Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXVIII - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-14, 13:00   #4021
Parasito
Raczkowanie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXVIII

O matko! Ale Szusz plecie o tym YouTubie. Chciałaby, żeby jej ołtarzyk wystawić czy co?
Stary 2015-07-14, 13:07   #4022
koainka_
Czekoladożerca

Cytat:
Napisane przez Takajakaya Pokaż wiadomość
Idąc tym tropem np. paleta theBalm która tania nie jest kosztuje za 12 cieni 125zł. Inglot w kwadratach (bez palety) 12x15zł= 180zł! Co z tego że większe skoro aż takie nie są możliwe do zużycia Mimo wszystko zastanawiam się ostatnio czy zamiast kilku palet nie kupić sobie z 5ciu cieni Inglota. Ostatnio prawie wszystkie swoje Ingoty wyrzuciłam bo miałam je długo. Niestety ja gustuję w matach a u nich to najsłabsza seria. Komuś sprawdza się Naked Basic lub Zoeva? Czarnego prawie nie używam, a trzy pierwsze kolory wydaje mi się że będą na oku prawie takie same więc sama nie wiem *w NB*... nie mam gdzie ocenić jej na żywo... Teraz głównie używam paletki MUA i jestem zadowolona, ale to też 3-4 cieni I tam też głównie perły. Ze Sleekiem miałam podobnie. Więc nie wiem czy nadal chcę się pakować w palety...
Miałam Naked Basic i poleciała w świat, ani ich jakość mnie nie zaskoczyła ani trwałość, a to jak wyglądały mi na oczach to tragedia.
Zoeva dużo lepiej się prezentuje, a stosunek ceny/jakości/ilości jest na większy plus. Paleta Rose Golden <333 Kusi mnie jeszcze nowa Cacao Blend
Z takich naturalnych kolorów to TheBalm Nudedude <3
Stary 2015-07-14, 13:12   #4023
Takajakaya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Naked nie mam, ale posiadam 3 palety Zoeva. Najwięcej matów, bo 8/10 jest w palecie Smoky, tu masz link do recenzji http://zakazprowokacji.blogspot. com/2015/01/makijaz-paleta-zoeva-smoky.html jednostkowo za cień wychodzi taniej, a maty są o wiele lepszej jakości niż Inglota (nie takie suche i kredowe, lepiej się blendują).
Dzięki, obcenię sobie

W ogóle to właśnie sobie uświadomiłam, że mimo że nie zamawiam i nie zamierzam zamawiać (póki co) ciuchów z chińskich stron to oglądam te filmiki. Sama nie wiem dlaczego

Ktoś się orientuje czym zajmuje się Karola poza YT?

Takajakaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 13:22   #4024
szatanica1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez juli_jka Pokaż wiadomość

tez mnie to zainteresowało
jakie pomysły, chyba na zakupy i kolejne haule

jaki montaż - niech zoabczy film wlodka o YT cz.2
to sie dowie czym jest prawdziwy montaż
Montaż roku, nawet nie podstawi dźwięku pod momenty gdzie słychać tylko szum i wiatr, nie nazwałabym tego montażem

Piszę.
szatanica1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 13:22   #4025
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agatnik Pokaż wiadomość
jak już jesteśmy przy Maxi, nie wiem czy widziałyście dyskusje pod filmem z pomadami Inglota...ojjjj Ramona z niej czasem wyłazi
Ja sie ostatnio troche do Inglota zraziłam . Wycofują te kolka ktore byly chyba za 10zl, te kwadratowe najpierw byly po 13, a teraz juz podobno za 15.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 13:27   #4026
201607211122
Konto usunięte

w jukeju kwadraty staniały. Kiedyś były po 7.50, teraz są po 5. Za to ta biała paletka jest po 16....
201607211122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 13:28   #4027
201607131114
Konto usunięte

Cytat:
Idąc tym tropem np. paleta theBalm która tania nie jest kosztuje za 12 cieni 125zł. Inglot w kwadratach (bez palety) 12x15zł= 180zł! Co z tego że większe skoro aż takie nie są możliwe do zużycia Mimo wszystko zastanawiam się ostatnio czy zamiast kilku palet nie kupić sobie z 5ciu cieni Inglota. Ostatnio prawie wszystkie swoje Ingoty wyrzuciłam bo miałam je długo. Niestety ja gustuję w matach a u nich to najsłabsza seria. Komuś sprawdza się Naked Basic lub Zoeva? Czarnego prawie nie używam, a trzy pierwsze kolory wydaje mi się że będą na oku prawie takie same więc sama nie wiem *w NB*... nie mam gdzie ocenić jej na żywo... Teraz głównie używam paletki MUA i jestem zadowolona, ale to też 3-4 cieni I tam też głównie perły. Ze Sleekiem miałam podobnie. Więc nie wiem czy nadal chcę się pakować w palety...
Mam Naked Basics, używam jej bardzo często, szczególnie jako paletka wyjazdowa. Dwa bazowe cienie matowe (foxy i wos) na oku wyglądają bardzo podobnie, naked 2 i faint używam w załamaniu, ostatniego do kreski. U mnie i wyglądają i trzymają się bardzo dobrze, ale wiem, że nie każdemu się te cienie sprawdzają. Zobacz jeszcze palety theBalm, np. Meet Matte Nude albo NudeTude lub NudeDude. Cienie theBalm są boskie, ja swoją NudeTude katuje regularnie i nie zamierzam przestać
201607131114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 13:28   #4028
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Ja sie ostatnio troche do Inglota zraziłam . Wycofują te kolka ktore byly chyba za 10zl, te kwadratowe najpierw byly po 13, a teraz juz podobno za 15.
a wkład trio - Rainbow kupowałam ostatnio po 19, były po 16. Zdziwiłam się mocno.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 13:32   #4029
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
No podeszło trochę Ramoną:P
Sama wolałabym żeby ceny w Inglocie były trochę niższe = produkty mniejsze. Nigdy nie udało mi się zużyć cienia przed upływem terminu ważności, a mógłby być mniejszy i tańszy. Jedynie dobijałam do denek jasnych, bazowych cieni. Pominę że nigdy nie lubiłam kwadraciaków, bo też były droższe i większe, więc nie czułam potrzeby wybierania tej opcji, a tu nawet kółka wycofali.

Jak lakier teraz kosztuje 40zł to naprawdę nie mam pytań. Choć do tej pory miałam chyba tylko jeden ich lakier, ale nie wspominam by był super trwały i więcej się nie skusiłam.

Za 40zl to jest lakier z essie albo hybrydowy, ktore znacznie lepiej sie utrzymuja.
Tak samo z cieniami. Ja lubilam te okrogle bo kosztowaly 9 albo 10zl i zdrzylo mi sie kupic jakis taki w kolorze ktorego nie skoncze, ale nie szkoda mi bylo jak sie zmarnuje, a teraz za 15zl to juz szkoda.

Tym bardziej ze skompletowanie calej paletki 10 cieni to 150zl. Za ta cene to juz mozna kupic porzadna palete ze znacznie lepsza jakoscia.

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Ja sobie dorzuciłam do paczki zestawy rzęs/kępek ze strony Inglota za 5 zł (zamiast 30). Teraz żałuję, że nie wzięłam więcej, bardzo fajnie wyglądają.
Co do cieni, wkurza mnie, że poszli w kwadraty, tego się raczej nie da zużyć w 18 miesięcy, a jest droższe. Wolałabym 2x mniejsze cienie i trochę tańsze - niestety, to nie byłoby z zyskiem dla firmy
Czy ja wiem, chytry traci dwa razy Ja i wiele moich koleżanek zraziło juz sie do Inglota i juz tak czesto tam nie zaglądamy
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 14:10   #4030
TheDocha
Dossisława I

Cytat:
Dzięki, obcenię sobie

W ogóle to właśnie sobie uświadomiłam, że mimo że nie zamawiam i nie zamierzam zamawiać (póki co) ciuchów z chińskich stron to oglądam te filmiki. Sama nie wiem dlaczego

Ktoś się orientuje czym zajmuje się Karola poza YT?

Kiedyś mówiła, że nie pracuje ze względu na problemy zdrowotne, a teraz to nie wiem.

Oglądam Lazy day Routine u Ollciak i littlemonster i te filmiki są prawie identyczne.

Stary 2015-07-14, 14:42   #4031
Takajakaya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TheDocha Pokaż wiadomość
Kiedyś mówiła, że nie pracuje ze względu na problemy zdrowotne, a teraz to nie wiem.
Możliwe bo też coś tak kojarzę, ale nie byłam pewna.

Właśnie patrzę, że paleta Basic UD kosztuje w Sephorze 119zł - 5 cieni, a TheBalm za 12 cieni 125zł to chyba bardziej się opyla TB, z tym że tam chyba też głównie jeśli nie tylko perły

Stary 2015-07-14, 14:44   #4032
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez KathleenAnn Pokaż wiadomość
Kiedyś była jedną z osób, które najbardziej lubiłam... Teraz nie mogę jej strawić. Na Insta wszystkie zdjęcia identyczne - język przygryziony ząbkami, głowa na bok, przymrużone oko Wpada w samouwielbienie niczym Alicja Czarodziejka.
akurat co do zdjęć to sama mówiła, że nie lubi sobie robić selfie i nigdy nie wie jaką zrobić minę, więc często robi tę samą Myślę, że akurat Marta ma do siebie dystans.

Cytat:
Napisane przez fableux Pokaż wiadomość
Królowa Nieesia pod zdjęciem z szamponem na insta napisała, że myje włosy co 2-3 dni, a w międzyczasie odświeża grzywkę Co to znaczy odświeżać grzywkę? Dla mnie brzmi obrzydliwie, czyli co - cała głowa brudna i śmierdząca ale umyję sobie grzywkę i udaję że jestem super zadbana? Chyba, że odświeżanie grzywki odbywa się za pomocą batiste Która ma grzywkę niechaj się wypowie, ja nie mam to muszę myć całą głowę

kiedyś miałam grzywkę i często myłam samą grzywkę, zwłaszcza latem Reszta włosów była myta co 2-3 dni, bo skóra głowy mi się tak nie przetłuszczała, za to cera (zwłaszcza czoło) owszem, a grzywka zbierała całe sebum i już pod koniec dnia wyglądała niezbyt ciekawie.

Cytat:
Śpię dziś na siedząco, zrobiłam sobie kawę, siadłam do pracy, zapuściłam w tle Szusz żeby coś niewymagającego uwagi mi paplało. Padłam jednak przy stwierdzeniu, że ona ma tyyyle pomysłów na filmiki, że gdyby doba trwała dłużej, nagrywałaby nawet 3 dziennie i że uwielbia montować!

Po owocach ich poznacie, sorry Szusz, ale nie - nie widać tej Twojej kreatywności i zapału.
ja wtedy aż zapauzowałam i mało się nie zakrztusiłam wodą To jest dla mnie tekst stulecia na jej kanale - wszystko inne wymięka

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
No niestety, w ogole nie widac.

O szusz ma ta beznadziejna deskorolke aussie, ciekawe po co jej
też się nad tym zastanawiałam

Cytat:

ja w ogóle nie jestem za bardzo zadowolona z cieni Inglota Maty są do tyłka, słabo napigmentowane (a może to tylko ja na takie trafiłam ), słabo się utrzymują, blendują też bez szału... Niczym się dla mnie nie różnią od takich tańszych z Sensique czy Essence. Miałam fajny złoty z drobinkami, ale nie przetrwał raz podróży, a nie był aż taki niesamowity żebym wywalała kolejne 15zł... Z drogeryjnych cieni bardzo lubię te z Catrice i Kobo

Cytat:

Oglądam Lazy day Routine u Ollciak i littlemonster i te filmiki są prawie identyczne.
Czy u dziewczynki od tatuazy to naturalny kolor włosów? Jeśli tak to Ostatnio też zachwycałam się kolorem Aliss, coś cudnego! A poza tym w tej krótszej fryzurze widać, że ma ładne, zdrowe włosy, moim zdaniem jedne z lepszych na polskim YT
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 14:45   #4033
Takajakaya
Wtajemniczenie

Cytat:

Czy ja wiem, chytry traci dwa razy Ja i wiele moich koleżanek zraziło juz sie do Inglota i juz tak czesto tam nie zaglądamy
Do dziś czekam na kasetkę którą zamówiłam w moim Inglocie chyba półtora roku temu Mogli chociaż dać znać że nie dadzą rady ściągnąć

Stary 2015-07-14, 14:55   #4034
201607131114
Konto usunięte

Cytat:

Właśnie patrzę, że paleta Basic UD kosztuje w Sephorze 119zł - 5 cieni, a TheBalm za 12 cieni 125zł to chyba bardziej się opyla TB, z tym że tam chyba też głównie jeśli nie tylko perły
Tak. A zobacz sobie Meet Matte Nude, to same maty. W przypadku UD to cienie są większe niż w NudeTude/NudeDude, ale rzeczwiście, w UD to prawie same maty a w TB i maty i perły i cienie drobinkowe. Musisz się zastanowić jakie kolory bardziej Cię interesują, bo i ile UD jest naprawde bardzo podstawowe to już TB daje dużo większe pole do popisu, może to być ogromny plus a może to też oznaczać, że zużyjesz część cieni do dna a reszta będzie leżeć nieużywana.
Stary 2015-07-14, 14:59   #4035
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Weszłam w komentarze u Szusz i matko z córką. Ale jestes dzielna, ojoj, sama w przyczepie ojojoj a tu wieje ojojoj
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 15:04   #4036
Takajakaya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kumiho Pokaż wiadomość
Tak. A zobacz sobie Meet Matte Nude, to same maty. W przypadku UD to cienie są większe niż w NudeTude/NudeDude, ale rzeczwiście, w UD to prawie same maty a w TB i maty i perły i cienie drobinkowe. Musisz się zastanowić jakie kolory bardziej Cię interesują, bo i ile UD jest naprawde bardzo podstawowe to już TB daje dużo większe pole do popisu, może to być ogromny plus a może to też oznaczać, że zużyjesz część cieni do dna a reszta będzie leżeć nieużywana.
Sama nigdy nie zwróciłabym na nią uwagi ze względu na opakowanie

Dzięki dziewczyny mam już jakieś rozeznanie

Stary 2015-07-14, 15:09   #4037
201607131114
Konto usunięte

Cytat:

Dzięki dziewczyny mam już jakieś rozeznanie
To Ci jeszcze jedną opcje podrzucę (niestety droższą), a mianowicie palety MAC eyes on mac - 9 cieni mac w wersji mini w 4 tonacjach - szarości, beże, fiolety i burgundy - 160 zł za paletkę 9 mini cieni. Na stronie MACa są w zakładce nowe kolekcje.

EDIT: O to to: http://www.temptalia.com/mac-amber-t...hotos-swatches, tu jest paletka z beżami.

Edytowane przez 201607131114
Czas edycji: 2015-07-14 o 15:11
Stary 2015-07-14, 15:18   #4038
201607110949
Konto usunięte

Cytat:

ta paleta jest typowo ciepła - jeśli liczysz na neutralne bądź chłodne odcienie, możesz się przejechać.
Stary 2015-07-14, 15:18   #4039
Patalus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatnik Pokaż wiadomość
jak już jesteśmy przy Maxi, nie wiem czy widziałyście dyskusje pod filmem z pomadami Inglota...ojjjj Ramona z niej czasem wyłazi
oj był zgryźliwy ten komentarz, był niepotrzebnie tak broni się tą emotką, która o niczym nie świadczy, wbrew pozorom z treści pisanej da się wyczuć żart/ironię/złość i tak dalej...
miałam się skusić na tę pomadę, ale sobie przekalkulowałam, że za tę cenę będę miała 2 produkty do brwi o 3 razy większej gramaturze i zamówiłam sobie farbkę z MUR, Inglota ponosi z tymi cenami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-14, 15:19   #4040
201607111008
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Parasito Pokaż wiadomość
O matko! Ale Szusz plecie o tym YouTubie. Chciałaby, żeby jej ołtarzyk wystawić czy co?
Nie, ona wymaga tylko dozgonnej wdzięczności za nagrywanie i ubogacanie naszego życia
201607111008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 15:22   #4041
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PlantsOnMyPlate Pokaż wiadomość
Nie, ona wymaga tylko dozgonnej wdzięczności za nagrywanie i ubogacanie naszego życia
Tak, tak to wygląda ()
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 15:26   #4042
TheDocha
Dossisława I

Od kilku miesięcy bardziej interesują mnie komentarze pod filmikiem niż same filmiki.

Takie coś wyszukałam teraz. Jak nie macie suchego szamponu, to możecie nałożyć puder na włosy i mycie skórki od banana
https://www.youtube.com/watch?v=GGZEzwFIGUM&hl=en&fs=1&">https://www.youtube.com/watch?v=GGZEzwFIGUM&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">
Stary 2015-07-14, 15:29   #4043
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MostlyAhhhs Pokaż wiadomość
"Przecież postawiłam buźkę na końcu" . Hihi hahaszki.

Oj Maxi, nikt jej nie każe być zawsze w pupę uprzejmą, ale jak już jest zgryźliwa, jak chce pokazać pazurki, to po co się asekurować emotikonami. Own it, dziewczyno.

I tak, Inglot przesadza z cenami w ostatnich latach. Fajnie jej ktoś napisał - tu bólu zada nie wyczuwam - że nie każdy dostaje paczki do testów, i realnie trzeba oceniać relację pojemność-cena.
Fakt, cena pomady w Inglocie nie jest niska, ale nie jest też szczególnie wysoka, taki typowy produkt średniej półki. Maxi dostaje chyba regularnie od Inglota nowości?

Cytat:
Idąc tym tropem np. paleta theBalm która tania nie jest kosztuje za 12 cieni 125zł. Inglot w kwadratach (bez palety) 12x15zł= 180zł! Co z tego że większe skoro aż takie nie są możliwe do zużycia Mimo wszystko zastanawiam się ostatnio czy zamiast kilku palet nie kupić sobie z 5ciu cieni Inglota.
Inglot poszedł w górę, gdy zmienił się właściciel firmy. Taka kolej rzeczy niestety.

Cytat:

Kwadraty są po 15zł za sztukę obecnie

Cytat:
Możliwe bo też coś tak kojarzę, ale nie byłam pewna.

UD opłaca się kupować moim zdaniem jedynie na 20 i 25% zniżki w Sephorze, wtedy jako tako znośna cena. Może kupię nową Smoky, gdy będzie już u nas, wygląda mi na takie połączenie UD 1 i UD2, a na razie nie mam żadnej z nich.

Cytat:
Napisane przez Kumiho Pokaż wiadomość
O właśnie, też polecam Meet Matte! Ja mam ją oraz Nude Dude i Tude.
Cienie w MM są naprawdę duże i mają miłą konsystencje, nie są kredowe i się nie sypią. Jeśli chcesz paletkę mieszaną, to Nude Dude. Ma kilka porzadnych matów. o The Balm mogę się rozwodzić godzinami, moja kochana marka
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-14, 15:32   #4044
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Takie coś wyszukałam teraz. Jak nie macie suchego szamponu, to możecie nałożyć puder na włosy i mycie skórki od banana
https://www.youtube.com/watch?v=GGZEzwFIGUM&hl=en&
A to akurat bardzo rozsądne. Wszystkie owoce powinno się myć, nawet jak nie zjada się skóry.

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 15:44   #4045
69love69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DVGNV Pokaż wiadomość
Maffka, Pani Ekscelencja, to teraz tylko czas na Dżesikę!
Też o tym pomyślałam, ale Jess już ma faceta
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 15:49   #4046
201607131110
Konto usunięte

kocham jom
201607131110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 15:53   #4047
Takajakaya
Wtajemniczenie

Cytat:
ta paleta jest typowo ciepła - jeśli liczysz na neutralne bądź chłodne odcienie, możesz się przejechać.
Buuuuu. Czytałam u ciebie, że Zoeva NY też.

To co polecacie dla chłodnych typów?:pros i:

Stary 2015-07-14, 15:57   #4048
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Buuuuu. Czytałam u ciebie, że Zoeva NY też.

To co polecacie dla chłodnych typów?:pros i:
Z beżo/brązów? NYX Butt Naked jest bardzo chwalona. Miałam ją kliknać ale... -> padło na Lily Lolo - Laid Bare. Powinna być jeszcze dostępna na Minti. Większość kolorów jest dla mnie bardzo spoko. Cienie mają specyficzną, jedwabistą konsystencję i różnego stopnia satynowe, eleganckie wykończenie. Blendują się jak złoto. Do dziennego makijażu super.
Stary 2015-07-14, 16:00   #4049
201607131110
Konto usunięte

Cytat:
Z beżo/brązów? NYX Butt Naked jest bardzo chwalona. Miałam ją kliknać ale... -> padło na Lily Lolo - Laid Bare. Powinna być jeszcze dostępna na Minti. Większość kolorów jest dla mnie bardzo spoko. Cienie mają specyficzną, jedwabistą konsystencję i różnego stopnia satynowe, eleganckie wykończenie. Blendują się jak złoto. Do dziennego makijażu super.
Potwierdzam jako fanka Butt Naked - cudne chłodne odcienie! Dla mnie paleta idealna, tylko ma drugą "szufladkę" z trzema różami, brązerem i rozświetlaczem (on jest tragiczny, sam brokat prawie), więc to takie spore pudełeczko jest. No ale kolorystycznie - póki co nic jej nie pobiło w moim małym rankingu chłodnych palet
201607131110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 16:10   #4050
201607111632
Konto usunięte

Odnośnie kosmetyków, to muszę się wam pożalić- używałam kilka dni z rzędu podkładu Astor Perfect Stay i mam pizzę na twarzy, taki wysyp, że omójboże. Nic nie zmieniałam w pielęgnacji, totalnie nic, nie jestem przed okresem, także musi to być wina podkładu. Podobal mi się efekt jaki daje, ale no nie jest dla mnie . używałyście go może?
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości