|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
Oklady i kapiele. Zadna filozofia. Dlaczego od 38 juz chcesz zbijac? Wiesz, ze u noworodka i niemowlecia goraczka dopiero sie zaczyna od 38 a wszystko co jest w granicach 35-38 jest norma? |
|
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tych suplementów to my jesteśmy chyba bardzo bogaci, skoro firmy farmaceutyczne pompuja taki hajs w reklamy tych wszystkich idiotyzmow na odchudzanie, nietolerancje laktozy, apetyt i inne ☠☠☠☠☠☠☠y. Znaczy ludzie to kupują.
Mi też nieco puchna nogi ale w sumie mi latem zawsze trochę puchna. No i dopiero widzę jaki mi się cellulit wyhodował... Kissmisiaa, ja też po domu latam w bieliźnie jak jest ciepło, zresztą u nas w domu nie jest tak gorąco ale mimo wszystko ![]() Zaraz musze jechać do laboratorium, nasikalam juz do pojemniczka, ale muszę być na czczo bo jeszcze krew a już jestem głodna... otwierają o 7, może wytrzymam ![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie od rana deszczowo, a ja dalej cała upocona.
W nocy była straszna burza. Takiej dawno nie było. Dobrze, że chociaż co nieco podlało |
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Ale kolejka w laboratorium... wcześniej jak musiałam być na czczo to pobierał mi w pracy i szlo automatycznie do laboratorium a teraz widzę jakie rano kolejki...
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#2105 | |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj przyjdzie mój wentylator
tak ciepło jest na dworze, że nawet się ruszyć z domu nie można w domu jeszcze gorzej :/ objezdzilam w piątek i sobotę wszystkie sklepy i zabrakło wentylatorów ale zamówiłam se z neta i dzisiaj przyjdzie uwaga.. u mnie w słońcu o godzinie 15-16 jest 46° :/ :/ :/ oszaleć można :/ :/ :/ ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Cytat:
wtedy to już będzie 36-37 tydzień i mogłoby się zacząć wtedy ale od chcenia to wiadomo zobaczymy jak będzie ![]() chociaż moje skurcze takie częste wskazują na to, że i tak urodzę wcześniej jak to lekarz powiedział. zamierzam jeszcze wytrzymać 4-5 tyg i mogę rodzić
|
|
#2106 |
|
Zadomowienie
|
(nawet na siku nie musze latać bo tak grzecznie sobie dynda główką w dół).Agu23gda - hehe masz uśmiechnięty bęcek,fajny pomysł ![]() merry82 moja starsza psiuta Sonia bardzo źle znosi upały,z resztą obie piesy kilka razy dziennie wsadzam do wanny i ochładzam zimnym prysznicem. co do "życzliwych psychoporad" to my mamy podobnie i nie ważne obcy czy rodzina pierdzielą to samo,że jak sie dziecko urodzi to powinniśmy oddać psy do schroniska! A my odpowiadamy,że dziecko też będzie większym problemem-patrzac ich oczami-bo to jeszcze większy obowiązek i możemy dziecko również oddać do domu dziecka. i się gadka kończy. już pare osób się obraziło na nas bo nie chcieliśmy z ich 'złotych rad' skorzystać.wgl wku mnie takie coś.ludzie się bardziej interesują cudzym życiem niż swoim. Mój dom-moja twierdza a rodzina jest świetością dla mnie i amen i wara komu kolwiek od mówienia nam jak mamy żyć. jedna psica śpi z nami,druga nie lubi,obie lubią dzieci-Tosia szczególnie. ja również zamierzam karmić cycem i będę miałą to gdzieś czy Sonia będzie włazić na łóżko i leżeć przy małej czy nie. w każdym bądź razie- nie zamierzamy z TŻ ograniczać kontaktów w relacji pies-dziecko Ja od małego byłąm ze zwierzakami chowana,nie raz mi pies buzie wylizał, nie raz latało się po oborach,po gówienkach,po wszędobylskich zarazkach odzwierzęcych,właziło psom do bud itp...itd...i żyję,byłam zdrowiuśkim dzieckiem,taką nawet krzepką brzoskwinką![]() Zawsze marzyłam by moje dziecko wychowywało się wśród zwierząt bo skoro oboje z TŻ kochamy przyrodę i zwierzaki to Mała wyssie tą LOVE z mlekiem-obojętnie czy moim czy sztucznym ![]() Wracajac do psychoporad to ja nawet w sklepie,na zakupach dostaję złote rady odnośnie tego co powinnam/nie powinnam i już k... ludzie PRZESADZAJĄ A JA ROBIE SIE AUTENTYCZNIE AGRESYWNA! Mam taką taktykę nigdy nikomu gdy nie poprosi rad nie udzielam! Nie wpie pszam sie w cudze życie.Niech każdy robi to co uważa byle szło to od serca i było zgodne z samym sobą.amen. Dziewczyny pisałyście,że puchniecie przy tych upałach. Ja mam to samo i jeszcze te problemy z oddychaniem,wczoraj myślałam,że odjadęęęęęęęęęęę. Dzis w nocy gorąc,spałąm tylko w gatkach,okna pootwoerane i balkon,zero przewiewy,po mordzie mi pot leciał,poduszka mokra-jakaś masakra. Zobaczyłąm swoje uda w wielkim celulicie-ale to wodny chyba bo widać go jak ścisnę skórę-okropne toto. Zapowiadało się na burze,przed szóstą gdzieś w oddali błysło i dooooopaaaaaaaaaaaa blada.Psiukneło deszczem przez chwilkę a teraz jest żar tropików.Oddycham jak astmatyk kiedy piszę te słowa. aakkzzii pisałaś,że nie dałabyś rady rodzić w tak upał. JA TEŻ SOBIE NIE WYOBRAŻAM. Już mojemu TŻ powiedziałam,że następne dziecię robimy by tp wypadał na wiosnę Uwielbiam upały ale tylko te chorwackie gdy mogę tyłek moczyć w Adriatyczku
|
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, u mnie kolejny upalny dzień się zapowiada.
Byliśmy wczoraj na dniach miasta, byl Hyży i Zakopower, ale chodzi mi o to że ta muzyka taka głośna, basy itd dudniło bardzo a mały co? Nic kompletnie, 0 reakcji! A byliśmy jakieś 2 godziny, nie wiem czy to normalne bo w sumie myślałam że chociaż się porusza z niepokoju, a on nic... Zastanawiam się czy on w ogóle słyszy. Dobrze ze przed chwilą było parę konkretnych ruchów, bo znając życie znowu bym się bala ze się nie rusza... Ostatnio w ogóle mniej się rusza, tzn mniej jest kopniakow a więcej przekrętów, jutro zapytam gina czy to normalne.
Edytowane przez party_girl7 Czas edycji: 2015-07-06 o 08:06 |
|
|
|
#2108 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na radarach burzowych bylo tak pieknie a do nas jak doszlo to zagrzmialo uwaga uwaga RAZ! i spadlo 5 kropel na krzyż ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Ja wczoraj przenioslam sypialnie bo w tym malym pokoiku w ktorym byla wczesniej to mielismy saune nawet okna pootwierane nie pomagaly. Dzis w koncu pospalam trochę z wiaterkiem we wlosach bo tu mam chociaz przeciag ale i tak powietrze jest ciezkie bleee |
||
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
No ja wstalam biore psa i ide po truskawki wracam i nigdzie sie nie ruszam dziś
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2110 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że nie tylko ja narzekam na upały..
wczoraj wyszłam z domu o 21, latały takie chrabąszcze, że musiałam się szybko schować.. a było tak przyjemnie.. w nocy nawet znośnie bo bez kołdry spałam (Tż nadal twardo pod zimową wersją, ale jak sam powiedział stopy miał odsłonięte)! A rano tak słońce daje, że się nie dało (podwójne okno tarasowe od wschodniej strony.. Teraz powoli już przechodzi, wiatrak chodzi, nie wyłażę nigdzie..
|
#2111 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Boże kolo 4 zaczęło u nas wiać szybko wstałam i od razu okna po otwierałam w domu. Jaka ulga.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja swoje dziecię czuje daje znać mamie ze jest ok ale nie tak jak wcześniej.
|
|
#2112 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do upałów, to moja też źle znosi. Sapie cały czas, pije ogromne ilości wody i kładzie się w najdziwniejszych miejscach, np. pod wanną ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
Idę zjeść śniadanie i zabieram się za szycie. Mąż mi wczoraj poskręcał nowe biurko. Mam w końcu na stałe kącik do szycia
|
|
#2113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mała od 3 dni pcha mi ręce do bożeny hahah. Dziwne uczucie
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chodzę w szerokich kieckach bez bielizny
. Musze sie pilnować zeby do sklepu tak nie wyjść ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#2115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłoby ciekawie, gdyby Ci wiatr podwiał sukienkę.
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka ze mnie fujara... poszłam kupić płyn do prania dziecięcych rzeczy. Kupiłam w końcu biały jelen, ale nie płyn tylko żel... dwa raz do białego, zamiast jeden do kolorów. Ale że mnie sierota. A płyn do płukania wzięłam jelp sensitive. Na niektórych planach był napis żeby używać od 1 miesiąca, a na jelpie nie, więc nie wiem, można plukac od razu?
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#2117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
Nie poszlam po truskawki bo nie dalam rady . Myslalam ze zemdleje. Koszmar jest !!! Tzn ja bylam zdecydowana sie poswiecic isc ale widzialam po minie psa ze jednak ona nie da rady isc dalej w tym piekielnym sloncu. Jest masakra bie wynurzam się Z domu do wieczora no chyba ze mnie najdzie mega ochota na te truskawki a mam przeigromna. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2119 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Włosy na maksa związałam i pierdziele nie maluje się. Ja jak bylam mała to raz zapomniałam ubrać majtek pod spodenki. Zorientowałam się u ciotki w domu na toalecie ze czegoś mi brakuje ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- A ja dzis siedze na golasa Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziś zaczynam prac zatem jasne rzeczy ![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#2122 |
|
Zadomowienie
|
Ja bez majtek. Bez stanika się boję bo za duże się zrobiły i twarde, boję się, że zrobią się obwisłe. Ale w ciągu dnia zdejmuję na parę minut bo ciasno :/
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Marta- u mnie w bloku średnia wieku panów to 70. Boje sie ze mogłoby sie to zle skończyć dla nich. Dlatego pilnuje zeby zakładać
. Aakkzzii- ja mam na szczęście pod blokiem truskawki także zaraz po nie pójdę. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#2124 |
|
Rozeznanie
|
U mnie dzisiaj na szczęście chmury ale temperatura i tak masakryczna ale przynajmniej nie ma takiej patelni :-( uff oby przetrwać jeszcze do środy do ochlodzenia...
Przyszło moje zamówienie z Gemini ale stoi w przedpokoju bo nie mam siły go rozkładać po szafkach
|
|
#2125 |
|
Wtajemniczenie
|
Happy24 polecam bo jelp z płynem do płukania najtaniej wychodzi
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nam dzidziusia do koloru do bialego i do plukania na gemini bodajze 8 zl za 1,5 litra.
Dziewczyny sukces slonce zaszlo. Chmury naszly. Wiatr wieje. Temp taka sama 30stopni w cieniu ale nie ma tego slonca juhuu po poludniu ide na bazarek kupie te truskawki . Ja prasuje wlasnie mega gorącoWysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, zabieram się za pranie.
Na każdym ciuszku jest temp. 30-40 stopni a wy pisałyście o praniu w wysokich temperaturach...Poza tym nie wiem jak z dziecięcymi, ale jak piorę nasze rzeczy to dzielę je na jasne i kolorowe/ciemne. Jasne, w sensie niekoniecznie tylko białe - jasno różowe, błękitne, itp. Ja mam masę ciuszków bladoróżowych czy beżowych, chyba mogę wyprać je razem z białymi?
Edytowane przez ridja devojka Czas edycji: 2015-07-06 o 10:59 |
|
|
|
#2128 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.sfora.pl/polska/Rewolucja...tm_campaign=o2
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie biale to biale. A reszta to kolorowe ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie koszmarna noc, nie spałam praktycznie dopiero jak tż do pracy o 7 poszedł to pospałam. A wyglądam jakby mnie kto olejem twarz i włosy wysmarowal. Ale przynajmniej chłodniej jest i pada, błogosławieństwo bo bym dzisiaj w taki upał umarła. No i tez musze po truskawki pójść, u nas jeszcze są na szczęście. Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.

a ja zamiast spać, to się przewracam na boki i kleję cała. No i latam co chwila wysikać to, co wypiłam 
), jakie buty bym nie przymierzała
na wesele w końcu pójdę w japonkach, ogólnie przechodzę w nich całe lato, bo tylko takie buty mam plus jedne balerinki.

ala: A my odpowiadamy,że dziecko też będzie większym problemem-patrzac ich oczami-bo to jeszcze większy obowiązek i możemy dziecko również oddać do domu dziecka. i się gadka kończy. już pare osób się obraziło na nas bo nie chcieliśmy z ich 'złotych rad' skorzystać.

. Musze sie pilnować zeby do sklepu tak nie wyjść
.