Poparzenie s³oñcem. Pomocy - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesuj± siê dermatologi± lub maj± problemy ze skór±. Masz tr±dzik lub atopowe zapalenie skóry? Do³±cz do nas, pomó¿ sobie i innym.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2015-07-07, 14:18   #1
KatarzynaBellaDonna
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 15

Poparzenie s³oñcem. Pomocy

Czesc. 4 dni temu poparzy³am siê na s³oncu. Wyst±pi³y b±ble i brak snu z powodu pieczenia. By³am wczoraj o lekarza i nic szczególnego mi nie powiedzia³. Przypisal pentalon w piance , alantan i Argosulfan ma¶æ na recepte przyspieszajaca gojenie. Skóra goi sie lepiej , ale ca³y czas czuje strasznie palenie tak jakby pod skór± i tylko w jednym miejscu - miêdzy ³opatkami. Kiedy spryskalam pentanolem , ktory dzia³a chlodz±co zaczelo mnie paliæ jeszcze bardziej. Pali tak mocno ,ze nie da sie wysiedziec. Czy to normalne ,ze po 4 dniach czujê takie palenie w tym jednym konkretnym miejscu. Kiedy dotykam czuæ ,ze skora jest gorêtsza ni¿ w innych miejscach , w których nawet nie ma mowy o paleniu. Jak mogê to sch³odziæ ? Ok³ady zimnymi rêcznikami zamoczonymi w zimnej wodzie nic nie daj±. Wczoraj jak siê po³o¿y³am pal±ce uczucie pojawi³o siê w ci±gu kilku sekund i nie da³o mi spaæ. Dodam , ze odczuwam tez silne szczypanie w roznych miejscach , ktore rowniez nie pozwalaja zasnac. Co mam robic ? Chce spac normalnie a nie moge. Mam isc jeszcze raz do lekarza i powiedziec co i jak ? Pomó¿nie proszê bardzoo
KatarzynaBellaDonna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-07-07, 22:20   #2
shini
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 270
Dot.: Poparzenie s³oñcem. Pomocy

Id¼ znowu do lekarza skoro to co przepisa³ nie pomaga...
Stary 2015-07-08, 21:59   #3
201605090949
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 491

Mo¿e popro¶ lekarza o co¶ przeciwbólowego?
201605090949 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-07-08, 22:59   #4
KatarzynaBellaDonna
Przyczajenie

Nadal odczuwam objawy poparzenia , ale na szczê¶cie ju¿ nie tak mocno jak 2 dni temu. Skoro ból zaczyna siê zmniejszaæ mam nadzieje , ¿e wszystko zbli¿a siê do koñca. Po prostu co¶ strasznego te poparzenie.
Stary 2015-07-09, 15:16   #5
KatarzynaBellaDonna
Przyczajenie

Skóra zaczyna pêkaæ i odchodziæ. Czy mam j± odrywaæ czy poczekaæ a¿ sama zejdzie ?
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Dermatologia

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Narzêdzia

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-07-09 16:16:39

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.