|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Dzień dobry
po wczorajszym brzydkim dniu dzisiaj wstało piękne słonko ![]() i chyba wczoraj z tym bieganiem po mieście trochę przesadziłam, w nocy wszystko co mogło to mi dokuczało, skurcze i to nie tylko w łydkach ale i na całej długości nóg, krew z nosa, zgaga. Chyba wystąpię do zusu o rentę inwalidzką ![]() Cytat:
A tym czasem relaksuj się przez weekend ile możesz Cytat:
![]() ja ci dam wątpić czy uda się wrócić do właściwej wagi będziemy karmić piersią, to nam waga zleci, do tego jogging z wózkiem. No i będą z nas ekstra mamuśki Cytat:
![]() i się tam nie dolinuj, korzystaj z wolnej chatyńki, trzeba było sobei zrobić domowe spa, kąpanie, maska na włosy, na buzię, soczek, albo dobra herbatka i jakaś komedia w tv |
|||
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry,
ja już po śniadaniu. Piękna pogoda u mnie dzisiaj. Myślę jakby wykorzystać ten dzień. A co myślicie o kąpieli noworodków? Będziecie kąpały dziecko codziennie? Chcecie, aby w szpitalu kąpali Wam dziecko? |
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ale mialam niefajna noc, co sie przekrecilam to brzuch mnie ciagnal, niewygodnie mi bylo cos czuje ze te ostatnie tygodnie to beda nieprzespane noce..
|
|
|
|
#3214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W szpitalu sama bede kapac i jesli tylko dziecko bedzie w dobrej formie, to zamierzam codziennie |
|
|
|
|
#3216 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko to były takie tam pierdki. A teraz częściej cichacze i to masakra. ta ostatnio u kogos jak byłam w gościach, podcieram się, patrzę na papier (do czego to ciąża doprowadza, patrzy się człek na papier toaletowy ) a tam czerwone smugi, prawie na zawał zeszłam, jak się zorientowałam, że to jakieś dzikie wzorki na papierze. Cytat:
![]() a tak to co to za ostatnie chwile wolności?? że niby świat się zamknie jak się bejbik urodzi? bo trzeba dorosnąć? jak widzę i słyszę niektórych kolegów tż-ete, to mam ochote im palnąć, mojego brata też. Większość po 30 parę lat a chcieli by cały czas mieć imprezki, wakacje i zero obowiązków. Ta tylko za parę lat co niektórzy obudzą się sami jak palec. Cytat:
Dobrze mieć kogoś komu będziemy mogły się wydać, pożalić i zrozumie. Ciekawe jakie jeszcze atrakcje zapewnią nam nasze maluchy fajne zdjęcie tzn. pomysł i bardzo zgrabny brzuszek |
|||
|
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też spotkałam się z różnymi opiniami. Sama zobaczę jak to wyjdzie. Wiem, że niektórzy kąpią codziennie, a niektórzy nawet co 4 dzień na samym początku, aby nie zmywać mazi. |
|
|
|
|
#3218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio położna mówiła, że zaleca się by przez pierwsze tygodnie kąpać noworodka w samej wodzie i nie smarować, żadnymi balsamami, oliwkami. Tak samo z pupą, że jak nic się nie dzieje, to dbać by była sucha przed założeniem świeżej pieluszki i jak nic się nie dzieje, to nie smarować |
||
|
|
|
#3219 |
|
Wtajemniczenie
|
2 m-ce do terminu a ją ryczala od rana ze mały się nie rusza
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#3220 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#3221 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez mam nie przespane noce i mysle ze bedzie coraz gorzej. Cytat:
chyba bede kapala codziennie. Ale zobaczy się jak to będzie w praktyce. W moim szpitalu nie kapia. Dają tylko miseczke z woda i wacik by z główki zmyć krew. Chcą zeby te dobre bakterie oblazly dziecko. Cytat:
normalne bleeee. Kazde dziecko jest inne i jestem pewna ze na pewno dadza nam popalic.
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam podobny plan. Zobaczymy jednak jak to wyjdzie. Jak zrobi kupę po pachy to plany mogą iść w odstawkę :P |
|
|
|
|
#3223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kuzynka dzwoni w tamtym tyg i gada ze jej sie maly usral po pachy i jak go chciala rozebrac to jej rece do kupy wsadził masakra. Biegła z nim szybko pod prysnic.
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę zdecydować się na kolor wózka.
Może podpowiecie? |
|
|
|
#3225 |
|
Zadomowienie
|
Mi sie podoba ten pierwszy ciemniejszy
|
#3226 |
|
Wtajemniczenie
|
Plany plany....
Kapalam codziennie, TV oglądała,słodycze daje no cóż może to nie jest wzór matki półki ale..... Zdarzało mi się zostawić ją w pokoju wyjść na minutę do 2 bo nie dawalam rady.ona od zawsze spala bardzo słabo czy to dzień czy noc do tego mega długie kolki więc człowiek naprawdę był na granicy. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#3227 |
|
Zadomowienie
|
Czy was też wszystko swedzi? Mam dość
|
#3228 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie zwykle wieczorem wszystko swedzi ale po kąpieli przechodzi.jeśli pojawi się u Ciebie ew wysypka to na IP zbadać wątrobę gdyż może to być cholestaza
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w szpitalu w pokoju nie ma nawet wanienki, wiec sama kąpać nie będę, a po samym porodzie to nie wiem czy kapia, chciałabym żeby go tylko wytarli. Za to w domu też dylemat bo z jednej strony wieczorna kąpiel to codzienny rytuał przed snem i dziecko wie że zaraz będzie spało, a z drugiej strony właśnie się nie zaleca codziennie i juz sama nie wiem....
|
#3230 |
|
Zadomowienie
|
Wysypki nie mam. Już to mam od 3 tygodni. Na dwa dni przestawalo i znowu. A wczoraj i dziś to masakra cały czas coś gdzieś mnie swedzi. Chcę zrobić tę badania w poniedziałek tylko jak się to nazywa po kolei?
|
#3231 |
|
Wtajemniczenie
|
Spokojnie może to wcale nie to.poczytaj cholestaza ciężarnych.czasem to hormony wpływają na ten stan.a jak wypijesz wapno jest lepiej?
|
#3232 |
|
Zadomowienie
|
Czytałam o tym dość dużo. Nie piję wapna. Odkąd biorę żelazo które mi lekarz przepisał 3 tyg temu zaczęło się to swędzenie.
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się ze wsi, pogoda taka sobie ale po tych upałach nie narzekam na żadną pogodę juz
Bianeczkaa - ale kupa ze musisz iść do szpitala... Ale myślę że nie będzie tak źle jak piszesz i do końca tam siedzieć nie będziesz oby cie szybko zdiagnozowano i dali leki i huzia do domu. Agu - szkoda ze nie widzę pomponów... A gdzie tiul w końcu kupowałaś? Co do kąpieli to ja chyba będę kapac co drugi dzień, w szpitalu tak może po dobie albo dwóch. Chyba ze się obesra haha Jeśli chodzi o swędzenie to zależy gdzie. Jak kończyny (czyli stopy, dłonie) to to świadczy za cholestazą. Jeśli brzuszek i biust to raczej od rozrostu. Mnie często coś swędzi ale ja w ciąży mam częste nawroty AZS. Ja ostatnio byłam na zakupach w galerii i tez mało co było na moje ciało w obecnym momencie. Ale żalu nie miałam bo teraz wraz z chudnięciem własne stare ciuchy będą jak sklep haha |
|
|
|
#3234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Do mnie żaden nie przemawia, ale jakbym musiała wybrać to chyba ten jednolity. Trzeba by obejrzeć w realu,, bo te pstrokate wyglądają całkiem inaczej w rzeczywistości.
|
|
|
#3235 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas w domu tv rzadko włączamy, więc nie było tego problemu, w gościach siedziałam z Młodą tak, żeby po prostu tv nie widziała, dawałam jakieś zabawki i jakoś szło. Zresztą nie interesował jej tv szczególnie, chwilę popatrzyła i wystarczyło. Tak do 2 lat nawet nie wysiedziałaby chwili przed bajką Czasem słuchała i oglądała teledyski z piosenkami dla dzieci z laptopa, pokręciła chwilę kuperkiem, ale to też niedługo. Mnie było głupio w gościach kazać komuś wyłączyć tv, szczególnie jeśli tam były dzieci, które np oglądały bajkę na dobranoc. Co innego jak gra, bo gra i nikt nie ogląda, a co innego jak ktoś ogląda, szczególnie starsze dziecko Ale mi też nie przeszkadzało tak strasznie jak moja chwilę się popatrzyła w tv, potem ją zajmowałam czymś innym. Ciekawe jak to rozwiążecie, bo może być ciężko i wyjdziesz na tą złą My na szczęście mało jeździliśmy w gości z małą tam gdzie grało non stop tv. Cytat:
Cytat:
U mnie w szpitalu kąpią na wyraźną prośbę, ja przez pierwsze 4-5 dni nie kąpię na pewno. Będę przecierać strategiczne miejsca wacikiem z wodą. Później pewnie też nie będę codziennie kąpać, ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu. A co do rytuałów to u nas nie miało znaczenia czy kąpaliśmy Młodą wieczorem czy nie, i tak szła spać o podobnej porze. Jedynie dbaliśmy zawsze o podobną porę wyciszenia, przygaszenia światła, nucenia jakiejś kołysanki. Cytat:
![]() Oj bo tak to jest, że często coś nam się wydaje złe z gruntu, ale tak naprawdę wszystko z głową. Jak dziecko chwilę obejrzy bajkę czy zje po posiłku na deser wafelka to sobie nigdy nie rwałam o to włosów z głowy. Szkoda, żebym jeszcze sobie dokładała poczucia winy i zmartwień Ale rozumiem też tych, którzy nie chcą żeby dziecko oglądało tv czy jadło słodycze, ich prawo mieć taki a nie inny model wychowania. |
||||
|
|
|
#3236 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
ja mam zamiar kapac codziennie, a w szpitalu to nie wiem nawet jaie są praktyki kapielowe ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
|
|
#3237 |
|
Wtajemniczenie
|
Dał znać jak mu wlaczylam piosenke ta sama na która reagowała jego SIS i zjadlam śniadanie.
Ale już czarny scenariusz w głowie i myśl kto mnie zawiedzie na IP. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Ją już chyba mam nawyk oglądania papieru.też kilka razy już miałam akcję AAA widzę krew a później no tak papier majtki ew zacięcie po depilacji Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#3238 |
|
Wtajemniczenie
|
mi ten drugi bardziej sie podoba
|
#3239 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie brak fotek
|
#3240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Szybko minie. I tatuś pogrozil dzidzi ze nie może wyjść wcześniej. I kropka. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

cos czuje ze te ostatnie tygodnie to beda nieprzespane noce..

normalne bleeee. Kazde dziecko jest inne i jestem pewna ze na pewno dadza nam popalic. 

nawet do nas do mieszkania wchodzi i sama sobie bierze pilota i włącza, chociaż wie, że ja nie lubię. Bo "mała musi się zagapić" i koniec. Dlatego jestem ciekawa, co teście wybiorą, bo jeszcze się córce nie postawili w niczym. A ja tż zapowiedziałam, że jak moje dziecko ma siedzieć od niemowlaka przed tv, to będziemy się ewakuować do moich rodziców i będę chamsko otwarcie mówić, z jakiego powodu
ciekawe tylko czy będę taka twarda po porodzie