytat:
Zwazylam wczoraj malego i mi wyszlo 5400, niecale 200g tyg przybiera, to ok jest?)
po 2gim miesiacu czyalam,ze przyrosty wagi sa mniejsze niz na poczatku. A z Jasia to fajny pyzulek jest
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-30, 10:03   #4824
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

Masakra z tym kotem :/ Kocham zwierzeta, koty szczegolnie ale nie wiem co bym mu zrobila, zwlaszcza jakby jej cos zrobil. Teraz bym go pewnie zamykala w innym pokoju, jesli bym nie oddala :/

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 10:08   #4825
boleczka93
Zakorzenienie

Ide robic sobie male spa przed przylotem meza, w koncu zrobie ze soba porzadek od porodu

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 10:11   #4826
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Niee, kot zadbany i to az rozpieszczony bym powiedziala. Jesc ma w full, kuweta czysta, przytula sie kiedy chce, jest ciagle glasakana, bawimy sie z nia...... Teraz nie mam ochoty nawet na nia patrEc po tym co zrobila, a my dla niej tyle robimy i w ogole jej na bok nie odepchnelismy........ Wiem ze nie powinno sie skreslac i ze to tylko zwierze i nie kuma, ale wybacz.. Jakby moje dziecko mialo nie widziec (NIE DAJ BOZE) do konca zycia 'bo kot byl glupi' to ja wole sobie od razu strzelic w glowe.
hmm... kurcze to nie wiem co jej odbiło jak o nią tak dbacie. Nie wiem co ja bym zrobiła i mam nadzieję, że nie znajdę się w takiej sytuacji bo kocham moje kotki strasznie, no ale wiadomo, że dziecko ważniejsze.

Stary 2015-05-30, 10:12   #4827
Konto usunięte

Cytat:

Umnie tez z 6-8 pampkow zwykle,w nocy nie zmieniam,chyba ze kupe zrobi
Ale zwykle nie robi. Itez dzienniczek maluszka zapisuje,fajny jest,tz mi moze przeczytac ktory cycek.
Violka,to ty sie dziwilas, ze moja zabawki z lezaczka dosiega ? wlasnie na nie pokrzykuje
Stary 2015-05-30, 10:15   #4828
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Ale fajnie w dwójkę zawsze raźniej

Kurde ja bym chyba kota oddala dla mnie dzidzia najważniejsza!

Ja też, strach bo kot to i do łóżeczka wejdzie a wiadomo że non stop z dzieckiem się nie jest.
Stary 2015-05-30, 10:24   #4829
kar0ola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Masakra z tym kotem :/ Kocham zwierzeta, koty szczegolnie ale nie wiem co bym mu zrobila, zwlaszcza jakby jej cos zrobil. Teraz bym go pewnie zamykala w innym pokoju, jesli bym nie oddala :/

Ja tak samo kocham zwierzeta no i wiadomo - to clzonek rodziny miescila mi sie w dloni jak ja przynieslismy do domu.. Dlatego o tyle trudniej mi jest zdecydowac co robic co z tego ze ona w innym pokoju teraz, jak lazi noga w noge byleby wejsc do sypialni (tam gdzie lozeczko i tak dalej) wchodzi i chowa sie zby tylko jej nie wywalic :/ juz nie mam sil

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
hmm... kurcze to nie wiem co jej odbiło jak o nią tak dbacie. Nie wiem co ja bym zrobiła i mam nadzieję, że nie znajdę się w takiej sytuacji bo kocham moje kotki strasznie, no ale wiadomo, że dziecko ważniejsze.

Ona ma taki tepy charakter niestety jak ja to mowie do najmadrzejszych nie nalezy jest taka 'glupiutka'. ale dopoki dziecka nie bylo to jedynie nas to bawilo z mezem i jakos z tym zylismy ze wiecznie cos rozwala i np probuje wyskoczyc z 4 pietra for fun

Cytat:
Ja też, strach bo kot to i do łóżeczka wejdzie a wiadomo że non stop z dzieckiem się nie jest.

Wlasnie o to chodzi, ja teraz na krok nie zostawiam Natalie.. Nie dosc ze mala wiecznie wisi na mnie, to jak mam okazje to nawet jej nie zistawie w obawie czy kot mi jej nie zaatakuje znowu.
Stary 2015-05-30, 10:24   #4830
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

--\
kotka chyba zazdrosna, co?
nie lubie kotow

JAŚ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości