Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-07, 21:04   #1081
monic167
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

hejj dziewczyny
gratuluje udanych wizyt i poznanych płci
witamy sie po wizycie , teoretycznie jestesmy w 21tyg, choc moj gin mowi ze 20 Tc, mała jest dosc drobna, ma 310 gram ale lekarz mowi ze moze taka jej uroda i ze mam sie nie martwić. (a wiadomo ze zaczelam sie martwic odrazu jak to powiedział ) za tydzien połówkowe wiec zobaczymy co inny lekarz powie.

jesli chodzi o wagę, u mnie jest 5kg na + , ważę się co tydzien i wpisuje w aplikacje i wypisz wymaluj co poniedziałek +0,5kg chodzby nie wiem co mam nadzieje ze tak nie bedzie do konca ciazy bo jeszcze troche czasu przed nami :P

swoja droga ,mała mimo malego rozmiaru jak mnie czasem kopnie to jestem pod wrażeniem.
propo spedzania wolnego czasu - jesli szukacie jakichs tematycznych ksiażek, czytam wlasnie "Projekt matka" Małgorzaty Łukowiak do kupienia w tesco za 9.90 i bede zamawiała "Położna" Jeanette Kalety macie jakeis fajne pozycje u siebie godne uwagi?

Cornflower_girl- widze ze interesuja nas podobne wózki
zrobilam research wsrod kolezanek i ich kolezanek,wsród polecen i na tapecie mam Bugaboo cameleon ( używka jak juz, nie dam za wózek 5tysi :P) , Tako albo Mutsy - Igo czy cos podobnego .

Edytowane przez monic167
Czas edycji: 2015-07-07 o 21:07
monic167 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 21:14   #1082
verumka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
propo spedzania wolnego czasu - jesli szukacie jakichs tematycznych ksiażek, czytam wlasnie "Projekt matka" Małgorzaty Łukowiak do kupienia w tesco za 9.90 i bede zamawiała "Położna" Jeanette Kalety macie jakeis fajne pozycje u siebie godne uwagi?
Ja kupiłam i przeczytałam książkę Ireny Chołuj "Urodzić razem i naturalnie". Bardzo fajnie opisuje poród - jako naturalne i bardzo pozytywne doświadczenie. Teraz zaczęłam czytać Michela Odenta "Odrodzone narodziny czyli jak powinny rodzić się dzieci".

verumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 21:56   #1083
cynamon_
Zakorzenienie

Agusiek, cudne ubranka
peachella, stosowałam swego czasu rycynę, szczególnie po zdjęciu sztucznych rzęs, i efekt był powalający
Robuta, szybciutko wracaj do zdrowia
cornflowergirl, nasz córcia będzie miała dwa imiona Klaudia Wiktoria
poznanianka, to napewno dzidzia sie wypina, ja tez tak mam bo jak twardnieje brzuszek z powodu skurczy, to wtedy cały brzuch jest napięty i jak skała...

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile macie na plusie kg?
Bo ja myślałam że ze 4 a tu prawie 6kg :O (23tc)
u mnie już 7 kg, liczę na to że szybko zgubie...

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
My już po połówkowym. Mamy zdrową CÓRECZKĘ jestem przeszczęśliwa mąż troszkę zawiedziony, że nie będzie miał z kim w piłę grać, bo nastawialiśmy się na chłopca. A tu proszę mała ładnie rośnie, dała się zbadać, aż lekarka była zdziwiona że tak bez problemów wszystko pomierzyła i obejrzała. Waży niecałe 400g. Przykrywała sobie rączkami główkę, albo łapała się za stópkę
gratuluję zdrowej córeczki baby górą

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Napisane przez paula_d Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczynki
Chciałabym nieśmiało dołączyć do grona listopadowych mamuś Jestem mamą ksiezniczki Helenki urodzonej 25 listopada 2009 roku i mamą Aniołka z 8 stycznia 2014 roku.Wczoraj miałam USG połówkowe, termin ustalony na 25 listopada (!!!! - tak jak Helenka) i też będzie córcia.
Pozdrawia Was wszystkie i całuje
Witaj
Ale jaja z tymi datami, jeszcze będą obchodzić urodzinki w tym samym dniu

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Kasiula, mamy kupione takie same półśpiochy z pepco dla naszych córeczek nieźle
Stary 2015-07-07, 21:59   #1084
paula_d
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
poznanianka, to napewno dzidzia sie wypina, ja tez tak mam bo jak twardnieje brzuszek z powodu skurczy, to wtedy cały brzuch jest napięty i jak skała...[COLOR="Silver"]
Oj i mi brzuszek twardnieje czasem naprawdę bardzo i biorę wtedy nospe.

paula_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 22:02   #1085
cynamon_
Zakorzenienie

Gdzieś mi się obiło o uszy, że warto przyjmować olejek z wiesiołka żeby uniknąć pęknięcia, słyszała może któraś z was o tym?
Marzę, żeby przy drugim porodzie nie pęknąć, to byłoby coś pięknego

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Oj i mi brzuszek twardnieje czasem naprawdę bardzo i biorę wtedy nospe.
Mi też ale na szczęście rzadko, gin mi polecił brać dodatkowo magnez

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Dzisiaj spędziłam cały dzień z Tz i synkiem nad jeziorem, efekt mam taki, że piecze mnie cała twarz bo tylko tam byłam niewysmarowana filtrem... wyglądam jak buraczek
Stary 2015-07-07, 22:06   #1086
paula_d
Zadomowienie

Cytat:

[/color]

witaj
Ale jaja z tymi datami, jeszcze będą obchodzić urodzinki w tym samym dniu [color="silver"]

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Ja biorę cały arsenał tabletek ale czego się nie robi żeby było dobrze.

Stary 2015-07-07, 22:31   #1087
Char77
Raczkowanie

GG do Char77 Send a message via Skype™ to Char77

Orientujecie się jakie łatwe ćwiczenia, aerobiki czy coś możemy bezpiecznie wykonywać (w domu)? Nie chodzi mi o jakiś intensywny trening, a coś lekkiego na rozruszanie.
Char77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 23:14   #1088
poznanianka1990
Zakorzenienie

U mnie cały brzuch nie twardnieje, chyba bym tego nie przeoczyła? Ale wieczorem jak leżę to widzę, że po mojej lewej stronie podbrzusze jest bardziej napięte i wypukłe niż po prawej, no i tam czuje kopniaki, więc pewnie dzidzia tam się umiejscowiła

Ja dziś miałam zabiegany dzień... Zaraz idę spać, bo jestem padnięta... Od rana sprzątałam mieszkanie, potem jechałam na zakupy, później miałam gości - rodzinka z Irlandii jest w Polsce i przyjechali nas odwiedzić (ostatnio widzieliśmy się w zeszłym roku na naszym weselu). Dokładnie to jest mojej mamy najmłodszy brat z żoną i dwiema córeczkami (czyli moimi kuzynkami), a ta starsza (7 lat) jest moją chrześnicą Jejku jaka już duża jest, wydaje mi się, że niedawno ją do chrztu trzymałam Młodsza ma 4 lata, ale jest bardzo nieśmiała.
Kolejny raz się przekonałam jakie mój mąż ma parcie na córkę Stwierdził, że chciałby mieć taką córkę jak moja chrześnica

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 23:21   #1089
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Przed pierwszym porodem wzmacnialam mięśnie kegla a i tak byłam nacinana. Ale cwiczcie dziewczyny może chociaż wam się uda urodzić bez nacięcia.
Nacięcia są robione zazwyczaj rutynowo.
Na niepęknięcie polecam masaż krocza.
Na niecięcie polecam zapis w planie porodu, że owego sobie nie życzy

Dziewczyny, ja jestem szczupła, naprawdę szczupła. Niektórzy się dziwili, że się porywam na poród naturalny. Nie masowałam krocza, nie ćwiczyłam mięśni kegla, a nie pękłam i nie byłam cięta. Naprawdę się da! Mi bardzo pomogła położna, która podczas akcji porodowej masowała moje krocze. Myślę, że podobny efekt można osiągnąć, masując krocze samemu przed porodem. Do dzieła

A mięśnie kegla warto ćwiczyć z innych powodów. Ja po porodzie miałam problem np. z trzymaniem moczu Musiałam trochę poświęcić czasu, żeby wszystko z powrotem wróciło do normy.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 23:25   #1090
tylkokasia
Moderator

Ja byłam nacięta bardzo mocno do kleszczy. Nie miałam na to wpływu żadnego...

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 08:56   #1091
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Ja byłam nacięta bardzo mocno do kleszczy. Nie miałam na to wpływu żadnego...
No wlasnie, nieraz nie mamy na to żadnego wpływu:/
Stary 2015-07-08, 09:09   #1092
czekooczekolada
Zakorzenienie

dziewczyny strasznie mnie mkłuje lewa strona brzucha a od trgo boli cały brzuch ;/ nie wiem co robic, zaczelo sie wczoraj jak spacerowałam, potem w nocy nie moglam spac przez ten ból.. wizyte mam dopiero za tydzień :/

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-07-08, 09:10   #1093
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
dziewczyny strasznie mnie mkłuje lewa strona brzucha a od trgo boli cały brzuch ;/ nie wiem co robic, zaczelo sie wczoraj jak spacerowałam, potem w nocy nie moglam spac przez ten ból.. wizyte mam dopiero za tydzień :/
Jedź na IP. Lepiej dmuchać na zimne.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-08, 09:15   #1094
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym jechała na IP, a bralas nospe czy magnez?
Stary 2015-07-08, 09:18   #1095
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Ale tak z boku bardziej? Bo mnie jak bolał, a raczej właśnie kuł bok to lekarz mi powiedział, że to kolka jelitowa, bo one się rozłażą na boki. Nospa załatwiła sprawę. Ja jak mam bóle pleców, to one promieniują do przodu i mam wtedy wrażenie, że boli mnie cały brzuch U mnie sprawę załatwia zmiana pozycji. Może spróbuj wziąć nospę i połóż się na drugim boku, albo oczywiście jedź na IP, jestem żywym przykładem tego, że to nie zaszkodzi, a może pomóc
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 09:28   #1096
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Jak dziewczyny radzą weź nospę i jak nie przejdzie to szpital.
Powodzenia

Stary 2015-07-08, 09:37   #1097
paula_d
Zadomowienie

Mnie 2 tygodnie temu bolał z lewej strony brzuch i to półtorej dnia. Lekarz przez telefon powiedział ze to może być wynikiem badania gonekologicznego (miałam dzień wczesniej), kazał odpoczywać wziąć nospe a jak nie przejdzie w ciągu kilku godzin to pojechać na IP. Na szczęście mój lekarz też tam jest.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Ja niestety miałam na początku ciąży doczynienia ze szpitalem bo w 7 tc zaczęłam krwawic I byłam przerażona że będzie to samo co w tamtym roku. Polezalam 5 dni, dawali mi lekarstwa i od tamtej pory jest wszystko dobrze. Okazało się że miałam krwiaczka.
A co do mojego twardego brzucha to są skurcze braxtona hicksa tzw przepowiadające, mogą już się pojawić właśnie w 20 tc.

Stary 2015-07-08, 10:09   #1098
Agusiek89
Wtajemniczenie

Dziewczyny ja już po połówkowym. Z jednej strony jestem szczęśliwa a z drugiej troszkę zła

Dzidziuś zdrowiutki, waży 405g, wszystko ma na swoim miejscu i rozmiar organów też prawidłowy Tak że bardzo się cieszę.

A zła jestem troszkę bo podczas badania spało i to w najgorszej pozycji dla poznania płci na pleckach z nóżkami podkurczonymi na brzuszku no wiecie co...

Więc nie wiem dalej jaka płeć niestety uhh Zapiszę się szybko prywatnie, posprawdzam szczegółowo każdy narząd i może pokaże w końcu co ma między nóżkami cwaniak mały

Nóżki ma takie długie, że aż lekarka się zdziwiła i do pielęgniarki pobiegła pokazać hi hi po tatusiu odziedziczył, bo mój mąż wysoki ja 166 cm tylko i nogi krótkie

Dostałam tylko 2 zdjęcia, no ale i tak pójdę prywatnie to zobaczę wtedy więcej

Oto mój dzidziulek

DSC_0212.jpg

DSC_0213.jpg
Stary 2015-07-08, 10:09   #1099
Soul89
Zadomowienie

Mnie też jakiś czas temu bolał brzuch z lewej strony. Tak niżej, powiedziałam lekarce i po badaniu stwierdziła, że to jelita, więc może tak jest u Ciebie ? Jak nie przestanie jedź na IP jak dziewczyny wcześniej pisały

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 10:13   #1100
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już po połówkowym. Z jednej strony jestem szczęśliwa a z drugiej troszkę zła

Dzidziuś zdrowiutki, waży 405g, wszystko ma na swoim miejscu i rozmiar organów też prawidłowy Tak że bardzo się cieszę.

A zła jestem troszkę bo podczas badania spało i to w najgorszej pozycji dla poznania płci na pleckach z nóżkami podkurczonymi na brzuszku no wiecie co...

Więc nie wiem dalej jaka płeć niestety uhh Zapiszę się szybko prywatnie, posprawdzam szczegółowo każdy narząd i może pokaże w końcu co ma między nóżkami cwaniak mały

Nóżki ma takie długie, że aż lekarka się zdziwiła i do pielęgniarki pobiegła pokazać hi hi po tatusiu odziedziczył, bo mój mąż wysoki ja 166 cm tylko i nogi krótkie

Oto mój dzidziulek

Załącznik 6012059

Załącznik 6012060
Najważniejsze ze wszystko z dzidziolkiem dobrze objedz się słodyczy przed nastepnym usg to może będzie chętniej współpracowało
Stary 2015-07-08, 10:15   #1101
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Najważniejsze ze wszystko z dzidziolkiem dobrze objedz się słodyczy przed nastepnym usg to może będzie chętniej współpracowało
Tak tak, to najważniejsze Jadłam przed usg ale nic nie dało
Stary 2015-07-08, 10:27   #1102
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tak, to najważniejsze Jadłam przed usg ale nic nie dało
Uparciuch mały Ale najważniejsze, że zdrowe i wszystko w porządku

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-08, 10:27   #1103
cynamon_
Zakorzenienie

Agusiek, to masz spioszka jednym słowem
Stary 2015-07-08, 10:32   #1104
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Ale tak z boku bardziej? Bo mnie jak bolał, a raczej właśnie kuł bok to lekarz mi powiedział, że to kolka jelitowa, bo one się rozłażą na boki. Nospa załatwiła sprawę. Ja jak mam bóle pleców, to one promieniują do przodu i mam wtedy wrażenie, że boli mnie cały brzuch U mnie sprawę załatwia zmiana pozycji. Może spróbuj wziąć nospę i połóż się na drugim boku, albo oczywiście jedź na IP, jestem żywym przykładem tego, że to nie zaszkodzi, a może pomóc
tak całkiem z boku mnie kłuje, rano od tego już bolał mnie cały brzuch.. ale teraz jak siedzę to kłuje mnie tylko po lewej str. nie brałam nospy ani magnezu, bo nawet nie mam , pewnie muszę kupić. zadzwonię jeszcze do przychodni i dopytam. ruchy dziecka chyba czuję, wydaje mi się że delikatne kopniaczki czasem są.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-07-08, 10:35   #1105
tylkokasia
Moderator

Cytat:

Oto mój dzidziulek

Załącznik 6012059

Załącznik 6012060
Super te nóżki
Ale powiem Wam że jestem mega zaskoczona jak piszecie że lekarka nie mogła określić płci. Nie mogła wrzucić wyświetlania od drugiej strony? Nie wiem jak to fachowo się nazywa ale mój synek też leżał podobnie jak Twój Dzidziuś - u mnie był buzią do moich pleców więc na pierwszy ogień widać było kręgosłup. I lekarka coś tam na swoim urządzeniu ponaciskała i widać było go od przodu tyle że w odbiciu tzn. głowa nie była z prawej a z lewej str.mojego brzucha.
Tak samo zrobiła inna lekarka (prywatnie jak byłam) wyświetlała widok dziecka z każdej strony. Boki, przód, tył. Wtedy widać jak nie z jednej to z drugiej str. Przy skrzyżowanych nóżkach widok od str.dupki pokazuje co tam się ukrywa.

Stary 2015-07-08, 10:38   #1106
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Uparciuch mały Ale najważniejsze, że zdrowe i wszystko w porządku
Tak właśnie
Cytat:
Agusiek, to masz spioszka jednym słowem
Mnie się wydaje, że on przeczuwał co jest grane i specjalnie zasnął przed wizytą Tak to cały czas się wierci, nawet rano był aktywny, położyłam się na kozetkę a on śpi w najlepsze i to jeszcze nożkami do góry, cwaniak malutki
Stary 2015-07-08, 11:24   #1107
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Mi sie wydaje ze dzieci jednej płci maja lepszy kontakt. No nie wiem... zobaczymy
Wychowywałam się z siostrzeńcami (dwie sztuki płci męskiej, niewielka różnica wieku między nami) i fajnie się dogadywaliśmy. Z kolei mam koleżanki, które z siostrami mają niesamowicie patologiczne relacje (od "miłości" do nienawiści, zazdrości, chora rywalizacja). TŻ z bratem w dzieciństwie mocno darli koty - ponoć dużo było uszkodzeń ciała.
Nie ma reguły, wierzę jednak że bycie mądrym rodzicem pomaga w dobrych relacjach między rodzeństwem

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
macie jakeis fajne pozycje u siebie godne uwagi?

Cornflower_girl- widze ze interesuja nas podobne wózki
zrobilam research wsrod kolezanek i ich kolezanek,wsród polecen i na tapecie mam Bugaboo cameleon ( używka jak juz, nie dam za wózek 5tysi :P) , Tako albo Mutsy - Igo czy cos podobnego .
Jesli lekarz mówi, że taka jest uroda dziecka, to nie martw się na zapas. Na pewno nadrobi

Czytałam książkę "Mundra" Sylwii Szwed - głównie o tematyce położnych, bardzo ciekawa i inspirująca. Słyszałam, że bardzo dobra jest pozycja "Zawołajcie położną" - na jej podstawie powstał serial "Z pamiętnika położnej/ Call the midwife" - serial uwielbiam.
Czytałam Searsów "Księgę Ciąży" - niesamowicie aktualna i rzetelna. Na półce do przeczytania czekają: "Księgę rodzicielstwa bliskości" i "Księgę dziecka" tych autorów, Evelin Kirkilionis"Więź daje siłę" oraz "Dobrze nosić", Harvey Karp "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" oraz Claude Didierjean-Jouveau "Poród bez granic". Obkupiłam się ostatnio

Co do wózków - zastanawiam się, czy nie lepiej kupić używaną gondolę poza zestawem, osobno fotelik i spacerówkę jak już szkrab podrośnie (strasznie toporne te spacerówki z zestawów 2w1).
Ale może coś mnie olśni

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
też wahałam się do do Rydygiera i Żeromskiego, koleżanka ma rodzić niedługo w Rydygierze więc mogę przekazać opinię. Rydygier ma mały odsetek nacięć, Żeromski trochę więcej ale chyba ma ogólnie lepsze opinie ...
Znam 3 dziewczyny, które rodziły w Rydygierze - pozytywnie. Właśnie przemawia do mnie ten niski odsetek nacięć. Szkołę rodzenia wybraliśmy z położnymi z Rydygiera.
Znam też kilka dziewczyn po porodzie w Żeromskim, sama leżałam tam chwilę na patologii ciąży - opinie b. dobre. Choć TŻ ma najlepsze źródło informacji - jego koledzy z pracy są na etapie bycia ojcami i co chwilę mi zarzuca wieściami z porodówek zasłyszanymi z pracy

Soul Ale cudo

Fasterka Nie dziwi mnie to w ogóle A jak psiak teraz Cię traktuje ? Nasz dzieć na przykład mocno uaktywnia się, jak TŻ wraca z pracy.

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
z tego co czytałam w Siemiradzkim też można rodzić w wodzie podobno tam kierują na porody z luxmedu i słyszałam od znajomych dobre opinie więc możliwe, że sama tam wyląduje. Jakby można było to chętnie bym wybrała opcje w wodzie
A jak wygląda kierowanie porodów z pakietów medycznych?
Muszę się dowiedzieć, jak jest w Medi...
Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
mój kocur nadal ignoruje mój brzuszek, trochę się boję jak zareaguje jak wrócimy z małą do domu
Znajomi wzięli kotkę, jak koleżanka była w ciąży. Po pojawieniu się dziecka kotka raczej sceptycznie odnosiła się do niemowlaka - choć uwielbiała wylegiwać się w łóżeczku w nogach dziecka, w wózku. Obawaiałabym się raczej przywłaszczenia dziecięcych akcesoriów przez kota

Cytat:
Gdzieś mi się obiło o uszy, że warto przyjmować olejek z wiesiołka żeby uniknąć pęknięcia, słyszała może któraś z was o tym?
Marzę, żeby przy drugim porodzie nie pęknąć, to byłoby coś pięknego[COLOR="Silver"]
Słyszałam, że wiesiołek może powodować skurcze macicy

Cytat:
Napisane przez Char77 Pokaż wiadomość
Orientujecie się jakie łatwe ćwiczenia, aerobiki czy coś możemy bezpiecznie wykonywać (w domu)? Nie chodzi mi o jakiś intensywny trening, a coś lekkiego na rozruszanie.
Joga, pilates, ćwiczenia mięśni Kegla.

Gaabbi Pocieszasz tym, że da się bez nacięć

Agusiek Gratuluję

Czeko Mam nadzieję, ze to nic poważnego. Weź Nospę, a jak nie pomoże - IP.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 12:19   #1108
poznanianka1990
Zakorzenienie

Agusiek89, śliczne zdjęcia

Połowa ciąży za mną, dziś rozpoczynam 21 tydzień Pochwalę się więc brzuszkiem Przepraszam za mój niewyjściowy wygląd
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG1159.jpg (55,1 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG1161.jpg (59,3 KB, 41 załadowań)

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-08, 12:29   #1109
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:

Połowa ciąży za mną, dziś rozpoczynam 21 tydzień Pochwalę się więc brzuszkiem Przepraszam za mój niewyjściowy wygląd
Dziękuję

Ojej jaka piłeczka Śliczny brzusio i mamusia
Stary 2015-07-08, 12:33   #1110
tylkokasia
Moderator

Cytat:

Fajowy - jak balonik
Spory jak na 21 ale jesteś bardzo szczupła więc pewnie dlatego. Ale cudny - taka piłeczka.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości