![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015 - cz. IX
![]() |
#152 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
opis mojego porodu:
od 4 rano 19-go mialam skurvze co 10 min, ale byly do wytrzymania. O 7 wyslalam meza do pracy bo myslalam,ze to nie to.. o godz.10 dzwonilam do szpitala, o 13 bylismy na miejscu, skurcze juz co 5 min ale rozwarcie na 3 palce..wyslali mnie do domu ale po h spacerowania wrocilam do szpitala i rozwarcie bylo na 5 palcow.. O 15 przyjeli mnie na oddzial, skurcze mialam co 3 minuty i dali mi gaz.. od 19 juz gaz nie pomagal, zaczely sie konkretne bole i skurcze z krzyza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Wtajemniczenie
|
Kciuki za Industria
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ubrałam wczoraj bluzkę sprzed ciąży i ledwie zapięłam się w cyckach ![]() ooOOo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Chyba jedziemy do szpitala już. Zaczęły się wymioty u mnie i odchodzi mi śluz podbarwiony krwią.
Czekam na Tża, już wychodzi z warszatu. Zaczęłam się bać ![]()
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
Ooo ale się dzieje
![]() Industria.Kejti ![]() Dzwonilam do poradni kardiologicznej.. Wizyta 5 października!! Pediatra dała nam skierowanie na oddział, że tam nam zrobią echo i wyjdzmy na własne jak będzie ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kejti ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |||
Zakorzenienie
|
![]() no tak, miały z Kejti razem rodzić no i miały czekać na mnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzwoniłas do tego lekarza od cc czy jednak naturalnie będziesz rodzić? Cytat:
dobrze, że możecie w ten sposób to zrobić Masija sukieneczka śliczna! ja bym nie zapinała pod sama szyjkę to moze wtedy nie będzie nic gryzło. To o ile ci się rozm. biustu zwiększył w porównaniu do ciąży? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Rozeznanie
|
Ale tu dzisiaj ruch
![]() ![]() Co do kolejek do lekarzy to niestety realia polskie. Wiem ze jak prywatnie się nie pójdzie to inaczej ciężko się dostać.
![]() |
#165 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny w którymś to wątku pisałyście o chustach, ale nie dam rady tego odkopac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
Prywatna wizyta za tydzień..
Jedziemy jutro, strasznie się boję tego szpitala, mam złe wspomnienia jak leżałam z Blanka, boję się ze może nas tam zatrzymają, coś wyjdzie w tym serduszku, czy coś.. ![]() Pediatra powiedziała ze jest cichy szmerek ze trzeba będzie to kontrolować i tak żadnych leków żadnych rzeczy, ze sobie pójdziemy.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Kaja lezalam z dziewczyna co u jej malej tez byly szmery i z dnia na dzien byly mniejsze teraz ma tylko kontrole raz w msc.
Ale dzisiaj porodow ![]() Szuu wiem ze ty trzasniesz taki opis ze glowa mala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sylwka, ja mam chustę elastyczna Tula ale ja za dużo o chustach nie wiem. Tkane są lepsze bo przy cięższym dziecku nie sprezynuja. Ja wzięłam elastyczna bo wydaje sie łatwa do motania a jak mała podrośnie to planuje zakup nosidła Tula. Tkane są chyba trudniejsze do motania ale tak jak mowię ja niewiele wiem o chustach. Właśnie dziś rozmawiałam z mężem ze muszę zacząć ja chustowac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za wszystkie rodzące
![]() ![]()
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Zadomowienie
|
Sylwusiach
![]() ![]() Rodzace kciuki ! ![]() No wlasnie co do chusty...a motania da sie nauczyc samemu? Czy trzeba isc gdzies na jakies warsztaty ![]() Ewentualnie czy sa jakies dobre nosidla- nie wisiadla na poczatek?
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Rybka, Sylwusia gratuluję!
Mycha, Industria, Kejti trzymamy kciuki! A 22gi to miała być moja data, synek mi tak przepowiedział ![]() U mnie dziś była położna drugi raz, nawet fajna babka. czekam teraz aż młodemu w końcu odpadnie ten kikut i będzie miał normalny pępek, już niewiele brakuje ![]() Gabi przy kp ten wzmożony apetyt to raczej norma. Ja na śniadanie czy kolację to bez 3 kanapek wcale do stołu nie podchodzę ![]() ![]()
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
Trzymam mocno
![]() ![]() Gratuluję rozpakowanym oczywiście ![]() A reszta niech.się pospieszy ![]() gabi ja mam hemoroida ale nie boli chociaż jest na wierzchu. Smaruje Posterisanem i nic mnie nie boli ![]() Poczytałam tak trochę po lebkach szczerze mówiąc. Nie to że nie mam czasu bo Majeczka jest grzeczna ale chłopaki byli 4 dni sami i nadrabiam sprzątanie ![]() Wczoraj jak że szpitala wychodzilismy to przy samochodzie stanął koło mnie popatrzył się i mówi "ooooo mama ale schudlas " ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Raczkowanie
|
Oh dziewczyny, aż wam zazdroszczę tych porodów
![]() Ja bedę dopiero na koniec sierpnia rodzić, mam cc. Pierwsze dziecko też zakonczylo poród cc. Pozwólcie, że bede sobie was podczytywać ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- I życzę wam szybkiego rozwiązania ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Co do obiadków, to czy któraś z was robi obiadki w parowarze? Ja zamierzam kupić taki jeszcze przed porodem, żeby po porodzie móc sobie jeść dobre dania, a w późniejszym czasie młodemu przygotowywać jakieś warzywa i owoce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Rozeznanie
|
Melduje sie na nowym watku, oczywiscie z doskoku. U mnie masakra, Jasiek prawie nie spi tylko ryczy, a my kombinujemy czego mi brakuje. Mam mało pokarmu w piersiach. musimy dokarmiac mm i bardzo t przezywam, rycze codziennie i jak tak dalej pojdzie to chyba wpadne w depresje poporodowa. Nie pamietam kiedy sie malowałam, moje włosy wołają o pomstę do nieba, nie chce mi się z nikim gadać a tym bardziej opowiadać jak to fajnie być mamą, bo wcale fajnie nie jest poki co
![]()
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A probowalas laktatorem sciagac ile masz ml.? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Rozeznanie
|
Mam pytanie do do karmiających mm: dokarmiacie po każdym karmieniu piersią? My tak robiliśmy i Jas za szybko przybrał na wadze. lekarka kazała dokarmiać do drugie karmienie, ale mam wrażenie, ze po samym cycu się nie najada. Zabroniłą nam dokarmiać mm po każdym karmieniu cycem, bo jelitka nie poradzą sobie z trawieniem takich ilosci mleka...
![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]()
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poza tym jadlam golabki bez kapusty, poledwiczki wieprzowe. U nas wzdecia sa jak jem same warzywa rozne.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.